Pelletkachel kopen Buchten

Vergelijk installateurs pelletketels Buchten

PELLETKACHEL VERGELIJKEN

Een pelletkachel in Buchten kopen opent nieuwe deuren om uw woning zonder aardgas te verwarmen. Als alternatief voor gas gebruik je houtpellets. Dit zijn houtkorrels van geperst, zuiver hout. Er is keuze uit velerlei type kachels, met unieke specificaties en voordelen. Door middel van onze tool tref jij uitgebreide toelichtingen die nuttig zijn bij het vergelijken van de mogelijkheden. Feitelijk zijn er 3 type installaties:

  kachel installateur 6122

 1. Pelletkachel: voor extra sfeer, plaatsing geschikt in woonkamers.
 2. Pelletkachel-cv: kan meerdere ruimtes verwarmen. Vaak aangesloten op radiator / vloerverwarming.
 3. Biomassaketel: zorgt voor de verwarming en zorgt voor warm water. We spreken ook van een pelletketel.
Voor welke soort kachel moet ik gaan? Dit heeft te maken met specifieke onderdelen. Denk aan: jouw soort huis, het doel, en wat je maximaal wilt uitgeven. Klik hieronder door voor meer informatie.
ProvincieLimburg
GemeenteSittard-Geleen
Postcode6122
Netnummer046 (+3146)
Gasverbruik M31370 M3
Stroomverbruik kWh3000 kWh
Gemiddelde energierekening€157,00

Een pelletkachel in de woonkamer laten installeren (Update juli 2024)

Behoefte aan een duurzame en sfeervolle verwarmingsbron? In zo’n situatie is een pelletkachel kopen en laten installeren in Buchten een uitstekende optie. Neem bijvoorbeeld de C 12 Classic Style/Classic All Style & C 13 Style van het merk Moretti DesignOok de kachels van Nordic Fire zijn populair. Het betreft een duurzame en groene keuze om de woonkamer (tijdelijk) sfeervol op te warmen. Makkelijk in gebruik en onderhoud, vele malen goedkoper dan gas, en u ontvangt een forse subsidie die oploopt tot €1150
 • Genieten van sfeer en warmte voor lagere prijzen
 • Kiezen voor een milieuvriendelijke oplossing
 • Veilige en regelbare warmte
 • automatische ontsteking en modulerende werking
 • Schonere lucht binnen en buitenshuis
Pelletkachel met CV combineren
Een Pelletkachel CV wordt aan de bestaande CV-ketel gekoppeld. De kachel verwarmt niet alleen de kamer, maar ook water in de CV-leidingen. Jouw HR-ketel hoeft zo minder hard te werken, wat een flinke gasbesparing kan realiseren. Een gemiddeld huis in de gemeente Sittard-Geleenverbruikt 3000 kWh stroom plus 3000 m3 gas wat uitmondt in een gemiddelde energierekening van €157,00 in juli 2024. Geholpen door een pelletkachel cv moederhaard kan de energienota worden gedrukt. Meteen prijzen pelletkachel Buchten vergelijken (juli 2024).

Prijzen vergelijken

Direct weten hoeveel een pelletkachel inclusief installatie u gaat kosten?


Hoe werkt de pelletkachel?

De pelletkachel werkt op pellets. Het gaat om kleine houtsnippers, gemaakt van schoon hout afval. Een elektrische eenheid zorgt ervoor dat pellets kunnen ontbranden. Verse lucht van binnen of buiten zorgt voor zuurstof voor de vlam. Wat volgt is opstijgende warmte die – met een speciale ventilator – de kamer in gaat.

Wat is een pelletkachel op CV?

De meest gangbare pelletkachel verwarmt slechts één ruimte. De pelletkachel-CV is toepasbaar op het gehele huis. Dat is een optie door de gegenereerde warmte uit te zetten naar andere kamers. Sommige apparaten worden ook gekoppeld aan de bestaande CV-installatie (radiatoren/vloerverwarming).

Wat is een biomassaketel, en wanneer is dit interessant?

Een biomassaketel is een ‘groen’ alternatief i.v.m een CV-ketel. Deze ketel heeft enkel biomassa nodig, in plaats van duur en vervuilend gas. Doorgaans zijn dit natuurlijke producten als houtpellets, snippers en blokken. Een pelletketel werkt niet voor directe verwarming en is geen design object. De warmte die de ketel aanmaakt wordt gebruikt om leidingwater te verwarmen van jouw CV.

Met welke terugverdientijd voor mijn pelletkachel moet ik rekening houden?

De terugverdientijd van een pelletkachel die momenteel geldt is zeer wisselend. De berekening kan gemaakt worden aan de hand van het gebruik, de prijzen, en het merk/model. Vaak wordt gesproken over een terugverdientijd tussen de 2 en 7 jaar. Zodra deze periode is verstreken kunt u uw huis tegen een scherp tarief verwarmen en heeft u enkel te maken met de prijzen van pellets en onderhoud + afschrijvingen.

Zelf een kachel in de showroom kopen?

Flink wat Nederlanders preferereneen luxe inbouw pelletkachel die qua design passen bij de woning. Ga eens langs bij kachel showrooms in Buchten waar specialisten u de mogelijke opties kunnen showen. Handig, want u kunt hier vaak een bestelling doornemen of showroommodellen met korting kopen. De actuele prijzen van juli 2024 fluctueren enorm. De prijzen van verschillende aanbieders vergelijken is dan ook zeer aan te raden.

Wat zijn de prijzen van pellets, en hoe werkt het?

Pellets zijn houtkorrels van geperst zuiver hout. Pelletkorrels noemen we ze ook wel, deze houtpellets. Het is niet helemaal duidelijk of dit gezond en milieuvriendelijk is. De afschrijvingen en kosten van een pelletkachel zijn gebaseerd op zaken als soort installatie en de benodigde warmte (hoeveel pellets je verbruikt).


Biomassaketel laten plaatsen in Buchten

Een krachtige en full-service mogelijkheid is de biomassaketel, wat feitelijk hetzelfde is als een pelletketel. Zo’n pellet cv-ketel werkt op snippers, blokken of pellets van hout. De ketel wordt aangeraden voor het CV systeem en warm tapwater. Deze biomassaketel kan dus een volledige woning verwarmen. Dit type kachel is een bewuste en prijs-interessante installatie: minder CO-2 uitstoot, en je hebt geen aardgas meer nodig.
 • Voordelig, houtpellets of blokken zijn veel betaalbaarder dan gas
 • Relatief lage uitstoot van CO-2
 • Niet gebonden aan de toenemende gasprijs
 • Hoge subsidies tot wel €1050 per kachel.

pelletkachel installateurs in buchten


Pelletkachel installateurs met elkaar vergelijken

 1. Vul je gegevens in

  We hebben correct gegevens nodig naar wie de details en uiteraard de offerte verstuurd moet worden. De meeste adviseurs zijn actief in een bepaald werkgebied in de regio.

 2. Beschrijf uw huis

  Hier volgen belangrijke vragen ten aanzien van uw woonobject. Denk aan de categorie van uw huis, of de woning goed geïsoleerd is, andere duurzame verwarmingsbronnen, en de samenstelling huishouden. Wees zo volledig mogelijk, anders kan de installateur geen concrete offerte maken. Met behulp van de ingevulde gegevens kan de installateur een berekening maken van welk vermogen nodig is.

 3. Geef uw wensen door

  Een kachel als designstuk, of liever een oplossing die zorg draagt voor de centrale verwarming en warm water? En hoeveel heb je precies te besteden? Ook randvoorwaarden als kleur / design en de hoogte van de kachel spelen een rol.

 4. Vergelijk offertes

  Vergelijk offertes van meerdere leveranciers en maak een keuze voor een professionele installateur in Buchten. Check de reviews en kijk of het bedrijf wel gecertificeerd is (EN+ a1).

 5. De pelletkachel laten installeren

  Het installatiebedrijf gaat de pelletkachel of ketel in het huis monteren. Kijk na of en hoe de rookgasafvoer wordt geregeld. Bestel tevens een buffervat (die is warm tapwater kan voorzien). Neem de gehele installatie goed door. Iets niet in de haak? Laat het niet rusten, maar geef het gelijk aan bij het pelletkachel installatiebedrijf in Buchten


Offerte aanvragen

Gelijk weten hoeveel een pelletkachel inclusief installatie u gaat kosten?


Hoe werkt de pelletkachel subsidie in Buchten?

Hedendaags vind je meerdere subsidies en regelingen, onder andere de ISDE. Je vindt honderden pelletkachel en pelletketel systemen die vallen onder deze regeling. De vergoeding binnen de investeringssubsidie duurzame energie hangt af van het totale vermogen (KW) van het model. De subsidieregeling maakt de installatie van een kachel ontegenzeggelijk aantrekkelijk. De totale subsidie dat toe te passen is is uiteenlopend tussen de €700 en €1450. Een aantal interessante opties:

 • Amy (Air) (MCZ), vermogen 6,3 [KW], €500 subsidie.
 • Sally (ITC), vermogen 10 [KW], €500 subsidie.
 • P956 (Gruppo Piazzetta), vermogen 8,9 [KW], €500 subsidie.

Wat kan ik nog meer doen aan duurzame energie?

Er zijn allerlei dingen te kiezen voor diegene die de woning wil verduurzamen voor de centrale verwarming in Buchten. Wat kan ik allemaal doen om een woning compleet duurzaam te maken? Op Pelletkachelrevolutie.nl hebben we een aantal investeringen op een rij gezet voor postcodegebied 6122.
 1. Isolatie: Goede isolatie vormt de basis van een gasvrije woning. Huizen gebouwd voor 2010 zijn daarbij gebaat.
 2. Zonnepanelen: Je eigen stroomopwekking is fantastisch. Om te gebruiken voor je eigen stroomvraag, en je overschot terug te leveren (salderen).
 3. Warmtepomp: Een systeem dat concurreert met de pelletkachel centrale verwarming. Een dergelijk systeem haalt energie uit de omgeving.
 4. Zonneboiler: een innovatieve installatie die de energie van de zon gebruikt en warm tapwater kan opslaan.

Een kachel of ketel laten plaatsen?

Stel direct uw installatie met boiler voor tapwater samen!