Pelletkachel kopen Grijpskerk

Vergelijk installateurs pelletketels Grijpskerk

PELLETKACHEL VERGELIJKEN

Een pelletkachel in Grijpskerk kopen opent nieuwe deuren om het huis zuinig of zelfs gasvrij te verwarmen. Als alternatief voor gas gebruik je houtpellets. Dit zijn geperste houtkorrels gemaakt van restafval. Je vindt verschillende installaties, ieder met hun eigen pluspunten. Via de pelletkachel-vergelijker tref jij actuele aanbevelingen die van dienst kunnen zijn bij het aankopen van een installatie. Je kunt kiezen uit 3 soorten modellen:

  kachel installateur 9843

 1. Pelletkachel: lekkere directe warmte, doorgaans te vinden in de huiskamer.
 2. Pelletkachel-cv: verwarmt meerdere ruimtes. Vaak aangesloten op radiator / vloerverwarming.
 3. Biomassaketel: verwarmt het hele huis en zorgt tevens voor warm tapwater. Misschien beter bekend als pelletketel.
Welke kachel is geschikt voor mij? Dat hangt af van specifieke randvoorwaarden. Belangrijk zijn: soort huis, de wensen, en wat het mag kosten. Maak een keuze uit de inhoudsopgave.
ProvincieGroningen
GemeenteZuidhorn
Postcode9843
Netnummer0594 (+31594)
Gasverbruik M31670 M3
Stroomverbruik kWh2890 kWh
Gemiddelde energierekening€176,00

Een pelletkachel in de woonkamer laten installeren (Update juni 2022)

Interesse in eem manier om de woonkamer op een sfeervolle manier te verwarmen? Dan is de keuze voor een pelletkachel kopen en laten installeren in Grijpskerk geen gek idee. Je kunt kiezen voor de LINEA LP9 van het merk CAMINETTINordic Fire is ook een uitstekende optie. Het is absoluut een milieuvriendelijke manier om rendabel warmte en sfeer te creëren in de huiskamer. Makkelijk in gebruik en onderhoud, stukken schoner dan de open haard, en de subsidies lopen op tot wel €700
 • Warmte en comfort voor schappelijke kosten
 • Pellets zijn 100% geproduceerd van afvalhout
 • Eenvoudig te programmeren
 • temperatuurregeling kan automatisch worden geregeld
 • Altijd een optimale verbranding
Pelletkachel met CV combineren
Een Pelletkachel CV wordt geplaatst in een systeem met CV. De kachel verwarmt het water in de CV-leidingen. De HR-ketel hoeft zo minder gas te stoken, goed voor het milieu en de portemonnee. Een gemiddeld huis in de gemeente Zuidhorngebruikt 2890 kWh stroom en 2890 m3 gas wat resulteert in een gemiddelde energierekening van €176,00 in juni 2022. Aan de hand van een pelletkachel cv moederhaard kan de energierekening al snel omlaag. Nu prijzen pelletkachel Grijpskerk vergelijken (juni 2022).

Prijzen vergelijken

Direct weten hoeveel een pelletkachel inclusief installatie u gaat kosten?


Hoe werkt een pelletkachel?

In een pelletkachel stookt men pellets. Dit zijn samengeperste houtkorrels, geproduceerd van samengeperste houtvezels. Het elektrische ontstekingsmechanisme zorgt ervoor dat pellets kunnen ontbranden. Buitenlucht of lucht uit de woonkamer zorgt voor zuurstof voor de vlam. Wat volgt is opstijgende warmte die natuurlijk weer de woonkamer in kan.

Wat is een pelletkachel-CV?

De standaard pelletkachel maakt een 1 kamer verwarming mogelijk. Een pelletkachel-CV kan meerdere ruimtes verwarmen. Dat wordt gefaciliteerd via buizen waardoor warme lucht wordt geblazen. Sommige pelletkachels worden rechtstreeks aangesloten op de CV-installatie (vloerverwarming/radiatoren).

Hoe werkt een biomassaketel, en is het wat voor mij?

De biomassaketel is een goed substituuti.v.m een gasketel. Zo’n systeem werkt op basis van biomassa, waardoor er geen gas bij komt kijken. In de basis zijn dat plantenresten, takken of houtblokken. Vaak plaatst men deze pelletketels in de garage, bijkeuken of kelder. De warmte die de ketel aanmaakt wordt direct toegepast op het leidingwater van de CV.

Na hoeveel jaar heb ik mijn pelletkachel terugverdiend?

De terugverdientijd van de pelletkachel is niet universeel. Er spelen zaken een rol zoals; het gebruik, de prijzen, en het merk/model. De huidige terugverdientijd ligt zo tussen de 6 en 9 jaar. Hierna begint het besparen pas echt en heeft u nog te maken met de kosten van de pellets en eventueel onderhoud.

Zelf een kachel in de showroom kopen?

Flink wat consumenten kiezen voor een inbouw pelletkachel passend bij het design van de woonkamer. Ga gerust eens naar kachel showrooms in Grijpskerk waar consultants u de gangbare modellen kunnen verkopen. Handig, want u kunt hier vaak gewoon een model bestellen of een voorradig model kopen. Desondanks, prijzen in juni 2022 zijn nogal variabel. Het vergelijken van monteurs is daarom zeer aan te raden.

Wat zijn de prijzen van pellets?

Pellets is een CO-2 neutrale brandstof voor in de kachel. Houtpellets staan ook bekend als pelletkorrels. De mening lopen uiteen of deze vorm wel duurzaam genoemd kan worden. De maandelijkse kosten van een pelletkachel kunnen berekend worden a.d.h.v. merk/type kachel en de benodigde warmte (hoeveel pellets je verbruikt).


Biomassaketel laten plaatsen in Grijpskerk

Een nieuwe full-service mogelijkheid is de biomassaketel, wat feitelijk hetzelfde is als een pelletketel. Een dergelijke pellet cv-ketel werkt op biomassa als houtsnippers/blokken. Dit model is toepasbaar voor verwarming van de woning en warm water uit de kraan. De biomassaketel is dus de vervanger van de HR-ketel. Het is een bewuste en prijstechnisch interessante oplossing: lagere uitstoot van CO-2, en de woning wordt gasloos verwarmd.
 • Geld besparend, houtpellets of blokken zijn lang niet zo duur als gas
 • Een duurzame keuze
 • De gasaansluiting kan de deur uit
 • Interessante subsidieregeling, tot wel €1000 per kachel.

pelletkachel installateurs in grijpskerk


Pelletkachel installateurs met elkaar vergelijken

 1. Prive-details invoeren

  Op deze manier zijn we op de hoogte naar welke klant informatie en wellicht een offerte toegezonden zal worden. De meeste monteurs plaatsen kachels in een specifieke omgeving.

 2. Verstel details over uw huis

  Wat volgt zijn wat vragen ten aanzien van uw huis. Voorbeelden zijn de grootte van de woning leeftijd woning / mate van isolatie, of er ook zonnepanelen aanwezig zijn, en aantal huisgenoten. Zorg dat u alles goed invult, dan is de offerte direct kloppend en geschikt. Na aanleiding van uw gegevens kan de installateur een zinnige raming maken van het benodigde vermogen.

 3. Specificeer uw wensen

  Een kachel om te genieten van extra warmte in de kamer of meer een product dat de bestaande HR-ketel volledig doet vervangen? En welke max. prijs heb je in het hoofd? Ook variabelen als en soort kachel en gewenste afmeting hebben invloed.

 4. Vergelijk offertes

  Vergelijk offertes van meerdere monteurs en maak een keuze voor een geschikte installateur in Grijpskerk. Let op ervaringen van anderen en controleer of benodigde keurmerken aanwezig zijn (EN+ a1).

 5. De pelletkachel laten installeren

  De monteur gaat de pelletkachel of ketel in het huis plaatsen. Controleer of de rookgasafvoer in orde is. Bestel tevens een buffervat dat voldoet aan uw wensen. Probeer verschillende functies uit. Functioneert de installatie niet goed? Geef dit onmiddellijk door aan het pelletkachel installatiebedrijf in Grijpskerk


Offerte aanvragen

Gelijk weten hoeveel een pelletkachel inclusief installatie u gaat kosten?


Is er voor mij ook pelletkachel subsidie in Grijpskerk?

In de huidige situatie zijn er verschillende tegemoetkomingen en subsidies, zoals de ISDE. We hebben het over meer dan 1.750 pelletketel / pelletkachel modellen waarvoor subsidie aangevraagd kan worden. De hoogte van de investeringssubsidie duurzame energie wordt getekend door het totale vermogen (KW) van het systeem. Deze royale bonus maakt het geheel natuurlijk aantrekkelijk. Het bedrag dat hiervoor doelmatig wordt toegekend wisselt tussen de €700 en €1000. Je kunt denken aan:

 • Grecale 100 (Dielle SRL), vermogen 10,5 [KW], €525 subsidie.
 • TILE³ PLUS (CADEL), vermogen 10 [KW], €500 subsidie.
 • ROUND8K-B (AMG S.p.A.), vermogen 7,5 [KW], €500 subsidie.

Wat kan ik verder doen voor een energieneutrale woning?

Er zijn veel verschillende keuzes te maken voor de Nederlander die een energieneutrale woning wil voor de centrale verwarming in Grijpskerk. Welke stappen moet ik ondernemen om een energieneutraal huis te realiseren? Onderstaand geven onze specialisten een aantal suggesties voor postcodegebied 9843.
 1. Isolatie: De basis van elke woning is isolatie. Bestaande bouw (van 2005 en ouder) kunnen zo al tot 40% besparen.
 2. Zonnepanelen: Je eigen stroomopwekking is fantastisch. Om te voorzien in jouw eigen elektriciteitsconsumptie, en je overschot terug te leveren (salderen).
 3. Warmtepomp: Is net zo populair als de pelletkachel centrale verwarming. Het apparaat maakt slim gebruik van warmte uit de bodem of lucht.
 4. Zonneboiler: een installatie die in staat is om de energie van de zon om te zetten in warmte en warm water in de woning kan verzorgen.

Een kachel of ketel laten plaatsen?

Stel direct uw installatie met boiler voor tapwater samen!