Pelletkachel kopen Sittard

Vergelijk installateurs pelletketels Sittard

PELLETKACHEL VERGELIJKEN

Een pelletkachel in Sittard kopen stelt je in de gelegenheid om een woning zonder aardgas te verwarmen. In plaats van gas gebruik je pelletkorrels. Dit omschrijven we als geperste houtkorrels. Er zijn velerlei modellen en installaties, ieder met hun eigen pluspunten. Aan de hand van onze tool bekijk jij bruikbare aanbevelingen die helpen bij het laten plaatsen van een pelletkachel. We maken onderscheid tussen 3 type modellen:

  kachel installateur 6131

 1. Pelletkachel: designs verwarming, doorgaans te vinden in de huiskamer.
 2. Pelletkachel-cv: geschikt voor een totale verwarmde woning. Werkt samen met de centrale verwarming.
 3. Biomassaketel: verwarmt jouw hele woning en zorgt voor warm water. We bedoelen er hetzelfde mee als een pelletketel.
Voor welke soort kachel moet ik gaan? Dat wordt bepaald door meerdere onderdelen. We spreken over: soort huis, wat het doel is, en wat het mag kosten. Klik direct door naar een van de onderwerpen.
ProvincieLimburg
GemeenteSittard-Geleen
Postcode6131
Netnummer046 (+3146)
Gasverbruik M31370 M3
Stroomverbruik kWh3000 kWh
Gemiddelde energierekening€157,00

Betaalbaar een pelletkachel laten installeren (Update februari 2024)

Geïnteresseerd in een duurzame en sfeervolle verwarmingsbron? Dan is de keuze voor een pelletkachel kopen en laten installeren in Sittard een uitstekende optie. Je kunt kiezen voor de T18 van het merk FerroliMaar ook Nordic Fire is een prima keuze. We bestempelen dit als een duurzame en groene keuze om bijvoorbeeld de woonkamer te verwarmen. Het vergt weinig onderhoud, het bespaart geld, en er is een royale subsidie mogelijk tot wel €1250
 • Ervaar het gemak en de sfeer, voor betaalbare prijzen
 • Uitsluitend goedgekeurde pellets gebruiken
 • Veilige en regelbare warmte
 • “Sfeervol” verwarmen met zicht op de vlammen
 • Hoger rendement dan klassieke kachels
Pelletkachel met CV combineren
Een Pelletkachel CV wordt aangesloten op de centrale verwarming. De kachel gebruikt de hitte ook om het water door de CV-leidingen op te warmen. Een HR-ketel hoeft dan minder vermogen te leveren, minder uitstoot en minder duur gasverbruik. Een gemiddeld huishouden in de gemeente Sittard-Geleenverbruikt 3000 kWh stroom en nog eens 3000 m3 gas wat leidt tot een gemiddelde maandelijkse energienota van €157,00 in februari 2024. Door te investeren in een pelletkachel cv moederhaard kan enorm op energie worden bespaard. Snel prijzen pelletkachel Sittard vergelijken (februari 2024).

Prijzen vergelijken

Direct weten hoeveel een pelletkachel inclusief installatie u gaat kosten?


Hoe werkt een pelletkachel?

Een pelletkachel werkt op basis van pellets. Het gaat om kleine houtsnippers, vaak gemaakt van zaagsel (houtafval). Het elektrisch ontstekingspatroon maakt dat pellets worden verbrand. Externe luchttoevoer bezorgt de nodige zuurstof. Op deze wijze komt er warmte vrij die met een ventilator de kamer wordt ingeblazen.

Wat is dan een pelletkachel met CV aansluiting?

De reeds besproken pelletkachel is effectief voor 1 ruimte. Een CV-pelletkachel doet nog iets meer dan dat. Dit is mogelijk via een systeem wat we ook wel kanalisatie noemen. Sommige installaties worden rechtstreeks aangesloten op de CV-installatie (vloerverwarming/radiatoren).

Wanneer moet ik kiezen voor een biomassaketel?

De biomassaketel is een goed substituuti.v.m de HR ketel. Zo’n pelletketel maakt gebruik van biomassa, en geen aardgas. Standaard kiest men voor organische materialen zoals hout, mest, of tuinafval. De pelletketel wordt niet gebruikt voor directe warmte. De warmte die ontstaat uit het branden van biomassa wordt effectief overgebracht op het leidingwater van jouw CV-installatie.

Hoeveel jaar is de terugverdientijd van mijn pelletkachel?

De pelletkachel-terugverdientijd loopt zeer uiteen. Dit wordt berekend aan de hand van gebruik, de prijzen, en het merk/model. De gemiddelde terugverdientijd tussen de 3 en 9 jaar. Daarna geniet u van relatief lage stookkosten en blijven alleen nog de stookkosten van pellets en afschrijving, onderhoud en vervangingen.

Zijn er showrooms met kachels om te kopen?

Aanzienlijk veel mensen gaan voor een krachtige inbouw pelletkachel met aandacht voor een esthetisch fraaie afwerking. Er zijn kachel showrooms in Sittard waar medewerkers u de verschillende mogelijkheden laten zien. Doorgaans kunt u hier gemakkelijk een bestelling plaatsen of een pelletkachel op voorraad kopen. Echter, prijzen in februari 2024 zijn nogal variabel. De prijzen van verschillende aanbieders vergelijken is daardoor geen gek idee.

Wat zijn de prijzen van pellets, en hoe werkt het?

Pellets is een CO-2 neutrale brandstof voor in de kachel. Houtpellets staan ook bekend als pelletkorrels. De mening lopen uiteen of dit groen en duurzaam is. De kosten van een pelletkachel kunnen berekend worden a.d.h.v. merk/type kachel en het soort gebruik (hoeveel pellets je stookt).


Biomassaketel laten plaatsen in Sittard

Een nieuwe full-service mogelijkheid is de biomassaketel, in de volksmond ook wel een pelletketel. Zo’n pellet cv-ketel werkt op houtpellets, houtsnippers of houtblokken. Het systeem is toepasbaar voor het CV systeem en warm water uit de kraan. De biomassaketel is een duurzaam alternatief voor de CV-ketel. Wij omschrijven dit als een milieubewuste en prijs-interessante beslissing: beperkte uitstoot van CO-2, en je hebt geen aardgas meer nodig.
 • Betaalbaar, biomassa is goedkoop vergeleken met gas
 • Ecologisch verantwoorde keuze
 • De gasaansluiting is verleden tijd
 • Royale subsidies, tot wel €450 per ketel.

pelletkachel installateurs in sittard


Pelletkachel installateurs met elkaar vergelijken

 1. Voer jouw gegevens in

  Op deze manier zijn we op de hoogte naar wie de informatie en eventuele offerte aangeleverd kan worden. De meeste uitvoerders plaatsen kachels in een afgekaderd werkgebied.

 2. Wat voor soort huis heeft u?

  In de volgende stap ziet u speciale vragen met betrekking tot uw huis. Bijvoorbeeld de grootte van het huis welke isolatie er is aangebracht, andere duurzame verwarmingsbronnen, en het aantal gezinsleden. Sla geen vragen of details over, anders kan de installateur geen concrete offerte maken. Op basis van uw info kan de installateur ook iets zeggen over het minimale vermogen van de kachel.

 3. Geef uw wensen door

  Een kachel om te genieten van extra warmte in de kamer of puur een oplossing die uw CV-ketel helemaal vervangt? En wat mag het kosten? Ook zaken als het gewenste model en de grootte kunnen impact hebben.

 4. Vergelijk offertes

  Vergelijk offertes van diverse bedrijven en kies een goede installateur in Sittard. Vraag om verhalen van andere klanten en diploma’s (EN+ a1).

 5. Plaatsing van de pelletkachel

  De monteur komt de pelletkachel of ketel in de woning monteren. Check of er een goede afvoer wordt aangebracht. Zorg ook voor een buffervat dat genoeg water kan bevatten. Probeer het systeem grondig uit. Loopt je tegen problemen aan? Laat het niet rusten, maar geef het gelijk aan bij het pelletkachel installatiebedrijf in Sittard


Offerte aanvragen

Gelijk weten hoeveel een pelletkachel inclusief installatie u gaat kosten?


Hoe zit het met de pelletkachel subsidie in Sittard?

In de huidige situatie zijn er diverse subsidie mogelijkheden als we kijken naar het ISDE programma. We hebben het over meer dan 1.850 pelletketel of pelletkachel producten die vallen onder deze regeling. De toekenning van de investeringssubsidie duurzame energie wordt getekend door het vermogen in KW van het modellen. Deze tegemoetkoming vanuit de overheid voor een kachel is natuurlijk niet misselijk. De tegemoetkoming dat hiervoor doelmatig wordt toegekend schommelt tussen de €400 en €1000. Je kunt denken aan:

 • CLUB COMFORT AIR (MCZ), vermogen 11,9 [KW], €595 subsidie.
 • Elly (ITC), vermogen 11,2 [KW], €560 subsidie.
 • IP68/49 (Gruppo Piazzetta), vermogen 7,3 [KW], €500 subsidie.

Zijn er verder nog meer duurzame energiebronnen?

Er bestaan allerlei alternatieven voor diegene die het huis energiezuinig wil maken voor de centrale verwarming in Sittard. Wat moet ik precies doen als ik streef naar nul op de meter? Hierna hebben we een aantal investeringen op een rij gezet voor postcodegebied 6130, 6131, 6132, 6133, 6134, 6135, 6136, 6137.
 1. Isolatie: De eerste stap is altijd isoleren. Met name oudere woningen hebben hier veel belang bij.
 2. Zonnepanelen: Zelf opgewekte stroom is handig en financieel interessant. Natuurlijk voor de eigen stroomconsumptie, en natuurlijk teruglevering (salderen).
 3. Warmtepomp: Is net zo populair als de pelletkachel centrale verwarming. Het apparaat profiteert van warmte uit de grond, grondwater of lucht.
 4. Zonneboiler: een duurzaam systeem dat gebruik maakt van energie van de zon en water kan opwarmen.

Een kachel of ketel laten plaatsen?

Stel direct uw installatie met boiler voor tapwater samen!