Pelletkachel kopen Kommerzijl

Vergelijk installateurs pelletketels Kommerzijl

PELLETKACHEL VERGELIJKEN

Een pelletkachel in Kommerzijl kopen biedt jou de kans om uw woning op een energiezuinige manier te stoken. Je verbruikt geen duur en vervuilend gas, maar pellets. Dit zijn geperste houtkorrels. Er is keuze uit verschillende soorten kachels, met unieke specificaties en voordelen. Door middel van onze tool vind jij praktische info die jou terzijde staan bij het laten plaatsen van een pelletkachel. We onderscheiden 3 soorten kachels:

  kachel installateur 9882

 1. Pelletkachel: verwarmt één ruimte, plaatsing geschikt in woonkamers.
 2. Pelletkachel-cv: zorgt voor een warme woning. Vaak aangesloten op radiator / vloerverwarming.
 3. Biomassaketel: verwarmt het hele huis en voorziet in de tapwater behoefte. Misschien beter bekend als pelletketel.
Welke kachel wordt aangeraden? Dat is afhankelijk van diverse factoren. Onder andere: woning-specificaties, wat je precies wilt verwarmen, en hoeveel je te besteden hebt. Kies hieronder een van de onderwerpen.
ProvincieGroningen
GemeenteZuidhorn
Postcode9882
Netnummer0594 (+31594)
Gasverbruik M31670 M3
Stroomverbruik kWh2890 kWh
Gemiddelde energierekening€176,00

Pelletkachel laten installeren door erkende installateur (Update juli 2022)

Behoefte aan een duurzame en sfeervolle verwarmingsbron? In zo’n geval is een pelletkachel kopen en laten installeren in Kommerzijl misschien we dé oplossing. Je kunt kiezen voor de Ecofire Eldora silent 7 van het merk Palazzetti LelioMaar ook Nordic Fire is een prima keuze. We bestempelen dit als een “groene” en bewuste mogelijkheid om sfeer en warmte in de huiskamer te creëren. Gemakkelijk te plaatsen, stukken schoner dan de open haard, en u heeft recht op een mooie subsidie tot wel €1450
 • Aangename warmte, altijd met een interessant kostenplaatje
 • Bewust bezig met duurzame energie
 • Veilige en regelbare warmte
 • ingebouwde pelletvoorraad
 • Schonere lucht binnen en buitenshuis
Pelletkachel met CV combineren
Een Pelletkachel CV wordt aangesloten op het bestaande CV-systeem. De kachel gebruikt de warmte ook voor het aansturen van de centrale verwarming. Je HR-ketel zal op deze manier efficiënt werken, wat een flinke gasbesparing kan realiseren. Een gemiddeld huis in de gemeente Zuidhorngebruikt 2890 kWh stroom en stookt 2890 m3 gas wat leidt tot een gemiddelde maandelijkse energienota van €176,00 in juli 2022. Via aan pelletkachel cv moederhaard kan bezuinigd worden op de energiekosten. Direct prijzen pelletkachel Kommerzijl vergelijken (juli 2022).

Prijzen vergelijken

Direct weten hoeveel een pelletkachel inclusief installatie u gaat kosten?


Hoe werkt een pelletkachel?

De pelletkachel werkt op pellets. Het betreft kleine houten staafjes, afkomstig van resthout. Er is een elektrische ontsteker die maakt het mogelijk dat pellets verbranden. Verse lucht van binnen of buiten bezorgt de nodige zuurstof. Via dit proces ontstaat er warmte die weer de kamer ingeblazen wordt.

Wat is een CV-pelletkachel?

De meest gangbare pelletkachel monteert met in de woonkamer. Een CV-pelletkachel doet nog iets meer dan dat. Dat is een optie door warmte lucht naar andere kamers te blazen. Sommige apparaten worden rechtstreeks aangesloten op de CV-installatie (radiatoren/vloerverwarming).

Wanneer moet ik kiezen voor een biomassaketel?

De biomassaketel is een goed substituuti.v.m een HR ketel. Deze installatie werkt op biomassa, waardoor er geen gas bij komt kijken. Hiervoor gebruikt men houtpellets of blokken. Zo’n pelletketel is puur functioneel en niet decoratief interessant. De warmte die uit het proces ontstaat wordt met warmtewisselaars gebruikt voor verwarming van uw CV.

Wat is de geschatte terugverdientijd van de pelletkachel?

De terugverdientijd van een pelletkachel die momenteel geldt loopt zeer uiteen. Dit wordt berekend aan de hand van vermogen, de prijzen, en het type ketel. Vaak wordt gesproken over een terugverdientijd tussen de 4 en 6 jaar. Daarna kunt u uw huis dus voordeliger verwarmen en heeft u nog te maken met de inkoopprijs van pellets en inspectie / reparaties.

Een kachel kopen in een showroom?

Steeds meer bewoners denken na over een doelmatige inbouw pelletkachel met een hippe uitstraling. Ga eens langs bij kachel showrooms in Kommerzijl waar medewerkers u de gangbare modellen kunnen verkopen. Prima service, en u kunt meteen bestellen of een showroommodel in de aanbieding kopen. De marktprijzen (juli 2022) zijn nogal variabel. De tarieven van verschillende monteurs vergelijken is dan ook zeker zinvol.

Wat zijn de prijzen van pellets, en hoe werkt het?

Pellets zijn zijn kleine, lichte staafjes afkomstig uit geperst houtafval van zagerijen. Houtpellets noemen we ook pelletkorrels. Er is veel discussie of deze vorm wel duurzaam genoemd kan worden. De wekelijkse kosten van een pelletkachel kunnen berekend worden a.d.h.v. het merk/type en en jouw gezinssituatie (aantal verstookte pellets).


Biomassaketel laten plaatsen in Kommerzijl

Een nieuwe goede optie is de biomassaketel, in de volksmond ook wel een pelletketel. Zo’n pellet cv-ketel werkt op houtpellets, houtsnippers of houtblokken. De pelletketel is toepasbaar voor een CV toepassing en voorziet in warm tapwater. Deze biomassaketel is dus een 100% vervanger van de CV-ketel. Dit segment is een duurzame en kostenbesparende installatie: minder vieze CO-2 uitstoot, en de gasaansluiting kan de deur uit.
 • Besparend, houtsnippers en pellets zijnlang niet zo duur als gas
 • Minder CO-2 uitstoot dan CV-ketel
 • Geen afhankelijkheid van gasprijzen
 • Royale subsidies, tot wel €1000 per systeem.

pelletkachel installateurs in kommerzijl


Pelletkachel installateurs met elkaar vergelijken

 1. Vul je gegevens in

  Zo is het duidelijk naar wie de informatie en mogelijke offerte aangeleverd mag worden. Veel adviseurs zijn beperkt tot een bepaalde regio.

 2. Wat voor soort huis heeft u?

  Hierna zie je verschillende vragen die gaan over je woonobject. Onder andere de grootte van de woning leeftijd woning / mate van isolatie, de aanwezigheid van zonnepanelen, en het aantal bewoners. Sla geen vragen of details over, anders zegt het prijsvoorstel maar weinig. Op basis van deze informatie kan de installateur een zinnige raming maken van hoeveel vermogen de ketel moet hebben.

 3. Maak uw aanvraag concreet

  Een kachel om te genieten van extra warmte in de kamer of zelfs een systeem dat voorziet in de volledige warmtevraag? En wat is het budget? Ook zaken als en soort kachel en de hoogte van de kachel zijn beslissend.

 4. Kosten en offertes vergelijken

  Vergelijk offertes van landelijke en plaatselijke monteurs en ga voor een professionele installateur in Kommerzijl. Vraag om referenties en certificaten (EN+ a1).

 5. Plaatsing van de pelletkachel

  De monteur gaat de pelletkachel of ketel bij jou thuis plaatsen. Bekijk of en hoe de rookgasafvoer wordt geregeld. Neem ook een buffervat (die is warm tapwater kan voorzien). Controleer of alles werkt. Is iets niet in orde? Zorg dat er z.s.m. een monteur komt, informeer hiervoor bij het pelletkachel installatiebedrijf in Kommerzijl


Offerte aanvragen

Gelijk weten hoeveel een pelletkachel inclusief installatie u gaat kosten?


Is er voor mij ook pelletkachel subsidie in Kommerzijl?

Recent kun je gebruik maken van verschillende subsidie kansen, met name met het oog op de ISDE. Het aanbod omslaat meer dan 1.800 pelletketel of pelletkachel systemen die vallen onder deze regeling. De ondersteuning binnen de investeringssubsidie duurzame energie wordt gecalculeerd door het vermogen (KW) van de installatie. Deze regeling maakt de aankoop van een kachel uiteraard zeer belangrijk. De totale subsidie dat toepasbaar is ligt doorgaans tussen €450 en €1200. Hierbij een aantal voorbeelden:

 • Maestrale square 60 (Dielle SRL), vermogen 8 [KW], €500 subsidie.
 • CADEL DOGE AIR PLUS (CADEL SRL), vermogen 10,5 [KW], €525 subsidie.
 • SLIM MOD 8 CANALISATIE (AMG S.p.A.), vermogen 8,2 [KW], €500 subsidie.

Wat zijn duurzame alternatieven?

Er bestaan allerlei alternatieven voor de consument die echt “0” op de meter wil voor de centrale verwarming in Kommerzijl. Wat kan ik allemaal doen als ik mijn woning volledig wil verduurzamen? Op Pelletkachelrevolutie.nl hebben we een aantal investeringen op een rij gezet voor postcodegebied 9881, 9882.
 1. Isolatie: Goede isolatie is cruciaal. Met name oudere woningen kunnen zo al tot 40% besparen.
 2. Zonnepanelen: Zelf stroom genereren heeft de toekomst. Om jouw apparatuur van stroom te voorzien, en voordelige stroomtarieven (terugleveren / salderen).
 3. Warmtepomp: Een serieuze concurrent voor de pelletkachel centrale verwarming. De pomp maakt slim gebruik van energie uit de bodem of lucht.
 4. Zonneboiler: een milieuvriendelijk product dat slim gebruik maakt van de zon om sanitair water te verwarmen.

Een kachel of ketel laten plaatsen?

Stel direct uw installatie met boiler voor tapwater samen!