Pelletkachel kopen Einighausen

Vergelijk installateurs pelletketels Einighausen

PELLETKACHEL VERGELIJKEN

Een pelletkachel in Einighausen kopen maakt het mogelijk om een huis zuinig of zelfs gasvrij te verwarmen. Je verbruikt geen duur en vervuilend gas, maar houten pellets. Eigenlijk zijn dit geperste houtkorrels gemaakt van restafval. Je vindt verschillende soorten installaties, die elk geschikt zijn in specifieke situaties. Door gebruik te maken van onze tool doorzoek je waardevolle aanbevelingen die ondersteuning bieden bij het vergelijken van de mogelijkheden. Feitelijk zijn er 3 installaties:

  kachel installateur 6142

 1. Pelletkachel: designs verwarming, doorgaans te vinden in de huiskamer.
 2. Pelletkachel-cv: verwarmt meerdere ruimtes. Aangesloten op radiatoren of vloerverwarming.
 3. Biomassaketel: zorgt voor verwarming door het hele huis en zorgt tevens voor warm water uit de kraan. Het is hetzelfde als een pelletketel.
Wat is voor jou een geschikte kachel? Dit wordt bepaald middels diverse zaken. Je kunt denken aan: huis-specificaties, wat het doel is, en wat het mag kosten. Klik hieronder op een van de onderwerpen voor meer info.
ProvincieLimburg
GemeenteSittard-Geleen
Postcode6142
Netnummer046 (+3146)
Gasverbruik M31370 M3
Stroomverbruik kWh3000 kWh
Gemiddelde energierekening€157,00

Betaalbaar een pelletkachel laten installeren (Update april 2024)

Interesse in een zuinige, gezellige en sfeervolle kachel? Dan is kiezen voor een pelletkachel kopen en laten installeren in Einighausen zeer interessant. Denk aan de Dustin 24 van het merk densanOok de kachels van Nordic Fire zijn in trek. Uiteraard is dat een “groene” en bewuste mogelijkheid om de huiskamer (tijdelijk) sfeervol op te warmen. Het vergt weinig onderhoud, schoner dan de houtkachel, en er zijn interessante subsidies, tot wel €1250
 • Gemak, comfort en sfeer voor aantrekkelijke prijzen
 • Bewust bezig met duurzame energie
 • Eenvoudig te bedienen
 • Automatische pellet invoer waardoor lang gestookt kan worden
 • Schonere lucht binnen en buitenshuis
Pelletkachel met CV combineren
Een Pelletkachel CV wordt aan de bestaande CV-ketel gekoppeld. De kachel verwarmt niet alleen de kamer, maar ook water in de CV-leidingen. Een HR-ketel hoeft dan minder vermogen te leveren, goed voor het milieu en de portemonnee. Een gemiddelde woning in de gemeente Sittard-Geleengebruikt 3000 kWh stroom en 3000 m3 gas wat uitmondt in een gemiddelde energierekening van €157,00 in april 2024. Met een pelletkachel cv moederhaard kan enorm op energie worden bespaard. Snel prijzen pelletkachel Einighausen vergelijken (april 2024).

Prijzen vergelijken

Direct weten hoeveel een pelletkachel inclusief installatie u gaat kosten?


Hoe werkt de pelletkachel?

In een pelletkachel stookt men pellets. Dit zijn langwerpige korrels van hout, gemaakt van schoon hout afval. Het elektrisch ontstekingspatroon zorgt voor een snelle effectieve verbranding. Buitenlucht of lucht uit de kamer draagt zorg voor voldoende zuurstof bij de vlam. Zo wordt warmte gegenereerd die – met een speciale ventilator – de kamer in gaat.

Wat is een CV-pelletkachel?

De reguliere pelletkachel is geschikt voor 1 kamer. De CV-pelletkachel kan met gebruiken voor de hele woning. Dit kan via buizen waardoor warme lucht wordt geblazen. Sommige kachels worden aangesloten op de bestaande CV-voorzieningen (radiatoren/vloerverwarming).

Hoe werkt een biomassaketel, en is het wat voor mij?

Een biomassaketel is een ‘groen’ alternatief voor de gasketel. Zo’n ketel werkt op basis van biomassa, en heeft dus geen gas nodig. In de basis zijn dat organische materialen zoals hout, mest, of tuinafval. Een pelletketel geeft geen warmte af aan de directe omgeving. De warmte die gegenereerd wordt, wordt weer overgebracht op het leidingwater van de CV.

Na hoeveel jaar heb ik mijn pelletkachel terugverdiend?

De actuele terugverdientijd van een pelletkachel is tamelijk flexibel. Het wordt berekend op basis van warmtevraag, prijzen en het model. De gemiddelde terugverdientijd tussen de 2 en 6 jaar. Hierna geniet u van relatief lage stookkosten en heeft u alleen nog de kosten van de pellets en afschrijving, onderhoud en vervangingen.

Zelf een kachel in de showroom kopen?

Flink wat mensen neigen naar een inbouw pelletkachel die qua design passen bij de woning. U kunt een afspraak maken bij kachel showrooms in Einighausen waar adviseurs u de gangbare modellen kunnen verkopen. Prima service, en u kunt meteen bestellen of een kachel in de aanbieding kopen. De prijzen van april 2024 lopen zeer uiteen. Installateurs vergelijken is om deze reden een aanrader.

Wat zijn de prijzen van pellets?

Pellets zijn zijn kleine, lichte staafjes afkomstig uit geperst houtafval van zagerijen. Houtpellets worden ook wel pelletkorrels genoemd. Het moet nog onderzocht worden of dit gezond en milieuvriendelijk is. De jaarlijkse kosten van een pelletkachel worden berekend op basis van type kachel en het soort gebruik (hoeveel pellets je stookt).


Biomassaketel laten plaatsen in Einighausen

Een innovatieve en totale-woning-installatie is de biomassaketel, in de volksmond ook wel een pelletketel. Zo’n pellet cv-ketel werkt op snippers, blokken of pellets van hout. Dit model is toepasbaar voor de CV installatie en tapwater voor douche en keuken. De biomassaketel is dus de vervanger van de HR-ketel. Dit segment is een milieuvriendelijke en kostenbesparende keuze: lagere broeikas uitstoot, en de woning wordt gasloos verwarmd.
 • Goedkoop, plantenresten, takken of houtblokken zijn stukken voordeliger dan gas
 • Een duurzame keuze
 • Een gasvrije woning binnen handbereik
 • Gemiddelde subsidie van €1150 per systeem.

pelletkachel installateurs in einighausen


Pelletkachel installateurs met elkaar vergelijken

 1. Vul je gegevens in

  Graag horen wij naar welk adres details en eventuele offerte verzonden moet worden. Veel experts zijn actief in hun eigen streek.

 2. Wat voor soort huis heeft u?

  Vervolgens stellen we relevante vragen aangaande uw woonobject. Bijvoorbeeld het type woning, leeftijd woning / mate van isolatie, of u zelf stroom opwekt met pv-panelen, en aantal inwonende mensen. Het correct invullen van de info is belangrijk, zo ontvang je een nauwkeurig prijsvoorstel. Na aanleiding van je verstrekte info kan de installateur een schatting maken van hoeveel vermogen er nodig is.

 3. Wat is uw wensenlijstje?

  Een pelletkachel voor de warmte en sfeer of puur een systeem dat er voor zorgt dat de CV-ketel helemaal de deur uit kan? En welke max. prijs heb je in het hoofd? Ook aspecten als kleur / design en de maatvoering kunnen impact hebben.

 4. Vergelijk offertes

  Vergelijk offertes van landelijke en plaatselijke adviseurs en kies een geschikte installateur in Einighausen. Houd rekening met ervaringen van anderen en controleer of benodigde keurmerken aanwezig zijn (EN+ a1).

 5. De pelletkachel laten monteren

  Het installatiebedrijf gaat de pelletkachel of ketel in het huis installeren. Check of de rookgasafvoer in orde is. Bestel tevens een buffervat (die is warm tapwater kan voorzien). Neem de gehele installatie goed door. Werkt iets niet? Neem zo spoedig mogelijk contact op met het pelletkachel installatiebedrijf in Einighausen


Offerte aanvragen

Gelijk weten hoeveel een pelletkachel inclusief installatie u gaat kosten?


Is er ook pelletkachel subsidie in Einighausen?

Hedendaags vind je verscheidene subsidies en tegemoetkomingen (binnen de ISDE regeling). Het aanbod omslaat meer dan 1.750 pelletketel en pelletkachel installaties die gedekt worden door de regeling. Het exacte bedrag van de investeringssubsidie duurzame energie hangt af van het totale vermogen (KW) van het systeem. Deze tegemoetkoming vanuit de overheid voor een kachel is overduidelijk extra interessant. Het subsidiebedrag dat toepasbaar is ligt tussen €650 en €1000. Concreet kan dit er als volgt uitzien:

 • CLUB COMFORT AIR 14 (MCZ), vermogen 13,8 [KW], €690 subsidie.
 • Rolli E (ITC), vermogen 8,3 [KW], €500 subsidie.
 • P963 C-M-D (Gruppo Piazzetta), vermogen 11,3 [KW], €565 subsidie.

Wat kan ik verder doen voor een energieneutrale woning?

Er bestaan allerlei alternatieven voor de bewoner die gasvrij wil leven voor de centrale verwarming in Einighausen. Waaruit kan ik kiezen om mijn woning energieneutraal te maken? Op Pelletkachelrevolutie.nl kan jij direct meer lezen over deze investeringen voor postcodegebied 6142.
 1. Isolatie: Begin met het isoleren van de woning. Met name oudere woningen halen daar veel winst uit.
 2. Zonnepanelen: Het zelfstandig opwekken van stroom biedt uitkomst. Om de pelletkachel of warmtepomp van stroom te voorzien, en om terug te leveren aan het net.
 3. Warmtepomp: Een serieuze concurrent voor de pelletkachel centrale verwarming. Het systeem onttrekt energie uit de directe omgeving.
 4. Zonneboiler: een innovatieve installatie die gebruik maakt van energie van de zon en heet water kan faciliteren.

Een kachel of ketel laten plaatsen?

Stel direct uw installatie met boiler voor tapwater samen!