Pelletkachel kopen Echt-Susteren

Vergelijk installateurs pelletketels Echt-Susteren

PELLETKACHEL VERGELIJKEN

Een pelletkachel in Echt-Susteren kopen faciliteert de mogelijkheid om je woning duurzaam te verwarmen. In plaats van gas gebruik je speciale pellets van hout. Dit zijn feitelijk geperste houtkorrels. Er zijn verschillende modellen kachels, ieder met hun eigen pluspunten. Dankzij pelletkachelrevolutie.nl lees jij handige info die van pas komen bij het kiezen van een goede kachel + monteur. Feitelijk zijn er 3 type modellen:

  kachel installateur 6101

 1. Pelletkachel: lekkere directe warmte, wordt vaak in de woonkamer geplaatst.
 2. Pelletkachel-cv: geschikt voor een totale verwarmde woning. Vaak aangesloten op radiator / vloerverwarming.
 3. Biomassaketel: zorgt voor de verwarming en zorgt voor warm water. Installateurs hebben het vaak over pelletketel.
Welke kachel wordt aangeraden? Dat wordt bepaald door specifieke zaken. Je kunt denken aan: jouw soort huis, het doel van de kachel, en de maximum prijs. Klik hieronder door voor meer informatie.
ProvincieLimburg
GemeenteEcht-Susteren
Postcode6101
Netnummer0475 (+31475)
Gasverbruik M31630 M3
Stroomverbruik kWh3310 kWh
Gemiddelde energierekening€181,00

Thuis een pelletkachel laten installeren (Update mei 2024)

Geïnteresseerd in een zuinige, gezellige en sfeervolle kachel? In zo’n situatie is een pelletkachel kopen en laten installeren in Echt-Susteren zeker een goede optie. Denk dan bijvoorbeeld aan de Arianna 12 van het merk CS-ThermosOf wat te denken van het merk Nordic Fire. We spreken dan namelijk over een toegankelijke en ‘groene’ optie om bijvoorbeeld de woonkamer te verwarmen. Het is gemakkelijk te bedienen, het bespaart geld, en u heeft recht op een mooie subsidie tot wel €900
 • Design en warme sfeer, voor betaalbare prijzen
 • Kiezen voor een milieuvriendelijke oplossing
 • Vaak geleverd met afstandsbediening
 • Volautomatisch en gemakkelijk bedienen
 • Hoger rendement dan klassieke kachels
Pelletkachel met CV combineren
Een Pelletkachel CV wordt aan de bestaande CV-ketel gekoppeld. 2 vliegen in 1 klap, de kachel warmt het water dat door de leidingen van de CV stroomt op. De HR-ketel wordt op die manier ontlast, minder uitstoot en minder duur gasverbruik. Een gemiddeld huis in de gemeente Echt-Susterenconsumeert 3310 kWh stroom en stookt 3310 m3 gas wat uitdraait in een gemiddelde energierekening van €181,00 in mei 2024. Met een pelletkachel cv moederhaard kan flink bespaard worden. Start met prijzen pelletkachel Echt-Susteren vergelijken (mei 2024).

Prijzen vergelijken

Direct weten hoeveel een pelletkachel inclusief installatie u gaat kosten?


Hoe werkt een pelletkachel?

Een pelletkachel werkt op basis van pellets. Dit zijn samengeperste houtkorrels, vaak gemaakt van zaagsel (houtafval). Er is een elektrische ontsteker die zorgt dat de pellets branden. Externe luchttoevoer zorgt voor zuurstof bij de vlam. Op deze wijze komt er warmte vrij die vanzelfsprekend de huiskamer ingeblazen wordt.

Wat is precies een pelletkachel-CV?

Een normale pelletkachel is geschikt voor 1 kamer. De pelletkachel CV is geschikt voor het hele huis. De verwarming loopt door de warmte ook naar andere vertrekken te transporteren. Sommige pelletkachels kunnen rechtstreeks gekoppeld worden aan de CV (radiatoren/vloerverwarming).

Is een biomassaketel interessant voor mij?

De biomassaketel is een goed substituuti.v.m een CV-ketel. Deze ketel werkt op biomassa, aardgas is dan verledentijd. Normaal gesproken kies je houtpellets, houtsnippers of houtblokken. Met een pelletketel haal je verwarming in huis, het is dus geen kachel voor in de kamer. De warmte die ontstaat door het verbranden van pellets wordt gebruikt om leidingwater te verwarmen van de CV-installatie.

Met welke terugverdientijd voor mijn pelletkachel moet ik rekening houden?

De terugverdientijd van een pelletkachel is erg variabel. Dit wordt berekend aan de hand van het verbruik, de prijzen en welk type je koopt. Gemiddeld genomen ligt de terugverdientijd tussen de 4 en 7 jaar. Hierna gaat u het daadwerkelijk merken in de portemonnee en heeft u nog te maken met de prijzen van pellets en onderhoud + afschrijvingen.

Een kachel kopen in een showroom?

Een groot deel van de huizenbezitters preferereneen krachtige inbouw pelletkachel met aandacht voor een esthetisch fraaie afwerking. Ga gerust eens naar kachel showrooms in Echt-Susteren waar installateurs u alle verschillende systemen kunnen tonen. Wel zo gemakkelijk, want u kunt hier ook gewoon een model bestellen of een showroommodel in de aanbieding kopen. Let op: prijzen van mei 2024 zijn ontzettend divers. Installatiebedrijven met elkaar vergelijken is om deze reden een aanrader.

Wat zijn pellets en wat kosten ze?

Pellet zijn houten blokjes die in de kachel worden verstookt. Houtpellets noemen we ook pelletkorrels. Er is veel discussie of dit groen en duurzaam is. Het onderhoud en kosten van een pelletkachel zijn gebaseerd op zaken als soort installatie en het type gebruik, aantal pellets dat je verbruikt.


Biomassaketel laten plaatsen in Echt-Susteren

Een innovatieve en populaire optie is de biomassaketel, wat feitelijk hetzelfde is als een pelletketel. Deze pellet cv-ketel draait op houtpellets, houtsnippers of houtblokken. De pelletketel is toepasbaar voor de verwarmingsinstallatie en voorziet in warm tapwater. Deze biomassaketel kan dus een volledige woning verwarmen. Het betreft een milieubewuste en prijs-interessante oplossing: lagere vieze CO-2 uitstoot, en je verbruikt geen duur aardgas.
 • Geld besparend, houtsnippers en pellets zijngoedkoper dan gas
 • Relatief lage uitstoot van CO-2
 • De gasaansluiting is verleden tijd
 • Interessante subsidieregeling, tot wel €1150 per kachel.

pelletkachel installateurs in echt-susteren


Pelletkachel installateurs met elkaar vergelijken

 1. Invullen van persoonlijke gegevens

  Zo is het duidelijk naar welke persoon de specificaties en misschien de offerte verzonden kan worden. De meeste installateurs plaatsen kachels in een specifieke omgeving.

 2. Beschrijf de woning

  Wat volgt zijn een aantal vragen m.b.t. jouw huis. Voorbeelden zijn de categorie van uw huis, de staat van de isolatie, het aantal zonnepanelen, en gezinsgrootte. Voer de gegevens zo volledig mogelijk in, dan kan de offerte goed aansluiten bij uw wensen. Gebaseerd op je ingevulde data kan de installateur ongeveer een inschatting maken van het vermogen dat de ketel moet hebben.

 3. Wat is uw wensenlijstje?

  Een kachel als designstuk, of juist een installatie die er voor zorgt dat de CV-ketel helemaal de deur uit kan? En hoeveel heb je precies te besteden? Ook zaken als het gewenste model en de maatvoering kunnen impact hebben.

 4. Offertes vergelijken

  Vergelijk offertes van meerdere bedrijven en kies een betrouwbare installateur in Echt-Susteren. Check de referenties en controleer of benodigde keurmerken aanwezig zijn (EN+ a1).

 5. Montage van de pelletkachel

  De monteur gaat de pelletkachel of ketel op de gewenste plek installeren. Bekijk of het rookkanaal goed wordt geplaatst. Bestel tevens een uitgebreid buffervat met veel warmwateropslag. Neem de gehele installatie goed door. Werkt het systeem niet naar behoren? Laat het niet rusten, maar geef het gelijk aan bij het pelletkachel installatiebedrijf in Echt-Susteren


Offerte aanvragen

Gelijk weten hoeveel een pelletkachel inclusief installatie u gaat kosten?


Is er een actuele pelletkachel subsidie in Echt-Susteren?

Recent kun je gebruik maken van verschillende regelingen voor subsidie (denk dan aan de ISDE). Er zijn duizenden pelletketel & pelletkachel modellen die gedekt worden door de regeling. De investeringssubsidie duurzame energie wordt bepaald aan de hand van het vermogen in KW van het modellen. Een dergelijke subsidie maakt het laten plaatsen van een kachel onmiskenbaar verleidelijk. Het bedrag dat hiervoor gereserveerd is schommelt tussen €600 en €1000. Een aantal interessante opties:

 • Keops (Ecoforest), vermogen 9,7 [KW], €500 subsidie.
 • Class Idro Ceramic 15 MAJO.IDRO15-BAR (AMG S.p.A.), vermogen 13,8 [KW], €1400 subsidie.
 • MARIA SOFIA AIR (Sergio Leoni), vermogen 8,1 [KW], €500 subsidie.

Wat kan ik verder doen voor een energieneutrale woning?

Er zijn meerdere opties voor wie een energieneutrale woning wil voor de centrale verwarming in Echt-Susteren. Wat zijn de mogelijkheden als ik streef naar nul op de meter? Hieronder kan jij direct meer lezen over deze investeringen voor postcodegebied 6100, 6101, 6102.
 1. Isolatie: Gewonnen warmte moet binnen blijven, daarom: isoleren! Bestaande bouw (van 2005 en ouder) kunnen hier enorm efficiëntie uit halen.
 2. Zonnepanelen: Het opwekking van stroom is essentieel voor de toekomst. Om te voorzien in jouw eigen elektriciteitsconsumptie, en voordelige stroomtarieven (terugleveren / salderen).
 3. Warmtepomp: Een CV-ketel alternatief, net als de pelletkachel centrale verwarming. Dit systeem neemt warmte uit de buitenlucht of bodem.
 4. Zonneboiler: een duurzaam product dat zonlicht omzet in warmte om sanitair water te verwarmen.

Een kachel of ketel laten plaatsen?

Stel direct uw installatie met boiler voor tapwater samen!Alle plaatsen in deze gemeente