Pelletkachel kopen Oldehove

Vergelijk installateurs pelletketels Oldehove

PELLETKACHEL VERGELIJKEN

Een pelletkachel in Oldehove kopen stelt jou in staat om je huis duurzaam te verwarmen. Je verbruikt geen duur en vervuilend gas, maar pelletkorrels. Het gaat om geperste houtkorrels. Er zijn verscheidene modellen kachels, die allemaal unieke eigenschappen hebben. Middels onze tool doorzoek je praktische details die van pas komen bij het vergelijkingsproces van deze modellen. Eigenlijk zijn er 3 type modellen:

  kachel installateur 9883

 1. Pelletkachel: designs verwarming, meestal geplaatst in de woonkamer
 2. Pelletkachel-cv: verwarmt een groot deel van het huis. Vaak aangesloten op radiator / vloerverwarming.
 3. Biomassaketel: geen aardgas meer, zorgt voor verwarming en zorgt tevens voor warm tapwater. Ook wel bekend als een pelletketel.
Voor welke soort kachel moet ik gaan? Dat wordt bepaald door specifieke onderdelen. Denk aan: jouw soort woning, het doel van de kachel, en hoeveel je te besteden hebt. Hieronder kan je meteen springen naar een bepaald thema.
ProvincieGroningen
GemeenteZuidhorn
Postcode9883
Netnummer0594 (+31594)
Gasverbruik M31670 M3
Stroomverbruik kWh2890 kWh
Gemiddelde energierekening€176,00

Een pelletkachel laten installeren (Update juli 2022)

Zoek jij eem manier om de woonkamer op een sfeervolle manier te verwarmen? In zo’n situatie is een pelletkachel kopen en laten installeren in Oldehove geen gek idee. Neem bijvoorbeeld de Musa Air 2.0 van het merk MCZOok de kachels van Nordic Fire zijn populair. Het betreft een milieuvriendelijke manier om sfeer en warmte in de huiskamer te creëren. Gemakkelijk te plaatsen, vele malen goedkoper dan gas, en er zijn interessante subsidies, tot wel €1400
 • Aangename warmte met een laag kostenplaatje
 • Goed voor het milieu door keurmerken
 • Eenvoudig te programmeren
 • Automatische ontsteking
 • Relatief weinig as
Pelletkachel met CV combineren
Een Pelletkachel CV wordt aangesloten op de centrale verwarming. De kachel in de woonkamer gebruikt de warmte ook voor het aansturen van de centrale verwarming. Jouw HR-ketel hoeft zo minder hard te werken, minder uitstoot en minder duur gasverbruik. Een gemiddeld huishouden in de gemeente Zuidhornverbruikt 2890 kWh stroom en 2890 m3 gas wat leidt tot een gemiddelde energierekening van €176,00 in juli 2022. Middels een pelletkachel cv moederhaard kan bezuinigd worden op de energiekosten. Direct prijzen pelletkachel Oldehove vergelijken (juli 2022).

Prijzen vergelijken

Direct weten hoeveel een pelletkachel inclusief installatie u gaat kosten?


Hoe werkt een pelletkachel?

De pelletkachel wordt gestookt op op pellets. Dit zijn langwerpige korrels van hout, gemaakt van zaagsel en snippers. Het elektrische ontstekingsmechanisme zorgt voor een snelle effectieve verbranding. Verse lucht van binnen of buiten bezorgt de nodige zuurstof. Op deze wijze komt er warmte vrij die weer terug de woning in gaat.

Wat is een CV-pelletkachel?

De pelletkachel die het meest verkocht wordt is bedoeld voor het opwarmen van 1 ruimte. Een pelletkachel-CV kan meerdere vertrekken verwarmen. De verwarming loopt door de gegenereerde warmte uit te zetten naar andere kamers. Sommige installaties worden aan de CV gekoppeld (vloerverwarming/radiatoren).

Is een biomassaketel interessant voor mij?

Biomassaketels kunnen prima gebruikt worden als andere optie i.v.m een gasketel. Zo’n apparaat stookt op biomassa, aardgas is dan verledentijd. Doorgaans zijn dit natuurlijke producten als houtpellets, snippers en blokken. De pelletketel wordt niet gebruikt voor directe warmte. De warmte die ontstaat door het verbranden van pellets wordt effectief overgebracht op het leidingwater van de CV-installatie.

Wat is de geschatte terugverdientijd van de pelletkachel?

De geschatte terugverdientijd van de pelletkachel is niet universeel. Er spelen zaken een rol zoals; het gebruik, de prijzen, en het soort kachel. De huidige terugverdientijd ligt zo tussen de 6 en 8 jaar. Daarna geniet u van relatief lage stookkosten en heeft u enkel te maken met de prijzen van pellets en inspectie / reparaties.

Zijn er showrooms met kachels om te kopen?

Legio Hollanders gaan voor een exclusieve inbouw pelletkachel die qua design passen bij de woning. Er zijn speciale kachel showrooms in Oldehove waar monteurs u alle verschillende systemen kunnen tonen. Handig, want u kunt hier vaak meteen bestellen of direct een systeem kopen en meenemen. De marktprijzen (juli 2022) wisselen sterk. Installatiebedrijven met elkaar vergelijken is daardoor wel zo verstandig.

Wat zijn de prijzen van pellets?

Pellets zijn zijn kleine, lichte staafjes afkomstig uit geperst houtafval van zagerijen. Dikwijls duiden we houtpellets aan als pelletkorrels. Er is veel discussie of dit gezond en milieuvriendelijk is. Het onderhoud en kosten van een pelletkachel worden gevormd door categorie kachel en het stook niveau, oftewel het aantal verbrande pellets.


Biomassaketel laten plaatsen in Oldehove

Een nieuwe populaire optie is de biomassaketel, we noemen dit ook wel een pelletketel. Een dergelijke pellet cv-ketel werkt op natuurlijke producten als houtpellets, snippers en blokken. Het systeem wordt aangeraden voor aansturing van radiatoren/vloerverwarming en het warme water in huis. Deze biomassaketel kan dus een volledige woning verwarmen. Het is een milieubewuste en kostenbesparende mogelijkheid: beperkte vervuiling, en het huis kan van het gas af.
 • Bezuinigen, biomassa is goedkoop vergeleken met gas
 • Minder CO-2 uitstoot dan CV-ketel
 • Niet gebonden aan de toenemende gasprijs
 • Interessant subsidie tot €1000 per kachel.

pelletkachel installateurs in oldehove


Pelletkachel installateurs met elkaar vergelijken

 1. NAW gegevens doorgeven

  We hebben correct gegevens nodig naar welk adres details en uiteraard de offerte verstuurd mag worden. Veel aannemers zijn actief in een bepaalde regio.

 2. Beschrijf de woning

  Vervolgens stellen we verschillende vragen over jouw woonobject. U kunt denken aan het soort huis, de staat van de isolatie, aantal zonnepanelen, en de samenstelling huishouden. Sla geen vragen of details over, zo ontvang je een nauwkeurig prijsvoorstel. Met behulp van de ingevulde gegevens maakt de installateur een grove inschatting van het vermogen dat de ketel moet hebben.

 3. Geef uw wensen door

  Een kachel die in het oog springt, of liever een systeem dat zorg draagt voor de centrale verwarming en warm water? En wat wil je maximaal uitgeven? Ook aspecten als kleur / design en gewenste afmeting hebben invloed.

 4. Vergelijk offertes

  Vergelijk offertes van diverse adviseurs en ga voor een erkende installateur in Oldehove. Check de reviews en eventuele lidmaatschap bij een brancheorganisatie (EN+ a1).

 5. Plaatsing van de pelletkachel

  De monteur gaat de pelletkachel of ketel thuis installeren. Bekijk kritisch of de rookgasafvoer goed geïnstalleerd wordt. Ga voor een buffervat dat genoeg water kan bevatten. Probeer verschillende functies uit. Werkt iets niet? Zorg dat er z.s.m. een monteur komt, informeer hiervoor bij het pelletkachel installatiebedrijf in Oldehove


Offerte aanvragen

Gelijk weten hoeveel een pelletkachel inclusief installatie u gaat kosten?


Kan ik aanspraak maken op pelletkachel subsidie in Oldehove?

Recent kun je gebruik maken van allerhande subsidies en regelingen, onder andere de ISDE. Er is keuze uit meer dan 1.900 pelletkachel & pelletketel installaties die gedekt worden door de regeling. De toekenning van de investeringssubsidie duurzame energie wordt mede bepaald door het vermogen in KW van het modellen. Deze regeling maakt de aankoop van een kachel ontegenzeggelijk erg serieus. Het totaalbedrag dat je terug kunt krijgen ligt doorgaans tussen €650 en €1500. Concreet kan dit er als volgt uitzien:

 • Maestrale square 100 (Dielle SRL), vermogen 12 [KW], €600 subsidie.
 • CADEL PRINCE (CADEL SRL), vermogen 10,5 [KW], €525 subsidie.
 • Acciaio Modello 8 (AMG S.p.A.), vermogen 7 [KW], €500 subsidie.

Wat kan ik verder doen voor een energieneutrale woning?

Er zijn allerlei dingen te kiezen voor de woningeigenaar die gasvrij wil leven voor de centrale verwarming in Oldehove. Wat kan ik allemaal doen als ik helemaal van het gas af wil? Op deze pagina hebben we een lijst geplaatst met ideeën voor postcodegebied 9883.
 1. Isolatie: Goede isolatie vormt de basis van een gasvrije woning. Zeker bestaande huizen gaan al snel 30 – 40% minder gas verbruiken.
 2. Zonnepanelen: Het zelfstandig opwekken van stroom biedt uitkomst. Om te gebruiken voor je eigen stroomvraag, en lagere energierekening (terugleveren).
 3. Warmtepomp: Iets duurder, maar een prima alternatief voor de pelletkachel centrale verwarming. Het systeem neemt warmte uit de buitenlucht, water of bodem.
 4. Zonneboiler: een duurzaam product dat de energie van de zon gebruikt om sanitair water te verwarmen.

Een kachel of ketel laten plaatsen?

Stel direct uw installatie met boiler voor tapwater samen!