Pelletkachel kopen Aduard

Vergelijk installateurs pelletketels Aduard

PELLETKACHEL VERGELIJKEN

Een pelletkachel in Aduard kopen is bij uitstek geschikt om je huis op een energiezuinige manier te verwarmen. Als vervanger voor aardgas stook je pelletkorrels. Dit omschrijven we als kleine staafjes uit geperst houtafval. We hebben te maken met diverse soorten kachels, met allemaal duidelijke voor- en nadelen. Met behulp van deze website vind jij waardevolle toelichtingen die nuttig zijn bij het laten plaatsen van een pelletkachel. We maken onderscheid tussen 3 type modellen:

  kachel installateur 9831

 1. Pelletkachel: lekkere directe warmte, doorgaans te vinden in de huiskamer.
 2. Pelletkachel-cv: zorgt voor een warme woning. Aangesloten op radiatoren of vloerverwarming.
 3. Biomassaketel: verwarmt jouw hele woning en zorgt tevens voor warm tapwater. Ook wel pelletketel genoemd.
Welke kachel is geschikt voor mij? Dat ligt aan meerdere facetten. Denk aan: type huis, het doel, en het budget. Hieronder kan je meteen springen naar een bepaald thema.
ProvincieGroningen
GemeenteZuidhorn
Postcode9831
Netnummer050 (+3150)
Gasverbruik M31670 M3
Stroomverbruik kWh2890 kWh
Gemiddelde energierekening€176,00

Thuis een pelletkachel laten installeren (Update juli 2022)

Behoefte aan een duurzame en sfeervolle verwarmingsbron? Dan is kiezen voor een pelletkachel kopen en laten installeren in Aduard zeker een goede optie. Een voorbeeld is de Fiamma 10 van het merk TSPMaar ook Nordic Fire is een prima keuze. We bestempelen dit als een “groene” en bewuste mogelijkheid om bijvoorbeeld de woonkamer te verwarmen. Eenvoudig te installeren, het is relatief goedkoop, en u heeft recht op subsidies tot wel €900
 • Design en warme sfeer, ook voor een laag budget
 • Milieuvriendelijk “groen afval” verstoken in huis
 • Eenvoudig te bedienen
 • Volautomatisch en gemakkelijk bedienen
 • Realiseren een schone verbranding
Pelletkachel met CV combineren
Een Pelletkachel CV werkt samen met de bestaande CV-ketel. De kachel gebruikt de warmte ook voor het aansturen van de centrale verwarming. De HR-ketel hoeft zo minder gas te stoken, minder uitstoot en minder duur gasverbruik. Een gemiddeld huis in de gemeente Zuidhornverbruikt 2890 kWh stroom plus nog eens 2890 m3 gas wat leidt tot een gemiddelde energierekening van €176,00 in juli 2022. Via aan pelletkachel cv moederhaard kan men fors besparen. Ga prijzen pelletkachel Aduard vergelijken (juli 2022).

Prijzen vergelijken

Direct weten hoeveel een pelletkachel inclusief installatie u gaat kosten?


Hoe werkt de pelletkachel?

In een pelletkachel stookt men pellets. Dat zijn blokjes geperst hout, ontwikkeld van zaagsel of overblijfselen van hout. De elektrische ontsteker zorgt voor een snelle effectieve verbranding. Buitenlucht of lucht uit de woonkamer voorziet de vlam van zuurstof. Er wordt warmte gevormd die vanzelfsprekend de huiskamer ingeblazen wordt.

Wat is een pelletkachel met CV aansluiting?

De reeds besproken pelletkachel is geschikt voor 1 kamer. De pelletkachel CV is geschikt voor het hele huis. De verwarming loopt door de warmte ook naar andere vertrekken te transporteren. Sommige kachels worden rechtstreeks aangesloten op de CV-installatie (radiatoren/vloerverwarming).

In welke gevallen is een biomassaketel interessant?

Ook de biomassaketels zijn prima vervangers voor je HR ketel. Zo’n apparaat stookt op biomassa, en dus geen gas. Voorbeelden hiervan zijn houtpellets, houtsnippers of houtblokken. Een pelletketel geeft geen warmte af aan de directe omgeving. De gewonnen warmte wordt met warmtewisselaars gebruikt voor verwarming van jouw CV-installatie.

Wat is de terugverdientijd van de investering?

De geschatte terugverdientijd van de pelletkachel is erg variabel. De berekening kan gemaakt worden aan de hand van het vermogen, de prijzen, en het type ketel. Vaak wordt gesproken over een terugverdientijd tussen de 6 en 9 jaar. Daarna kunt u uw huis tegen een scherp tarief verwarmen en blijven alleen nog de inkoop van houtpellets en onderhoud + afschrijvingen.

Zijn er showrooms met kachels om te kopen?

Veel Nederlanders gaan voor een rendementvolle inbouw pelletkachel die aansluit op het interieur. Ga eens langs bij kachel showrooms in Aduard waar consultants u kunnen adviseren over de producten. Prima service, en u kunt eenvoudig een bestelling doen of een voorradig model kopen. De actuele prijzen van juli 2022 zijn ontzettend divers. Aanbieders en monteurs vergelijken is om deze reden zeer aan te raden.

Wat kosten pellets, en hoe werken ze?

Pellets zijn feitelijk geperste houtkorrels. Dikwijls duiden we houtpellets aan als pelletkorrels. Experts vragen zich af of dit groen en duurzaam is. De wekelijkse kosten van een pelletkachel worden mede bepaald door model/merk kachel en en jouw gezinssituatie (aantal verstookte pellets).


Biomassaketel laten plaatsen in Aduard

Een efficiënte en goede optie is de biomassaketel, welke misschien meer bekend is als pelletketel. Zo’n pellet cv-ketel werkt op biomassa als houtsnippers/blokken. Deze installatie wordt gebruikt voor een verwarming toepassing en warm water uit de kraan. De biomassaketel is dus de vervanger van de HR-ketel. Wij omschrijven dit als een milieuvriendelijke en relatief goedkope installatie: lagere vuile uitstoot, en je verbruikt geen duur aardgas.
 • Geld besparend, houtpellets of ander organisch afval zijn lang niet zo duur als gas
 • Minder CO-2 uitstoot dan CV-ketel
 • Niet gebonden aan de toenemende gasprijs
 • Gemiddelde subsidie van €1000 per installatie.

pelletkachel installateurs in aduard


Pelletkachel installateurs met elkaar vergelijken

 1. Voer jouw gegevens in

  Zo weten we naar welke klant informatie en misschien de offerte verzonden zal worden. Veel specialisten zijn werkzaam in een bepaald werkgebied in de regio.

 2. Definieer uw woning eigenschappen

  Nu volgen een aantal vragen inzake uw huis. Onder andere het type huis, leeftijd woning / mate van isolatie, het aantal zonnepanelen, en het aantal gezinsleden. Vul alles zo goed mogelijk in, dan is de offerte een stuk waardevoller. Met behulp van de gegevens kan de installateur een berekening maken van het vermogen van de ketel.

 3. Maak uw vraag tastbaar

  Een pelletkachel voor de warmte en sfeer of meer een oplossing dat de bestaande HR-ketel volledig doet vervangen? En wat mag het kosten? Ook zaken als het gewenste model en de grootte zijn belangrijk.

 4. Vergelijk offertes

  Vergelijk offertes van verschillende experts en ga in zee met een goede installateur in Aduard. Kijk naar ervaringen van anderen en controleer of benodigde keurmerken aanwezig zijn (EN+ a1).

 5. De pelletkachel laten installeren

  De monteur komt de pelletkachel of ketel in de woning plaatsen. Bekijk kritisch of er een goede afvoer wordt aangebracht. Neem ook een buffervat met meer dan genoeg wateropslag. Na plaatsing moet het systeem getest worden. Is iets niet in orde? Meld dit dan altijd direct bij het pelletkachel installatiebedrijf in Aduard


Offerte aanvragen

Gelijk weten hoeveel een pelletkachel inclusief installatie u gaat kosten?


Kan ik aanspraak maken op pelletkachel subsidie in Aduard?

In de huidige situatie zijn er verscheidene subsidie mogelijkheden als we kijken naar het ISDE programma. Er bestaan meer dan 1.950 pelletkachel & pelletketel installaties waarvoor subsidie aangevraagd kan worden. De vergoeding binnen de investeringssubsidie duurzame energie wordt bepaald aan de hand van het vermogen in KW van het model. Deze tegemoetkoming vanuit de overheid voor een kachel is vanzelfsprekend niet mis. Het bedrag waar je recht op hebt ligt doorgaans tussen de €900 en €1200. Hieronder een paar rekenvoorbeelden:

 • Dustin 32 (densan), vermogen 30,5 [KW], €1525 subsidie.
 • CRISTAL 8.5 (CADEL), vermogen 8,7 [KW], €500 subsidie.
 • Italfuoco8-N-W (AMG S.p.A.), vermogen 7,5 [KW], €500 subsidie.

Op welke manier kan ik mijn woning verder verduurzamen?

Er zijn veel verschillende keuzes te maken voor diegene die een energieneutrale woning wil voor de centrale verwarming in Aduard. Wat zijn voor mij de opties met het oog op energieneutraal leven? Op deze pagina hebben we een aantal investeringen op een rij gezet voor postcodegebied 9831.
 1. Isolatie: Goede isolatie is cruciaal. Bestaande bouw (van 2005 en ouder) gaan al snel 30 – 40% minder gas verbruiken.
 2. Zonnepanelen: Het opwekking van stroom is essentieel voor de toekomst. Om jouw apparatuur van stroom te voorzien, en lagere energierekening (terugleveren).
 3. Warmtepomp: Een CV-ketel alternatief, net als de pelletkachel centrale verwarming. De pomp gebruikt warmte uit de bodem of lucht.
 4. Zonneboiler: een product dat gebruik maakt van energie van de zon en voorziet in warm water in huis.

Een kachel of ketel laten plaatsen?

Stel direct uw installatie met boiler voor tapwater samen!