Pelletkachel kopen Born

Vergelijk installateurs pelletketels Born

PELLETKACHEL VERGELIJKEN

Een pelletkachel in Born kopen biedt jou de kans om een huis op een milieuvriendelijke en zuinige manier te verwarmen. Je stookt geen gas, maar houtpellets. Dit zijn korrels van hout uit geperst houtafval. We hebben te maken met diverse soorten installaties, die allemaal unieke eigenschappen hebben. Middels onze website doorzoek je samengestelde raadgeving die nuttig zijn bij het aankopen van een installatie. In de praktijk hebben we het over drie soorten kachels:

  kachel installateur 6121

 1. Pelletkachel: lekkere directe warmte, idealiter gemonteerd in de woonkamer.
 2. Pelletkachel-cv: zorgt voor een warme woning. Gesloten systeem met centrale verwarming.
 3. Biomassaketel: hét alternatief voor de CV-ketel, verwarmt het huis en zorgt tevens voor warm water uit de kraan. Installateurs hebben het vaak over pelletketel.
Welke kachel is geschikt voor mij? Dat ligt aan allerlei zaken. Onder andere: woning-specificaties, wat het doel is, en de maximum prijs. Spring direct door naar het thema waar je meer over wilt lezen.
ProvincieLimburg
GemeenteSittard-Geleen
Postcode6121
Netnummer046 (+3146)
Gasverbruik M31370 M3
Stroomverbruik kWh3000 kWh
Gemiddelde energierekening€157,00

Een pelletkachel laten installeren (Update april 2024)

Op zoek naar een sfeervolle verwarmingsbron? In dat geval is een pelletkachel kopen en laten installeren in Born geen gek idee. Dat kan zijn de Virna Idro van het merk ExtraflameOf natuurlijk een Nordic Fire. Dit is namelijk een duurzame en groene keuze voor sfeer en warmte in de woonkamer. Eenvoudig te installeren, stukken schoner dan de open haard, en de subsidies lopen op tot wel €1400
 • Ervaar het gemak en de sfeer, altijd met een interessant kostenplaatje
 • Milieuvriendelijk “groen afval” verstoken in huis
 • Eenvoudig te programmeren
 • temperatuurregeling kan automatisch worden geregeld
 • Schone lucht binnen en buitenshuis
Pelletkachel met CV combineren
Een Pelletkachel CV werkt samen met de bestaande CV-ketel. 2 vliegen in 1 klap, de kachel gebruikt de warmte ook om water in de CV-leidingen te verwarmen. Een HR-ketel hoeft dan minder vermogen te leveren, wat een flinke gasbesparing kan realiseren. Een gemiddeld huis in de gemeente Sittard-Geleengebruikt 3000 kWh stroom en 3000 m3 gas wat volgt in een gemiddelde energierekening van €157,00 in april 2024. Aan de hand van een pelletkachel cv moederhaard kan men fors besparen. Ga prijzen pelletkachel Born vergelijken (april 2024).

Prijzen vergelijken

Direct weten hoeveel een pelletkachel inclusief installatie u gaat kosten?


Hoe werkt de pelletkachel?

Een pelletkachel brandt op pellets. Dit zijn kleine houten korrels, gemaakt van schoon hout afval. Een elektrisch ontstekingspatroon stelt het verbrandingsproces in werking. Buitenlucht of lucht uit de kamer bezorgt de nodige zuurstof. Wat volgt is opstijgende warmte die – met een speciale ventilator – de kamer in gaat.

Wat is precies een pelletkachel-CV?

De meest gangbare pelletkachel is geschikt voor 1 kamer. Een CV-pelletkachel doet nog iets meer dan dat. Dat kan door warmte lucht naar andere kamers te blazen. Sommige systemen worden aan de CV gekoppeld (radiatoren/vloerverwarming).

Waarom een biomassaketel laten plaatsen?

De biomassaketel is een goed substituuti.v.m je gasketel. Zo’n systeem verbruikt biomassa, aardgas is dan verledentijd. Normaal gesproken kies je natuurlijke producten als houtpellets, snippers en blokken. Vaak plaatst men deze pelletketels in de garage, bijkeuken of kelder. De gegenereerde warmte wordt direct toegepast op het leidingwater van uw CV-installatie.

Wat is de terugverdientijd van de investering?

De actuele terugverdientijd van een pelletkachel verschilt enorm. Dit is namelijk sterk afhankelijk van verbruik, de prijzen en het soort kachel. De huidige terugverdientijd ligt zo tussen de 5 en 9 jaar. Daarna gaat het besparen pas echt beginnen en heeft u alleen nog de prijzen van pellets en afschrijving, onderhoud en vervangingen.

Zelf een kachel in de showroom kopen?

Steeds meer woningeigenaren overwegen een exclusieve inbouw pelletkachel die past in het interieur. Er zijn kachel showrooms in Born waar medewerkers u de mogelijke opties kunnen showen. Wel zo gemakkelijk, want u kunt hier ook meteen bestellen of direct een systeem kopen en meenemen. Desondanks, prijzen in april 2024 zijn ontzettend divers. Installatiebedrijven met elkaar vergelijken is dan ook een wijs besluit.

Wat kosten pellets en wat zijn het?

Pellets zijn geperste houtkorrels, gemaakt van reststromen. Houtpellets kennen we ook onder de naam pelletkorrels. Het moet nog onderzocht worden of deze vorm wel duurzaam genoemd kan worden. De afschrijvingen en kosten van een pelletkachel zijn gebaseerd op zaken als model/merk kachel en de warmtevraag (aantal verbrande pellets).


Biomassaketel laten plaatsen in Born

Een krachtige en totale-woning-installatie is de biomassaketel, welke misschien meer bekend is als pelletketel. De pellet cv-ketel werkt op houtsnippers of houtblokken. De biomassaketel is toepasbaar voor het verwarmingssysteem en warm water uit de kraan. Deze biomassaketel is dus een 100% vervanger van de CV-ketel. Dit segment is een milieubewuste en aantrekkelijke installatie: minder CO-2 uitstoot, en de gaskraan gaat dicht.
 • Betaalbaar, houtpellets of ander organisch afval zijn veel betaalbaarder dan gas
 • Relatief lage uitstoot van CO-2
 • Je woning van het gas af
 • Aantrekkelijke subsidies, tot wel €1250 per model.

pelletkachel installateurs in born


Pelletkachel installateurs met elkaar vergelijken

 1. Vul je gegevens in

  Dat maakt dat we weten naar wie de informatie en misschien de offerte verzonden kan worden. De meeste uitvoerders focussen zich op een bepaalde regio.

 2. Omschrijf uw woning

  Wat volgt zijn relevante vragen die gaan over uw woonobject. Relevant zijn het soort huis, de mate van isolatie, of er zonnepanelen aanwezig zijn, en de samenstelling huishouden. Zorg dat u alles goed invult, dan is de offerte een stuk waardevoller. Geleid door deze informatie kan de installateur ook iets zeggen over het vermogen van de ketel.

 3. Geef uw wensen door

  Een kachel als designstuk, of bij voorkeur een oplossing dat uw CV-ketel helemaal vervangt? En wat mag het kosten? Ook onderdelen als kleur / design en de beschikbare maten doen er toe.

 4. Prijzen en offertes vergelijken

  Vergelijk offertes van lokale en regionale monteurs en kies voor een geschikte installateur in Born. Vraag om ervaringen van anderen en kijk of het bedrijf wel gecertificeerd is (EN+ a1).

 5. Plaatsing van de pelletkachel

  De installateur komt de pelletkachel of ketel thuis installeren. Controleer of afvoer voor rookgas goed is ingeregeld. Neem ook een buffervat dat voldoet aan uw wensen. Probeer het systeem grondig uit. Werkt het systeem niet naar behoren? Neem zo spoedig mogelijk contact op met het pelletkachel installatiebedrijf in Born


Offerte aanvragen

Gelijk weten hoeveel een pelletkachel inclusief installatie u gaat kosten?


Is er een actuele pelletkachel subsidie in Born?

In de huidige situatie zijn er verschillende subsidie mogelijkheden als we kijken naar het ISDE programma. Je kan kiezen uit meer dan 1.900 pelletkachel en pelletketel systemen die zijn goedgekeurd door de overheid. Hoe hoog deze investeringssubsidie duurzame energie is wordt berekend door het totale vermogen (KW) van de installatie. Deze tegemoetkoming vanuit de overheid voor een kachel is natuurlijk verleidelijk. Het subsidiebedrag dat je terug kunt krijgen ligt doorgaans tussen €850 en €1050. Concreet kan dit er als volgt uitzien:

 • Musa Comfort Air Power 2.0 (MCZ), vermogen 14 [KW], €700 subsidie.
 • Sally plus (ITC), vermogen 10 [KW], €500 subsidie.
 • P955 (Gruppo Piazzetta), vermogen 8,9 [KW], €500 subsidie.

Wat kan ik nog meer doen aan duurzame energie?

Er zijn veel verschillende keuzes te maken voor diegene die het huis energiezuinig wil maken voor de centrale verwarming in Born. Wat kan ik allemaal doen om een woning compleet duurzaam te maken? In de paragraaf hierna hebben we een aantal investeringen op een rij gezet voor postcodegebied 6120, 6121.
 1. Isolatie: Isolatie is altijd de basis van verduurzamen. Vooral oudere huizen halen daar veel winst uit.
 2. Zonnepanelen: Het opwekking van stroom is essentieel voor de toekomst. Natuurlijk voor de eigen stroomconsumptie, en goedkopere energiecontract (salderen).
 3. Warmtepomp: Een serieuze concurrent voor de pelletkachel centrale verwarming. Een dergelijk systeem neemt energie uit de omgeving.
 4. Zonneboiler: een innovatieve installatie die gebruik maakt van energie van de zon en warm tapwater kan opslaan.

Een kachel of ketel laten plaatsen?

Stel direct uw installatie met boiler voor tapwater samen!