Pelletkachel kopen Niezijl

Vergelijk installateurs pelletketels Niezijl

PELLETKACHEL VERGELIJKEN

Een pelletkachel in Niezijl kopen is bij uitstek geschikt om een woning op een milieuvriendelijke en zuinige manier te verwarmen. In plaats van gas gebruik je houtpellets. Eigenlijk zijn dit geperste houtkorrels gemaakt van restafval. Er is keuze uit verschillende soorten installaties, met unieke specificaties en voordelen. Geholpen door onze vergelijker vind jij handige gegevens die een bijdrage leveren aan het vergelijkingsproces van deze modellen. Er zijn grofweg drie type installaties:

  kachel installateur 9842

 1. Pelletkachel: voor lokale verwarming, wordt vaak in de woonkamer geplaatst.
 2. Pelletkachel-cv: kan meerdere ruimtes verwarmen. Gesloten systeem met centrale verwarming.
 3. Biomassaketel: verwarmt jouw hele woning en zorgt tevens voor warm tapwater. Vaak noemen we dit een pelletketel.
Welke kachel is geschikt voor mij? Dat berekent men a.d.h.v. verscheidene zaken. Belangrijk zijn: jouw soort woning, het doel van de kachel, en wat je maximaal wilt uitgeven. Klik hieronder op een van de onderwerpen voor meer info.
ProvincieGroningen
GemeenteZuidhorn
Postcode9842
Netnummer0594 (+31594)
Gasverbruik M31670 M3
Stroomverbruik kWh2890 kWh
Gemiddelde energierekening€176,00

Een pelletkachel laten installeren (Update juli 2022)

Behoefte aan een zuinige, gezellige en sfeervolle kachel? In zo’n situatie is een pelletkachel kopen en laten installeren in Niezijl geen gek idee. Neem bijvoorbeeld de HRV 200 van het merk RavelliOok de kachels van Nordic Fire zijn populair. Het betreft een milieuvriendelijke manier om bijvoorbeeld de woonkamer te verwarmen. Eenvoudig te installeren, vele malen goedkoper dan gas, en u ontvangt een forse subsidie die oploopt tot €850
 • Aangename warmte tegen een scherpe prijs
 • Gebruikt hernieuwbare, duurzame energie
 • Gemakkelijk instellen op de gewenste temperatuur
 • Volautomatisch en gemakkelijk bedienen
 • Schonere lucht binnen en buitenhuis
Pelletkachel met CV combineren
Een Pelletkachel CV wordt aan de bestaande CV-ketel gekoppeld. De kachel in de woonkamer gebruikt de warmte ook om water in de CV-leidingen te verwarmen. De bestaande HR-ketel kan dan beperkt draaien, goed voor het milieu en de portemonnee. Een gemiddeld huishouden in de gemeente Zuidhorngebruikt 2890 kWh stroom en 2890 m3 gas wat leidt tot een gemiddelde energierekening van €176,00 in juli 2022. Met een pelletkachel cv moederhaard kan flink bespaard worden. Start met prijzen pelletkachel Niezijl vergelijken (juli 2022).

Prijzen vergelijken

Direct weten hoeveel een pelletkachel inclusief installatie u gaat kosten?


Hoe werkt een pelletkachel?

Een pelletkachel werkt op basis van pellets. Het betreft kleine houten staafjes, vaak gemaakt van zaagsel (houtafval). De elektrische ontsteker zorgt ervoor dat pellets kunnen ontbranden. Lucht uit de kamer of van buiten zorgt dat er zuurstof bij de vlam komt. Wat volgt is opstijgende warmte die weer de kamer ingeblazen wordt.

Wat is een pelletkachel op CV?

De reguliere pelletkachel is effectief voor 1 ruimte. De pelletkachel-CV is toepasbaar op het gehele huis. Dit kan door de warmte via een buizennetwerk naar andere kamers te transporteren. Sommige installaties worden aangesloten op het centrale verwarmingssysteem (radiatoren/vloerverwarming).

Waarom een biomassaketel laten plaatsen?

Ook de biomassaketels zijn prima vervangers i.v.m een HR ketel. Deze installatie stookt op biomassa, in plaats van aardgas. Hiervoor gebruikt men organische materialen zoals hout, mest, of tuinafval. Met een pelletketel haal je verwarming in huis, het is dus geen kachel voor in de kamer. De gegenereerde warmte wordt weer overgebracht op het leidingwater van de CV-installatie.

Wat is de huidige terugverdientijd van mijn pelletkachel?

De terugverdientijd van een pelletkachel verschilt enorm. Het is afhankelijk van variabelen als de warmtevraag, prijzen en het type installatie. De gemiddelde terugverdientijd tussen de 3 en 9 jaar. Daarna gaat u het daadwerkelijk merken in de portemonnee en dient u rekening te houden met de prijs van de houtpellets en afschrijving, onderhoud en vervangingen.

Zijn showrooms geschikt om kachels te kopen?

Meer en meer Hollanders overwegen een efficiënte inbouw pelletkachel die voldoet aan design componenten van het huis. We zien steeds meer kachel showrooms in Niezijl waar adviseurs u de verschillende mogelijkheden laten zien. Prima service, en u kunt direct een bestelling plaatsen of aanbiedingen van showmodellen kopen. De huidige prijzen (juli 2022) fluctueren enorm. De tarieven van verschillende monteurs vergelijken is hierom een aanrader.

Hoeveel kosten pellets, en wat is precies?

Pellets zijn houtkorrels van geperst zuiver hout. Houtpellets staan ook bekend als pelletkorrels. Onderzoek moet nog uitwijzen of deze manier wel milieuvriendelijk is. De afschrijvingen en kosten van een pelletkachel komen tot stand door soort installatie en de gebruiksintensiteit / aantal verstookte pellets.


Biomassaketel laten plaatsen in Niezijl

Een alternatieve woning dekkende optie is de biomassaketel, ook bekend als de pelletketel. Deze pellet cv-ketel stookt organische materialen zoals hout, mest, of tuinafval. Deze installatie zorgt voor het centrale verwarmingssysteem en voorziet in warm tapwater. Met de biomassaketel kan de CV-ketel dus de deur uit. Dit type kachel is een milieuvriendelijke en prijstechnisch interessante mogelijkheid: beperkte vieze CO-2 uitstoot, en je hebt geen aardgas meer nodig.
 • Betaalbaar, houtsnippers en pellets zijnveel betaalbaarder dan gas
 • Schone verbranding door de hoge temperaturen
 • De gasaansluiting kan de deur uit
 • Hoge subsidies tot wel €1050 per model.

pelletkachel installateurs in niezijl


Pelletkachel installateurs met elkaar vergelijken

 1. Persoonsgegevens invoeren

  Zo is het duidelijk naar welk adres details en tevens de offerte verstuurd zal worden. De meeste uitvoerders zijn actief in een eigen regio.

 2. Verstel details over uw huis

  Wat volgt zijn een aantal vragen omtrent jouw woonobject. Voorbeelden zijn de grootte van de woning leeftijd woning / mate van isolatie, of u zelf stroom opwekt met pv-panelen, en de samenstelling huishouden. Probeer alle antwoorden goed in te vullen, zo ontvang je een nauwkeurig prijsvoorstel. Aan de hand van je ingevulde gegevens maakt de installateur een grove inschatting van het vermogen dat de ketel moet hebben.

 3. Beschrijf de noodzaak

  Een kachel als designstuk, of puur een systeem dat voorziet in de volledige warmtevraag? En wat wil je maximaal uitgeven? Ook randvoorwaarden als de kleur en de hoogte van de kachel spelen een rol.

 4. Voorwaarden en offertes vergelijken

  Vergelijk offertes van verschillende aanbieders en kies voor een goed bekendstaande installateur in Niezijl. Houd rekening met beoordelingen en diploma’s (EN+ a1).

 5. Montage van de pelletkachel

  Het installatiebedrijf komt de pelletkachel of ketel in de woning plaatsen. Check of het rookkanaal goed wordt geplaatst. Plaats zeker ook een uitgebreid buffervat met veel warmwateropslag. Controleer of alles werkt. Ontstaan er problemen? Vraag na een oplossing bij het pelletkachel installatiebedrijf in Niezijl


Offerte aanvragen

Gelijk weten hoeveel een pelletkachel inclusief installatie u gaat kosten?


Kan ik aanspraak maken op pelletkachel subsidie in Niezijl?

In de huidige situatie zijn er verscheidene opties voor subsidie, zeker als we kijken naar de ISDE. Er zijn meer dan 1.850 pelletkachel of pelletketel installaties die zijn goedgekeurd door de overheid. De ondersteuning binnen de investeringssubsidie duurzame energie wordt getekend door het vermogen (KW) van de systemen. Dit alles maakt het investeren in een pelletkachel ontegenzeggelijk verleidelijk. Het exacte subsidiebedrag dat hiervoor doelmatig wordt toegekend loopt uiteen tussen de €400 en €1300. Een aantal interessante opties:

 • Grecale 70 UP (Dielle SRL), vermogen 8 [KW], €500 subsidie.
 • FRAME³ 9 kW (CADEL), vermogen 9,4 [KW], €500 subsidie.
 • Italfuoco8-N-B (AMG S.p.A.), vermogen 7,5 [KW], €500 subsidie.

Op welke manier kan ik mijn woning verder verduurzamen?

Er zijn meerdere opties voor de woningeigenaar die volledig van het gas af wil voor de centrale verwarming in Niezijl. Wat moet ik precies doen om mijn woning energieneutraal te maken? Op deze pagina hebben we een lijst geplaatst met ideeën voor postcodegebied 9841, 9842.
 1. Isolatie: Goede isolatie vormt de basis van een gasvrije woning. Ouder woningen (van voor 2000) zijn daarbij gebaat.
 2. Zonnepanelen: Het opwekking van stroom is essentieel voor de toekomst. Natuurlijk voor de eigen stroomconsumptie, en bij te dragen aan een duurzame wereld (terugleveren).
 3. Warmtepomp: Een serieuze concurrent voor de pelletkachel centrale verwarming. Dit systeem haalt warmte uit de omgeving.
 4. Zonneboiler: een milieuvriendelijk systeem dat de energie van de zon gebruikt en warm water in de woning kan verzorgen.

Een kachel of ketel laten plaatsen?

Stel direct uw installatie met boiler voor tapwater samen!