Pelletkachel kopen Windraak

Vergelijk installateurs pelletketels Windraak

PELLETKACHEL VERGELIJKEN

Een pelletkachel in Windraak kopen stelt je in de gelegenheid om je woning zonder aardgas te verwarmen. Je stookt geen gas, maar houten pelletkorrels. Het betreft geperste houtkorrels gemaakt van restafval. Tegenwoordig kun je kiezen uit velerlei soorten installaties, ieder met hun eigen pluspunten. Door middel van deze pagina check je actuele aanbevelingen die van dienst kunnen zijn bij het kiezen van een goede kachel + monteur. We onderscheiden 3 kachels:

  kachel installateur 6153

 1. Pelletkachel: voor lokale verwarming, idealiter gemonteerd in de woonkamer.
 2. Pelletkachel-cv: zorgt voor een warme woning. Aangesloten op radiatoren of vloerverwarming.
 3. Biomassaketel: hét alternatief voor de CV-ketel, verwarmt het huis en zorgt ook voor warm tapwater. Installateurs hebben het vaak over pelletketel.
Wat is de beste kachel in jouw situatie? Dat wordt bepaald door allerlei facetten. Dit zijn natuurlijk: type huis, de wensen, en hoeveel je te besteden hebt. Klik direct door naar een van de onderwerpen.
ProvincieLimburg
GemeenteSittard-Geleen
Postcode6153
Netnummer046 (+3146)
Gasverbruik M31370 M3
Stroomverbruik kWh3000 kWh
Gemiddelde energierekening€157,00

Een pelletkachel laten installeren (Update april 2024)

Bent u op zoek naar eem manier om de woonkamer op een sfeervolle manier te verwarmen? In zo’n scenario is een pelletkachel kopen en laten installeren in Windraak geen gek idee. Neem bijvoorbeeld de Souvenir Lux van het merk ExtraflameOok de kachels van Nordic Fire zijn populair. Het betreft een toegankelijke en ‘groene’ optie om sfeer en warmte in de woonkamer te creëren. Het systeem is eenvoudig te bedienen, de terugverdientijd is interessant, en u ontvangt een forse subsidie die oploopt tot €1200
 • Design en warme sfeer tegen een scherpe prijs
 • Kiezen voor een milieuvriendelijke oplossing
 • Eenvoudig te bedienen
 • Systeem kan zelfstandig opereren
 • Minder last van geur of fijnstof
Pelletkachel met CV combineren
Een Pelletkachel CV wordt aangesloten op de centrale verwarming. Dat is handig! De kachel gebruikt de warmte ook voor het aansturen van de centrale verwarming. Jouw HR-ketel hoeft zo minder hard te werken, goed voor het milieu en de portemonnee. Een gemiddelde woning in de gemeente Sittard-Geleenverbruikt 3000 kWh stroom en 3000 m3 gas wat uitdraait in een gemiddelde energienota van €157,00 in april 2024. Via aan pelletkachel cv moederhaard kan de energierekening al snel omlaag. Nu prijzen pelletkachel Windraak vergelijken (april 2024).

Prijzen vergelijken

Direct weten hoeveel een pelletkachel inclusief installatie u gaat kosten?


Hoe werkt een pelletkachel precies?

In de pelletkachel verstookt men pellets. Het betreft kleine houten staafjes, gemaakt van droog resthout. Er is een elektrische ontsteker die maakt het mogelijk dat pellets verbranden. Buitenlucht of lucht uit de woonkamer zorgt voor zuurstof voor de vlam. Wat volgt is opstijgende warmte die – met een speciale ventilator – de kamer in gaat.

Wat is het verschil met een pelletkachel-CV?

De meest gangbare pelletkachel installeert men voor 1 warme ruimte. Een CV-pelletkachel doet nog iets meer dan dat. Dit kan door de warmte via een buizennetwerk naar andere kamers te transporteren. Sommige systemen worden ook gekoppeld aan de bestaande CV-installatie (radiatoren/vloerverwarming).

Wanneer moet ik kiezen voor een biomassaketel?

Ook een biomassaketel is een prima vervanger voor een HR ketel. Een dergelijke installatie gebruikt als brandstof biomassa, en geen aardgas. Standaard kiest men voor plantenresten, takken of houtblokken. Deze pelletketels worden geïnstalleerd in de kelder, garage of tussenruimte. De warmte die ontstaat uit het branden van biomassa wordt gebruikt om leidingwater te verwarmen van jouw CV-installatie.

Wat is de geschatte terugverdientijd van de pelletkachel?

De terugverdientijd van de pelletkachel is niet universeel. Dit is namelijk sterk afhankelijk van het verbruik, de prijzen en het type ketel. Houd rekening met een gemiddelde terugverdientijd tussen de 4 en 8 jaar. Na deze periode geniet u van relatief lage stookkosten en betaalt u enkel de prijs van de houtpellets en onderhoud + afschrijvingen.

Kan ik in een showroom kachels kopen?

Flink wat woningeigenaren overwegen een efficiënte inbouw pelletkachel die qua design passen bij de woning. Ga gerust eens naar kachel showrooms in Windraak waar specialisten u alle verschillende systemen kunnen tonen. Zo maakt u het visueel, en kunt u direct een bestelling plaatsen of een showroommodel in de aanbieding kopen. Echter, prijzen in april 2024 zijn ontzettend divers. Installateurs vergelijken is vanzelfsprekend zeker zinvol.

Wat kosten pellets en wat zijn het?

Pellets zijn cilindervormige houtkorrels die bestaan uit samengeperste stukjes schoon hout. Houtpellets staan ook bekend als pelletkorrels. Onderzoek moet nog uitwijzen of dit gezond en milieuvriendelijk is. De afschrijvingen en kosten van een pelletkachel komen tot stand door type kachel en het stook niveau, oftewel het aantal verbrande pellets.


Biomassaketel laten plaatsen in Windraak

Een effectieve en handige mogelijkheid is de biomassaketel, in de volksmond ook wel een pelletketel. Deze pellet cv-ketel stookt houtsnippers of houtblokken. De installatie is toepasbaar voor een CV toepassing en warm water uit de kraan. Deze biomassaketel kan dus een volledige woning verwarmen. Het is een groene en relatief goedkope beslissing: minder broeikasuitstoot, en je hebt geen aardgas meer nodig.
 • Besparend, houtpellets of ander organisch afval zijn – vergeleken met aardgas – goedkoop
 • Tot 70% minder uitstoot van CO-2
 • De gasaansluiting is verleden tijd
 • Aantrekkelijke subsidies, tot wel €850 per installatie.

pelletkachel installateurs in windraak


Pelletkachel installateurs met elkaar vergelijken

 1. Prive-details invoeren

  Op die manier weten wij naar welke persoon de specificaties en speciaal ook de offerte toegezonden mag worden. De meeste specialisten doen werkzaamheden in een expliciet gebied.

 2. Specificeer type woning

  Nu volgen verschillende vragen aangaande de woning. Bijvoorbeeld de categorie van uw huis, leeftijd woning / mate van isolatie, de aanwezigheid van zonnepanelen, en het aantal gezinsleden. Het correct invullen van de info is belangrijk, dan heeft u ook daadwerkelijk iets aan de offerte. Middels de data kan de installateur een zinnige raming maken van welk vermogen nodig is.

 3. Geef uw wensen door

  Een pelletkachel voor de warmte en sfeer of zelfs een installatie dat de bestaande HR-ketel volledig doet vervangen? En wat mag het kosten? Ook aspecten als het gewenste model en de breedte van de ketel spelen een rol.

 4. Verschillende offertes vergelijken

  Vergelijk offertes van landelijke en plaatselijke experts en selecteer een goede installateur in Windraak. Let op reviews en aanwezige keurmerken (EN+ a1).

 5. Installatie van de pelletkachel

  De monteur komt de pelletkachel of ketel in de woning monteren. Kijk na of de rookafvoer in orde is. Ga voor een buffervat dat voldoet aan uw wensen. Probeer verschillende functies uit. Functioneert de installatie niet goed? Meld dit dan altijd direct bij het pelletkachel installatiebedrijf in Windraak


Offerte aanvragen

Gelijk weten hoeveel een pelletkachel inclusief installatie u gaat kosten?


Is er een actuele pelletkachel subsidie in Windraak?

Tegenwoordig zijn er veel verschillende opties voor subsidie, zeker als we kijken naar de ISDE. We hebben het over meer dan 1.850 pelletkachel en pelletketel modellen waarvoor subsidie aangevraagd kan worden. Hoe hoog deze investeringssubsidie duurzame energie is wordt gecalculeerd door het totale vermogen (KW) van de installatie. Een dergelijke subsidie maakt het laten plaatsen van een kachel uiteraard aanlokkelijk. De totale subsidie dat hiervoor gereserveerd is wisselt tussen de €950 en €1400. Hierbij een aantal voorbeelden:

 • EGO AIR UP (MCZ), vermogen 8,1 [KW], €500 subsidie.
 • Nelly (ITC), vermogen 23 [KW], €1400 subsidie.
 • Superior Cleo (Gruppo Piazzetta), vermogen 6 [KW], €500 subsidie.

Op welke manier kan ik mijn woning verder verduurzamen?

Er zijn verschillende mogelijkheden voor de huizenbezitter die het huis energiezuinig wil maken voor de centrale verwarming in Windraak. De vraag is; wat kan ik doen als ik mijn woning volledig wil verduurzamen? Op deze pagina hebben we diverse investeringen opgesomd voor postcodegebied 6153.
 1. Isolatie: Goede isolatie is cruciaal. Huizen gebouwd voor 2010 kunnen hier enorm efficiëntie uit halen.
 2. Zonnepanelen: Zelf je stroom opwekken met panelen is visie. Om de pelletkachel of warmtepomp van stroom te voorzien, en bij te dragen aan een duurzame wereld (terugleveren).
 3. Warmtepomp: Een systeem dat concurreert met de pelletkachel centrale verwarming. Het apparaat maakt slim gebruik van warmte uit de buitenlucht, water of bodem.
 4. Zonneboiler: een systeem dat de energie van de zon gebruikt en warm water in de woning kan verzorgen.

Een kachel of ketel laten plaatsen?

Stel direct uw installatie met boiler voor tapwater samen!