Pelletkachel kopen Visvliet

Vergelijk installateurs pelletketels Visvliet

PELLETKACHEL VERGELIJKEN

Een pelletkachel in Visvliet kopen maakt het mogelijk om de woning duurzaam te verwarmen. Je verwarmt jouw huis niet met gas maar met houten pelletkorrels. Het betreft kleine staafjes uit geperst houtafval. Er bestaan diverse installaties, met unieke specificaties en voordelen. Door middel van onze website ontdek jij waardevolle details die van pas komen bij het aankopen van een installatie. Eigenlijk zijn er 3 soorten modellen:

  kachel installateur 9845

 1. Pelletkachel: verwarmt één ruimte, geschikt voor woonkamer / keuken.
 2. Pelletkachel-cv: verwarmt meerdere ruimtes. Werkt samen met de centrale verwarming.
 3. Biomassaketel: zorgt voor de verwarming en zorgt tevens voor warm water uit de kraan. Soms wordt er gesproken over een pelletketel.
Welk type kachel moet ik kiezen? Dit heeft te maken met specifieke factoren. Bijvoorbeeld: huis-specificaties, wat het doel is, en wat het mag kosten. Kies hieronder een van de onderwerpen.
ProvincieGroningen
GemeenteZuidhorn
Postcode9845
Netnummer0594 (+31594)
Gasverbruik M31670 M3
Stroomverbruik kWh2890 kWh
Gemiddelde energierekening€176,00

Een pelletkachel in de woonkamer laten installeren (Update mei 2022)

Geïnteresseerd in een sfeervolle verwarmingsbron? In zo’n geval is een pelletkachel kopen en laten installeren in Visvliet iets om te overwegen. Bijvoorbeeld de Primula Air van het merk LaminoxOf wat te denken van het merk Nordic Fire. We spreken dan namelijk over een “groene” en bewuste mogelijkheid om de huiskamer (tijdelijk) sfeervol op te warmen. Het is zeer gemakkelijk in gebruik, de terugverdientijd is interessant, en u heeft recht op een mooie subsidie tot wel €1300
 • Design en warme sfeer met een laag kostenplaatje
 • Uitsluitend goedgekeurde pellets gebruiken
 • Een zeer hoog rendement
 • hoge gebruiksgemak dankzij de automatische ontsteking
 • Relatief weinig as
Pelletkachel met CV combineren
Een Pelletkachel CV wordt aan de cv-installatie gekoppeld. De kachel in de huiskamer warmt het water dat door de leidingen van de CV stroomt op. Een HR-ketel hoeft dan minder vermogen te leveren, wat de gasconsumptie zal reduceren. Een gemiddelde woning in de gemeente Zuidhorngebruikt 2890 kWh stroom en 2890 m3 gas wat resulteert in een gemiddelde maandelijkse energierekening van €176,00 in mei 2022. Geholpen door een pelletkachel cv moederhaard kan enorm op energie worden bespaard. Snel prijzen pelletkachel Visvliet vergelijken (mei 2022).

Prijzen vergelijken

Direct weten hoeveel een pelletkachel inclusief installatie u gaat kosten?


Hoe werkt de pelletkachel?

De pelletkachel wordt gestookt op op pellets. Dit zijn kleine houten korrels, geproduceerd van samengeperste houtvezels. Een elektrisch ontstekingspatroon stelt het verbrandingsproces in werking. Schone omgevingslucht zorgt dat er zuurstof bij de vlam komt. Er wordt warmte gevormd die – met een speciale ventilator – de kamer in gaat.

Wat is een pelletkachel-CV?

De standaard pelletkachel installeert men voor 1 warme ruimte. De CV-pelletkachel kan met gebruiken voor de hele woning. Dat wordt gefaciliteerd via buizen waardoor warme lucht wordt geblazen. Sommige kachels worden aangesloten op het centrale verwarmingssysteem (vloerverwarming/radiatoren).

Een biomassaketel als vervanger voor de CV-ketel?

Ook een biomassaketel is een prima vervanger voor de HR ketel. Deze ketel heeft enkel biomassa nodig, in plaats van aardgas. In de basis zijn dat natuurlijke producten als houtpellets, snippers en blokken. Een pelletketel geeft geen warmte af aan de directe omgeving. De warmte die uit het proces ontstaat wordt direct toegepast op het leidingwater van je centrale verwarmingsinstallatie.

Wat is de geschatte terugverdientijd van de pelletkachel?

De terugverdientijd van een pelletkachel die momenteel geldt is tamelijk flexibel. Dit wordt berekend aan de hand van vermogen, de prijzen, en het merk kachel. Houd rekening met een gemiddelde terugverdientijd tussen de 3 en 7 jaar. Na deze periode kunt u fors besparen op de stookkosten en resteren alleen nog de inkoopprijs van pellets en inspectie / reparaties.

Een kachel kopen in een showroom?

Steeds meer huizenbezitters overwegen een krachtige inbouw pelletkachel met een hippe uitstraling. Ga eens langs bij kachel showrooms in Visvliet waar specialisten u kunnen adviseren over de producten. Prima service, en u kunt eenvoudig een bestelling doen of direct een systeem kopen en meenemen. De marktprijzen (mei 2022) wisselen sterk. Aanbieders en monteurs vergelijken is hierom een aanrader.

Wat kosten pellets, en hoe werken ze?

Pellets is een CO-2 neutrale brandstof voor in de kachel. Pelletkorrels noemen we ze ook wel, deze houtpellets. Experts vragen zich af of deze manier wel milieuvriendelijk is. De jaarlijkse kosten van een pelletkachel worden gevormd door model/merk kachel en de warmtevraag (aantal verbrande pellets).


Biomassaketel laten plaatsen in Visvliet

Een krachtige en goede optie is de biomassaketel, we noemen dit ook wel een pelletketel. Deze pellet cv-ketel draait op organische materialen als hout of tuinafval. Dit model wordt aangeraden voor de centrale verwarming en warm tapwater. De biomassaketel kan het hele huis van warmte voorzien. Het betreft een milieubewuste en voordelige beslissing: beperkte vervuiling, en het huis kan van het gas af.
 • Besparend, plantenresten, takken of houtblokken zijn goedkoper dan gas
 • Biomassaproducten zijn hernieuwbaar en ecologisch verantwoord
 • Niet gebonden aan de toenemende gasprijs
 • Subsidies tot wel €600 per model.

pelletkachel installateurs in visvliet


Pelletkachel installateurs met elkaar vergelijken

 1. Persoonsgegevens invoeren

  We hebben correct gegevens nodig naar welke klant informatie en uiteraard de offerte aangeleverd mag worden. De meeste aannemers focussen zich op een specifieke omgeving.

 2. Beschrijf de woning

  In stap 2 treft u diverse vragen aangaande uw woning. Bijvoorbeeld de grootte van het huis welke isolatie er is aangebracht, de aanwezigheid van zonnepanelen, en het aantal gezinsleden. Wees zo volledig mogelijk, anders zegt het prijsvoorstel maar weinig. Middels uw verstrekte info kan de installateur ook iets zeggen over het benodigde vermogen.

 3. Beschrijf de noodzaak

  Een mooie kachel in de kamer, of puur een product die een vervanger is van de CV-ketel? En wat mag het kosten? Ook onderdelen als en soort kachel en de breedte van de ketel zijn beslissend.

 4. Offertes vergelijken

  Vergelijk offertes van verschillende adviseurs en ga voor een erkende installateur in Visvliet. Check de verhalen van andere klanten en of het bedrijf is aangesloten bij een brancheorganisatie (EN+ a1).

 5. De pelletkachel laten plaatsen

  De installateur komt de pelletkachel of ketel bij jou thuis plaatsen. Controleer of de rookafvoer in orde is. Ga voor een buffervat met meer dan genoeg wateropslag. Na plaatsing moet het systeem getest worden. Iets niet in de haak? Geef dit onmiddellijk door aan het pelletkachel installatiebedrijf in Visvliet


Offerte aanvragen

Gelijk weten hoeveel een pelletkachel inclusief installatie u gaat kosten?


Is er voor mij ook pelletkachel subsidie in Visvliet?

Recent kun je gebruik maken van verschillende subsidie mogelijkheden als we kijken naar het ISDE programma. Er zijn meer dan 1.800 pelletketel en pelletkachel installaties die op de lijst staan. Het exacte bedrag van de investeringssubsidie duurzame energie wordt getekend door het vermogen (KW) van de installatie. Deze tegemoetkoming vanuit de overheid voor een kachel is logischerwijs zeer belangrijk. Het bedrag dat hiervoor gereserveerd is varieert tussen de €850 en €1400. Ter verduidelijk een aantal rekenvoorbeelden:

 • Scirocco 60 EVO (Dielle SRL), vermogen 7 [KW], €500 subsidie.
 • LEAN³ PLUS (CADEL), vermogen 10 [KW], €500 subsidie.
 • JULIA M-K (AMG S.p.A.), vermogen 7,5 [KW], €500 subsidie.

Wat zijn duurzame alternatieven?

Er zijn altijd meerdere opties te overwegen voor de huizenbezitter die echt “0” op de meter wil voor de centrale verwarming in Visvliet. Welke stappen moet ik ondernemen met het oog op energieneutraal leven? Hieronder hebben we een lijst geplaatst met ideeën voor postcodegebied 9845.
 1. Isolatie: Goede isolatie is cruciaal. Bestaande bouw (van 2005 en ouder) zijn daarbij gebaat.
 2. Zonnepanelen: Zelf stroom opwekken heeft veel voordelen. Natuurlijk voor de eigen stroomconsumptie, en je overschot terug te leveren (salderen).
 3. Warmtepomp: Minstens zo interessant als de pelletkachel centrale verwarming. Deze installatie maakt slim gebruik van energie uit de directe omgeving.
 4. Zonneboiler: een innovatieve product dat energie van de zon opvangt en warm water in de woning kan verzorgen.

Een kachel of ketel laten plaatsen?

Stel direct uw installatie met boiler voor tapwater samen!