Pelletkachel kopen Bedum

Vergelijk installateurs pelletketels Bedum

PELLETKACHEL VERGELIJKEN

Een pelletkachel in Bedum kopen biedt jou de kans om je huis zonder aardgas te verwarmen. Je verbruikt geen duur en vervuilend gas, maar houtpellets. Dit zijn cilindervormige korrels geproduceerd uit afval. Je vindt tal van type installaties, dus zoek de voordelen & nadelen goed uit. Door gebruik te maken van deze pagina bekijk je waardevolle informatie die een bijdrage leveren aan het laten installeren van een installatie. Er zijn grofweg drie soorten modellen:

  kachel installateur 9781

 1. Pelletkachel: design warme sfeerhaard, geschikt voor woonkamer / keuken.
 2. Pelletkachel-cv: verwarmt meerdere ruimtes. Gesloten systeem met centrale verwarming.
 3. Biomassaketel: 30% goedkoper dan gas, stuurt verwarming aan en zorgt tevens voor warm tapwater. Het is hetzelfde als een pelletketel.
Welke kachel past bij jouw woning? Dat ligt aan velerlei variabelen. Dit zijn natuurlijk: woning-specificaties, het doel, en hoeveel geld je gereserveerd hebt. Kies hieronder een van de onderwerpen.
ProvincieDrenthe
GemeenteBedum
Postcode9781
Netnummer050 (+3150)
Gasverbruik M31540 M3
Stroomverbruik kWh2580 kWh
Gemiddelde energierekening€159,00

Een pelletkachel in de woonkamer laten installeren (Update februari 2024)

Op zoek naar een duurzame en sfeervolle verwarmingsbron? In dat geval is een pelletkachel kopen en laten installeren in Bedum misschien we dé oplossing. Bijvoorbeeld de Polis van het merk ITCOok de kachels van Nordic Fire zijn in trek. Uiteraard is dat een verantwoorde manier om de huiskamer (tijdelijk) sfeervol op te warmen. Het is zeer gemakkelijk in gebruik, het is zeker niet duur, en de subsidies zijn aantrekkelijk, tot wel €1500
 • Innovatieve verwarmingsoplossing, ook voor de kleine portemonnee
 • Goed voor het milieu door keurmerken
 • Zeer gemakkelijke installatie
 • ingebouwde pelletvoorraad
 • Schone lucht binnen en buitenshuis
Pelletkachel met CV combineren
Een Pelletkachel CV wordt geplaatst in een systeem met CV. Dat is handig! De kachel geeft warmte af dat wordt ingezet voor het verwarmen van water in de CV-leidingen. De HR-ketel wordt op die manier ontlast, goed voor het milieu en de portemonnee. Een gemiddelde woning in de gemeente Bedumverbruikt 2580 kWh stroom en nog eens 2580 m3 gas wat resulteert in een gemiddelde energienota van €159,00 in februari 2024. Middels een pelletkachel cv moederhaard kan bezuinigd worden op de energiekosten. Direct prijzen pelletkachel Bedum vergelijken (februari 2024).

Prijzen vergelijken

Direct weten hoeveel een pelletkachel inclusief installatie u gaat kosten?


Hoe werkt de pelletkachel?

In een pelletkachel stookt men pellets. Dit zijn samengeperste houtkorrels, gemaakt van zaagsel en snippers. De elektrische ontsteker zorgt ervoor dat pellets kunnen ontbranden. Verse lucht van binnen of buiten draagt zorg voor voldoende zuurstof bij de vlam. Er wordt warmte gevormd die weer de kamer ingeblazen wordt.

Wat is het verschil met een pelletkachel-CV?

De reguliere pelletkachel maakt een 1 kamer verwarming mogelijk. De pelletkachel CV is geschikt voor het hele huis. Dit kan door de gewonnen warmte naar andere kamers te blazen. Sommige installaties worden aangesloten op het centrale verwarmingssysteem (vloerverwarming/radiatoren).

Is een biomassaketel interessant voor mij?

De biomassaketel is een milieuvriendelijk alternatief voor een CV-ketel. Een dergelijke installatie maakt gebruik van biomassa, in plaats van duur en vervuilend gas. Voorbeelden hiervan zijn houtblokken of ander organisch materiaal. Deze pelletketels worden geïnstalleerd in de kelder, garage of tussenruimte. De warmte die gegenereerd wordt, wordt direct toegepast op het leidingwater van uw CV-installatie.

Hoeveel jaar is de terugverdientijd van mijn pelletkachel?

De pelletkachel-terugverdientijd loopt zeer uiteen. Het is afhankelijk van variabelen als vermogen, de prijzen, en het type installatie. Houd rekening met een gemiddelde terugverdientijd tussen de 2 en 9 jaar. Na deze periode gaat het besparen pas echt beginnen en blijven alleen nog de kosten van de pellets en onderhoud + afschrijvingen.

Zijn showrooms geschikt om kachels te kopen?

Veel consumenten gaan voor een krachtige inbouw pelletkachel passend bij het design van de woonkamer. Er zijn kachel showrooms in Bedum waar medewerkers u alles over de producten kunnen vertellen. Wel zo gemakkelijk, want u kunt hier ook gemakkelijk een bestelling plaatsen of showroommodellen met korting kopen. De prijzen van februari 2024 zijn ontzettend divers. De tarieven van verschillende monteurs vergelijken is om deze reden wel zo verstandig.

Wat zijn pellets en wat kosten ze?

Pellets zijn cilindervormige houtkorrels die bestaan uit samengeperste stukjes schoon hout. Pelletkorrels noemen we ze ook wel, deze houtpellets. Er is veel discussie of deze manier wel milieuvriendelijk is. De afschrijvingen en kosten van een pelletkachel zijn gebaseerd op zaken als type kachel en de warmtevraag (aantal verbrande pellets).


Biomassaketel laten plaatsen in Bedum

Een efficiënte en populaire optie is de biomassaketel, we noemen dit ook wel een pelletketel. Zo’n pellet cv-ketel draait op snippers, blokken of pellets van hout. De installatie kan benut worden voor de centrale verwarming en warm tapwater om te wassen en douchen. Deze biomassaketel kan dus een volledige woning verwarmen. Dit type kachel is een groene en besparende oplossing: minder CO-2 belasting, en je verbruikt geen duur aardgas.
 • Betaalbaar, houtsnippers en pellets zijnrelatief goedkoop
 • Minder CO-2 uitstoot dan CV-ketel
 • Niet gebonden aan de toenemende gasprijs
 • Interessant subsidie tot €800 per product.

pelletkachel installateurs in bedum


Pelletkachel installateurs met elkaar vergelijken

 1. Voer jouw gegevens in

  Op die manier weten wij naar wie de informatie en wellicht een offerte toegezonden mag worden. De meeste monteurs plaatsen kachels in een bepaalde regio.

 2. Omschrijf uw woning

  Nu volgen verschillende vragen met betrekking tot het woonobject. Denk aan de categorie woning, de isolatiewaarden, aantal zonnepanelen, en het aantal gezinsleden. Het correct invullen van de info is belangrijk, dan is de offerte direct kloppend en geschikt. Op basis van uw gegevens kan de installateur ook iets zeggen over hoeveel vermogen er nodig is.

 3. Maak uw aanvraag concreet

  Een kachel die in het oog springt, of bij voorkeur een oplossing dat voorziet in de volledige warmtevraag? En hoeveel geld heb je precies gereserveerd? Ook factoren als kleur / design en de grootte maken deel uit van de beslissing.

 4. Meerdere offertes vergelijken

  Vergelijk offertes van populaire aanbieders en kies voor een uitstekende installateur in Bedum. Kijk naar reviews en aanwezige keurmerken (EN+ a1).

 5. Montage van de pelletkachel

  De monteur gaat de pelletkachel of ketel in de woning monteren. Controleer of het rookkanaal goed wordt geplaatst. Koop ook altijd een buffervat dat voldoet aan uw wensen. Test het systeem zorgvuldig. Is iets niet in orde? Laat het niet rusten, maar geef het gelijk aan bij het pelletkachel installatiebedrijf in Bedum


Offerte aanvragen

Gelijk weten hoeveel een pelletkachel inclusief installatie u gaat kosten?


Kan ik aanspraak maken op pelletkachel subsidie in Bedum?

Tegenwoordig zijn er meerdere subsidies en tegemoetkomingen (binnen de ISDE regeling). Je vindt meer dan 1.800 pelletketel of pelletkachel systemen waarvoor subsidie aangevraagd kan worden. De hoogte van de investeringssubsidie duurzame energie hangt af van het vermogen (KW) van de installatie. Dat maakt de aanschaf van deze kachels uiteraard verleidelijk. De tegemoetkoming dat toe te passen is loopt uiteen tussen €500 en €1300. Concreet kan dit er als volgt uitzien:

 • Simione 10 (CS-Thermos), vermogen 10,2 [KW], €510 subsidie.
 • TEIA (3Spark by MAXI Srl), vermogen 8,5 [KW], €500 subsidie.
 • Malu (Ravelli), vermogen 7,3 [KW], €500 subsidie.

Op welke manier kan ik mijn woning verder verduurzamen?

Er zijn verschillende mogelijkheden voor de huizenbezitter die de gasaansluiting de deur uit wil doen voor de centrale verwarming in Bedum. Welke maatregelen moet ik treffen als ik mijn woning volledig wil verduurzamen? Op deze pagina hebben we diverse investeringen opgesomd voor postcodegebied 9780, 9781.
 1. Isolatie: Goede isolatie is cruciaal. Woning die gebouwd zijn 1990 kunnen hier enorm efficiëntie uit halen.
 2. Zonnepanelen: Zelf je stroom opwekken met panelen is visie. Uiteraard voor de eigen energievraag, en je overschot terug te leveren (salderen).
 3. Warmtepomp: Minstens zo interessant als de pelletkachel centrale verwarming. Dit systeem benut de energie uit de buitenlucht of bodem.
 4. Zonneboiler: een innovatieve oplossing die de zon gebruikt voor energie en voorziet in warm water in huis.

Een kachel of ketel laten plaatsen?

Stel direct uw installatie met boiler voor tapwater samen!Alle plaatsen in deze gemeente