Pelletkachel kopen Lauwerzijl

Vergelijk installateurs pelletketels Lauwerzijl

PELLETKACHEL VERGELIJKEN

Een pelletkachel in Lauwerzijl kopen stelt jou in staat om jouw huis op een energiezuinige manier te stoken. Je verbruikt geen duur en vervuilend gas, maar pelletkorrels. Dit omschrijven we als kleine staafjes uit geperst houtafval. Er bestaan diverse modellen kachels, ieder met hun eigen pluspunten. D.m.v. onze tool vind je handige aanbevelingen die een bijdrage leveren aan het aankopen van een installatie. Feitelijk zijn er drie soorten installaties:

  kachel installateur 9885

 1. Pelletkachel: designs verwarming, meestal geplaatst in de woonkamer
 2. Pelletkachel-cv: biedt genoeg vermogen voor het hele huis. Wordt aangesloten op het CV-systeem.
 3. Biomassaketel: verwarmt het hele huis en voorziet in de tapwater behoefte. Installateurs hebben het vaak over pelletketel.
Voor welke soort kachel moet ik gaan? Dit heeft te maken met velerlei zaken. We spreken over: jouw type woning, het stoomniveau, en wat je bestedingsruimte is. Kies hieronder een van de onderwerpen.
ProvincieGroningen
GemeenteZuidhorn
Postcode9885
Netnummer0594 (+31594)
Gasverbruik M31670 M3
Stroomverbruik kWh2890 kWh
Gemiddelde energierekening€176,00

Een pelletkachel laten installeren (Update juli 2022)

Zoek jij een duurzame en sfeervolle verwarmingsbron? In zo’n scenario is een pelletkachel kopen en laten installeren in Lauwerzijl een uitstekende optie. Denk dan bijvoorbeeld aan de Ecofire Slimmy Metal van het merk Palazzetti LelioNordic Fire is ook een uitstekende optie. Het is absoluut een milieuvriendelijke manier om rendabel warmte en sfeer te creëren in de huiskamer. Gemakkelijk te plaatsen, het is relatief goedkoop, en er zijn interessante subsidies, tot wel €1350
 • Ervaar het gemak en de sfeer, altijd met een interessant kostenplaatje
 • Milieuvriendelijk “groen afval” verstoken in huis
 • Een zeer hoog rendement
 • automatische ontsteking en modulerende werking
 • Relatief weinig as
Pelletkachel met CV combineren
Een Pelletkachel CV wordt aangesloten op het bestaande CV-systeem. De kachel in de woonkamer verwarmt het water in de CV-leidingen. Jouw HR-ketel hoeft zo minder hard te werken, wat de gasconsumptie zal reduceren. Een gemiddeld huis in de gemeente Zuidhorngebruikt 2890 kWh stroom en 2890 m3 gas wat uitmondt in een gemiddelde energienota van €176,00 in juli 2022. Via aan pelletkachel cv moederhaard kan enorm op energie worden bespaard. Snel prijzen pelletkachel Lauwerzijl vergelijken (juli 2022).

Prijzen vergelijken

Direct weten hoeveel een pelletkachel inclusief installatie u gaat kosten?


Hoe werkt een pelletkachel?

In de pelletkachel verstookt men pellets. Dit zijn kleine houten korrels, vaak gemaakt van zaagsel (houtafval). Het elektrische ontstekingsmechanisme stelt het verbrandingsproces in werking. Verse lucht van binnen of buiten zorgt voor zuurstof voor de vlam. Zo wordt warmte gegenereerd die weer terug de woning in gaat.

Wat is een pelletkachel met CV aansluiting?

De pelletkachel die het meest verkocht wordt is bedoeld voor het opwarmen van 1 ruimte. Een CV-pelletkachel doet nog iets meer dan dat. Dat kan door de gegenereerde warmte uit te zetten naar andere kamers. Sommige apparaten worden rechtstreeks aangesloten op de CV-installatie (radiatoren/vloerverwarming).

Hoe werkt een biomassaketel, en is het wat voor mij?

Een biomassaketel is een ‘groen’ alternatief i.v.m de HR ketel. Een dergelijk systeem werkt op basis van biomassa, in plaats van aardgas. Hiervoor gebruikt men organische materialen zoals hout, mest, of tuinafval. De pelletketel wordt niet gebruikt voor directe warmte. De warmte die ontstaat uit het branden van biomassa wordt weer overgebracht op het leidingwater van je centrale verwarmingsinstallatie.

Na hoeveel jaar heb ik mijn pelletkachel terugverdiend?

De actuele terugverdientijd van een pelletkachel is erg variabel. De berekening kan gemaakt worden aan de hand van de warmtevraag, prijzen en het merk/model. Houd rekening met een gemiddelde terugverdientijd tussen de 3 en 7 jaar. Daarna gaat u het daadwerkelijk merken in de portemonnee en resteren alleen nog de kosten van de pellets en eventueel onderhoud.

Zijn er showrooms met kachels om te kopen?

Veel huizenbezitters preferereneen krachtige inbouw pelletkachel met een hippe uitstraling. We zien steeds meer kachel showrooms in Lauwerzijl waar medewerkers u de mogelijke opties kunnen showen. Wel zo gemakkelijk, want u kunt hier ook eenvoudig een bestelling doen of aanbiedingen van showmodellen kopen. De prijzen van juli 2022 zijn erg wisselend. De prijzen van verschillende aanbieders vergelijken is daardoor wel zo handig.

Hoeveel kosten pellets, en wat is precies?

Pellets is een CO-2 neutrale brandstof voor in de kachel. Houtpellets noemen we ook pelletkorrels. Onderzoek moet nog uitwijzen of deze manier wel milieuvriendelijk is. De maandelijkse kosten van een pelletkachel kunnen berekend worden a.d.h.v. categorie kachel en de benodigde warmte (hoeveel pellets je verbruikt).


Biomassaketel laten plaatsen in Lauwerzijl

Een andere full-service mogelijkheid is de biomassaketel, ook bekend als de pelletketel. Zo’n pellet cv-ketel draait op plantenresten, takken of houtblokken. De installatie is toepasbaar voor aansturing van radiatoren/vloerverwarming en warm tapwater om te wassen en douchen. De biomassaketel vervangt jouw CV-ketel. Het betreft een milieubewuste en relatief goedkope beslissing: minder vuile uitstoot, en je hebt geen aardgas meer nodig.
 • Geld besparend, biomassa is veel betaalbaarder dan gas
 • Schone verbranding door de hoge temperaturen
 • Niet afhankelijk van stijgende gasprijzen
 • Subsidies tot wel €950 per systeem.

pelletkachel installateurs in lauwerzijl


Pelletkachel installateurs met elkaar vergelijken

 1. Vul je gegevens in

  Zo weten we naar welke persoon de specificaties en uiteraard de offerte toegezonden mag worden. Veel installateurs zijn beperkt tot een specifieke omgeving.

 2. Verstel details over uw huis

  Wat volgt zijn een aantal vragen met betrekking tot jouw woonobject. Belangrijk zijn de categorie woning, wat er aan isolatie is gedaan, het aantal zonnepanelen, en het aantal gezinsleden. Probeer alle antwoorden goed in te vullen, dan is de offerte direct kloppend en geschikt. Gebaseerd op uw verstrekte info kan de installateur een schatting maken van het vermogen dat de ketel moet hebben.

 3. Wat is uw wensenlijstje?

  Een pelletkachel voor comfort in de kamer of liever een systeem dat de bestaande HR-ketel volledig doet vervangen? En wat is de maximale bestedingsruimte? Ook onderdelen als het gewenste model en de maatvoering kunnen impact hebben.

 4. Meerdere offertes vergelijken

  Vergelijk offertes van lokale en regionale specialisten en kies een uitstekende installateur in Lauwerzijl. Check de klantervaringen en aanwezige keurmerken (EN+ a1).

 5. De pelletkachel laten installeren

  Het installatiebedrijf komt de pelletkachel of ketel in het huis installeren. Achterhaal of er een goede afvoer wordt aangebracht. Koop ook altijd een uitgebreid buffervat met veel warmwateropslag. Neem de gehele installatie goed door. Zijn er problemen? Meld dit dan altijd direct bij het pelletkachel installatiebedrijf in Lauwerzijl


Offerte aanvragen

Gelijk weten hoeveel een pelletkachel inclusief installatie u gaat kosten?


Beschikbaarheid pelletkachel subsidie in Lauwerzijl?

Tegenwoordig zijn er allerhande tegemoetkomingen en subsidies, zoals de ISDE. Er zijn meer dan 1.900 pelletkachel & pelletketel producten die gedekt worden door de regeling. Het exacte bedrag van de investeringssubsidie duurzame energie wordt gecalculeerd door het totale vermogen (KW) van de installatie. Deze regeling maakt de aankoop van een kachel ontegenzeggelijk zeer belangrijk. Het subsidiebedrag dat toepasbaar is ligt tussen €400 en €1050. Concreet kan dit er als volgt uitzien:

 • ROUND 50 (Dielle SRL), vermogen 5,5 [KW], €500 subsidie.
 • Sweet (CADEL SRL), vermogen 6,5 [KW], €500 subsidie.
 • SLIM MOD 10 CANALISATIE (AMG S.p.A.), vermogen 9,7 [KW], €500 subsidie.

Op welke manier kan ik mijn woning verder verduurzamen?

Er zijn allerlei dingen te kiezen voor wie de gasaansluiting de deur uit wil doen voor de centrale verwarming in Lauwerzijl. Wat zijn voor mij de opties als ik streef naar nul op de meter? Hieronder hebben onze experts hun adviezen gegeven voor postcodegebied 9885.
 1. Isolatie: Goede isolatie is cruciaal. Met name oudere woningen kunnen zo al tot 40% besparen.
 2. Zonnepanelen: Het zelfstandig opwekken van stroom biedt uitkomst. Uiteraard voor de eigen energievraag, en bij te dragen aan een duurzame wereld (terugleveren).
 3. Warmtepomp: Een goed alternatief van de pelletkachel centrale verwarming. Een dergelijk systeem profiteert van energie uit de directe omgeving.
 4. Zonneboiler: een installatie die de zon gebruikt voor energie en zorgt voor warm tapwater.

Een kachel of ketel laten plaatsen?

Stel direct uw installatie met boiler voor tapwater samen!