Pelletkachel kopen Limbricht

Vergelijk installateurs pelletketels Limbricht

PELLETKACHEL VERGELIJKEN

Een pelletkachel in Limbricht kopen maakt het mogelijk om je woning op een energiezuinige manier te stoken. Als vervanger voor aardgas stook je pelletkorrels. Het gaat om cilindervormige korrels geproduceerd uit afval. Er is keuze uit meerdere type installaties, met unieke specificaties en voordelen. Door middel van de pelletkachel-vergelijker lees je uitgebreide adviezen die een bijdrage leveren aan het laten installeren van een installatie. Er zijn grofweg 3 type modellen:

  kachel installateur 6141

 1. Pelletkachel: verwarmt één ruimte, meestal in de woonkamer gemonteerd.
 2. Pelletkachel-cv: verwarmt een groot deel van het huis. Aangesloten op radiatoren of vloerverwarming.
 3. Biomassaketel: geen aardgas meer, zorgt voor verwarming en regelt warm tapwater. Soms wordt er gesproken over een pelletketel.
Welk type kachel moet ik kiezen? Dat is afhankelijk van specifieke onderdelen. Belangrijk zijn: type huis, wat je precies wilt verwarmen, en de maximum prijs. Klik hieronder op een van de onderwerpen voor meer info.
ProvincieLimburg
GemeenteSittard-Geleen
Postcode6141
Netnummer046 (+3146)
Gasverbruik M31370 M3
Stroomverbruik kWh3000 kWh
Gemiddelde energierekening€157,00

Goedkoop een pelletkachel laten installeren (Update april 2024)

Op zoek naar een sfeervolle oplossing voor duurzaam verwarmen? Dan is de keuze voor een pelletkachel kopen en laten installeren in Limbricht zeer interessant. Je kunt kiezen voor de Belvedere 16 van het merk KloverNordic Fire is ook een uitstekende optie. Het is absoluut een goede en zuinige optie om de woonkamer (tijdelijk) sfeervol op te warmen. Het is zeer gemakkelijk in gebruik, het is zeker niet duur, en de subsidies lopen op tot wel €750
 • Aangename warmte, en nog betaalbaar ook
 • 100% milieuvriendelijke en ecologisch verantwoord
 • Gemakkelijk instellen op de gewenste temperatuur
 • Systeem kan zelfstandig opereren
 • Minder last van geur of fijnstof
Pelletkachel met CV combineren
Een Pelletkachel CV wordt geplaatst in een systeem met CV. 2 vliegen in 1 klap, de kachel verwarmt het water in de CV-leidingen. De HR-ketel hoeft zo minder gas te stoken, wat een flinke gasbesparing kan realiseren. Een gemiddeld huis in de gemeente Sittard-Geleengebruikt 3000 kWh stroom en 3000 m3 gas wat leidt tot een gemiddelde energienota van €157,00 in april 2024. Geholpen door een pelletkachel cv moederhaard kan men fors besparen. Ga prijzen pelletkachel Limbricht vergelijken (april 2024).

Prijzen vergelijken

Direct weten hoeveel een pelletkachel inclusief installatie u gaat kosten?


Hoe werkt een pelletkachel?

Een pelletkachel loopt op pellets. Het gaat om kleine houtsnippers, gemaakt van droog resthout. Een speciale elektrische ontsteker zorgt voor een snelle effectieve verbranding. Buitenlucht of lucht uit de woonkamer zorgt dat er zuurstof bij de vlam komt. Er wordt warmte gevormd die terug de kamer wordt ingeblazen.

Wat is een CV-pelletkachel?

Een normale pelletkachel is bedoeld voor het opwarmen van 1 ruimte. De pelletkachel CV is geschikt voor het hele huis. Dat kan door de gewonnen warmte naar andere kamers te blazen. Sommige apparaten worden aan de CV gekoppeld (vloerverwarming/radiatoren).

In welke gevallen is een biomassaketel interessant?

De biomassaketel is een goed substituuti.v.m de CV-ketel. Zo’n apparaat verbruikt biomassa, en geen aardgas. Doorgaans zijn dit natuurlijke producten als houtpellets, snippers en blokken. De pelletketel wordt niet gebruikt voor directe warmte. De warmte die uit het proces ontstaat wordt afgegeven aan het leidingwater van uw CV.

Na hoeveel jaar heb ik mijn pelletkachel terugverdiend?

De terugverdientijd van een pelletkachel wissel sterk. Het wordt berekend op basis van vermogen, de prijzen, en het type ketel. Gemiddeld genomen ligt de terugverdientijd tussen de 5 en 9 jaar. Na deze periode kunt u uw huis tegen een scherp tarief verwarmen en heeft u enkel te maken met de kosten van de pellets en jaarlijks onderhoud en onderdelen.

In de showroom een kachel kopen?

Een groot deel van de woningeigenaren kiezen voor een exclusieve inbouw pelletkachel die past in het interieur. We zien steeds meer kachel showrooms in Limbricht waar installateurs u alle verschillende systemen kunnen tonen. Zo maakt u het visueel, en kunt u een bestelling doornemen of een showroommodel in de aanbieding kopen. De actuele prijzen van april 2024 lopen zeer uiteen. De prijzen van verschillende aanbieders vergelijken is dan ook zeker zinvol.

Hoeveel kosten pellets, en wat is precies?

Pellets zijn feitelijk geperste houtkorrels. Dikwijls duiden we houtpellets aan als pelletkorrels. Er is een actueel debat over de vraag of hier gesproken mag worden over milieuvriendelijk. Het onderhoud en kosten van een pelletkachel zijn gebaseerd op zaken als categorie kachel en en jouw gezinssituatie (aantal verstookte pellets).


Biomassaketel laten plaatsen in Limbricht

Een effectieve en goede optie is de biomassaketel, wat feitelijk hetzelfde is als een pelletketel. Deze pellet cv-ketel draait op snippers, blokken of pellets van hout. De installatie wordt aangeraden voor een verwarming toepassing en het warme water in huis. Met de biomassaketel kan de CV-ketel dus de deur uit. Wij omschrijven dit als een groene en prijstechnisch interessante keuze: minder CO-2 uitstoot, en de gaskraan gaat dicht.
 • Betaalbaar, biomassa is goedkoper dan gas
 • Relatief lage uitstoot van CO-2
 • Je woning van het gas af
 • Gemiddelde subsidie van €400 per plaatsing.

pelletkachel installateurs in limbricht


Pelletkachel installateurs met elkaar vergelijken

 1. Verstrek uw gegevens

  Dat maakt dat we weten naar welke persoon de specificaties en uiteraard de offerte verzonden moet worden. De meeste aannemers focussen zich op een expliciet gebied.

 2. Beschrijf de woning

  Hierna zie je relevante vragen inzake uw woonobject. Relevant zijn de grootte van de woning de mate van isolatie, of er ook zonnepanelen aanwezig zijn, en gezinssamenstelling. Voer de gegevens zo volledig mogelijk in, dan kan de offerte goed aansluiten bij uw wensen. Na aanleiding van je gegevens maakt de installateur een grove inschatting van het vermogen van de ketel.

 3. Wat is uw wensenlijstje?

  Een kachel als designstuk, of juist een oplossing die de bestaande HR-ketel volledig doet vervangen? En wat is het budget? Ook onderdelen als uitstraling en de beschikbare maten zijn beslissend.

 4. Kosten en offertes vergelijken

  Vergelijk offertes van landelijke en plaatselijke aanbieders en selecteer een goede installateur in Limbricht. Kijk naar reviews en aanwezige keurmerken (EN+ a1).

 5. Installatie van de pelletkachel

  De monteur komt de pelletkachel of ketel bij jou thuis plaatsen. Kijk na of er een goede afvoer wordt aangebracht. Neem ook een buffervat (die is warm tapwater kan voorzien). Neem de gehele installatie goed door. Ontstaan er problemen? Neem zo spoedig mogelijk contact op met het pelletkachel installatiebedrijf in Limbricht


Offerte aanvragen

Gelijk weten hoeveel een pelletkachel inclusief installatie u gaat kosten?


Beschikbaarheid pelletkachel subsidie in Limbricht?

In de huidige situatie zijn er velerlei subsidie kansen, met name met het oog op de ISDE. Er is keuze uit duizenden pelletketel en pelletkachel installaties die vallen onder deze regeling. De toekenning van de investeringssubsidie duurzame energie wordt gecalculeerd door het totale vermogen (KW) van de installatie. Dit alles maakt het investeren in een pelletkachel vanzelfsprekend aanlokkelijk. Het subsidiebedrag dat toe te passen is vinden we terug tussen de €850 en €1150. Ter verduidelijk een aantal rekenvoorbeelden:

 • CLUB COMFORT AIR UP (MCZ), vermogen 11,9 [KW], €595 subsidie.
 • Disk E (ITC), vermogen 6,7 [KW], €500 subsidie.
 • P937 (Gruppo Piazzetta), vermogen 11,3 [KW], €565 subsidie.

Wat zijn duurzame alternatieven?

Er zijn diverse substituten te overwegen voor wie de woning wil verduurzamen voor de centrale verwarming in Limbricht. Wat kan ik allemaal doen om mijn woning energieneutraal te maken? Hieronder hebben onze experts hun adviezen gegeven voor postcodegebied 6141.
 1. Isolatie: Goede isolatie is cruciaal. Vooral oudere huizen hebben hier veel belang bij.
 2. Zonnepanelen: Zelf je stroom opwekken met panelen is visie. Om jouw apparatuur van stroom te voorzien, en bij te dragen aan een duurzame wereld (terugleveren).
 3. Warmtepomp: Een systeem dat concurreert met de pelletkachel centrale verwarming. Een dergelijk systeem neemt warmte uit de grond, grondwater of lucht.
 4. Zonneboiler: een duurzaam systeem dat zonlicht omzet in warmte en zorgt voor warm tapwater.

Een kachel of ketel laten plaatsen?

Stel direct uw installatie met boiler voor tapwater samen!