Pelletkachel kopen Obbicht

Vergelijk installateurs pelletketels Obbicht

PELLETKACHEL VERGELIJKEN

Een pelletkachel in Obbicht kopen stelt jou in staat om jouw huis op een energiezuinige manier te verwarmen. Je verbruikt geen duur en vervuilend gas, maar speciale pellets van hout. Het betreft geperste houtkorrels. Er bestaan meerdere soorten installaties, dus zoek de voordelen & nadelen goed uit. Met behulp van onze vergelijker bekijk je accurate raadgeving die nuttig zijn bij het vergelijkingsproces van deze modellen. We onderscheiden drie soorten kachels:

  kachel installateur 6125

 1. Pelletkachel: lekkere directe warmte, meestal geplaatst in de woonkamer
 2. Pelletkachel-cv: een totaaloplossing voor de hele woning. Vaak aangesloten op radiator / vloerverwarming.
 3. Biomassaketel: 30% goedkoper dan gas, stuurt verwarming aan en zorgt ook voor warm tapwater. Ook wel bekend als een pelletketel.
Welke kachel wordt aangeraden? Dat ligt aan diverse aspecten. Onder andere: jouw soort huis, het doel, en het budget. Maak een keuze uit de inhoudsopgave.
ProvincieLimburg
GemeenteSittard-Geleen
Postcode6125
Netnummer046 (+3146)
Gasverbruik M31370 M3
Stroomverbruik kWh3000 kWh
Gemiddelde energierekening€157,00

Pelletkachel laten installeren door erkende installateur (Update juli 2024)

Geïnteresseerd in eem manier om de woonkamer op een sfeervolle manier te verwarmen? Dan is kiezen voor een pelletkachel kopen en laten installeren in Obbicht wellicht iets voor jou. Een voorbeeld is de Hermetic 10 van het merk AMG S.p.A.Maar ook Nordic Fire is een prima keuze. We bestempelen dit als een toegankelijke en ‘groene’ optie om de huiskamer (tijdelijk) sfeervol op te warmen. Het systeem is eenvoudig te bedienen, stukken schoner dan de open haard, en u heeft recht op subsidies tot wel €1100
 • Design en warme sfeer met een laag kostenplaatje
 • Bewust bezig met duurzame energie
 • Relatief weinig onderhoud
 • Automatische ontsteking
 • Schone lucht binnen en buitenshuis
Pelletkachel met CV combineren
Een Pelletkachel CV wordt aan de bestaande CV-ketel gekoppeld. De kachel gebruikt de warmte ook voor het aansturen van de centrale verwarming. Je HR-ketel zal op deze manier efficiënt werken, wat zal zorgen voor reductie in gasverbruik. Een gemiddeld huishouden in de gemeente Sittard-Geleenverbruikt 3000 kWh stroom plus 3000 m3 gas wat uitmondt in een gemiddelde energierekening van €157,00 in juli 2024. Middels een pelletkachel cv moederhaard kan men fors besparen. Ga prijzen pelletkachel Obbicht vergelijken (juli 2024).

Prijzen vergelijken

Direct weten hoeveel een pelletkachel inclusief installatie u gaat kosten?


Hoe werkt de pelletkachel?

De pelletkachel werkt op pellets. Dit zijn kleine houten korrels, vaak gemaakt van zaagsel (houtafval). Het elektrisch ontstekingspatroon maakt het mogelijk dat pellets verbranden. Verse lucht uit de bestaande woonruimte of buitenlucht zorgt dat er zuurstof bij de vlam komt. Er wordt warmte gevormd die met een ventilator de kamer wordt ingeblazen.

Wat is een CV-pelletkachel?

Een normale pelletkachel maakt een 1 kamer verwarming mogelijk. Een pelletkachel-CV kan meerdere ruimtes verwarmen. De verwarming loopt door de warmte ook naar andere vertrekken te transporteren. Sommige cv-pelletkachels worden rechtstreeks aangesloten op de CV-installatie (vloerverwarming/radiatoren).

Een biomassaketel als vervanger voor de CV-ketel?

Biomassaketels kunnen prima gebruikt worden als andere optie voor je CV-ketel. Een dergelijke installatie werkt op biomassa, waardoor er geen gas bij komt kijken. In de basis zijn dat natuurlijke producten als houtpellets, snippers en blokken. Zo’n pelletketel is puur functioneel en niet decoratief interessant. De gewonnen warmte wordt direct toegepast op het leidingwater van jouw CV-installatie.

Wat is de terugverdientijd van de investering?

De huidige pelletkachel terugverdientijd is tamelijk flexibel. De berekening kan gemaakt worden aan de hand van gebruik, de prijzen, en het model. Vaak wordt gesproken over een terugverdientijd tussen de 3 en 8 jaar. Hierna gaat u het daadwerkelijk merken in de portemonnee en heeft u enkel te maken met de stookkosten van pellets en jaarlijkse controle.

Zijn er showrooms met kachels om te kopen?

Veel Nederlanders kiezen voor een rendementvolle inbouw pelletkachel met een hippe uitstraling. U kunt een afspraak maken bij kachel showrooms in Obbicht waar medewerkers u kunnen adviseren over de producten. Wel zo gemakkelijk, want u kunt hier ook meteen bestellen of een pelletkachel op voorraad kopen. Desondanks, prijzen in juli 2024 zijn ontzettend divers. Prijzen van monteurs naast elkaar zetten is daarom geen gek idee.

Wat zijn de prijzen van pellets?

Pellets zijn cilindervormige houtkorrels die bestaan uit samengeperste stukjes schoon hout. Houtpellets worden ook wel pelletkorrels genoemd. Er is veel discussie of dit groen en duurzaam is. De afschrijvingen en kosten van een pelletkachel komen tot stand door model/merk kachel en de benodigde warmte (hoeveel pellets je verbruikt).


Biomassaketel laten plaatsen in Obbicht

Een alternatieve full-service mogelijkheid is de biomassaketel, welke misschien meer bekend is als pelletketel. Een dergelijke pellet cv-ketel werkt op houtsnippers of houtblokken. De ketel wordt aangeraden voor het centrale verwarmingssysteem en warm water uit de kraan. De biomassaketel is dus de vervanger van de HR-ketel. Het wordt gekenmerkt als duurzame en kostenbesparende mogelijkheid: beperkte vervuiling, en de gaskraan gaat dicht.
 • Goedkope keuze, snippers, blokken of pellets van hout zijn veel betaalbaarder dan gas
 • Tot 70% minder uitstoot van CO-2
 • Je woning van het gas af
 • Royale subsidies, tot wel €750 per systeem.

pelletkachel installateurs in obbicht


Pelletkachel installateurs met elkaar vergelijken

 1. Vul je gegevens in

  Dat maakt dat we weten naar wie de details en tevens de offerte verzonden zal worden. Veel monteurs werken in een bepaald werkgebied in de regio.

 2. Beschrijf de woning

  Nu volgen belangrijke vragen die gaan over jouw woning. Onder andere de grootte van het huis de staat van de isolatie, de aanwezigheid van zonnepanelen, en gezinsgrootte. Vul alles zo goed mogelijk in, dan heeft u ook daadwerkelijk iets aan de offerte. Op basis van je informatie kan de installateur ook iets zeggen over het vermogen van de ketel.

 3. Maak uw vraag tastbaar

  Een kachel als designstuk, of een model die uw CV-ketel helemaal vervangt? En hoeveel heb je precies te besteden? Ook aspecten als kleur / design en de beschikbare maten kunnen impact hebben.

 4. Kosten en offertes vergelijken

  Vergelijk offertes van enkele leveranciers en ga aan de slag met een betrouwbare installateur in Obbicht. Houd rekening met ervaringen van anderen en of het bedrijf is aangesloten bij een brancheorganisatie (EN+ a1).

 5. Installatie van de pelletkachel

  De installateur komt de pelletkachel of ketel thuis plaatsen. Loop goed na of de rookafvoer in orde is. Ga voor een buffervat met meer dan genoeg wateropslag. Test het systeem zorgvuldig. Is er sprake van een defect? Laat het niet rusten, maar geef het gelijk aan bij het pelletkachel installatiebedrijf in Obbicht


Offerte aanvragen

Gelijk weten hoeveel een pelletkachel inclusief installatie u gaat kosten?


Kan ik aanspraak maken op pelletkachel subsidie in Obbicht?

In de huidige situatie zijn er verschillende subsidie kansen, met name met het oog op de ISDE. Je vindt meer dan 1.900 pelletketel / pelletkachel installaties waarvoor subsidie aangevraagd kan worden. De vergoeding binnen de investeringssubsidie duurzame energie wordt bepaald aan de hand van het totale vermogen (KW) van het systeem. De subsidieregeling maakt de installatie van een kachel ontegenzeggelijk verleidelijk. Het exacte bedrag dat toe te passen is vinden we terug tussen de €950 en €1250. Je kunt denken aan:

 • Mood (Comfort Air) (MCZ), vermogen 8,1 [KW], €500 subsidie.
 • Zara plus (ITC), vermogen 8 [KW], €500 subsidie.
 • P962 (Gruppo Piazzetta), vermogen 11 [KW], €550 subsidie.

Wat kan ik verder doen voor een energieneutrale woning?

Er zijn verschillende mogelijkheden voor de Nederlander die echt “0” op de meter wil voor de centrale verwarming in Obbicht. Wat moet ik precies doen als ik mijn woning volledig wil verduurzamen? Op deze pagina geven onze specialisten een aantal suggesties voor postcodegebied 6125.
 1. Isolatie: Begin met het isoleren van de woning. Zeker bestaande huizen kunnen hier enorm efficiëntie uit halen.
 2. Zonnepanelen: Het opwekking van stroom is essentieel voor de toekomst. Om te gebruiken voor je eigen stroomvraag, en natuurlijk teruglevering (salderen).
 3. Warmtepomp: Een systeem dat concurreert met de pelletkachel centrale verwarming. Een dergelijk systeem onttrekt warmte uit de directe omgeving.
 4. Zonneboiler: een product dat slim gebruik maakt van de zon en water kan opwarmen.

Een kachel of ketel laten plaatsen?

Stel direct uw installatie met boiler voor tapwater samen!