Pelletkachel kopen Holtum

Vergelijk installateurs pelletketels Holtum

PELLETKACHEL VERGELIJKEN

Een pelletkachel in Holtum kopen stelt jou in staat om huizen op een milieuvriendelijke manier te verwarmen. Je stookt geen gas, maar pellets. Eigenlijk zijn dit houtkorrels van geperst, zuiver hout. We onderscheiden diverse soorten kachels, dus zoek de voordelen & nadelen goed uit. Door gebruik te maken van onze website tref jij veelzijdige gegevens die van pas komen bij het aankopen van een installatie. We onderscheiden 3 kachels:

  kachel installateur 6123

 1. Pelletkachel: voor extra sfeer, doorgaans te vinden in de huiskamer.
 2. Pelletkachel-cv: geschikt voor een totale verwarmde woning. Aangesloten op radiatoren of vloerverwarming.
 3. Biomassaketel: verwarmt het hele huis en voorziet in de tapwater behoefte. Misschien beter bekend als pelletketel.
Welke kachel is geschikt voor mij? Dat is afhankelijk van verscheidene aspecten. Dit zijn natuurlijk: type woning, hoe je de kachel gaat gebruiken, en hoeveel geld je gereserveerd hebt. Hieronder kan je meteen springen naar een bepaald thema.
ProvincieLimburg
GemeenteSittard-Geleen
Postcode6123
Netnummer046 (+3146)
Gasverbruik M31370 M3
Stroomverbruik kWh3000 kWh
Gemiddelde energierekening€157,00

Thuis een pelletkachel laten installeren (Update mei 2024)

Bent u op zoek naar eem manier om de woonkamer op een sfeervolle manier te verwarmen? In dat geval is een pelletkachel kopen en laten installeren in Holtum wellicht iets voor jou. Je kunt kiezen voor de Amy (Air) van het merk MCZOf wat te denken van het merk Nordic Fire. We spreken dan namelijk over een duurzame en groene keuze om het aangenaam warm te maken in de huiskamer. Het is zeer gemakkelijk in gebruik, het is zeker niet duur, en er is een royale subsidie mogelijk tot wel €1250
 • Gemak, comfort en sfeer voor een lage prijs
 • Bewust bezig met duurzame energie
 • Relatief weinig onderhoud
 • Volledig automatisch
 • Hoger rendement dan klassieke kachels
Pelletkachel met CV combineren
Een Pelletkachel CV werkt samen met de bestaande CV-ketel. Dat is handig! De kachel verwarmt het water in de CV-leidingen. De HR-ketel kan op dit moment zuiniger draaien, minder uitstoot en minder duur gasverbruik. Een gemiddelde woning in de gemeente Sittard-Geleengebruikt 3000 kWh stroom en nog eens 3000 m3 gas wat volgt in een gemiddelde energierekening van €157,00 in mei 2024. Door gebruik te maken van een pelletkachel cv moederhaard kan de energierekening al snel omlaag. Nu prijzen pelletkachel Holtum vergelijken (mei 2024).

Prijzen vergelijken

Direct weten hoeveel een pelletkachel inclusief installatie u gaat kosten?


Hoe werkt de pelletkachel?

Een pelletkachel werkt op basis van pellets. Dit zijn langwerpige korrels van hout, geproduceerd van samengeperste houtvezels. De elektrische ontsteker zorgt voor een snelle effectieve verbranding. Verse lucht uit de bestaande woonruimte of buitenlucht zorgt voor zuurstof bij de vlam. Zo wordt warmte gegenereerd die terug de kamer wordt ingeblazen.

Wat is een pelletkachel op CV?

De reeds besproken pelletkachel is geschikt voor 1 kamer. De pelletkachel CV is geschikt voor het hele huis. Dat wordt gefaciliteerd via een systeem wat we ook wel kanalisatie noemen. Sommige pelletkachels worden rechtstreeks aangesloten op de CV-installatie (vloerverwarming/radiatoren).

Hoe werkt een biomassaketel, en is het wat voor mij?

Biomassaketels kunnen prima gebruikt worden als andere optie voor je CV-ketel. Zo’n pelletketel werkt op basis van biomassa, aardgas is dan verledentijd. Doorgaans zijn dit natuurlijke producten als houtpellets, snippers en blokken. Zo’n pelletketel is puur functioneel en niet decoratief interessant. De gewonnen warmte wordt direct toegepast op het leidingwater van de centrale verwarmingsinstallatie.

Wat is de huidige terugverdientijd van mijn pelletkachel?

De terugverdientijd van de pelletkachel loopt zeer uiteen. De berekening kan gemaakt worden aan de hand van het vermogen, de prijzen, en het model. Gemiddeld genomen ligt de terugverdientijd tussen de 4 en 6 jaar. Zodra deze periode is verstreken kunt u uw huis tegen een scherp tarief verwarmen en heeft u nog te maken met de inkoopprijs van pellets en afschrijving, onderhoud en vervangingen.

Kan ik in een showroom kachels kopen?

Veel Nederlanders preferereneen exclusieve inbouw pelletkachel die qua design passen bij de woning. Er zijn kachel showrooms in Holtum waar consultants u kunnen adviseren over de producten. U kunt daar vaak gemakkelijk een bestelling plaatsen of direct een systeem kopen en meenemen. De prijzen van mei 2024 zijn ontzettend divers. De prijzen van verschillende aanbieders vergelijken is daardoor geen gek idee.

Wat kosten pellets en wat zijn het?

Pellets zijn kleine korrels van hout voor in de kachel. Pelletkorrels noemen we ze ook wel, deze houtpellets. Er is een actueel debat over de vraag of dit groen en duurzaam is. De maandelijkse kosten van een pelletkachel kunnen berekend worden a.d.h.v. soort kachel en de benodigde warmte (hoeveel pellets je verbruikt).


Biomassaketel laten plaatsen in Holtum

Een efficiënte en populaire optie is de biomassaketel, welke misschien meer bekend is als pelletketel. Zo’n pellet cv-ketel draait op snippers, blokken of pellets van hout. Het systeem zorgt voor verwarming van de woning en tapwater voor douche en keuken. De biomassaketel vervangt jouw CV-ketel. We hebben het over een milieubewuste en relatief goedkope keuze: minder CO-2 belasting, en je verbruikt geen duur aardgas.
 • Bezuinigen, houtpellets of blokken zijn – vergeleken met aardgas – goedkoop
 • Minder CO-2 uitstoot dan CV-ketel
 • Geen afhankelijkheid van gasprijzen
 • Aantrekkelijke subsidies, tot wel €1100 per systeem.

pelletkachel installateurs in holtum


Pelletkachel installateurs met elkaar vergelijken

 1. Vul je gegevens in

  Op die manier weten wij naar welk adres details en speciaal ook de offerte toegezonden kan worden. Veel adviseurs werken in hun eigen streek.

 2. Beschrijf uw huis

  Wat volgt zijn belangrijke vragen ten aanzien van jouw woning. Belangrijk zijn het type huis, de staat van de isolatie, aantal zonnepanelen, en de grootte van het huishouden. Probeer alle antwoorden goed in te vullen, dan is de offerte een stuk waardevoller. Gebaseerd op uw gegevens kan de installateur ongeveer een inschatting maken van welk vermogen nodig is.

 3. Beschrijf de noodzaak

  Een mooie kachel in de kamer, of een product dat er voor zorgt dat de CV-ketel helemaal de deur uit kan? En hoeveel geld heb je precies gereserveerd? Ook factoren als het design en gewenste afmeting zijn beslissend.

 4. Vergelijk offertes

  Vergelijk offertes van meerdere leveranciers en selecteer een goed bekendstaande installateur in Holtum. Check de ervaringen van anderen en aanwezige keurmerken (EN+ a1).

 5. Installatie van de pelletkachel

  De installateur komt de pelletkachel of ketel in het huis installeren. Bekijk goed of de rookafvoer in orde is. Kies ook voor een uitgebreid buffervat met veel warmwateropslag. Neem de gehele installatie goed door. Ontstaan er problemen? Neem zo spoedig mogelijk contact op met het pelletkachel installatiebedrijf in Holtum


Offerte aanvragen

Gelijk weten hoeveel een pelletkachel inclusief installatie u gaat kosten?


Is er voor mij ook pelletkachel subsidie in Holtum?

Tegenwoordig zijn er verschillende tegemoetkomingen en subsidies, zoals de ISDE. We hebben het over meer dan 1.800 pelletketel / pelletkachel systemen waarvoor subsidie aangevraagd kan worden. Het exacte bedrag van de investeringssubsidie duurzame energie wordt mede bepaald door het totale vermogen (KW) van het model. Dat maakt de aanschaf van deze kachels uiteraard niet mis. Het exacte bedrag dat men hiervoor opzij gezet heeft wisselt tussen de €450 en €1000. Concreet kan dit er als volgt uitzien:

 • Curve (Comfort Air) (MCZ), vermogen 8,1 [KW], €500 subsidie.
 • Ten plus (ITC), vermogen 10 [KW], €500 subsidie.
 • P957 (Gruppo Piazzetta), vermogen 8,9 [KW], €500 subsidie.

Op welke manier kan ik mijn woning verder verduurzamen?

Er bestaan allerlei alternatieven voor wie een energieneutrale woning wil voor de centrale verwarming in Holtum. Wat zijn de mogelijkheden als ik streef naar nul op de meter? Op Pelletkachelrevolutie.nl hebben we een lijst geplaatst met ideeën voor postcodegebied 6123.
 1. Isolatie: Gewonnen warmte moet binnen blijven, daarom: isoleren! Met name oudere woningen kunnen hier enorm efficiëntie uit halen.
 2. Zonnepanelen: Het zelfstandig opwekken van stroom biedt uitkomst. Om de pelletkachel of warmtepomp van stroom te voorzien, en voordelige stroomtarieven (terugleveren / salderen).
 3. Warmtepomp: Een CV-ketel alternatief, net als de pelletkachel centrale verwarming. Dit systeem benut de warmte uit de buitenlucht of bodem.
 4. Zonneboiler: een milieuvriendelijk product dat zonlicht omzet in warmte en heet water kan faciliteren.

Een kachel of ketel laten plaatsen?

Stel direct uw installatie met boiler voor tapwater samen!