Pelletkachel kopen Sittard-Geleen

Vergelijk installateurs pelletketels Sittard-Geleen

PELLETKACHEL VERGELIJKEN

Een pelletkachel in Sittard-Geleen kopen faciliteert de mogelijkheid om de woning op een milieuvriendelijke manier te verwarmen. In plaats van gas gebruik je pellets. Het gaat om geperste houtkorrels. Tegenwoordig kun je kiezen uit tal van soorten kachels, ieder met hun eigen pluspunten. D.m.v. de pelletkachel-vergelijker bekijk jij uitgebreide informatie die jou terzijde staan bij het vergelijken van de mogelijkheden. Er zijn grofweg drie type modellen:

  kachel installateur 6153

 1. Pelletkachel: designs verwarming, meestal geplaatst in de woonkamer
 2. Pelletkachel-cv: geschikt voor een totale verwarmde woning. Direct aangesloten op centrale verwarming.
 3. Biomassaketel: verwarmt het hele huis en zorgt tevens voor warm tapwater. We spreken ook van een pelletketel.
Welk type kachel moet ik kiezen? Dat hangt af van verscheidene zaken. Je kunt denken aan: soort huis, wat je precies wilt verwarmen, en wat het mag kosten. Klik hieronder door voor meer informatie.
ProvincieLimburg
GemeenteSittard-Geleen
Postcode6153
Netnummer046 (+3146)
Gasverbruik M31370 M3
Stroomverbruik kWh3000 kWh
Gemiddelde energierekening€157,00

Betaalbaar een pelletkachel laten installeren (Update mei 2024)

Geïnteresseerd in een mooie, functionele en duurzame manier van verwarmen? Dan is een pelletkachel kopen en laten installeren in Sittard-Geleen zeer interessant. Bijvoorbeeld de PG 11 van het merk Esperia Technology S.R.LNordic Fire is ook een uitstekende optie. Het is absoluut een duurzame en groene keuze om de woonkamer (tijdelijk) sfeervol op te warmen. Makkelijk in gebruik en onderhoud, het bespaart geld, en de subsidies zijn aantrekkelijk, tot wel €500
 • Ervaar het gemak en de sfeer voor een lage prijs
 • Kiezen voor een milieuvriendelijke oplossing
 • Zeer gemakkelijke installatie
 • “Sfeervol” verwarmen met zicht op de vlammen
 • Schonere lucht binnen en buitenshuis
Pelletkachel met CV combineren
Een Pelletkachel CV kan fungeren als een CV installatie. 2 vliegen in 1 klap, de kachel warmt het water dat door de leidingen van de CV stroomt op. De HR-ketel kan op dit moment zuiniger draaien, goed voor het milieu en de portemonnee. Een gemiddelde woning in de gemeente Sittard-Geleenverbruikt 3000 kWh stroom en 3000 m3 gas wat uitdraait in een gemiddelde energierekening van €157,00 in mei 2024. Via aan pelletkachel cv moederhaard kan flink bespaard worden. Start met prijzen pelletkachel Sittard-Geleen vergelijken (mei 2024).

Prijzen vergelijken

Direct weten hoeveel een pelletkachel inclusief installatie u gaat kosten?


Hoe werkt een pelletkachel?

De pelletkachel werkt op pellets. Dat zijn kleine brokjes hout, afkomstig van resthout. Het elektrische ontstekingsmechanisme zorgt voor een snelle effectieve verbranding. Verse lucht uit de bestaande woonruimte of buitenlucht zorgt dat er voldoende zuurstof bijkomt. Zo wordt warmte gegenereerd die – met een speciale ventilator – de kamer in gaat.

Wat is precies een pelletkachel-CV?

De reeds besproken pelletkachel monteert met in de woonkamer. De pelletkachel CV is geschikt voor het hele huis. Dit kan door de warmte ook naar andere vertrekken te transporteren. Sommige kachels worden aangesloten op de bestaande CV-voorzieningen (radiatoren/vloerverwarming).

Waarom een biomassaketel laten plaatsen?

Ook een biomassaketel is een prima vervanger i.v.m je HR ketel. Zo’n systeem werkt op basis van biomassa, en heeft dus geen gas nodig. Normaal gesproken kies je plantenresten, takken of houtblokken. Met een pelletketel haal je verwarming in huis, het is dus geen kachel voor in de kamer. De gegenereerde warmte wordt afgegeven op het leidingwater van de CV.

Wat is de huidige terugverdientijd van mijn pelletkachel?

De actuele terugverdientijd van een pelletkachel is erg variabel. Het is afhankelijk van variabelen als warmtevraag, prijzen en welk type je koopt. Houd rekening met een gemiddelde terugverdientijd tussen de 4 en 9 jaar. Zodra deze periode is verstreken begint het besparen pas echt en resteren alleen nog de prijs van de houtpellets en jaarlijks onderhoud en onderdelen.

Zijn showrooms geschikt om kachels te kopen?

Flink wat huizenbezitters oriënteren zich op een efficiënte inbouw pelletkachel die qua design passen bij de woning. Ga eens langs bij kachel showrooms in Sittard-Geleen waar installateurs u geschikte installaties laten vergelijken. Doorgaans kunt u hier direct een bestelling plaatsen of een pelletkachel op voorraad kopen. De huidige prijzen (mei 2024) wisselen sterk. De prijzen van verschillende aanbieders vergelijken is vanzelfsprekend geen gek idee.

Wat zijn de prijzen van pellets, en hoe werkt het?

Pellets zijn kleine korrels van hout voor in de kachel. Houtpellets kennen we ook onder de naam pelletkorrels. Er is veel discussie of hier gesproken mag worden over milieuvriendelijk. Het onderhoud en kosten van een pelletkachel kunnen berekend worden a.d.h.v. type kachel en de benodigde warmte (hoeveel pellets je verbruikt).


Biomassaketel laten plaatsen in Sittard-Geleen

Een andere populaire optie is de biomassaketel, vaak aangeduid als een pelletketel. Zo’n pellet cv-ketel draait op houtpellets of blokken. De installatie is geschikt voor een verwarming toepassing en voorziet in warm tapwater. De biomassaketel is dus de vervanger van de HR-ketel. Dit segment is een milieubewuste en prijs-interessante keuze: beperkte vervuiling, en de gaskraan gaat dicht.
 • Besparend, houtpellets of blokken zijn veel betaalbaarder dan gas
 • Ecologisch verantwoorde keuze
 • Niet gebonden aan de toenemende gasprijs
 • Gemiddelde subsidie van €550 per installatie.

pelletkachel installateurs in sittard-geleen


Pelletkachel installateurs met elkaar vergelijken

 1. Invullen van persoonlijke gegevens

  Zo is het duidelijk naar welk adres details en uiteraard de offerte verzonden zal worden. De meeste adviseurs focussen zich op een bepaalde regio.

 2. Beschrijf uw huis

  Hierna zie je belangrijke vragen die gaan over jouw huis. Belangrijk zijn de categorie woning, of de woning goed geïsoleerd is, het aantal zonnepanelen, en de samenstelling huishouden. Probeer alle antwoorden goed in te vullen, dan is de offerte direct kloppend en geschikt. Na aanleiding van je verstrekte info kan de installateur een zinnige raming maken van het benodigde vermogen.

 3. Wat is uw wensenlijstje?

  Een kachel die in het oog springt, of een model die uw CV-ketel helemaal vervangt? En wat is het budget? Ook aspecten als en soort kachel en de hoogte van de kachel hebben invloed.

 4. Offertes vergelijken

  Vergelijk offertes van meerdere aanbieders en kies voor een goed bekendstaande installateur in Sittard-Geleen. Let op reviews en eventuele lidmaatschap bij een brancheorganisatie (EN+ a1).

 5. De pelletkachel laten installeren

  De installateur gaat de pelletkachel of ketel in de woning monteren. Bekijk of de rookgasafvoer goed geïnstalleerd wordt. Kies ook voor een buffervat dat groot genoeg is. Neem de gehele installatie goed door. Functioneert de installatie niet goed? Zorg dat er z.s.m. een monteur komt, informeer hiervoor bij het pelletkachel installatiebedrijf in Sittard-Geleen


Offerte aanvragen

Gelijk weten hoeveel een pelletkachel inclusief installatie u gaat kosten?


Hoe zit het met de pelletkachel subsidie in Sittard-Geleen?

Hedendaags vind je veel verschillende subsidie mogelijkheden als we kijken naar het ISDE programma. Er zijn duizenden pelletkachel / pelletketel modellen die op de lijst staan. De vergoeding binnen de investeringssubsidie duurzame energie wordt getekend door het vermogen (KW) van de installatie. De subsidieregeling maakt de installatie van een kachel vanzelfsprekend extra interessant. De tegemoetkoming waar je recht op hebt schommelt tussen €500 en €1100. Enkele voorbeelden zijn:

 • Space (EdilKamin), vermogen 11,2 [KW], €560 subsidie.
 • Class Idro 24 IDRO24-BAR (AMG S.p.A.), vermogen 22 [KW], €1400 subsidie.
 • Alaska (Tecno Cover S.r.l. – Stove Italy), vermogen 9 [KW], €500 subsidie.

Hoe kan ik mijn huis nog meer duurzaam maken?

Er zijn allerlei dingen te kiezen voor diegene die gasvrij wil leven voor de centrale verwarming in Sittard-Geleen. Wat zijn voor mij de opties als ik mijn woning volledig wil verduurzamen? Onderstaand hebben we diverse investeringen opgesomd voor postcodegebied 6153.
 1. Isolatie: Isolatie is altijd de basis van verduurzamen. Zeker bestaande huizen halen daar veel winst uit.
 2. Zonnepanelen: Zelf stroom genereren heeft de toekomst. Natuurlijk voor de eigen stroomconsumptie, en lagere energierekening (terugleveren).
 3. Warmtepomp: Een goed alternatief van de pelletkachel centrale verwarming. Een dergelijk systeem onttrekt energie uit de directe omgeving.
 4. Zonneboiler: een duurzaam product dat zonlicht omzet in warmte en warm tapwater kan opslaan.

Een kachel of ketel laten plaatsen?

Stel direct uw installatie met boiler voor tapwater samen!Alle plaatsen in deze gemeente