Pelletkachel kopen Noordhorn

Vergelijk installateurs pelletketels Noordhorn

PELLETKACHEL VERGELIJKEN

Een pelletkachel in Noordhorn kopen stelt je in de gelegenheid om jouw huis zuinig of zelfs gasvrij te verwarmen. Je verwarmt jouw huis niet met gas maar met pelletkorrels. Dit zijn houtkorrels van geperst, zuiver hout. Tegenwoordig kun je kiezen uit diverse type kachels, dus zoek de voordelen & nadelen goed uit. Met behulp van onze tool bekijk je waardevolle informatie die van dienst kunnen zijn bij het aankopen van een installatie. Feitelijk zijn er 3 type installaties:

  kachel installateur 9804

 1. Pelletkachel: voor behaaglijke warmte, meestal in de woonkamer gemonteerd.
 2. Pelletkachel-cv: biedt genoeg vermogen voor het hele huis. Direct aangesloten op centrale verwarming.
 3. Biomassaketel: 30% goedkoper dan gas, stuurt verwarming aan en regelt warm tapwater. Misschien beter bekend als pelletketel.
Welke kachel is geschikt voor mij? Dat is afhankelijk van verscheidene factoren. Belangrijk zijn: type huis, wat je precies wilt verwarmen, en hoeveel je te besteden hebt. Spring direct door naar het thema waar je meer over wilt lezen.
ProvincieGroningen
GemeenteZuidhorn
Postcode9804
Netnummer0594 (+31594)
Gasverbruik M31670 M3
Stroomverbruik kWh2890 kWh
Gemiddelde energierekening€176,00

Een pelletkachel in de woonkamer laten installeren (Update juli 2022)

Vraag naar een sfeervolle verwarmingsbron? In zo’n geval is een pelletkachel kopen en laten installeren in Noordhorn zeker een goede optie. Denk dan bijvoorbeeld aan de Livo / Livo Rao / Livo Pgi van het merk RikaMaar ook Nordic Fire is een prima keuze. We bestempelen dit als een zuinige en duurzame manier om rendabel warmte en sfeer te creëren in de huiskamer. Makkelijk in gebruik en onderhoud, het bespaart geld, en er is een royale subsidie mogelijk tot wel €550
 • Innovatieve verwarmingsoplossing, ook voor de kleine portemonnee
 • Bewust bezig met duurzame energie
 • Nóóit meer hout zagen en kloven
 • “Sfeervol” verwarmen met zicht op de vlammen
 • Schonere lucht binnen en buitenhuis
Pelletkachel met CV combineren
Een Pelletkachel CV wordt aan de bestaande CV-ketel gekoppeld. De kachel in de woonkamer gebruikt de warmte ook voor het aansturen van de centrale verwarming. Een HR-ketel hoeft dan minder vermogen te leveren, wat zal zorgen voor reductie in gasverbruik. Een gemiddeld huishouden in de gemeente Zuidhorngebruikt 2890 kWh stroom en 2890 m3 gas wat leidt tot een gemiddelde energierekening van €176,00 in juli 2022. Via aan pelletkachel cv moederhaard kan flink bespaard worden. Start met prijzen pelletkachel Noordhorn vergelijken (juli 2022).

Prijzen vergelijken

Direct weten hoeveel een pelletkachel inclusief installatie u gaat kosten?


Hoe werkt een pelletkachel?

Een pelletkachel loopt op pellets. Dit zijn cilindervormige staafjes, gemaakt van zaagsel en snippers. Er is een elektrische ontsteker die maakt de verbranding van pellets mogelijk. Schone omgevingslucht zorgt voor zuurstof bij de vlam. Op deze manier ontstaat er warmte die weer de kamer ingeblazen wordt.

Wat is een pelletkachel op CV?

De pelletkachel die het meest verkocht wordt maakt een 1 kamer verwarming mogelijk. Een pelletkachel-CV kan meerdere vertrekken verwarmen. Dit wordt gerealiseerd door de warmte ook naar andere vertrekken te transporteren. Sommige pelletkachels worden aangesloten op de bestaande CV-voorzieningen (radiatoren/vloerverwarming).

Wanneer moet ik kiezen voor een biomassaketel?

Biomassaketels kunnen prima gebruikt worden als andere optie i.v.m je CV-ketel. Zo’n installatie stookt op biomassa, en dus geen gas. Doorgaans zijn dit houtpellets, houtsnippers of houtblokken. Zo’n pelletketel is puur functioneel en niet decoratief interessant. De gewonnen warmte wordt afgegeven op het leidingwater van uw CV.

Hoe lang bedraagt de terugverdientijd van een pelletkachel?

De terugverdientijd van de pelletkachel verschilt enorm. Er spelen zaken een rol zoals; gebruik, de prijzen, en het soort kachel. Experts gaan uit van een terugverdientijd tussen de 4 en 9 jaar. Na deze jaren kunt u fors besparen op de stookkosten en heeft u nog te maken met de prijzen van pellets en inspectie / reparaties.

Een kachel kopen in een showroom?

Veel Nederlanders gaan voor een luxe inbouw pelletkachel die voldoet aan design componenten van het huis. Ga gerust eens naar kachel showrooms in Noordhorn waar consultants u kunnen adviseren over de producten. Zo maakt u het visueel, en kunt u meteen bestellen of een kachel in de aanbieding kopen. De prijzen van juli 2022 lopen zeer uiteen. Het vergelijken van monteurs is hierom zeer aan te raden.

Wat zijn de prijzen van pellets?

Pellets zijn zijn kleine, lichte staafjes afkomstig uit geperst houtafval van zagerijen. Houtpellets staan ook bekend als pelletkorrels. Het moet nog onderzocht worden of dit goed voor het milieu is. De maandelijkse kosten van een pelletkachel zijn gebaseerd op zaken als het merk/type en de gebruiksintensiteit / aantal verstookte pellets.


Biomassaketel laten plaatsen in Noordhorn

Een andere full-service mogelijkheid is de biomassaketel, welke misschien meer bekend is als pelletketel. Zo’n pellet cv-ketel draait op houtpellets, houtsnippers of houtblokken. De ketel draagt zorg voor een CV toepassing en warm water om te douchen en wassen. De biomassaketel is een duurzaam alternatief voor de CV-ketel. Het is een duurzame en prijs-interessante optie: minder broeikasuitstoot, en je verbruikt geen duur aardgas.
 • Betaalbaar, natuurlijke producten als houtpellets, snippers en blokken zijn goedkoop vergeleken met gas
 • Biomassa energie is altijd beschikbaar
 • Geen effect van de stijgende gasprijs
 • Gemiddelde subsidie van €1200 per systeem.

pelletkachel installateurs in noordhorn


Pelletkachel installateurs met elkaar vergelijken

 1. Verstrek uw gegevens

  Dat maakt dat we weten naar wie de details en mogelijke offerte toegezonden mag worden. Veel monteurs zijn actief in een expliciet gebied.

 2. Wat voor soort huis heeft u?

  In de volgende stap ziet u diverse vragen met betrekking tot je huis. Bijvoorbeeld het soort huis, of de woning goed geïsoleerd is, of er zonnepanelen aanwezig zijn, en aantal huisgenoten. Vul alles zo goed mogelijk in, dan kan de offerte goed aansluiten bij uw wensen. Aan de hand van de ingevulde data maakt de installateur een grove inschatting van het benodigde vermogen.

 3. Maak uw vraag tastbaar

  Een pelletkachel voor de warmte en sfeer of liever een model dat zorg draagt voor de centrale verwarming en warm water? En welke max. prijs heb je in het hoofd? Ook aspecten als het gewenste model en gewenste afmeting zijn beslissend.

 4. Offertes vergelijken

  Vergelijk offertes van verschillende bedrijven en kies voor een goede installateur in Noordhorn. Bekijk de klantervaringen en controleer of benodigde keurmerken aanwezig zijn (EN+ a1).

 5. De pelletkachel laten plaatsen

  De installateur komt de pelletkachel of ketel bij jou thuis plaatsen. Ga na of de rookafvoer in orde is. Kies ook voor een buffervat met meer dan genoeg wateropslag. De eerste dagen is het belangrijk goed te testen. Iets niet in de haak? Neem dan gelijk contact op met het pelletkachel installatiebedrijf in Noordhorn


Offerte aanvragen

Gelijk weten hoeveel een pelletkachel inclusief installatie u gaat kosten?


Is er een actuele pelletkachel subsidie in Noordhorn?

Er zijn op dit moment veel verschillende subsidie kansen, met name met het oog op de ISDE. Er zijn meer dan 1.950 pelletketel en pelletkachel installaties die op de lijst staan. Hoe hoog deze investeringssubsidie duurzame energie is wordt berekend door het vermogen in KW van het model. Dit alles maakt het investeren in een pelletkachel overduidelijk erg aantrekkelijk. Het subsidiebedrag waar je recht op hebt is uiteenlopend tussen de €800 en €1000. Concreet kan dit er als volgt uitzien:

 • Noelle 12 (densan), vermogen 9,1 [KW], €500 subsidie.
 • Pure / Pure RAO / Pure multiair (Animo), vermogen 10,2 [KW], €510 subsidie.
 • Corridor SUBTILE.10C-ABAR (AMG S.p.A.), vermogen 9 [KW], €500 subsidie.

Wat kan ik nog meer doen aan duurzame energie?

Er bestaan allerlei alternatieven voor de Nederlander die een energieneutrale woning wil voor de centrale verwarming in Noordhorn. Wat zijn voor mij de opties als ik mijn woning volledig wil verduurzamen? In de paragraaf hierna hebben onze experts hun adviezen gegeven voor postcodegebied 9801, 9804.
 1. Isolatie: Goede isolatie is cruciaal. Huizen gebouwd voor 2010 kunnen hier enorm efficiëntie uit halen.
 2. Zonnepanelen: Je eigen stroomopwekking is fantastisch. Om te gebruiken voor je eigen stroomvraag, en je overschot terug te leveren (salderen).
 3. Warmtepomp: Een goed alternatief van de pelletkachel centrale verwarming. Deze installatie gebruikt energie uit de omgeving.
 4. Zonneboiler: een innovatieve product dat slim gebruik maakt van de zon en zorgt voor warm tapwater.

Een kachel of ketel laten plaatsen?

Stel direct uw installatie met boiler voor tapwater samen!