Pelletkachel kopen Papenhoven

Vergelijk installateurs pelletketels Papenhoven

PELLETKACHEL VERGELIJKEN

Een pelletkachel in Papenhoven kopen stelt je in de gelegenheid om woningen zonder aardgas te verwarmen. In plaats van gas gebruik je houten pellets. Eigenlijk zijn dit houtkorrels van geperst, zuiver hout. Tegenwoordig kun je kiezen uit velerlei soorten kachels, met elk hun voordelen en nadelen. Door gebruik te maken van deze pagina doorzoek jij veelzijdige toelichtingen die van dienst kunnen zijn bij het kiezen van een goede kachel + monteur. Feitelijk zijn er drie type installaties:

  kachel installateur 6124

 1. Pelletkachel: verwarmt één ruimte, idealiter gemonteerd in de woonkamer.
 2. Pelletkachel-cv: verwarmt meerdere ruimtes. Vaak aangesloten op radiator / vloerverwarming.
 3. Biomassaketel: verwarmt jouw hele woning en zorgt tevens voor warm water uit de kraan. We bedoelen er hetzelfde mee als een pelletketel.
Wat is voor jou een geschikte kachel? Dit wordt bepaald middels meerdere facetten. Dit zijn natuurlijk: jouw type huis, hoe je de kachel gaat gebruiken, en hoeveel geld je gereserveerd hebt. Spring direct door naar het thema waar je meer over wilt lezen.
ProvincieLimburg
GemeenteSittard-Geleen
Postcode6124
Netnummer046 (+3146)
Gasverbruik M31370 M3
Stroomverbruik kWh3000 kWh
Gemiddelde energierekening€157,00

Een pelletkachel laten installeren in de huiskamer (Update juli 2024)

Vraag naar een zuinige, gezellige en sfeervolle kachel? In zo’n situatie is een pelletkachel kopen en laten installeren in Papenhoven zeker een goede optie. Een voorbeeld is de MCZ VIVO 80 PELLET BASIC van het merk MCZMaar ook Nordic Fire is een prima keuze. We bestempelen dit als een zuinige en duurzame manier om de huiskamer (tijdelijk) sfeervol op te warmen. Het systeem is eenvoudig te bedienen, schoner dan de houtkachel, en er is een royale subsidie mogelijk tot wel €1350
 • Gemak, comfort en sfeer, ook voor een laag budget
 • 100% milieuvriendelijke en ecologisch verantwoord
 • Vaak geleverd met afstandsbediening
 • automatische ontsteking en modulerende werking
 • Schonere lucht binnen en buitenshuis
Pelletkachel met CV combineren
Een Pelletkachel CV wordt geplaatst in een systeem met CV. De (ingebouwde) kachel gebruikt de hitte ook om het water door de CV-leidingen op te warmen. De bestaande HR-ketel kan dan beperkt draaien, wat de gasconsumptie zal reduceren. Een gemiddeld huishouden in de gemeente Sittard-Geleengebruikt 3000 kWh stroom en 3000 m3 gas wat leidt tot een gemiddelde energienota van €157,00 in juli 2024. Met een pelletkachel cv moederhaard kan de energierekening al snel omlaag. Nu prijzen pelletkachel Papenhoven vergelijken (juli 2024).

Prijzen vergelijken

Direct weten hoeveel een pelletkachel inclusief installatie u gaat kosten?


Hoe werkt de pelletkachel?

In een pelletkachel stookt men pellets. Het betreft kleine houten staafjes, ontwikkeld van zaagsel of overblijfselen van hout. De elektrische ontsteker zorgt ervoor dat pellets kunnen ontbranden. Schone omgevingslucht zorgt voor zuurstof voor de vlam. Via dit proces ontstaat er warmte die vanzelfsprekend de huiskamer ingeblazen wordt.

Wat is dan een pelletkachel met CV aansluiting?

De reguliere pelletkachel maakt een 1 kamer verwarming mogelijk. De pelletkachel CV is geschikt voor het hele huis. Dat wordt gefaciliteerd door de warmte ook naar andere vertrekken te transporteren. Sommige apparaten worden aangesloten op het centrale verwarmingssysteem (radiatoren/vloerverwarming).

Waarom een biomassaketel laten plaatsen?

De biomassaketel is een goed substituuti.v.m een gasketel. Een dergelijke installatie werkt op biomassa, en heeft dus geen gas nodig. Standaard kiest men voor houtpellets of blokken. Een pelletketel werkt niet voor directe verwarming en is geen design object. De warmte die ontstaat door het verbranden van pellets wordt direct toegepast op het leidingwater van uw centrale verwarmingsinstallatie.

Na hoeveel jaar heb ik mijn pelletkachel terugverdiend?

De terugverdientijd van een pelletkachel die momenteel geldt loopt zeer uiteen. Het is afhankelijk van variabelen als het vermogen, de prijzen, en het merk kachel. Experts gaan uit van een terugverdientijd tussen de 4 en 9 jaar. Daarna gaat het besparen pas echt beginnen en heeft u nog te maken met de prijzen van pellets en onderhoud + afschrijvingen.

Een kachel kopen in een showroom?

Veel mensen preferereneen doelmatige inbouw pelletkachel die aansluit op het interieur. Er zijn speciale kachel showrooms in Papenhoven waar installateurs u alles over de producten kunnen vertellen. Doorgaans kunt u hier eenvoudig een bestelling doen of een voorradig model kopen. De actuele prijzen van juli 2024 zijn ontzettend divers. Installateurs vergelijken is dan ook een wijs besluit.

Wat kosten pellets en wat zijn het?

Pellet zijn houten blokjes die in de kachel worden verstookt. Pelletkorrels noemen we ze ook wel, deze houtpellets. Er is een actueel debat over de vraag of dit gezond en milieuvriendelijk is. De kosten van een pelletkachel kunnen berekend worden a.d.h.v. categorie kachel en en jouw gezinssituatie (aantal verstookte pellets).


Biomassaketel laten plaatsen in Papenhoven

Een innovatieve en totale-woning-installatie is de biomassaketel, welke misschien meer bekend is als pelletketel. Een dergelijke pellet cv-ketel werkt op snippers, blokken of pellets van hout. De pelletketel is geschikt voor het CV systeem en het warme water in huis. Met de biomassaketel kan de CV-ketel dus de deur uit. Het wordt gekenmerkt als milieuvriendelijke en besparende oplossing: lagere vuile uitstoot, en het huis kan van het gas af.
 • Goedkoop, biomassa is – vergeleken met aardgas – goedkoop
 • Minder CO-2 uitstoot dan CV-ketel
 • De gasaansluiting kan de deur uit
 • Aantrekkelijke subsidies, tot wel €1200 per systeem.

pelletkachel installateurs in papenhoven


Pelletkachel installateurs met elkaar vergelijken

 1. Voer jouw gegevens in

  Op die manier weten wij naar welke persoon de specificaties en wellicht een offerte toegezonden mag worden. Veel adviseurs werken in hun eigen streek.

 2. Beschrijf de woning

  Wat volgt zijn belangrijke vragen inzake jouw huis. Relevant zijn het type huis, de mate van isolatie, de aanwezigheid van zonnepanelen, en de grootte van het gezin. Het correct invullen van de info is belangrijk, dan is de offerte een stuk waardevoller. Aan de hand van uw info kan de installateur ook iets zeggen over hoeveel vermogen er nodig is.

 3. Beschrijf de noodzaak

  Een mooie kachel in de kamer, of bij voorkeur een systeem die uw CV-ketel helemaal vervangt? En wat is de maximale bestedingsruimte? Ook zaken als het gewenste model en de beschikbare maten zijn belangrijk.

 4. Meerdere offertes vergelijken

  Vergelijk offertes van lokale en regionale aanbieders en ga aan de slag met een geschikte installateur in Papenhoven. Kijk naar referenties en controleer of benodigde keurmerken aanwezig zijn (EN+ a1).

 5. Montage van de pelletkachel

  Het installatiebedrijf gaat de pelletkachel of ketel in de woning installeren. Bekijk of afvoer voor rookgas goed is ingeregeld. Kies ook voor een buffervat dat genoeg water kan bevatten. Controleer of alles werkt. Is iets niet in orde? Neem zo spoedig mogelijk contact op met het pelletkachel installatiebedrijf in Papenhoven


Offerte aanvragen

Gelijk weten hoeveel een pelletkachel inclusief installatie u gaat kosten?


Beschikbaarheid pelletkachel subsidie in Papenhoven?

Momenteel bestaan er allerhande tegemoetkomingen en subsidies, zoals de ISDE. Er zijn meer dan 1.800 pelletkachel of pelletketel producten die op de lijst staan. De investeringssubsidie duurzame energie wordt bepaald aan de hand van het vermogen (KW) van de installatie. Dit alles maakt het investeren in een pelletkachel logischerwijs aanlokkelijk. De totale subsidie waar je recht op hebt varieert tussen de €600 en €1100. Hierbij een aantal voorbeelden:

 • Halo (Air) (MCZ), vermogen 8,1 [KW], €500 subsidie.
 • Ten (ITC), vermogen 10 [KW], €500 subsidie.
 • P960 (Gruppo Piazzetta), vermogen 11 [KW], €550 subsidie.

Hoe kan ik mijn huis nog meer duurzaam maken?

Er zijn altijd meerdere opties te overwegen voor de woningeigenaar die het huis energiezuinig wil maken voor de centrale verwarming in Papenhoven. Wat zijn de mogelijkheden om mijn woning energieneutraal te maken? Op deze pagina hebben we diverse investeringen opgesomd voor postcodegebied 6124.
 1. Isolatie: De basis van elke woning is isolatie. Zeker bestaande huizen kunnen zo al tot 40% besparen.
 2. Zonnepanelen: Je eigen stroomopwekking is fantastisch. Vanzelfsprekend voor de apparatuur in eigen huis, en om terug te leveren aan het net.
 3. Warmtepomp: Een systeem dat concurreert met de pelletkachel centrale verwarming. Het apparaat maakt slim gebruik van warmte uit de buitenlucht of bodem.
 4. Zonneboiler: een milieuvriendelijk systeem dat zonlicht omzet in warmte om sanitair water te verwarmen.

Een kachel of ketel laten plaatsen?

Stel direct uw installatie met boiler voor tapwater samen!