Pelletkachel kopen Hemrik

Vergelijk installateurs pelletketels Hemrik

PELLETKACHEL VERGELIJKEN

Een pelletkachel in Hemrik kopen faciliteert de mogelijkheid om woningen zuinig of zelfs gasvrij te verwarmen. Ter vervanging van gas verbruik je namelijk speciale pellets van hout. Dit zijn feitelijk machinaal geperste korrels van zaagsel. Je vindt tal van type installaties, met unieke specificaties en voordelen. Via onze tool check jij actuele gegevens die nuttig zijn bij het maken van een goede keuze. We maken onderscheid tussen 3 soorten installaties:

  kachel installateur 8409

 1. Pelletkachel: verwarmt één ruimte, plaatsing geschikt in woonkamers.
 2. Pelletkachel-cv: een totaaloplossing voor de hele woning. Werkt samen met de centrale verwarming.
 3. Biomassaketel: 30% goedkoper dan gas, stuurt verwarming aan en zorgt ook voor warm tapwater. Soms wordt er gesproken over een pelletketel.
Welk type kachel moet ik kiezen? Dit wordt bepaald middels diverse onderdelen. We spreken over: type woning, het stoomniveau, en wat je maximaal wilt uitgeven. Klik hieronder op een van de onderwerpen voor meer info.
ProvincieFriesland
GemeenteOpsterland
Postcode8409
Netnummer0516 (+31516)
Gasverbruik M31580 M3
Stroomverbruik kWh2780 kWh
Gemiddelde energierekening€166,00

Thuis een pelletkachel laten installeren (Update juli 2024)

Op zoek naar een sfeervolle oplossing voor duurzaam verwarmen? In zo’n geval is een pelletkachel kopen en laten installeren in Hemrik zeer interessant. Denk aan de Delya 18 van het merk PasqualicchioNordic Fire is ook een uitstekende optie. Het is absoluut een zuinige en duurzame manier om bijvoorbeeld de huiskamer te verwarmen. Het is gemakkelijk te bedienen, het is relatief goedkoop, en u heeft recht op subsidies tot wel €1500
 • Aangename warmte voor aantrekkelijke prijzen
 • 100% milieuvriendelijke en ecologisch verantwoord
 • Nóóit meer hout zagen en kloven
 • Automatische ontsteking
 • Realiseren een schone verbranding
Pelletkachel met CV combineren
Een Pelletkachel CV werkt samen met de bestaande CV-ketel. De kachel verwarmt het water in de CV-leidingen. Je HR-ketel zal op deze manier efficiënt werken, minder uitstoot en minder duur gasverbruik. Een gemiddelde woning in de gemeente Opsterlandverbruikt 2780 kWh stroom plus 2780 m3 gas wat resulteert in een gemiddelde energienota van €166,00 in juli 2024. Door gebruik te maken van een pelletkachel cv moederhaard kan de energierekening fors omlaag. Gelijk prijzen pelletkachel Hemrik vergelijken (juli 2024).

Prijzen vergelijken

Direct weten hoeveel een pelletkachel inclusief installatie u gaat kosten?


Hoe werkt een pelletkachel?

De pelletkachel wordt gestookt op op pellets. Dit zijn kleine houten korrels, gemaakt van zaagsel en snippers. De elektrische ontsteker stelt het verbrandingsproces in werking. Verse lucht uit de bestaande woonruimte of buitenlucht bezorgt de nodige zuurstof. Via dit proces ontstaat er warmte die vanzelfsprekend de huiskamer ingeblazen wordt.

Wat is een pelletkachel op CV?

De gewone pelletkachel is geschikt voor 1 kamer. Een CV-pelletkachel doet nog iets meer dan dat. Dit kan via buizen waardoor warme lucht wordt geblazen. Sommige cv-pelletkachels worden aan de CV gekoppeld (radiatoren/vloerverwarming).

In welke gevallen is een biomassaketel interessant?

Een biomassaketel is een ‘groen’ alternatief i.v.m de gasketel. Een dergelijk systeem gebruikt als brandstof biomassa, waardoor er geen gas bij komt kijken. Normaal gesproken kies je houtpellets, houtsnippers of houtblokken. Met een pelletketel haal je verwarming in huis, het is dus geen kachel voor in de kamer. De warmte die ontstaat door het verbranden van pellets wordt met warmtewisselaars gebruikt voor verwarming van uw CV.

Wat is de terugverdientijd van de investering?

De geschatte terugverdientijd van de pelletkachel verschilt enorm. Veel aspecten hebben invloed; warmtevraag, prijzen en welk type je koopt. Gemiddeld genomen ligt de terugverdientijd tussen de 2 en 9 jaar. Daarna kunt u uw huis dus voordeliger verwarmen en dient u rekening te houden met de stookkosten van pellets en maandelijkse afschrijving.

Zijn er showrooms met kachels om te kopen?

Aanzienlijk veel Hollanders kiezen voor een doelmatige inbouw pelletkachel met aandacht voor een esthetisch fraaie afwerking. U kunt een afspraak maken bij kachel showrooms in Hemrik waar experts u de gangbare modellen kunnen verkopen. Wel zo gemakkelijk, want u kunt hier ook een bestelling doorgeven of een kachel in de aanbieding kopen. De prijzen van juli 2024 zijn nogal variabel. Het vergelijken van monteurs is om deze reden geen gek idee.

Wat zijn de prijzen van pellets?

Pellets zijn cilindervormige houtkorrels die bestaan uit samengeperste stukjes schoon hout. Deze houtpellets worden ook wel eens omschreven als pelletkorrels. Onderzoek moet nog uitwijzen of dit groen en duurzaam is. De jaarlijkse kosten van een pelletkachel komen tot stand door soort installatie en de warmtevraag (aantal verbrande pellets).


Biomassaketel laten plaatsen in Hemrik

Een nieuwe handige mogelijkheid is de biomassaketel, installateurs spreken vaak over een pelletketel. Zo’n pellet cv-ketel werkt op natuurlijke producten als houtpellets, snippers en blokken. Het systeem is geschikt voor een verwarming toepassing en het warme water in huis. De biomassaketel kan het hele huis van warmte voorzien. Het is een milieubewuste en relatief goedkope mogelijkheid: lagere vuile uitstoot, en de gaskraan gaat dicht.
 • Goedkope keuze, houtpellets of ander organisch afval zijn lang niet zo duur als gas
 • Minder CO-2 uitstoot dan CV-ketel
 • Niet gebonden aan de toenemende gasprijs
 • Interessante subsidieregeling, tot wel €950 per model.

pelletkachel installateurs in hemrik


Pelletkachel installateurs met elkaar vergelijken

 1. Verstrek uw gegevens

  Op deze manier zijn we op de hoogte naar wie de productinfo en mogelijke offerte verzonden moet worden. Veel specialisten zijn beperkt tot een bepaald werkgebied in de regio.

 2. Beschrijf uw huis

  In stap 2 treft u diverse vragen die gaan over uw woonobject. U kunt denken aan de grootte van de woning leeftijd woning / mate van isolatie, het aantal zonnepanelen, en de grootte van het huishouden. Wees zo volledig mogelijk, zo ontvang je een nauwkeurig prijsvoorstel. Met behulp van de gegevens kan de installateur ook iets zeggen over welk vermogen nodig is.

 3. Maak uw vraag tastbaar

  Een kachel die in het oog springt, of puur een systeem die de bestaande HR-ketel volledig doet vervangen? En wat mag het kosten? Ook onderdelen als en soort kachel en gewenste afmeting doen er toe.

 4. Vergelijk offertes

  Vergelijk offertes van lokale en regionale aanbieders en maak een keuze voor een professionele installateur in Hemrik. Houd rekening met referenties en of het bedrijf is aangesloten bij een brancheorganisatie (EN+ a1).

 5. De pelletkachel laten monteren

  De monteur komt de pelletkachel of ketel in de woning monteren. Kijk na of de rookgasafvoer goed geïnstalleerd wordt. Ga voor een buffervat met meer dan genoeg wateropslag. De eerste dagen is het belangrijk goed te testen. Werkt iets niet? Zorg dat er z.s.m. een monteur komt, informeer hiervoor bij het pelletkachel installatiebedrijf in Hemrik


Offerte aanvragen

Gelijk weten hoeveel een pelletkachel inclusief installatie u gaat kosten?


Beschikbaarheid pelletkachel subsidie in Hemrik?

Tegenwoordig zijn er allerhande subsidies en tegemoetkomingen (binnen de ISDE regeling). Er zijn duizenden pelletkachel en pelletketel producten die zijn goedgekeurd door de overheid. De investeringssubsidie duurzame energie wordt berekend door het vermogen (KW) van de installatie. Deze tegemoetkoming vanuit de overheid voor een kachel is overduidelijk erg aantrekkelijk. Het exacte subsidiebedrag dat je terug kunt krijgen wisselt tussen €550 en €1050. Enkele voorbeelden zijn:

 • Irori (Tecno Cover S.r.l. – Stove Italy), vermogen 10,7 [KW], €535 subsidie.
 • Ecofire Nina 8 (Palazzetti Lelio), vermogen 8,2 [KW], €500 subsidie.
 • Ecofire Camilla 7 (Palazzetti Lelio), vermogen 7 [KW], €500 subsidie.

Wat kan ik verder doen voor een energieneutrale woning?

Er zijn meerdere opties voor de bewoner die een energieneutrale woning wil voor de centrale verwarming in Hemrik. Waaruit kan ik kiezen als ik streef naar nul op de meter? Op Pelletkachelrevolutie.nl hebben we een lijst geplaatst met ideeën voor postcodegebied 8409.
 1. Isolatie: De eerste stap is altijd isoleren. Bestaande bouw (van 2005 en ouder) kunnen hier enorm efficiëntie uit halen.
 2. Zonnepanelen: Zelf opgewekte stroom is handig en financieel interessant. Om de pelletkachel of warmtepomp van stroom te voorzien, en om terug te leveren aan het net.
 3. Warmtepomp: Minstens zo interessant als de pelletkachel centrale verwarming. Deze installatie profiteert van warmte uit de directe omgeving.
 4. Zonneboiler: een milieuvriendelijke oplossing die de energie van de zon gebruikt en zorgt voor warm tapwater.

Een kachel of ketel laten plaatsen?

Stel direct uw installatie met boiler voor tapwater samen!