Pelletkachel kopen Den Ham

Vergelijk installateurs pelletketels Den Ham

PELLETKACHEL VERGELIJKEN

Een pelletkachel in Den Ham kopen biedt jou de kans om jouw woning op een milieuvriendelijke en zuinige manier te verwarmen. Je verbruikt geen duur en vervuilend gas, maar unieke korrels van hout. Het betreft kleine staafjes uit geperst houtafval. Er is keuze uit velerlei kachels, dus zoek de voordelen & nadelen goed uit. Aan de hand van onze tool bekijk jij bruikbare adviezen die helpen bij het laten plaatsen van een pelletkachel. Je kunt kiezen uit drie soorten modellen:

  kachel installateur 9883

 1. Pelletkachel: designs verwarming, wordt vaak in de woonkamer geplaatst.
 2. Pelletkachel-cv: zorgt voor een warme woning. Direct aangesloten op centrale verwarming.
 3. Biomassaketel: hét alternatief voor de CV-ketel, verwarmt het huis en zorgt tevens voor warm water uit de kraan. Ook wel pelletketel genoemd.
Welke kachel wordt aangeraden? Dat hangt af van verschillende variabelen. Belangrijk zijn: soort huis, wat je precies wilt verwarmen, en het budget. Klik hieronder door voor meer informatie.
ProvincieGroningen
GemeenteZuidhorn
Postcode9883
Netnummer050 (+3150)
Gasverbruik M31670 M3
Stroomverbruik kWh2890 kWh
Gemiddelde energierekening€176,00

Thuis een pelletkachel laten installeren (Update juni 2022)

Geïnteresseerd in eem manier om de woonkamer op een sfeervolle manier te verwarmen? Dan is kiezen voor een pelletkachel kopen en laten installeren in Den Ham zeker een goede optie. Bijvoorbeeld de PS-15-7 GRAND van het merk JustFireOf wat te denken van het merk Nordic Fire. We spreken dan namelijk over een zuinige en duurzame manier om de huiskamer (tijdelijk) sfeervol op te warmen. Het is zeer gemakkelijk in gebruik, stukken schoner dan de open haard, en er is een royale subsidie mogelijk tot wel €1050
 • Design en warme sfeer, voor betaalbare prijzen
 • Pellets zijn 100% geproduceerd van afvalhout
 • Vaak geleverd met afstandsbediening
 • temperatuurregeling kan automatisch worden geregeld
 • Minder last van geur of fijnstof
Pelletkachel met CV combineren
Een Pelletkachel CV wordt aan de cv-installatie gekoppeld. Dat is handig! De kachel verwarmt niet alleen de kamer, maar ook water in de CV-leidingen. Jouw HR-ketel hoeft zo minder hard te werken, wat een flinke gasbesparing kan realiseren. Een gemiddelde woning in de gemeente Zuidhorngebruikt 2890 kWh stroom en 2890 m3 gas wat resulteert in een gemiddelde energienota van €176,00 in juni 2022. Door te investeren in een pelletkachel cv moederhaard kan bezuinigd worden op de energiekosten. Direct prijzen pelletkachel Den Ham vergelijken (juni 2022).

Prijzen vergelijken

Direct weten hoeveel een pelletkachel inclusief installatie u gaat kosten?


Hoe werkt de pelletkachel?

In de pelletkachel verstookt men pellets. Dat zijn blokjes geperst hout, vaak gemaakt van zaagsel (houtafval). De elektrische ontsteker maakt het mogelijk dat pellets verbranden. Lucht uit de kamer of van buiten voorziet de vlam van zuurstof. Zo wordt warmte gegenereerd die – met een speciale ventilator – de kamer in gaat.

Wat is precies een pelletkachel-CV?

De pelletkachel die het meest verkocht wordt monteert met in de woonkamer. Een pelletkachel-CV kan meerdere ruimtes verwarmen. Dit kan door de warmte via een buizennetwerk naar andere kamers te transporteren. Sommige pelletkachels worden ook gekoppeld aan de bestaande CV-installatie (radiatoren/vloerverwarming).

Wat is een biomassaketel, en wanneer is dit interessant?

Een biomassaketel is een ‘groen’ alternatief i.v.m je gasketel. Zo’n apparaat gebruikt als brandstof biomassa, en geen aardgas. Doorgaans zijn dit houtpellets, houtsnippers of houtblokken. Deze pelletketels worden geïnstalleerd in de kelder, garage of tussenruimte. De warmte die gegenereerd wordt, wordt afgegeven op het leidingwater van uw CV-installatie.

Hoeveel jaar is de terugverdientijd van mijn pelletkachel?

De geschatte terugverdientijd van de pelletkachel wissel sterk. Het is afhankelijk van variabelen als verbruik, de prijzen en het merk/model. De huidige terugverdientijd ligt zo tussen de 4 en 7 jaar. Zodra deze periode is verstreken kunt u uw huis dus voordeliger verwarmen en dient u rekening te houden met de prijs van de houtpellets en eventueel onderhoud.

Zelf een kachel in de showroom kopen?

Aanzienlijk veel mensen overwegen een luxe inbouw pelletkachel die aansluit op het interieur. Bezoek eens kachel showrooms in Den Ham waar installateurs u alles over de producten kunnen vertellen. Prima service, en u kunt een bestelling doornemen of een pelletkachel op voorraad kopen. De prijzen van juni 2022 fluctueren enorm. De tarieven van verschillende monteurs vergelijken is daarom geen gek idee.

Wat zijn de prijzen van pellets?

Pellets zijn feitelijk geperste houtkorrels. Pelletkorrels noemen we ze ook wel, deze houtpellets. Er is een actueel debat over de vraag of dit gezond en milieuvriendelijk is. Het onderhoud en kosten van een pelletkachel zijn gebaseerd op zaken als type kachel en de benodigde warmte (hoeveel pellets je verbruikt).


Biomassaketel laten plaatsen in Den Ham

Een krachtige en populaire optie is de biomassaketel, vaak aangeduid als een pelletketel. Deze pellet cv-ketel stookt biomassa als houtsnippers/blokken. Het systeem wordt aangeraden voor een CV toepassing en het warme water in huis. De biomassaketel is dus de vervanger van de HR-ketel. Dit segment is een bewuste en besparende beslissing: beperkte CO-2 uitstoot, en de woning wordt gasloos verwarmd.
 • Goedkope keuze, organische materialen zoals hout, mest, of tuinafval zijn stukken voordeliger dan gas
 • Een duurzame keuze
 • Je woning van het gas af
 • Subsidies tot wel €1350 per plaatsing.

pelletkachel installateurs in den-ham


Pelletkachel installateurs met elkaar vergelijken

 1. NAW gegevens doorgeven

  We hebben correct gegevens nodig naar wie specificaties en speciaal ook de offerte verzonden moet worden. De meeste installateurs focussen zich op een expliciet gebied.

 2. Verstel details over uw huis

  In de volgende stap ziet u een aantal vragen omtrent uw woonobject. Bijvoorbeeld de grootte van het huis de mate van isolatie, de aanwezigheid van zonnepanelen, en de samenstelling huishouden. Wees zo volledig mogelijk, dan heeft u ook daadwerkelijk iets aan de offerte. Gebaseerd op je ingevulde data maakt de installateur een grove inschatting van het benodigde vermogen.

 3. Maak uw aanvraag concreet

  Een pelletkachel voor comfort in de kamer of juist een installatie dat de bestaande HR-ketel volledig doet vervangen? En wat wilt u maximaal betalen? Ook zaken als ambiance en de maatvoering spelen een rol.

 4. Offertes vergelijken

  Vergelijk offertes van populaire aanbieders en kies een professionele installateur in Den Ham. Vraag naar ervaringen van anderen en certificaten (EN+ a1).

 5. Installatie van de pelletkachel

  De monteur gaat de pelletkachel of ketel thuis monteren. Loop goed na of de rookgasafvoer goed geïnstalleerd wordt. Plaats zeker ook een buffervat met meer dan genoeg wateropslag. Na plaatsing moet het systeem getest worden. Is iets niet in orde? Geef dit onmiddellijk door aan het pelletkachel installatiebedrijf in Den Ham


Offerte aanvragen

Gelijk weten hoeveel een pelletkachel inclusief installatie u gaat kosten?


Beschikbaarheid pelletkachel subsidie in Den Ham?

Momenteel bestaan er veel verschillende regelingen voor subsidie (denk dan aan de ISDE). Er zijn meer dan 1.700 pelletkachel / pelletketel modellen die vallen onder deze regeling. De investeringssubsidie duurzame energie wordt gecalculeerd door het vermogen (KW) van de installatie. Dat maakt de aanschaf van deze kachels overduidelijk verleidelijk. Het exacte bedrag waar je recht op hebt is uiteenlopend tussen €850 en €1300. Concreet kan dit er als volgt uitzien:

 • Maestrale square 60 Glass (Dielle SRL), vermogen 8 [KW], €500 subsidie.
 • CADEL EOLO (CADEL SRL), vermogen 9 [KW], €500 subsidie.
 • Acciaio Modello 12 Canalizatta (AMG S.p.A.), vermogen 10 [KW], €500 subsidie.

Wat kan ik verder doen voor een energieneutrale woning?

Er zijn meerdere opties voor diegene die het huis energiezuinig wil maken voor de centrale verwarming in Den Ham. Welke maatregelen moet ik treffen als ik streef naar nul op de meter? Op deze pagina hebben we een lijst geplaatst met ideeën voor postcodegebied 9833, 9883.
 1. Isolatie: De basis van elke woning is isolatie. Woning die gebouwd zijn 1990 kunnen significant besparen op de energierekening.
 2. Zonnepanelen: Zelf stroom genereren heeft de toekomst. Om te gebruiken voor je eigen stroomvraag, en voordelige stroomtarieven (terugleveren / salderen).
 3. Warmtepomp: Een CV-ketel alternatief, net als de pelletkachel centrale verwarming. Het systeem benut de energie uit de omgeving.
 4. Zonneboiler: een installatie die gebruik maakt van energie van de zon en heet water kan faciliteren.

Een kachel of ketel laten plaatsen?

Stel direct uw installatie met boiler voor tapwater samen!