Pelletkachel kopen Geleen

Vergelijk installateurs pelletketels Geleen

PELLETKACHEL VERGELIJKEN

Een pelletkachel in Geleen kopen stelt je in de gelegenheid om uw woning op een energiezuinige manier te verwarmen. Je verbruikt geen duur en vervuilend gas, maar houten pellets. Eigenlijk zijn dit korrels van hout uit geperst houtafval. Er zijn diverse modellen en installaties, met allemaal duidelijke voor- en nadelen. Met behulp van onze tool bekijk jij veelzijdige informatie die ondersteuning bieden bij het laten installeren van een installatie. We onderscheiden 3 soorten modellen:

  kachel installateur 6161

 1. Pelletkachel: verwarmt één ruimte, plaatsing geschikt in woonkamers.
 2. Pelletkachel-cv: zorgt voor een warme woning. Wordt aangesloten op het CV-systeem.
 3. Biomassaketel: zorgt voor de verwarming en zorgt voor warm tapwater in keuken en badkamer. We bedoelen er hetzelfde mee als een pelletketel.
Voor welke soort kachel moet ik gaan? Dat hangt af van velerlei facetten. We spreken over: jouw type woning, het stoomniveau, en het budget. Maak een keuze uit de inhoudsopgave.
ProvincieLimburg
GemeenteSittard-Geleen
Postcode6161
Netnummer046 (+3146)
Gasverbruik M31370 M3
Stroomverbruik kWh3000 kWh
Gemiddelde energierekening€157,00

Een pelletkachel laten installeren in de huiskamer (Update juli 2024)

Interesse in een duurzame en sfeervolle verwarmingsbron? Dan is een pelletkachel kopen en laten installeren in Geleen zeer interessant. Een voorbeeld is de FENICE 80 van het merk FerroliOf wat te denken van het merk Nordic Fire. We spreken dan namelijk over een verantwoorde manier om de woonkamer (tijdelijk) sfeervol op te warmen. Het is zeer gemakkelijk in gebruik, stukken schoner dan de open haard, en de subsidies zijn aantrekkelijk, tot wel €950
 • Ervaar het gemak en de sfeer tegen een scherpe prijs
 • Kiezen voor een milieuvriendelijke oplossing
 • Dag- of weekschema’s instellen
 • hoge gebruiksgemak dankzij de automatische ontsteking
 • Minder last van geur of fijnstof
Pelletkachel met CV combineren
Een Pelletkachel CV kan fungeren als een CV installatie. De kachel verwarmt niet alleen de kamer, maar ook water in de CV-leidingen. Jouw HR-ketel hoeft zo minder hard te werken, wat een flinke gasbesparing kan realiseren. Een gemiddeld huishouden in de gemeente Sittard-Geleenverbruikt 3000 kWh stroom en nog eens 3000 m3 gas wat volgt in een gemiddelde energierekening van €157,00 in juli 2024. Door gebruik te maken van een pelletkachel cv moederhaard kan enorm op energie worden bespaard. Snel prijzen pelletkachel Geleen vergelijken (juli 2024).

Prijzen vergelijken

Direct weten hoeveel een pelletkachel inclusief installatie u gaat kosten?


Hoe werkt een pelletkachel precies?

In een pelletkachel stookt men pellets. Dit zijn samengeperste houtkorrels, vaak gemaakt van zaagsel (houtafval). Een speciale elektrische ontsteker stelt het verbrandingsproces in werking. Lucht uit de kamer of van buiten bezorgt de nodige zuurstof. Via dit proces ontstaat er warmte die vanzelfsprekend de huiskamer ingeblazen wordt.

Wat is precies een pelletkachel-CV?

De reeds besproken pelletkachel is bedoeld voor het opwarmen van 1 ruimte. De CV-pelletkachel kan met gebruiken voor de hele woning. Dat is een optie via buizen waardoor warme lucht wordt geblazen. Sommige kachels kunnen op de CV worden aangesloten (radiatoren/vloerverwarming).

In welke gevallen is een biomassaketel interessant?

De biomassaketel is een milieuvriendelijk alternatief i.v.m een HR ketel. Zo’n pelletketel werkt op biomassa, in plaats van duur en vervuilend gas. Hiervoor gebruikt men natuurlijke producten als houtpellets, snippers en blokken. Een pelletketel geeft geen warmte af aan de directe omgeving. De warmte die de ketel aanmaakt wordt gebruikt om leidingwater te verwarmen van de CV-installatie.

Na hoeveel jaar heb ik mijn pelletkachel terugverdiend?

De terugverdientijd van een pelletkachel die momenteel geldt loopt zeer uiteen. De berekening kan gemaakt worden aan de hand van het vermogen, de prijzen, en het type installatie. De gemiddelde terugverdientijd tussen de 4 en 9 jaar. Zodra deze periode is verstreken begint het besparen pas echt en heeft u enkel te maken met de stookkosten van pellets en jaarlijkse controle.

Kan ik in een showroom kachels kopen?

Veel Hollanders neigen naar een inbouw pelletkachel die qua design passen bij de woning. Er zijn kachel showrooms in Geleen waar consultants u de verschillende mogelijkheden laten zien. Zo maakt u het visueel, en kunt u gewoon een model bestellen of een kachel in de aanbieding kopen. De actuele prijzen van juli 2024 kunnen sterk fluctueren. Installateurs vergelijken is vanzelfsprekend geen gek idee.

Wat zijn pellets en wat kosten ze?

Pellets zijn kleine korrels van hout voor in de kachel. Pelletkorrels noemen we ze ook wel, deze houtpellets. Experts vragen zich af of dit goed voor het milieu is. De maandelijkse kosten van een pelletkachel kunnen berekend worden a.d.h.v. soort kachel en het type gebruik, aantal pellets dat je verbruikt.


Biomassaketel laten plaatsen in Geleen

Een alternatieve populaire optie is de biomassaketel, welke misschien meer bekend is als pelletketel. Deze pellet cv-ketel stookt houtsnippers of houtblokken. De installatie is toepasbaar voor de centrale verwarming en warm tapwater om te wassen en douchen. Deze biomassaketel is dus een 100% vervanger van de CV-ketel. Wij omschrijven dit als een duurzame en aantrekkelijke installatie: minder CO-2 belasting, en de woning wordt gasloos verwarmd.
 • Besparend, houtpellets of ander organisch afval zijn goedkoop vergeleken met gas
 • Biomassaproducten zijn hernieuwbaar en ecologisch verantwoord
 • Je woning van het gas af
 • Hoge subsidies tot wel €550 per plaatsing.

pelletkachel installateurs in geleen


Pelletkachel installateurs met elkaar vergelijken

 1. Prive-details invoeren

  We hebben correct gegevens nodig naar wie de details en mogelijke offerte aangeleverd mag worden. Veel uitvoerders zijn beperkt tot een eigen regio.

 2. Specificeer type woning

  Vervolgens stellen we diverse vragen met betrekking tot uw huis. Voorbeelden zijn de grootte van de woning de staat van de isolatie, of er ook zonnepanelen aanwezig zijn, en het aantal gezinsleden. Probeer alle antwoorden goed in te vullen, dan is de offerte een stuk waardevoller. Aan de hand van uw ingevulde gegevens kan de installateur ook iets zeggen over het vermogen dat de ketel moet hebben.

 3. Wat is uw wensenlijstje?

  Een kachel die in het oog springt, of zelfs een systeem dat er voor zorgt dat de CV-ketel helemaal de deur uit kan? En wat wil je maximaal uitgeven? Ook factoren als het gewenste model en de afmetingen maken deel uit van de beslissing.

 4. Voorwaarden en offertes vergelijken

  Vergelijk offertes van populaire specialisten en ga in zee met een geschikte installateur in Geleen. Check de verhalen van andere klanten en eventuele lidmaatschap bij een brancheorganisatie (EN+ a1).

 5. Plaatsing van de pelletkachel

  De monteur gaat de pelletkachel of ketel in het huis monteren. Bekijk kritisch of en hoe de rookgasafvoer wordt geregeld. Neem ook een buffervat dat groot genoeg is. Controleer of alles werkt. Is iets niet in orde? Neem dan gelijk contact op met het pelletkachel installatiebedrijf in Geleen


Offerte aanvragen

Gelijk weten hoeveel een pelletkachel inclusief installatie u gaat kosten?


Hoe zit het met de pelletkachel subsidie in Geleen?

In de huidige situatie zijn er allerlei subsidies en tegemoetkomingen (binnen de ISDE regeling). Je kan kiezen uit meer dan 1.900 pelletketel en pelletkachel systemen die vallen onder deze regeling. De toekenning van de investeringssubsidie duurzame energie wordt mede bepaald door het totale vermogen (KW) van het model. Deze regeling maakt de aankoop van een kachel natuurlijk extra interessant. Het totaalbedrag dat men hiervoor opzij gezet heeft wisselt tussen de €900 en €1350. Concreet kan dit er als volgt uitzien:

 • EGO COMFORT AIR UP (MCZ), vermogen 10 [KW], €500 subsidie.
 • Elly Idro (ITC), vermogen 16,2 [KW], €1400 subsidie.
 • IP11 (Gruppo Piazzetta), vermogen 10 [KW], €500 subsidie.

Wat kan ik verder doen voor een energieneutrale woning?

Er zijn veel verschillende keuzes te maken voor de consument die volledig van het gas af wil voor de centrale verwarming in Geleen. Wat moet ik precies doen als ik streef naar nul op de meter? Op deze pagina hebben onze experts hun adviezen gegeven voor postcodegebied 6160, 6161, 6162, 6163, 6164, 6165, 6166, 6167.
 1. Isolatie: Gewonnen warmte moet binnen blijven, daarom: isoleren! Vooral oudere huizen zijn daarbij gebaat.
 2. Zonnepanelen: Zelf stroom opwekken heeft veel voordelen. Natuurlijk voor de eigen stroomconsumptie, en je overschot terug te leveren (salderen).
 3. Warmtepomp: Een serieuze concurrent voor de pelletkachel centrale verwarming. Het apparaat onttrekt warmte uit de grond, grondwater of lucht.
 4. Zonneboiler: een innovatieve installatie die slim gebruik maakt van de zon en voorziet in warm water in huis.

Een kachel of ketel laten plaatsen?

Stel direct uw installatie met boiler voor tapwater samen!