Pelletkachel kopen Guttecoven

Vergelijk installateurs pelletketels Guttecoven

PELLETKACHEL VERGELIJKEN

Een pelletkachel in Guttecoven kopen maakt het mogelijk om een woning op een energiezuinige manier te verwarmen. Als alternatief voor gas gebruik je houten pellets. Dit zijn feitelijk geperste houtkorrels gemaakt van restafval. Er is keuze uit diverse type kachels, die allemaal unieke eigenschappen hebben. Door middel van pelletkachelrevolutie.nl doorzoek jij handige toelichtingen die van pas komen bij het kiezen van een goede kachel + monteur. In de praktijk hebben we het over 3 type kachels:

  kachel installateur 6143

 1. Pelletkachel: designs verwarming, plaatsing geschikt in woonkamers.
 2. Pelletkachel-cv: verwarmt meerdere ruimtes. Aangesloten op je bestaande centrale verwarming installatie.
 3. Biomassaketel: verwarmt het hele huis en zorgt voor warm water. Vaak noemen we dit een pelletketel.
Wat is voor jou een geschikte kachel? Dat hangt af van verschillende facetten. We spreken over: jouw type woning, hoe je de kachel gaat gebruiken, en wat je bestedingsruimte is. Hieronder kan je meteen springen naar een bepaald thema.
ProvincieLimburg
GemeenteSittard-Geleen
Postcode6143
Netnummer046 (+3146)
Gasverbruik M31370 M3
Stroomverbruik kWh3000 kWh
Gemiddelde energierekening€157,00

Een pelletkachel laten installeren in de huiskamer (Update juli 2024)

Vraag naar eem manier om de woonkamer op een sfeervolle manier te verwarmen? In zo’n situatie is een pelletkachel kopen en laten installeren in Guttecoven wellicht iets voor jou. Bijvoorbeeld de SPV-M13 GEMMA van het merk EvaCalorOf natuurlijk een Nordic Fire. Dit is namelijk een verantwoorde manier voor sfeer en warmte in de huiskamer. Het systeem is eenvoudig te bedienen, het bespaart geld, en de subsidies zijn aantrekkelijk, tot wel €950
 • Warmte en comfort, en nog betaalbaar ook
 • Uitsluitend goedgekeurde pellets gebruiken
 • Relatief weinig onderhoud
 • Automatische ontsteking
 • Minder last van geur of fijnstof
Pelletkachel met CV combineren
Een Pelletkachel CV wordt aan de bestaande CV-ketel gekoppeld. 2 vliegen in 1 klap, de kachel gebruikt de hitte ook om het water door de CV-leidingen op te warmen. De HR-ketel hoeft zo minder gas te stoken, goed voor het milieu en de portemonnee. Een gemiddeld huis in de gemeente Sittard-Geleenverbruikt 3000 kWh stroom en 3000 m3 gas wat resulteert in een gemiddelde maandelijkse energienota van €157,00 in juli 2024. Aan de hand van een pelletkachel cv moederhaard kan flink bespaard worden. Start met prijzen pelletkachel Guttecoven vergelijken (juli 2024).

Prijzen vergelijken

Direct weten hoeveel een pelletkachel inclusief installatie u gaat kosten?


Hoe werkt een pelletkachel?

Een pelletkachel werkt op basis van pellets. Het gaat om kleine houtsnippers, gemaakt van schoon hout afval. Een elektrische eenheid zorgt dat de pellets branden. Buitenlucht of lucht uit de woonkamer draagt zorg voor voldoende zuurstof bij de vlam. Zo wordt warmte gegenereerd die vanzelfsprekend de huiskamer ingeblazen wordt.

Wat is een pelletkachel-CV?

De reeds besproken pelletkachel verwarmt slechts één ruimte. De CV-pelletkachel kan met gebruiken voor de hele woning. Dat wordt gefaciliteerd via buizen waardoor warme lucht wordt geblazen. Sommige installaties worden ook gekoppeld aan de bestaande CV-installatie (vloerverwarming/radiatoren).

Hoe werkt een biomassaketel, en is het wat voor mij?

De biomassaketel is een milieuvriendelijk alternatief voor een CV-ketel. Een dergelijke installatie verbruikt biomassa, en dus geen gas. Voorbeelden hiervan zijn snippers, blokken of pellets van hout. Een pelletketel werkt niet voor directe verwarming en is geen design object. De gegenereerde warmte wordt afgegeven op het leidingwater van jouw CV.

Wat is de huidige terugverdientijd van mijn pelletkachel?

De huidige pelletkachel terugverdientijd verschilt enorm. De berekening kan gemaakt worden aan de hand van het gebruik, de prijzen, en het merk/model. Gemiddeld genomen ligt de terugverdientijd tussen de 5 en 9 jaar. Hierna gaat het besparen pas echt beginnen en blijven alleen nog de kosten van de pellets en jaarlijkse controle.

Kan ik in een showroom kachels kopen?

Steeds meer Hollanders preferereneen inbouw pelletkachel met een hippe uitstraling. Er zijn kachel showrooms in Guttecoven waar specialisten u geschikte installaties laten vergelijken. U kunt daar vaak eenvoudig een bestelling doen of direct een systeem kopen en meenemen. De huidige prijzen (juli 2024) fluctueren enorm. Aanbieders en monteurs vergelijken is om deze reden wel zo verstandig.

Wat zijn de prijzen van pellets, en hoe werkt het?

Pellets zijn houtkorrels van geperst zuiver hout. Deze houtpellets worden ook wel eens omschreven als pelletkorrels. Experts vragen zich af of hier gesproken mag worden over milieuvriendelijk. De kosten van een pelletkachel komen tot stand door model/merk kachel en de gebruiksintensiteit / aantal verstookte pellets.


Biomassaketel laten plaatsen in Guttecoven

Een andere goede optie is de biomassaketel, ook bekend als de pelletketel. Een dergelijke pellet cv-ketel werkt op natuurlijke producten als houtpellets, snippers en blokken. De ketel kan benut worden voor de verwarmingsinstallatie en het warme water in huis. De biomassaketel is dus de vervanger van de HR-ketel. Het wordt gekenmerkt als milieuvriendelijke en aantrekkelijke installatie: minder uitstoot van CO-2, en je hebt geen aardgas meer nodig.
 • Besparend, houtpellets of blokken zijn lang niet zo duur als gas
 • Schone verbranding door de hoge temperaturen
 • De gasaansluiting kan de deur uit
 • Interessant subsidie tot €1400 per product.

pelletkachel installateurs in guttecoven


Pelletkachel installateurs met elkaar vergelijken

 1. Vul je gegevens in

  Op die manier weten wij naar welke persoon de specificaties en mogelijke offerte verzonden zal worden. Veel monteurs focussen zich op een bepaald werkgebied in de regio.

 2. Specificeer type woning

  Vervolgens stellen we wat vragen omtrent uw woonobject. Relevant zijn de categorie van uw huis, of de woning goed geïsoleerd is, aantal zonnepanelen, en het aantal bewoners. Probeer alle antwoorden goed in te vullen, anders kan de installateur geen concrete offerte maken. Op basis van je ingevulde data kan de installateur ongeveer een inschatting maken van hoeveel vermogen er nodig is.

 3. Omschrijf specifieke behoeften

  Een kachel die in het oog springt, of meer een oplossing dat een vervanger is van de CV-ketel? En wat is de maximale bestedingsruimte? Ook factoren als uitstraling en de afmetingen maken deel uit van de beslissing.

 4. Meerdere offertes vergelijken

  Vergelijk offertes van lokale en regionale bedrijven en maak een keuze voor een goed bekendstaande installateur in Guttecoven. Check de recensies en certificaten (EN+ a1).

 5. De pelletkachel laten monteren

  Het installatiebedrijf gaat de pelletkachel of ketel op de gewenste plek installeren. Bekijk goed of afvoer voor rookgas goed is ingeregeld. Zorg ook voor een buffervat met meer dan genoeg wateropslag. Probeer verschillende functies uit. Werkt het systeem niet naar behoren? Geef dit onmiddellijk door aan het pelletkachel installatiebedrijf in Guttecoven


Offerte aanvragen

Gelijk weten hoeveel een pelletkachel inclusief installatie u gaat kosten?


Is er een actuele pelletkachel subsidie in Guttecoven?

Recent kun je gebruik maken van meerdere subsidies en tegemoetkomingen (binnen de ISDE regeling). Je kan kiezen uit duizenden pelletketel of pelletkachel installaties waarbij een subsidie mogelijk is. Hoe hoog deze investeringssubsidie duurzame energie is wordt gecalculeerd door het vermogen (KW) van de installatie. Deze royale bonus maakt het geheel natuurlijk aantrekkelijk. Het bedrag dat je terug kunt krijgen ligt tussen de €950 en €1200. Een aantal interessante opties:

 • CLUB COMFORT AIR 14 UP (MCZ), vermogen 13,8 [KW], €690 subsidie.
 • Idropoint (ITC), vermogen 11,3 [KW], €1400 subsidie.
 • P964 (Gruppo Piazzetta), vermogen 11,3 [KW], €565 subsidie.

Wat zijn duurzame alternatieven?

Er zijn allerlei dingen te kiezen voor de consument die echt “0” op de meter wil voor de centrale verwarming in Guttecoven. Wat kan ik allemaal doen als ik helemaal van het gas af wil? Op deze pagina hebben we diverse investeringen opgesomd voor postcodegebied 6143.
 1. Isolatie: Goede isolatie is cruciaal. Ouder woningen (van voor 2000) kunnen hier enorm efficiëntie uit halen.
 2. Zonnepanelen: Het zelfstandig opwekken van stroom biedt uitkomst. Om de pelletkachel of warmtepomp van stroom te voorzien, en je overschot terug te leveren (salderen).
 3. Warmtepomp: Iets duurder, maar een prima alternatief voor de pelletkachel centrale verwarming. Een dergelijk systeem haalt warmte uit de buitenlucht of bodem.
 4. Zonneboiler: een product dat gebruik maakt van energie van de zon en in huis warm water (in keuken en badkamer) verzorgd.

Een kachel of ketel laten plaatsen?

Stel direct uw installatie met boiler voor tapwater samen!