Pelletkachel kopen Ten Boer

Vergelijk installateurs pelletketels Ten Boer

PELLETKACHEL VERGELIJKEN

Een pelletkachel in Ten Boer kopen maakt het mogelijk om een huis zuinig of zelfs gasvrij te verwarmen. In plaats van gas gebruik je houtpellets. Dit zijn feitelijk cilindervormige korrels geproduceerd uit afval. Er is keuze uit velerlei modellen en installaties, dus zoek de voordelen & nadelen goed uit. Door gebruik te maken van onze tool bekijk jij handige aanbevelingen die ondersteuning bieden bij het laten installeren van een installatie. We onderscheiden 3 soorten kachels:

  kachel installateur 9791

 1. Pelletkachel: design warme sfeerhaard, doorgaans te vinden in de huiskamer.
 2. Pelletkachel-cv: een totaaloplossing voor de hele woning. Aangesloten op je bestaande centrale verwarming installatie.
 3. Biomassaketel: verwarmt jouw hele woning en zorgt ook voor warm tapwater. Vaak noemen we dit een pelletketel.
Welke kachel past bij jouw woning? Dat wordt bepaald door specifieke randvoorwaarden. Onder andere: type woning, wat je precies wilt verwarmen, en wat het mag kosten. Klik hieronder op een van de onderwerpen voor meer info.
ProvincieGroningen
GemeenteTen Boer
Postcode9791
Netnummer050 (+3150)
Gasverbruik M31630 M3
Stroomverbruik kWh2740 kWh
Gemiddelde energierekening€169,00

Een pelletkachel in de woonkamer laten installeren (Update juni 2024)

Bent u op zoek naar eem manier om de woonkamer op een sfeervolle manier te verwarmen? Dan is een pelletkachel kopen en laten installeren in Ten Boer zeer interessant. Neem bijvoorbeeld de ROUND12K-W van het merk AMG S.p.A.Of natuurlijk een Nordic Fire. Dit is namelijk een “groene” en bewuste mogelijkheid om sfeer en warmte in de huiskamer te creëren. Het systeem is eenvoudig te bedienen, het is zeker niet duur, en u ontvangt een forse subsidie die oploopt tot €650
 • Ervaar het gemak en de sfeer voor een lage prijs
 • Gebruikt hernieuwbare, duurzame energie
 • Veilige en regelbare warmte
 • Systeem kan zelfstandig opereren
 • Door optimale verbranding Co² neutraal en zeer schoon
Pelletkachel met CV combineren
Een Pelletkachel CV wordt geplaatst in een systeem met CV. De kachel die vaak in de woonkamer staat gebruikt de warmte ook voor het aansturen van de centrale verwarming. Jouw HR-ketel hoeft zo minder hard te werken, wat niet alleen geld maar ook uitstoot bespaart. Een gemiddelde woning in de gemeente Ten Boergebruikt 2740 kWh stroom en 2740 m3 gas wat uitmondt in een gemiddelde energienota van €169,00 in juni 2024. Met een pelletkachel cv moederhaard kan men fors besparen. Ga prijzen pelletkachel Ten Boer vergelijken (juni 2024).

Prijzen vergelijken

Direct weten hoeveel een pelletkachel inclusief installatie u gaat kosten?


Hoe werkt de pelletkachel?

In een pelletkachel stookt men pellets. Het betreft kleine houten staafjes, gemaakt van droog resthout. Het elektrisch ontstekingspatroon zorgt dat de pellets branden. Buitenlucht of lucht uit de kamer zorgt dat er voldoende zuurstof bijkomt. Op deze wijze komt er warmte vrij die – met een speciale ventilator – de kamer in gaat.

Wat is het verschil met een pelletkachel-CV?

De pelletkachel die het meest verkocht wordt is effectief voor 1 ruimte. Een pelletkachel-CV kan meerdere ruimtes verwarmen. Dit wordt gerealiseerd door de gegenereerde warmte uit te zetten naar andere kamers. Sommige pelletkachels worden ook gekoppeld aan de bestaande CV-installatie (vloerverwarming/radiatoren).

Een biomassaketel als vervanger voor de CV-ketel?

Biomassaketels zijn een duurzaam substituut voor de CV-ketel. Zo’n ketel verbruikt biomassa, en dus geen gas. Dit zijn vaak snippers, blokken of pellets van hout. De pelletketel wordt niet gebruikt voor directe warmte. De warmte die ontstaat uit het branden van biomassa wordt effectief overgebracht op het leidingwater van je centrale verwarmingsinstallatie.

Hoe lang bedraagt de terugverdientijd van een pelletkachel?

De terugverdientijd van de pelletkachel loopt zeer uiteen. Het is afhankelijk van variabelen als het verbruik, de prijzen en het soort kachel. De huidige terugverdientijd ligt zo tussen de 4 en 6 jaar. Na deze periode gaat het besparen pas echt beginnen en heeft u nog te maken met de prijzen van pellets en inspectie / reparaties.

Zelf een kachel in de showroom kopen?

Legio bewoners denken na over een luxe inbouw pelletkachel die aansluit op het interieur. Ga gerust eens naar kachel showrooms in Ten Boer waar medewerkers u kunnen adviseren over de producten. U kunt daar vaak gewoon een model bestellen of een pelletkachel op voorraad kopen. De marktprijzen (juni 2024) zijn nogal variabel. Installateurs vergelijken is daardoor een aanrader.

Wat zijn pellets en wat kosten ze?

Pellets zijn cilindervormige houtkorrels die bestaan uit samengeperste stukjes schoon hout. Houtpellets worden ook wel pelletkorrels genoemd. Er is veel discussie of het milieu wel voldoende ontlast wordt. De jaarlijkse kosten van een pelletkachel zijn afhankelijk van model/merk kachel en het stook niveau, oftewel het aantal verbrande pellets.


Biomassaketel laten plaatsen in Ten Boer

Een innovatieve en populaire optie is de biomassaketel, vaak aangeduid als een pelletketel. Een dergelijke pellet cv-ketel stookt houtpellets of blokken. De installatie is toepasbaar voor verwarming van de woning en warm tapwater. Met de biomassaketel kan de CV-ketel dus de deur uit. Het is een duurzame en aantrekkelijke installatie: beperkte vieze CO-2 uitstoot, en je neemt afscheid van het dure gas.
 • Betaalbaar, biomassa is goedkoop vergeleken met gas
 • Relatief lage uitstoot van CO-2
 • Een gasvrije woning binnen handbereik
 • Subsidies tot wel €800 per installatie.

pelletkachel installateurs in ten-boer


Pelletkachel installateurs met elkaar vergelijken

 1. Prive-details invoeren

  Graag horen wij naar welk adres details en mogelijke offerte verstuurd kan worden. De meeste installateurs werken in een specifieke omgeving.

 2. Definieer uw woning eigenschappen

  In de volgende stap ziet u wat vragen ten aanzien van uw woning. Denk aan de grootte van het huis wat er aan isolatie is gedaan, of er zonnepanelen aanwezig zijn, en samenstelling van het gezin. Het correct invullen van de info is belangrijk, zo ontvang je een nauwkeurig prijsvoorstel. Na aanleiding van uw ingevulde data kan de installateur een berekening maken van hoeveel vermogen er nodig is.

 3. Wat is uw wensenlijstje?

  Een pelletkachel voor comfort in de kamer of zelfs een model dat uw CV-ketel helemaal vervangt? En wat is het budget? Ook facetten als het design en de breedte van de ketel maken deel uit van de beslissing.

 4. Kosten en offertes vergelijken

  Vergelijk offertes van meerdere leveranciers en selecteer een professionele installateur in Ten Boer. Check de reviews en certificaten (EN+ a1).

 5. Montage van de pelletkachel

  De monteur komt de pelletkachel of ketel in het huis monteren. Bekijk goed of er een goede afvoer wordt aangebracht. Zorg ook voor een buffervat dat voldoet aan uw wensen. De eerste dagen is het belangrijk goed te testen. Iets niet in de haak? Neem zo spoedig mogelijk contact op met het pelletkachel installatiebedrijf in Ten Boer


Offerte aanvragen

Gelijk weten hoeveel een pelletkachel inclusief installatie u gaat kosten?


Hoe zit het met de pelletkachel subsidie in Ten Boer?

Er zijn op dit moment verscheidene tegemoetkomingen en subsidies, zoals de ISDE. Er bestaan meer dan 1.700 pelletketel / pelletkachel systemen die zijn goedgekeurd door de overheid. Het exacte bedrag van de investeringssubsidie duurzame energie wordt gecalculeerd door het totale vermogen (KW) van de installatie. Dat maakt de aanschaf van deze kachels onmiskenbaar erg serieus. Het exacte bedrag dat hiervoor doelmatig wordt toegekend ligt tussen €650 en €1150. Hierbij een aantal voorbeelden:

 • Palma 8 (DZ), vermogen 7,8 [KW], €500 subsidie.
 • Cayenne 14 / Cayenne 14C (AMG S.p.A.), vermogen 12,5 [KW], €625 subsidie.
 • HP24ECO (Schenger), vermogen 5,5 [KW], €500 subsidie.

Op welke manier kan ik mijn woning verder verduurzamen?

Er zijn allerlei dingen te kiezen voor de consument die een energieneutrale woning wil voor de centrale verwarming in Ten Boer. De vraag is; wat kan ik doen om een woning compleet duurzaam te maken? Op Pelletkachelrevolutie.nl hebben onze experts hun adviezen gegeven voor postcodegebied 9790, 9791.
 1. Isolatie: Goede isolatie is cruciaal. Huizen gebouwd voor 2010 halen daar veel winst uit.
 2. Zonnepanelen: Zelf opgewekte stroom is handig en financieel interessant. Om jouw apparatuur van stroom te voorzien, en bij te dragen aan een duurzame wereld (terugleveren).
 3. Warmtepomp: Een systeem dat concurreert met de pelletkachel centrale verwarming. Het apparaat benut de energie uit de buitenlucht of bodem.
 4. Zonneboiler: een installatie die gebruik maakt van energie van de zon en warm tapwater kan opslaan.

Een kachel of ketel laten plaatsen?

Stel direct uw installatie met boiler voor tapwater samen!Alle plaatsen in deze gemeente