Pelletkachel kopen Grevenbicht

Vergelijk installateurs pelletketels Grevenbicht

PELLETKACHEL VERGELIJKEN

Een pelletkachel in Grevenbicht kopen stelt je in de gelegenheid om je huis zuinig of zelfs gasvrij te verwarmen. Je verbruikt geen duur en vervuilend gas, maar speciale pellets van hout. Dit zijn feitelijk machinaal geperste korrels van zaagsel. Je vindt velerlei modellen en installaties, die elk geschikt zijn in specifieke situaties. Door gebruik te maken van deze pagina ontdek jij samengestelde gegevens die van dienst kunnen zijn bij het vergelijkingsproces van deze modellen. We onderscheiden 3 soorten kachels:

  kachel installateur 6127

 1. Pelletkachel: verwarmt één ruimte, meestal in de woonkamer gemonteerd.
 2. Pelletkachel-cv: een totaaloplossing voor de hele woning. Aangesloten op je bestaande centrale verwarming installatie.
 3. Biomassaketel: verwarmt jouw hele woning en regelt warm tapwater. We bedoelen er hetzelfde mee als een pelletketel.
Welke kachel is geschikt voor mij? Dit heeft te maken met specifieke aspecten. Dit zijn natuurlijk: jouw soort woning, de wensen, en het budget. Hieronder kan je meteen springen naar een bepaald thema.
ProvincieLimburg
GemeenteSittard-Geleen
Postcode6127
Netnummer046 (+3146)
Gasverbruik M31370 M3
Stroomverbruik kWh3000 kWh
Gemiddelde energierekening€157,00

Een pelletkachel laten installeren in de huiskamer (Update april 2024)

Op zoek naar een sfeervolle oplossing voor duurzaam verwarmen? Dan is de keuze voor een pelletkachel kopen en laten installeren in Grevenbicht een uitstekende optie. Neem bijvoorbeeld de Slim Quadro 9 van het merk ThermorossiOok de kachels van Nordic Fire zijn populair. Het betreft een goede en zuinige optie om bijvoorbeeld de huiskamer te verwarmen. Eenvoudig te installeren, stukken schoner dan de open haard, en u heeft recht op subsidies tot wel €1300
 • Warmte en comfort met een laag kostenplaatje
 • Gebruikt hernieuwbare, duurzame energie
 • Gemakkelijke installatie
 • Automatische pellet invoer waardoor lang gestookt kan worden
 • Schone lucht binnen en buitenshuis
Pelletkachel met CV combineren
Een Pelletkachel CV werkt samen met de bestaande CV-ketel. De kachel gebruikt de hitte ook om het water door de CV-leidingen op te warmen. De HR-ketel kan op dit moment zuiniger draaien, minder uitstoot en minder duur gasverbruik. Een gemiddeld huishouden in de gemeente Sittard-Geleengebruikt 3000 kWh stroom plus 3000 m3 gas wat resulteert in een gemiddelde maandelijkse energierekening van €157,00 in april 2024. Via aan pelletkachel cv moederhaard kan de energierekening al snel omlaag. Nu prijzen pelletkachel Grevenbicht vergelijken (april 2024).

Prijzen vergelijken

Direct weten hoeveel een pelletkachel inclusief installatie u gaat kosten?


Hoe werkt de pelletkachel?

Een pelletkachel werkt op basis van pellets. Dit zijn langwerpige korrels van hout, afkomstig van resthout. Een speciale elektrische ontsteker maakt de verbranding van pellets mogelijk. Lucht uit de kamer of van buiten voorziet de vlam van zuurstof. Er wordt warmte gevormd die weer de kamer ingeblazen wordt.

Wat is een pelletkachel-CV?

De pelletkachel die het meest verkocht wordt monteert met in de woonkamer. Een CV-pelletkachel doet nog iets meer dan dat. Dat kan door de gewonnen warmte naar andere kamers te blazen. Sommige pelletkachels kunnen rechtstreeks gekoppeld worden aan de CV (vloerverwarming/radiatoren).

Waarom een biomassaketel laten plaatsen?

Een biomassaketel is een ‘groen’ alternatief voor je HR ketel. Zo’n systeem maakt gebruik van biomassa, en geen aardgas. Voorbeelden hiervan zijn plantenresten, takken of houtblokken. Een pelletketel werkt niet voor directe verwarming en is geen design object. De gewonnen warmte wordt effectief overgebracht op het leidingwater van de CV.

Wat is de terugverdientijd van de investering?

De terugverdientijd van een pelletkachel is tamelijk flexibel. De berekening kan gemaakt worden aan de hand van het gebruik, de prijzen, en het merk kachel. De gemiddelde terugverdientijd tussen de 3 en 7 jaar. Hierna gaat u het daadwerkelijk merken in de portemonnee en betaalt u enkel de prijzen van pellets en afschrijving, onderhoud en vervangingen.

Kan ik in een showroom kachels kopen?

Steeds meer Hollanders oriënteren zich op een doelmatige inbouw pelletkachel met aandacht voor een esthetisch fraaie afwerking. U kunt een afspraak maken bij kachel showrooms in Grevenbicht waar adviseurs u kunnen adviseren over de producten. Zo kan u de kachels zien, en bovendien gemakkelijk een bestelling plaatsen of een showroommodel in de aanbieding kopen. Let op: prijzen van april 2024 zijn nogal variabel. Prijzen van monteurs naast elkaar zetten is dan ook geen gek idee.

Wat zijn de prijzen van pellets?

Pellets zijn kleine korrels van hout voor in de kachel. Pelletkorrels noemen we ze ook wel, deze houtpellets. Er is een actueel debat over de vraag of dit groen en duurzaam is. De afschrijvingen en kosten van een pelletkachel worden mede bepaald door soort installatie en de gebruiksintensiteit / aantal verstookte pellets.


Biomassaketel laten plaatsen in Grevenbicht

Een alternatieve totale-woning-installatie is de biomassaketel, installateurs spreken vaak over een pelletketel. Deze pellet cv-ketel draait op plantenresten, takken of houtblokken. De pelletketel is toepasbaar voor de CV installatie en het warme water in huis. Met de biomassaketel kan de CV-ketel dus de deur uit. Het is een bewuste en kostenbesparende oplossing: lagere vervuiling, en de gasaansluiting kan de deur uit.
 • Bezuinigen, plantenresten, takken of houtblokken zijn stukken voordeliger dan gas
 • Minder CO-2 uitstoot dan CV-ketel
 • De gasaansluiting kan de deur uit
 • Subsidies tot wel €1050 per plaatsing.

pelletkachel installateurs in grevenbicht


Pelletkachel installateurs met elkaar vergelijken

 1. Voer jouw gegevens in

  Op deze manier zijn we op de hoogte naar welke persoon de specificaties en eventuele offerte aangeleverd mag worden. Veel bedrijven zijn actief in een expliciet gebied.

 2. Specificeer type woning

  Vervolgens stellen we een aantal vragen aangaande het huis. Voorbeelden zijn het soort huis, wat er aan isolatie is gedaan, of er zonnepanelen aanwezig zijn, en het aantal bewoners. Zorg dat u alles goed invult, anders zegt het prijsvoorstel maar weinig. Na aanleiding van de ingevulde gegevens kan de installateur een zinnige raming maken van hoeveel vermogen de ketel moet hebben.

 3. Omschrijf specifieke behoeften

  Een pelletkachel voor comfort in de kamer of zelfs een systeem die zorg draagt voor de centrale verwarming en warm water? En welke max. prijs heb je in het hoofd? Ook zaken als het gewenste model en de maatvoering kunnen impact hebben.

 4. Voorwaarden en offertes vergelijken

  Vergelijk offertes van lokale en regionale experts en ga in zee met een goede installateur in Grevenbicht. Houd rekening met reviews en of het bedrijf is aangesloten bij een brancheorganisatie (EN+ a1).

 5. Installatie van de pelletkachel

  De monteur komt de pelletkachel of ketel in de woning monteren. Bekijk of de rookgasafvoer in orde is. Bestel tevens een groot buffervat voor voldoende warm water. Na plaatsing moet het systeem getest worden. Loopt je tegen problemen aan? Vraag na een oplossing bij het pelletkachel installatiebedrijf in Grevenbicht


Offerte aanvragen

Gelijk weten hoeveel een pelletkachel inclusief installatie u gaat kosten?


Hoe zit het met de pelletkachel subsidie in Grevenbicht?

Er zijn op dit moment allerlei subsidie mogelijkheden als we kijken naar het ISDE programma. Het aanbod omslaat honderden pelletkachel / pelletketel producten waarbij een subsidie mogelijk is. De investeringssubsidie duurzame energie wordt bepaald aan de hand van het totale vermogen (KW) van het model. Deze royale bonus maakt het geheel vanzelfsprekend erg aantrekkelijk. Het bedrag dat toepasbaar is schommelt tussen de €500 en €1450. Ter verduidelijk een aantal rekenvoorbeelden:

 • CLUB AIR (MCZ), vermogen 10 [KW], €500 subsidie.
 • Piro (ITC), vermogen 7,1 [KW], €500 subsidie.
 • P960 F (Gruppo Piazzetta), vermogen 11,7 [KW], €585 subsidie.

Op welke manier kan ik mijn woning verder verduurzamen?

Er zijn veel verschillende keuzes te maken voor de woningeigenaar die de woning wil verduurzamen voor de centrale verwarming in Grevenbicht. Wat moet ik precies doen als ik helemaal van het gas af wil? In de paragraaf hierna geven onze specialisten een aantal suggesties voor postcodegebied 6127.
 1. Isolatie: De basis van elke woning is isolatie. Bestaande bouw (van 2005 en ouder) zijn daarbij gebaat.
 2. Zonnepanelen: Het zelfstandig opwekken van stroom biedt uitkomst. Om jouw apparatuur van stroom te voorzien, en natuurlijk teruglevering (salderen).
 3. Warmtepomp: Is net zo populair als de pelletkachel centrale verwarming. De installatie profiteert van warmte uit de directe omgeving.
 4. Zonneboiler: een oplossing die zonlicht omzet in warmte en water kan opwarmen.

Een kachel of ketel laten plaatsen?

Stel direct uw installatie met boiler voor tapwater samen!