Pelletkachel kopen Pieterzijl

Vergelijk installateurs pelletketels Pieterzijl

PELLETKACHEL VERGELIJKEN

Een pelletkachel in Pieterzijl kopen is bij uitstek geschikt om jouw woning op een energiezuinige manier te verwarmen. Als alternatief voor gas gebruik je houtpellets. Eigenlijk zijn dit houtkorrels van geperst, zuiver hout. Er is keuze uit verschillende soorten installaties, die allemaal unieke eigenschappen hebben. Via onze vergelijker lees je toepasbare raadgeving die nuttig zijn bij het vergelijken van de mogelijkheden. Er zijn grofweg 3 soorten installaties:

  kachel installateur 9844

 1. Pelletkachel: verwarmt één ruimte, wordt vaak in de woonkamer geplaatst.
 2. Pelletkachel-cv: kan meerdere ruimtes verwarmen. Aangesloten op je bestaande centrale verwarming installatie.
 3. Biomassaketel: 30% goedkoper dan gas, stuurt verwarming aan en regelt warm tapwater. Het is hetzelfde als een pelletketel.
Wat is de beste kachel in jouw situatie? Dit wordt bepaald middels meerdere onderdelen. Je kunt denken aan: jouw soort huis, de wensen, en wat je bestedingsruimte is. Spring direct door naar het thema waar je meer over wilt lezen.
ProvincieGroningen
GemeenteZuidhorn
Postcode9844
Netnummer0594 (+31594)
Gasverbruik M31670 M3
Stroomverbruik kWh2890 kWh
Gemiddelde energierekening€176,00

Thuis een pelletkachel laten installeren (Update mei 2022)

Op zoek naar een zuinige en milieuvriendelijke verwarming? In zo’n scenario is een pelletkachel kopen en laten installeren in Pieterzijl geen gek idee. Je kunt kiezen voor de Aqua 30 Turbo New Glass van het merk Moretti DesignMaar ook Nordic Fire is een prima keuze. We bestempelen dit als een duurzame en groene keuze om bijvoorbeeld de woonkamer te verwarmen. Het is zeer gemakkelijk in gebruik, het bespaart geld, en u heeft recht op subsidies tot wel €900
 • Warmte en comfort, en nog betaalbaar ook
 • Milieuvriendelijk “groen afval” verstoken in huis
 • Een zeer hoog rendement
 • temperatuurregeling kan automatisch worden geregeld
 • Door optimale verbranding Co² neutraal en zeer schoon
Pelletkachel met CV combineren
Een Pelletkachel CV wordt aan de cv-installatie gekoppeld. De kachel in de huiskamer gebruikt de hitte ook om het water door de CV-leidingen op te warmen. Je HR-ketel zal op deze manier efficiënt werken, wat de gasconsumptie zal reduceren. Een gemiddeld huis in de gemeente Zuidhorngebruikt 2890 kWh stroom en 2890 m3 gas wat resulteert in een gemiddelde energierekening van €176,00 in mei 2022. Middels een pelletkachel cv moederhaard kan de energienota worden gedrukt. Meteen prijzen pelletkachel Pieterzijl vergelijken (mei 2022).

Prijzen vergelijken

Direct weten hoeveel een pelletkachel inclusief installatie u gaat kosten?


Hoe werkt de pelletkachel?

In een pelletkachel stookt men pellets. Dat zijn kleine brokjes hout, geproduceerd van samengeperste houtvezels. Een elektrische eenheid maakt het mogelijk dat pellets verbranden. Schone omgevingslucht zorgt voor zuurstof bij de vlam. Op deze wijze komt er warmte vrij die met een ventilator de kamer wordt ingeblazen.

Wat is een pelletkachel-CV?

De standaard pelletkachel installeert men voor 1 warme ruimte. Een pelletkachel-CV verwarmt meerdere ruimtes. Dit is mogelijk door de warmte via een buizennetwerk naar andere kamers te transporteren. Sommige cv-pelletkachels worden aangesloten op het centrale verwarmingssysteem (radiatoren/vloerverwarming).

Wanneer moet ik kiezen voor een biomassaketel?

Een biomassaketel is een ‘groen’ alternatief voor een HR ketel. Een dergelijke installatie stookt op biomassa, in plaats van aardgas. In de basis zijn dat houtpellets, houtsnippers of houtblokken. Een pelletketel werkt niet voor directe verwarming en is geen design object. De warmte die ontstaat door het verbranden van pellets wordt gebruikt om leidingwater te verwarmen van jouw CV.

Hoe lang bedraagt de terugverdientijd van een pelletkachel?

De terugverdientijd van een pelletkachel die momenteel geldt is tamelijk flexibel. Het is afhankelijk van variabelen als het verbruik, de prijzen en het soort kachel. Experts gaan uit van een terugverdientijd tussen de 4 en 7 jaar. Na deze periode kunt u fors besparen op de stookkosten en blijven alleen nog de kosten van de pellets en jaarlijks onderhoud en onderdelen.

Zijn showrooms geschikt om kachels te kopen?

Veel Nederlanders neigen naar een inbouw pelletkachel die past in het interieur. Ga gerust eens naar kachel showrooms in Pieterzijl waar specialisten u de gangbare modellen kunnen verkopen. Zo kan u de kachels zien, en bovendien een bestelling doornemen of een kachel in de aanbieding kopen. De huidige prijzen (mei 2022) zijn ontzettend divers. De tarieven van verschillende monteurs vergelijken is daarom geen gek idee.

Wat zijn de prijzen van pellets?

Pellets zijn kleine korrels van hout voor in de kachel. Houtpellets kennen we ook onder de naam pelletkorrels. Er is een actueel debat over de vraag of deze manier wel milieuvriendelijk is. De jaarlijkse kosten van een pelletkachel kunnen berekend worden a.d.h.v. soort installatie en het type gebruik, aantal pellets dat je verbruikt.


Biomassaketel laten plaatsen in Pieterzijl

Een innovatieve en populaire optie is de biomassaketel, in de volksmond ook wel een pelletketel. Deze pellet cv-ketel draait op houtsnippers of houtblokken. De biomassaketel zorgt voor het verwarmingssysteem en tapwater voor douche en keuken. De biomassaketel kan het hele huis van warmte voorzien. Het betreft een duurzame en relatief goedkope beslissing: beperkte vieze CO-2 uitstoot, en de woning wordt gasloos verwarmd.
 • Betaalbaar, natuurlijke producten als houtpellets, snippers en blokken zijn relatief goedkoop
 • Biomassa energie is altijd beschikbaar
 • Niet gebonden aan de toenemende gasprijs
 • Interessante subsidieregeling, tot wel €1200 per installatie.

pelletkachel installateurs in pieterzijl


Pelletkachel installateurs met elkaar vergelijken

 1. NAW gegevens doorgeven

  Zo weten we naar wie de productinfo en wellicht een offerte aangeleverd zal worden. Veel specialisten zijn werkzaam in een bepaald werkgebied in de regio.

 2. Wat voor soort huis heeft u?

  In de volgende stap ziet u diverse vragen inzake uw huis. Voorbeelden zijn het soort woning, wat er aan isolatie is gedaan, andere duurzame verwarmingsbronnen, en aantal huisgenoten. Probeer alle antwoorden goed in te vullen, dan is de offerte een stuk waardevoller. Aan de hand van de verstrekte info kan de installateur ook iets zeggen over welk vermogen nodig is.

 3. Specificeer uw wensen

  Een kachel die in het oog springt, of meer een systeem die uw CV-ketel helemaal vervangt? En wat is de maximale bestedingsruimte? Ook factoren als uitstraling en de beschikbare maten zijn beslissend.

 4. Kosten en offertes vergelijken

  Vergelijk offertes van diverse aanbieders en kies voor een erkende installateur in Pieterzijl. Let op klantervaringen en certificaten (EN+ a1).

 5. De pelletkachel laten installeren

  Jouw installateur komt de pelletkachel of ketel in het huis monteren. Check of er een goede afvoer wordt aangebracht. Zorg ook voor een uitgebreid buffervat met veel warmwateropslag. Na plaatsing moet het systeem getest worden. Loopt je tegen problemen aan? Neem dan gelijk contact op met het pelletkachel installatiebedrijf in Pieterzijl


Offerte aanvragen

Gelijk weten hoeveel een pelletkachel inclusief installatie u gaat kosten?


Is er ook pelletkachel subsidie in Pieterzijl?

Recent kun je gebruik maken van velerlei subsidie mogelijkheden als we kijken naar het ISDE programma. Er zijn meer dan 1.700 pelletkachel of pelletketel modellen die zijn goedgekeurd door de overheid. De hoogte van de investeringssubsidie duurzame energie wordt mede bepaald door het vermogen in KW van het modellen. Dat maakt de aanschaf van deze kachels logischerwijs niet misselijk. De totale subsidie dat hiervoor doelmatig wordt toegekend varieert tussen de €700 en €1150. Een aantal interessante opties:

 • Grecale 100 UP (Dielle SRL), vermogen 10,5 [KW], €525 subsidie.
 • ZEFIRO³ (CADEL), vermogen 9,3 [KW], €500 subsidie.
 • ROUND8K-K (AMG S.p.A.), vermogen 7,5 [KW], €500 subsidie.

Wat kan ik verder doen voor een energieneutrale woning?

Er zijn altijd meerdere opties te overwegen voor de consument die het huis energiezuinig wil maken voor de centrale verwarming in Pieterzijl. Welke maatregelen moet ik treffen richting een energieneutrale woning? Op deze website hebben onze experts hun adviezen gegeven voor postcodegebied 9844.
 1. Isolatie: De basis van elke woning is isolatie. Zeker bestaande huizen kunnen hier enorm efficiëntie uit halen.
 2. Zonnepanelen: Zelf stroom genereren heeft de toekomst. Om jouw apparatuur van stroom te voorzien, en voordelige stroomtarieven (terugleveren / salderen).
 3. Warmtepomp: Een goed alternatief van de pelletkachel centrale verwarming. Dit systeem gebruikt warmte uit de grond, grondwater of lucht.
 4. Zonneboiler: een milieuvriendelijk systeem dat in staat is om de energie van de zon om te zetten in warmte en voorziet in warm water in huis.

Een kachel of ketel laten plaatsen?

Stel direct uw installatie met boiler voor tapwater samen!