Pelletkachel kopen Winsum

Vergelijk installateurs pelletketels Winsum

PELLETKACHEL VERGELIJKEN

Een pelletkachel in Winsum kopen stelt je in de gelegenheid om je woning op een energiezuinige manier te verwarmen. Je stookt geen gas, maar houten pelletkorrels. Het betreft geperste houtkorrels gemaakt van restafval. Er zijn tal van installaties, met elk hun voordelen en nadelen. Via onze tool vind je samengestelde toelichtingen die van dienst kunnen zijn bij het laten plaatsen van een pelletkachel. Eigenlijk zijn er 3 kachels:

  kachel installateur 9773

 1. Pelletkachel: voor extra sfeer, wordt vaak in de woonkamer geplaatst.
 2. Pelletkachel-cv: zorgt voor een warme woning. Aangesloten op radiatoren of vloerverwarming.
 3. Biomassaketel: 30% goedkoper dan gas, stuurt verwarming aan en zorgt tevens voor warm water uit de kraan. Let op: soms wordt het een pelletketel genoemd.
Welke kachel is geschikt voor mij? Dit wordt bepaald middels diverse aspecten. We spreken over: type huis, het doel van de kachel, en de maximum prijs. Maak een keuze uit de inhoudsopgave.
ProvincieGroningen
GemeenteWinsum
Postcode9773
Netnummer050 (+3150)
Gasverbruik M31600 M3
Stroomverbruik kWh2650 kWh
Gemiddelde energierekening€165,00

Een pelletkachel in de woonkamer laten installeren (Update mei 2024)

Bent u op zoek naar een sfeervolle oplossing voor duurzaam verwarmen? In zo’n geval is een pelletkachel kopen en laten installeren in Winsum zeker een goede optie. Dat kan zijn de Focus van het merk Tecno Cover S.r.l. – Stove ItalyOok de kachels van Nordic Fire zijn populair. Het betreft een goede en zuinige optie om het aangenaam warm te maken in de huiskamer. Eenvoudig te installeren, stukken schoner dan de open haard, en u heeft recht op subsidies tot wel €1450
 • Innovatieve verwarmingsoplossing, altijd met een interessant kostenplaatje
 • Gebruikt hernieuwbare, duurzame energie
 • Relatief weinig onderhoud
 • Automatische pellet invoer waardoor lang gestookt kan worden
 • Door optimale verbranding Co² neutraal en zeer schoon
Pelletkachel met CV combineren
Een Pelletkachel CV wordt aan de cv-installatie gekoppeld. De kachel in de woonkamer gebruikt de hitte ook om het water door de CV-leidingen op te warmen. De HR-ketel wordt op die manier ontlast, goed voor het milieu en de portemonnee. Een gemiddeld huishouden in de gemeente Winsumverbruikt 2650 kWh stroom plus 2650 m3 gas wat leidt tot een gemiddelde energierekening van €165,00 in mei 2024. Aan de hand van een pelletkachel cv moederhaard kan de energienota worden gedrukt. Meteen prijzen pelletkachel Winsum vergelijken (mei 2024).

Prijzen vergelijken

Direct weten hoeveel een pelletkachel inclusief installatie u gaat kosten?


Hoe werkt de pelletkachel?

De pelletkachel werkt op pellets. Dit zijn kleine houten korrels, afkomstig van resthout. Een elektrisch ontstekingspatroon zorgt voor een snelle effectieve verbranding. Externe luchttoevoer zorgt voor zuurstof voor de vlam. Wat volgt is opstijgende warmte die terug de kamer wordt ingeblazen.

Wat is een CV-pelletkachel?

Een normale pelletkachel verwarmt slechts één ruimte. Een pelletkachel-CV kan meerdere vertrekken verwarmen. Dat kan door de gewonnen warmte naar andere kamers te blazen. Sommige kachels worden aangesloten op de bestaande CV-voorzieningen (vloerverwarming/radiatoren).

Hoe werkt een biomassaketel, en is het wat voor mij?

Een biomassaketel is een ‘groen’ alternatief i.v.m een CV-ketel. Een dergelijk systeem werkt op basis van biomassa, en heeft dus geen gas nodig. In de basis zijn dat houtpellets, houtsnippers of houtblokken. Vaak plaatst men deze pelletketels in de garage, bijkeuken of kelder. De warmte die ontstaat uit het branden van biomassa wordt gebruikt om leidingwater te verwarmen van jouw CV-installatie.

Wat is de terugverdientijd van de investering?

De actuele terugverdientijd van een pelletkachel is erg variabel. Het is afhankelijk van variabelen als vermogen, de prijzen, en het model. Gemiddeld genomen ligt de terugverdientijd tussen de 2 en 8 jaar. Daarna gaat het besparen pas echt beginnen en dient u rekening te houden met de inkoopprijs van pellets en jaarlijks onderhoud en onderdelen.

Zijn er showrooms met kachels om te kopen?

Een groot deel van de woningeigenaren preferereneen luxe inbouw pelletkachel die qua design passen bij de woning. Ga eens langs bij kachel showrooms in Winsum waar installateurs u geschikte installaties laten vergelijken. Handig, want u kunt hier vaak gemakkelijk een bestelling plaatsen of een showroommodel in de aanbieding kopen. Let op: prijzen van mei 2024 kunnen sterk fluctueren. Installatiebedrijven met elkaar vergelijken is dan ook zeer aan te raden.

Wat zijn de prijzen van pellets?

Pellet zijn houten blokjes die in de kachel worden verstookt. Houtpellets noemen we ook pelletkorrels. Er is een actueel debat over de vraag of deze manier wel milieuvriendelijk is. De dagelijkse kosten van een pelletkachel worden berekend op basis van model/merk kachel en het stook niveau, oftewel het aantal verbrande pellets.


Biomassaketel laten plaatsen in Winsum

Een andere handige mogelijkheid is de biomassaketel, installateurs spreken vaak over een pelletketel. Zo’n pellet cv-ketel werkt op houtpellets of blokken. Dit model kan benut worden voor een centrale verwarming toepassing en tapwater voor douche en keuken. Met de biomassaketel kan de CV-ketel dus de deur uit. We hebben het over een bewuste en kostenbesparende oplossing: lagere vieze CO-2 uitstoot, en je neemt afscheid van het dure gas.
 • Bezuinigen, biomassa is relatief goedkoop
 • Een duurzame keuze
 • Geen effect van de stijgende gasprijs
 • Subsidies tot wel €1150 per product.

pelletkachel installateurs in winsum

Gangbare modellen:


Pelletkachel installateurs met elkaar vergelijken

 1. Prive-details invoeren

  Graag horen wij naar wie de productinfo en eventuele offerte aangeleverd zal worden. Veel specialisten plaatsen kachels in hun eigen streek.

 2. Beschrijf de woning

  Vervolgens stellen we relevante vragen over jouw huis. Bijvoorbeeld de categorie woning, de isolatiewaarden, of u zelf stroom opwekt met pv-panelen, en het aantal gezinsleden. Voer de gegevens zo volledig mogelijk in, anders zegt het prijsvoorstel maar weinig. Middels je verstrekte info kan de installateur ook iets zeggen over het benodigde vermogen.

 3. Omschrijf specifieke behoeften

  Een kachel als designstuk, of bij voorkeur een model dat zorg draagt voor de centrale verwarming en warm water? En wat wil je maximaal uitgeven? Ook facetten als de kleur en de grootte zijn beslissend.

 4. Offertes vergelijken

  Vergelijk offertes van diverse leveranciers en ga in zee met een uitstekende installateur in Winsum. Vraag om ervaringen van anderen en diploma’s (EN+ a1).

 5. Installatie van de pelletkachel

  De installateur gaat de pelletkachel of ketel thuis installeren. Kijk na of de rookgasafvoer goed geïnstalleerd wordt. Zorg ook voor een buffervat dat groot genoeg is. Probeer het systeem grondig uit. Iets niet in de haak? Laat het niet rusten, maar geef het gelijk aan bij het pelletkachel installatiebedrijf in Winsum


Offerte aanvragen

Gelijk weten hoeveel een pelletkachel inclusief installatie u gaat kosten?


Beschikbaarheid pelletkachel subsidie in Winsum?

In de huidige situatie zijn er verschillende subsidies en tegemoetkomingen (binnen de ISDE regeling). Er zijn meer dan 1.700 pelletketel / pelletkachel producten waarbij een subsidie mogelijk is. De hoogte van de investeringssubsidie duurzame energie wordt mede bepaald door het vermogen (KW) van de systemen. Dit alles maakt het investeren in een pelletkachel ontegenzeggelijk extra interessant. Het bedrag dat toepasbaar is schommelt tussen de €600 en €1200. Hierbij een aantal voorbeelden:

 • Luna 8 (DZ), vermogen 7,8 [KW], €500 subsidie.
 • 98Cayenne.8-G (AMG S.p.A.), vermogen 7,6 [KW], €500 subsidie.
 • MUSCULARE (SELECTA), vermogen 11,3 [KW], €565 subsidie.

Zijn er verder nog meer duurzame energiebronnen?

Er bestaan allerlei alternatieven voor de Nederlander die gasvrij wil leven voor de centrale verwarming in Winsum. Wat zijn de mogelijkheden met het oog op energieneutraal leven? Op deze website hebben we diverse investeringen opgesomd voor postcodegebied 9773.
 1. Isolatie: Gewonnen warmte moet binnen blijven, daarom: isoleren! Ouder woningen (van voor 2000) kunnen hier enorm efficiëntie uit halen.
 2. Zonnepanelen: Het zelfstandig opwekken van stroom biedt uitkomst. Om de pelletkachel of warmtepomp van stroom te voorzien, en bij te dragen aan een duurzame wereld (terugleveren).
 3. Warmtepomp: Een systeem dat concurreert met de pelletkachel centrale verwarming. Een dergelijk systeem onttrekt warmte uit de directe omgeving.
 4. Zonneboiler: een innovatieve installatie die in staat is om de energie van de zon om te zetten in warmte en water kan opwarmen.

Een kachel of ketel laten plaatsen?

Stel direct uw installatie met boiler voor tapwater samen!Alle plaatsen in deze gemeente