Pelletkachel kopen Haren

Vergelijk installateurs pelletketels Haren

PELLETKACHEL VERGELIJKEN

Een pelletkachel in Haren kopen maakt het mogelijk om woningen op een milieuvriendelijke en zuinige manier te verwarmen. Als vervanger voor aardgas stook je houten pelletkorrels. Het gaat om houtkorrels van geperst, zuiver hout. Er is keuze uit diverse soorten installaties, die allemaal unieke eigenschappen hebben. Via deze website doorzoek je accurate gegevens die ondersteuning bieden bij het vergelijkingsproces van deze modellen. Je kunt kiezen uit 3 type modellen:

  kachel installateur 9752

 1. Pelletkachel: voor extra sfeer, doorgaans te vinden in de huiskamer.
 2. Pelletkachel-cv: verwarmt een groot deel van het huis. Wordt aangesloten op het CV-systeem.
 3. Biomassaketel: zorgt voor de verwarming en zorgt ook voor warm tapwater. Vaak noemen we dit een pelletketel.
Welk type kachel moet ik kiezen? Dit heeft te maken met verscheidene aspecten. Onder andere: type huis, het stoomniveau, en wat het mag kosten. Spring direct door naar het thema waar je meer over wilt lezen.
ProvincieGroningen
GemeenteHaren
Postcode9752
Netnummer050 (+3150)
Gasverbruik M31850 M3
Stroomverbruik kWh3020 kWh
Gemiddelde energierekening€190,00

Een pelletkachel laten installeren in de huiskamer (Update juni 2023)

Vraag naar een sfeervolle oplossing voor duurzaam verwarmen? Dan is een pelletkachel kopen en laten installeren in Haren wellicht iets voor jou. Neem bijvoorbeeld de Paloma 8 van het merk Palazzetti LelioEen andere populaire optie is Nordic Fire. We hebben het over een toegankelijke en ‘groene’ optie om de woonkamer (tijdelijk) sfeervol op te warmen. Het is gemakkelijk te bedienen, stukken schoner dan de open haard, en u heeft recht op subsidies tot wel €1050
 • Genieten van sfeer en warmte tegen een scherpe prijs
 • Goed voor het milieu door keurmerken
 • Relatief weinig onderhoud
 • “Sfeervol” verwarmen met zicht op de vlammen
 • Door optimale verbranding Co² neutraal en zeer schoon
Pelletkachel met CV combineren
Een Pelletkachel CV werkt samen met de bestaande CV-ketel. De (ingebouwde) kachel gebruikt de warmte ook voor het aansturen van de centrale verwarming. De HR-ketel kan op dit moment zuiniger draaien, wat niet alleen geld maar ook uitstoot bespaart. Een gemiddelde woning in de gemeente Harengebruikt 3020 kWh stroom plus 3020 m3 gas wat resulteert in een gemiddelde energienota van €190,00 in juni 2023. Door te investeren in een pelletkachel cv moederhaard kan de energienota worden gedrukt. Meteen prijzen pelletkachel Haren vergelijken (juni 2023).

Prijzen vergelijken

Direct weten hoeveel een pelletkachel inclusief installatie u gaat kosten?


Hoe werkt een pelletkachel?

Een pelletkachel loopt op pellets. Dit zijn kleine houten korrels, geproduceerd van samengeperste houtvezels. Er is een elektrische ontsteker die zorgt dat de pellets branden. Buitenlucht of lucht uit de kamer voorziet de vlam van zuurstof. Wat volgt is opstijgende warmte die terug de kamer wordt ingeblazen.

Wat is een pelletkachel op CV?

De reguliere pelletkachel installeert men voor 1 warme ruimte. De CV-pelletkachel kan met gebruiken voor de hele woning. Dat kan door de gegenereerde warmte uit te zetten naar andere kamers. Sommige kachels worden aangesloten op de bestaande CV-voorzieningen (vloerverwarming/radiatoren).

Wanneer moet ik kiezen voor een biomassaketel?

De biomassaketel is een milieuvriendelijk alternatief voor je gasketel. Zo’n ketel werkt op basis van biomassa, en geen aardgas. Standaard kiest men voor natuurlijke producten als houtpellets, snippers en blokken. De pelletketel wordt niet gebruikt voor directe warmte. De warmte die de ketel aanmaakt wordt direct toegepast op het leidingwater van de CV.

Wat is de geschatte terugverdientijd van de pelletkachel?

De terugverdientijd van een pelletkachel loopt zeer uiteen. Dit wordt berekend aan de hand van gebruik, de prijzen, en het type installatie. Gemiddeld genomen ligt de terugverdientijd tussen de 4 en 7 jaar. Daarna kunt u uw huis dus voordeliger verwarmen en resteren alleen nog de kosten van de pellets en onderhoud + afschrijvingen.

In de showroom een kachel kopen?

Legio consumenten overwegen een efficiënte inbouw pelletkachel die aansluit op het interieur. Er zijn speciale kachel showrooms in Haren waar consultants u alle verschillende systemen kunnen tonen. Handig, want u kunt hier vaak een bestelling doorgeven of een showroommodel in de aanbieding kopen. De prijzen van juni 2023 kunnen sterk fluctueren. Installatiebedrijven met elkaar vergelijken is dus zeker zinvol.

Wat kosten pellets, en hoe werken ze?

Pellets is een CO-2 neutrale brandstof voor in de kachel. Deze houtpellets worden ook wel eens omschreven als pelletkorrels. Er is veel discussie of het milieu wel voldoende ontlast wordt. Het onderhoud en kosten van een pelletkachel worden berekend op basis van soort kachel en de warmtevraag (aantal verbrande pellets).


Biomassaketel laten plaatsen in Haren

Een krachtige en full-service mogelijkheid is de biomassaketel, in de volksmond ook wel een pelletketel. Deze pellet cv-ketel stookt houtsnippers of houtblokken. Het systeem draagt zorg voor de centrale verwarmingsinstallatie en warm water om te douchen en wassen. Deze biomassaketel kan dus een volledige woning verwarmen. Het wordt gekenmerkt als milieuvriendelijke en prijstechnisch interessante beslissing: minder uitstoot van CO-2, en de gaskraan gaat dicht.
 • Besparend, houtpellets, houtsnippers of houtblokken zijn goedkoop vergeleken met gas
 • Biomassa energie is altijd beschikbaar
 • Je woning van het gas af
 • Subsidies tot wel €800 per product.

pelletkachel installateurs in haren


Pelletkachel installateurs met elkaar vergelijken

 1. Vul je gegevens in

  Zo weten we naar welke persoon de specificaties en tevens de offerte aangeleverd kan worden. De meeste monteurs zijn actief in een afgekaderd werkgebied.

 2. Verstel details over uw huis

  Nu volgen speciale vragen met betrekking tot je huis. Bijvoorbeeld het type huis, leeftijd woning / mate van isolatie, andere duurzame verwarmingsbronnen, en de omvang van het huishouden. Vul alles zo goed mogelijk in, dan is de offerte direct kloppend en geschikt. Na aanleiding van je ingevulde data kan de installateur een schatting maken van het vermogen dat de ketel moet hebben.

 3. Wat is uw wensenlijstje?

  Een kachel die in het oog springt, of puur een systeem die de bestaande HR-ketel volledig doet vervangen? En welke max. prijs heb je in het hoofd? Ook facetten als het gewenste model en de breedte van de ketel hebben invloed.

 4. Voorwaarden en offertes vergelijken

  Vergelijk offertes van populaire experts en selecteer een uitstekende installateur in Haren. Check de reviews en controleer of benodigde keurmerken aanwezig zijn (EN+ a1).

 5. De pelletkachel laten plaatsen

  De installateur komt de pelletkachel of ketel in het huis monteren. Bekijk goed of het rookkanaal goed wordt geplaatst. Ga voor een buffervat dat genoeg water kan bevatten. Probeer verschillende functies uit. Functioneert de installatie niet goed? Vraag na een oplossing bij het pelletkachel installatiebedrijf in Haren


Offerte aanvragen

Gelijk weten hoeveel een pelletkachel inclusief installatie u gaat kosten?


Kan ik aanspraak maken op pelletkachel subsidie in Haren?

In de huidige situatie zijn er meerdere tegemoetkomingen en subsidies, zoals de ISDE. Er is keuze uit meer dan 1.750 pelletketel en pelletkachel systemen die op de ISDE-lijst staan. Het exacte bedrag van de investeringssubsidie duurzame energie wordt berekend door het totale vermogen (KW) van het model. Deze regeling maakt de aankoop van een kachel onmiskenbaar niet mis. De tegemoetkoming dat je terug kunt krijgen loopt uiteen tussen €950 en €1250. Enkele voorbeelden zijn:

 • Caldo 13 H2O (Dik Geurts), vermogen 13,5 [KW], €1400 subsidie.
 • Hermetic 12 (AMG S.p.A.), vermogen 10,8 [KW], €540 subsidie.
 • FSPP 9,5 KW (RUNAX), vermogen 8 [KW], €500 subsidie.

Zijn er nog andere duurzame alternatieven?

Er bestaan allerlei alternatieven voor de Nederlander die een energieneutrale woning wil voor de centrale verwarming in Haren. Wat moet ik precies doen om een woning compleet duurzaam te maken? Op deze pagina geven onze specialisten een aantal suggesties voor postcodegebied 9751, 9752, 9753.
 1. Isolatie: Isolatie is altijd de basis van verduurzamen. Woning die gebouwd zijn 1990 kunnen hier enorm efficiëntie uit halen.
 2. Zonnepanelen: Het opwekking van stroom is essentieel voor de toekomst. Natuurlijk voor de eigen stroomconsumptie, en goedkopere energiecontract (salderen).
 3. Warmtepomp: Iets duurder, maar een prima alternatief voor de pelletkachel centrale verwarming. Het apparaat benut de warmte uit de bodem of lucht.
 4. Zonneboiler: een milieuvriendelijk systeem dat de energie van de zon gebruikt en zorgt voor warm tapwater.

Een kachel of ketel laten plaatsen?

Stel direct uw installatie met boiler voor tapwater samen!Alle plaatsen in deze gemeente