Pelletkachel kopen Niehove

Vergelijk installateurs pelletketels Niehove

PELLETKACHEL VERGELIJKEN

Een pelletkachel in Niehove kopen opent nieuwe deuren om het huis op een energiezuinige manier te stoken. Je verwarmt jouw huis niet met gas maar met unieke korrels van hout. Dit omschrijven we als geperste houtkorrels. Er is keuze uit meerdere kachels, die elk geschikt zijn in specifieke situaties. Dankzij onze vergelijker ontdek je uitgebreide aanbevelingen die nuttig zijn bij het laten installeren van een installatie. We onderscheiden 3 kachels:

  kachel installateur 9884

 1. Pelletkachel: voor behaaglijke warmte, meestal in de woonkamer gemonteerd.
 2. Pelletkachel-cv: verwarmt meerdere ruimtes. Vaak aangesloten op radiator / vloerverwarming.
 3. Biomassaketel: geen aardgas meer, zorgt voor verwarming en zorgt tevens voor warm water uit de kraan. Misschien beter bekend als pelletketel.
Wat is de beste kachel in jouw situatie? Dat berekent men a.d.h.v. meerdere randvoorwaarden. Dit zijn natuurlijk: type huis, het doel van de kachel, en wat je bestedingsruimte is. Kies hieronder een van de onderwerpen.
ProvincieGroningen
GemeenteZuidhorn
Postcode9884
Netnummer0594 (+31594)
Gasverbruik M31670 M3
Stroomverbruik kWh2890 kWh
Gemiddelde energierekening€176,00

Een pelletkachel laten installeren in de huiskamer (Update juni 2022)

Op zoek naar een zuinige en milieuvriendelijke verwarming? In dat geval is een pelletkachel kopen en laten installeren in Niehove misschien we dé oplossing. Denk dan bijvoorbeeld aan de Aqua 18 Turbo compact glass van het merk Moretti DesignNordic Fire is ook een uitstekende optie. Het is absoluut een duurzame en groene keuze om zowel warmte als sfeer in de woonkamer te halen. Makkelijk in gebruik en onderhoud, schoner dan de houtkachel, en u ontvangt een forse subsidie die oploopt tot €1350
 • Warmte en comfort, ook voor de kleine portemonnee
 • Gebruikt hernieuwbare, duurzame energie
 • Gemakkelijke installatie
 • Automatische pellet invoer waardoor lang gestookt kan worden
 • Realiseren een schone verbranding
Pelletkachel met CV combineren
Een Pelletkachel CV kan fungeren als een CV installatie. De kachel in de huiskamer gebruikt de hitte ook om het water door de CV-leidingen op te warmen. De HR-ketel kan op dit moment zuiniger draaien, wat de gasconsumptie zal reduceren. Een gemiddelde woning in de gemeente Zuidhorngebruikt 2890 kWh stroom en 2890 m3 gas wat resulteert in een gemiddelde energierekening van €176,00 in juni 2022. Aan de hand van een pelletkachel cv moederhaard kan flink bespaard worden. Start met prijzen pelletkachel Niehove vergelijken (juni 2022).

Prijzen vergelijken

Direct weten hoeveel een pelletkachel inclusief installatie u gaat kosten?


Hoe werkt de pelletkachel?

De pelletkachel wordt gestookt op op pellets. Dit zijn cilindervormige staafjes, geproduceerd van samengeperste houtvezels. Een speciale elektrische ontsteker maakt het mogelijk dat pellets verbranden. Externe luchttoevoer bezorgt de nodige zuurstof. Zodoende komt er warmte tot stand die weer de kamer ingeblazen wordt.

Wat is het verschil met een pelletkachel-CV?

De reeds besproken pelletkachel maakt een 1 kamer verwarming mogelijk. De CV-pelletkachel kan met gebruiken voor de hele woning. Dit wordt gerealiseerd door de warmte ook naar andere vertrekken te transporteren. Sommige pelletkachels kunnen op de CV worden aangesloten (vloerverwarming/radiatoren).

Een biomassaketel als vervanger voor de CV-ketel?

Biomassaketels kunnen prima gebruikt worden als andere optie voor je gasketel. Deze ketel maakt gebruik van biomassa, waardoor er geen gas bij komt kijken. Dit zijn vaak houtblokken of ander organisch materiaal. De pelletketel wordt niet gebruikt voor directe warmte. De warmte die uit het proces ontstaat wordt afgegeven aan het leidingwater van je CV.

Wat is de huidige terugverdientijd van mijn pelletkachel?

De terugverdientijd van de pelletkachel verschilt enorm. Veel aspecten hebben invloed; het vermogen, de prijzen, en het type ketel. De huidige terugverdientijd ligt zo tussen de 3 en 8 jaar. Na deze periode gaat u het daadwerkelijk merken in de portemonnee en heeft u enkel te maken met de inkoop van houtpellets en jaarlijks onderhoud en onderdelen.

Een kachel kopen in een showroom?

Een groot deel van de bewoners overwegen een exclusieve inbouw pelletkachel met een hippe uitstraling. Er zijn speciale kachel showrooms in Niehove waar experts u de mogelijke opties kunnen showen. Zo kan u de kachels zien, en bovendien meteen bestellen of een voorradig model kopen. Desondanks, prijzen in juni 2022 zijn ontzettend divers. De tarieven van verschillende monteurs vergelijken is daarom zeer aan te raden.

Wat kosten pellets en wat zijn het?

Pellet zijn houten blokjes die in de kachel worden verstookt. Deze houtpellets worden ook wel eens omschreven als pelletkorrels. De mening lopen uiteen of deze manier wel milieuvriendelijk is. De jaarlijkse kosten van een pelletkachel kunnen berekend worden a.d.h.v. type kachel en de benodigde warmte (hoeveel pellets je verbruikt).


Biomassaketel laten plaatsen in Niehove

Een alternatieve goede optie is de biomassaketel, installateurs spreken vaak over een pelletketel. Deze pellet cv-ketel stookt snippers, blokken of pellets van hout. Het systeem kan benut worden voor het CV systeem en warm tapwater. De biomassaketel vervangt jouw CV-ketel. Het wordt gekenmerkt als milieuvriendelijke en kostenbesparende mogelijkheid: minder broeikasuitstoot, en je neemt afscheid van het dure gas.
 • Goedkope keuze, plantenresten, takken of houtblokken zijn lang niet zo duur als gas
 • Ecologisch verantwoorde keuze
 • De gasaansluiting is verleden tijd
 • Interessante subsidieregeling, tot wel €900 per plaatsing.

pelletkachel installateurs in niehove


Pelletkachel installateurs met elkaar vergelijken

 1. NAW gegevens doorgeven

  Dat maakt dat we weten naar welk adres details en tevens de offerte verzonden kan worden. De meeste uitvoerders zijn actief in een bepaalde regio.

 2. Verstel details over uw huis

  In stap 2 treft u speciale vragen die gaan over je woning. Belangrijk zijn het soort woning, de isolatiewaarden, of er ook zonnepanelen aanwezig zijn, en de grootte van het huishouden. Vul alles zo goed mogelijk in, anders kan de installateur geen concrete offerte maken. Aan de hand van de verstrekte info kan de installateur een zinnige raming maken van het vermogen dat de ketel moet hebben.

 3. Omschrijf specifieke behoeften

  Een kachel die in het oog springt, of zelfs een model die er voor zorgt dat de CV-ketel helemaal de deur uit kan? En hoeveel geld heb je precies gereserveerd? Ook zaken als het design en de breedte van de ketel maken deel uit van de beslissing.

 4. Vergelijk offertes

  Vergelijk offertes van diverse leveranciers en kies een betrouwbare installateur in Niehove. Vraag om beoordelingen en of het bedrijf is aangesloten bij een brancheorganisatie (EN+ a1).

 5. Montage van de pelletkachel

  De monteur gaat de pelletkachel of ketel bij jou thuis plaatsen. Achterhaal of de rookgasafvoer in orde is. Neem ook een buffervat dat voldoet aan uw wensen. Probeer verschillende functies uit. Loopt je tegen problemen aan? Neem zo spoedig mogelijk contact op met het pelletkachel installatiebedrijf in Niehove


Offerte aanvragen

Gelijk weten hoeveel een pelletkachel inclusief installatie u gaat kosten?


Is er ook pelletkachel subsidie in Niehove?

Hedendaags vind je veel verschillende tegemoetkomingen en subsidies, zoals de ISDE. Er bestaan meer dan 1.750 pelletkachel & pelletketel installaties waarbij een subsidie mogelijk is. De toekenning van de investeringssubsidie duurzame energie wordt mede bepaald door het totale vermogen (KW) van het model. Deze regeling maakt de aankoop van een kachel vanzelfsprekend niet misselijk. De totale subsidie dat hiervoor gereserveerd is loopt uiteen tussen de €450 en €1150. Concreet kan dit er als volgt uitzien:

 • Maestrale square 100 Glass (Dielle SRL), vermogen 12 [KW], €600 subsidie.
 • CADEL ELISE PLUS (CADEL SRL), vermogen 10,5 [KW], €525 subsidie.
 • Accialo Modello 10 (AMG S.p.A.), vermogen 8,8 [KW], €500 subsidie.

Hoe kan ik mijn huis nog meer duurzaam maken?

Er zijn diverse substituten te overwegen voor de huizenbezitter die volledig van het gas af wil voor de centrale verwarming in Niehove. Welke maatregelen moet ik treffen met het oog op energieneutraal leven? Op Pelletkachelrevolutie.nl kan jij direct meer lezen over deze investeringen voor postcodegebied 9884.
 1. Isolatie: De basis van elke woning is isolatie. Met name oudere woningen zijn daarbij gebaat.
 2. Zonnepanelen: Het zelfstandig opwekken van stroom biedt uitkomst. Om de pelletkachel of warmtepomp van stroom te voorzien, en om terug te leveren aan het net.
 3. Warmtepomp: Is net zo populair als de pelletkachel centrale verwarming. De pomp onttrekt energie uit de directe omgeving.
 4. Zonneboiler: een duurzame oplossing die zonlicht omzet in warmte om sanitair water te verwarmen.

Een kachel of ketel laten plaatsen?

Stel direct uw installatie met boiler voor tapwater samen!