Pelletkachel kopen Munstergeleen

Vergelijk installateurs pelletketels Munstergeleen

PELLETKACHEL VERGELIJKEN

Een pelletkachel in Munstergeleen kopen is bij uitstek geschikt om jouw woning zonder aardgas te verwarmen. Je stookt geen gas, maar houten pelletkorrels. Eigenlijk zijn dit korrels van hout uit geperst houtafval. Er zijn verschillende modellen en installaties, die allemaal unieke eigenschappen hebben. Via de pelletkachel-vergelijker ontdek je handige details die nuttig zijn bij het laten plaatsen van een pelletkachel. Feitelijk zijn er 3 kachels:

  kachel installateur 6151

 1. Pelletkachel: voor behaaglijke warmte, meestal geplaatst in de woonkamer
 2. Pelletkachel-cv: een totaaloplossing voor de hele woning. Wordt aangesloten op het CV-systeem.
 3. Biomassaketel: 30% goedkoper dan gas, stuurt verwarming aan en zorgt tevens voor warm tapwater. Ook wel bekend als een pelletketel.
Welke kachel past bij jouw woning? Dit heeft te maken met meerdere randvoorwaarden. Bijvoorbeeld: jouw soort woning, wat het doel is, en wat je bestedingsruimte is. Kies hieronder een van de onderwerpen.
ProvincieLimburg
GemeenteSittard-Geleen
Postcode6151
Netnummer046 (+3146)
Gasverbruik M31370 M3
Stroomverbruik kWh3000 kWh
Gemiddelde energierekening€157,00

Goedkoop een pelletkachel laten installeren (Update juli 2024)

Bent u op zoek naar een mooie, functionele en duurzame manier van verwarmen? In zo’n geval is een pelletkachel kopen en laten installeren in Munstergeleen iets om te overwegen. Denk dan bijvoorbeeld aan de STB 18 / Super Triciolo 17,5 van het merk PurosMaar ook Nordic Fire is een prima keuze. We bestempelen dit als een goede en zuinige optie om de huiskamer (tijdelijk) sfeervol op te warmen. Makkelijk in gebruik en onderhoud, schoner dan de houtkachel, en u heeft recht op subsidies tot wel €650
 • Design en warme sfeer voor lagere prijzen
 • Pellets zijn 100% geproduceerd van afvalhout
 • Gemakkelijke installatie
 • temperatuurregeling kan automatisch worden geregeld
 • CO2-neutraal stoken en optimale verbranding
Pelletkachel met CV combineren
Een Pelletkachel CV kan fungeren als een CV installatie. De kachel in de huiskamer verwarmt het water in de CV-leidingen. Een HR-ketel hoeft dan minder vermogen te leveren, wat veel energie en uitstoot bespaart. Een gemiddelde woning in de gemeente Sittard-Geleenverbruikt 3000 kWh stroom en 3000 m3 gas wat leidt tot een gemiddelde maandelijkse energienota van €157,00 in juli 2024. Via aan pelletkachel cv moederhaard kan men fors besparen. Ga prijzen pelletkachel Munstergeleen vergelijken (juli 2024).

Prijzen vergelijken

Direct weten hoeveel een pelletkachel inclusief installatie u gaat kosten?


Hoe werkt een pelletkachel?

In de pelletkachel verstookt men pellets. Dit zijn langwerpige korrels van hout, gemaakt van zaagsel en snippers. Het elektrisch ontstekingspatroon maakt dat pellets worden verbrand. Buitenlucht of lucht uit de kamer zorgt dat er zuurstof bij de vlam komt. Wat volgt is opstijgende warmte die weer de kamer ingeblazen wordt.

Wat is dan een pelletkachel met CV aansluiting?

De pelletkachel die het meest verkocht wordt installeert men voor 1 warme ruimte. Een CV-pelletkachel doet nog iets meer dan dat. Dit kan door de gewonnen warmte naar andere kamers te blazen. Sommige kachels kunnen rechtstreeks gekoppeld worden aan de CV (radiatoren/vloerverwarming).

In welke gevallen is een biomassaketel interessant?

Biomassaketels kunnen prima gebruikt worden als andere optie voor je CV-ketel. Deze installatie werkt op basis van biomassa, aardgas is dan verledentijd. Standaard kiest men voor houtpellets of blokken. Deze pelletketels worden geïnstalleerd in de kelder, garage of tussenruimte. De gewonnen warmte wordt afgegeven aan het leidingwater van jouw CV.

Wat is de terugverdientijd van de investering?

De pelletkachel-terugverdientijd is niet universeel. Het wordt berekend op basis van verbruik, de prijzen en het type ketel. Experts gaan uit van een terugverdientijd tussen de 5 en 9 jaar. Na deze periode geniet u van relatief lage stookkosten en resteren alleen nog de prijs van de houtpellets en jaarlijks onderhoud en onderdelen.

In de showroom een kachel kopen?

Meer en meer bewoners overwegen een exclusieve inbouw pelletkachel passend bij het design van de woonkamer. Bezoek eens kachel showrooms in Munstergeleen waar medewerkers u geschikte installaties laten vergelijken. Wel zo gemakkelijk, want u kunt hier ook eenvoudig een bestelling doen of een kachel in de aanbieding kopen. De actuele prijzen van juli 2024 fluctueren enorm. Het vergelijken van monteurs is dus een wijs besluit.

Wat kosten pellets, en hoe werken ze?

Pellets zijn kleine korrels van hout voor in de kachel. Pelletkorrels noemen we ze ook wel, deze houtpellets. Onderzoek moet nog uitwijzen of deze manier wel milieuvriendelijk is. De maandelijkse kosten van een pelletkachel worden mede bepaald door het merk/type en het soort gebruik (hoeveel pellets je stookt).


Biomassaketel laten plaatsen in Munstergeleen

Een krachtige en totale-woning-installatie is de biomassaketel, in de volksmond ook wel een pelletketel. Een dergelijke pellet cv-ketel stookt organische materialen zoals hout, mest, of tuinafval. De pelletketel kan gebruikt worden voor een verwarming toepassing en het warme water in huis. De biomassaketel is dus de vervanger van de HR-ketel. Dit type kachel is een groene en aantrekkelijke beslissing: minder uitstoot van CO-2, en je hebt geen aardgas meer nodig.
 • Geld besparend, snippers, blokken of pellets van hout zijn goedkoop vergeleken met gas
 • Biomassaproducten zijn hernieuwbaar en ecologisch verantwoord
 • Geen effect van de stijgende gasprijs
 • Subsidies tot wel €800 per kachel.

pelletkachel installateurs in munstergeleen


Pelletkachel installateurs met elkaar vergelijken

 1. Vul je gegevens in

  Op deze manier zijn we op de hoogte naar wie specificaties en speciaal ook de offerte verzonden kan worden. De meeste aannemers plaatsen kachels in een bepaalde regio.

 2. Specificeer type woning

  Vervolgens stellen we verschillende vragen ten aanzien van uw huis. Onder andere de grootte van de woning de isolatiewaarden, aantal zonnepanelen, en de samenstelling huishouden. Zorg dat u alles goed invult, zo ontvang je een nauwkeurig prijsvoorstel. Gebaseerd op deze informatie kan de installateur ook iets zeggen over welk vermogen nodig is.

 3. Geef uw wensen door

  Een kachel als designstuk, of puur een model die uw CV-ketel helemaal vervangt? En hoeveel heb je precies te besteden? Ook facetten als de kleur en gewenste afmeting zijn beslissend.

 4. Voorwaarden en offertes vergelijken

  Vergelijk offertes van lokale en regionale experts en selecteer een uitstekende installateur in Munstergeleen. Vraag naar klantervaringen en kijk of het bedrijf wel gecertificeerd is (EN+ a1).

 5. De pelletkachel laten plaatsen

  Jouw installateur komt de pelletkachel of ketel bij u thuis installeren. Achterhaal of de rookafvoer in orde is. Bestel tevens een buffervat (die is warm tapwater kan voorzien). Controleer of alles werkt. Functioneert de installatie niet goed? Laat het niet rusten, maar geef het gelijk aan bij het pelletkachel installatiebedrijf in Munstergeleen


Offerte aanvragen

Gelijk weten hoeveel een pelletkachel inclusief installatie u gaat kosten?


Is er ook pelletkachel subsidie in Munstergeleen?

Er zijn op dit moment allerhande subsidie mogelijkheden als we kijken naar het ISDE programma. Het aanbod omslaat meer dan 1.800 pelletkachel / pelletketel modellen die zijn goedgekeurd door de overheid. Hoe hoog deze investeringssubsidie duurzame energie is wordt getekend door het vermogen in KW van het modellen. Deze tegemoetkoming vanuit de overheid voor een kachel is onmiskenbaar aanlokkelijk. Het subsidiebedrag waar je recht op hebt wisselt tussen de €500 en €1300. Ter verduidelijk een aantal rekenvoorbeelden:

 • EGO AIR (MCZ), vermogen 8,1 [KW], €500 subsidie.
 • Nelly Piu (ITC), vermogen 30,4 [KW], €1520 subsidie.
 • MP938 (Gruppo Piazzetta), vermogen 11,3 [KW], €565 subsidie.

Zijn er verder nog meer duurzame energiebronnen?

Er zijn diverse substituten te overwegen voor de bewoner die de gasaansluiting de deur uit wil doen voor de centrale verwarming in Munstergeleen. Welke maatregelen moet ik treffen als ik mijn woning volledig wil verduurzamen? In de paragraaf hierna geven onze specialisten een aantal suggesties voor postcodegebied 6151.
 1. Isolatie: Isolatie is altijd de basis van verduurzamen. Huizen gebouwd voor 2010 kunnen significant besparen op de energierekening.
 2. Zonnepanelen: Zelf stroom opwekken heeft veel voordelen. Natuurlijk voor de eigen stroomconsumptie, en lagere energierekening (terugleveren).
 3. Warmtepomp: Een systeem dat concurreert met de pelletkachel centrale verwarming. Deze installatie maakt slim gebruik van energie uit de grond, grondwater of lucht.
 4. Zonneboiler: een duurzame oplossing die energie van de zon opvangt en warm water in de woning kan verzorgen.

Een kachel of ketel laten plaatsen?

Stel direct uw installatie met boiler voor tapwater samen!