Pelletkachel kopen Langezwaag

Vergelijk installateurs pelletketels Langezwaag

PELLETKACHEL VERGELIJKEN

Een pelletkachel in Langezwaag kopen maakt het mogelijk om je huis op een milieuvriendelijke manier te verwarmen. Je verwarmt jouw huis niet met gas maar met houten pelletkorrels. Eigenlijk zijn dit korrels van hout uit geperst houtafval. Er is keuze uit verschillende kachels, met allemaal duidelijke voor- en nadelen. Door gebruik te maken van pelletkachelrevolutie.nl tref je toepasbare adviezen die nuttig zijn bij het maken van een goede keuze. Je kunt kiezen uit 3 soorten modellen:

  kachel installateur 8404

 1. Pelletkachel: design warme sfeerhaard, meestal in de woonkamer gemonteerd.
 2. Pelletkachel-cv: verwarmt meerdere ruimtes. Aangesloten op radiatoren of vloerverwarming.
 3. Biomassaketel: hét alternatief voor de CV-ketel, verwarmt het huis en regelt warm tapwater. Soms wordt er gesproken over een pelletketel.
Wat is de beste kachel in jouw situatie? Dat ligt aan velerlei facetten. Bijvoorbeeld: jouw type woning, hoe je de kachel gaat gebruiken, en wat het mag kosten. Klik hieronder op een van de onderwerpen voor meer info.
ProvincieFriesland
GemeenteOpsterland
Postcode8404
Netnummer0513 (+31513)
Gasverbruik M31580 M3
Stroomverbruik kWh2780 kWh
Gemiddelde energierekening€166,00

Betaalbaar een pelletkachel laten installeren (Update april 2024)

Op zoek naar een mooie, functionele en duurzame manier van verwarmen? Dan is de keuze voor een pelletkachel kopen en laten installeren in Langezwaag wellicht iets voor jou. Neem bijvoorbeeld de Alaska van het merk Tecno Cover S.r.l. – Stove ItalyOok de kachels van Nordic Fire zijn in trek. Uiteraard is dat een toegankelijke en ‘groene’ optie om de huiskamer (tijdelijk) sfeervol op te warmen. Makkelijk in gebruik en onderhoud, het is relatief goedkoop, en de subsidies lopen op tot wel €550
 • Aangename warmte, voor betaalbare prijzen
 • Gebruikt hernieuwbare, duurzame energie
 • Eenvoudig te bedienen
 • ingebouwde pelletvoorraad
 • Altijd een optimale verbranding
Pelletkachel met CV combineren
Een Pelletkachel CV wordt geplaatst in een systeem met CV. De kachel die vaak in de woonkamer staat gebruikt de warmte ook om water in de CV-leidingen te verwarmen. De bestaande HR-ketel kan dan beperkt draaien, wat veel energie en uitstoot bespaart. Een gemiddeld huis in de gemeente Opsterlandverbruikt 2780 kWh stroom en 2780 m3 gas wat resulteert in een gemiddelde energienota van €166,00 in april 2024. Aan de hand van een pelletkachel cv moederhaard kan men fors besparen. Ga prijzen pelletkachel Langezwaag vergelijken (april 2024).

Prijzen vergelijken

Direct weten hoeveel een pelletkachel inclusief installatie u gaat kosten?


Hoe werkt een pelletkachel?

De pelletkachel wordt gestookt op op pellets. Dit zijn langwerpige korrels van hout, afkomstig van resthout. Een speciale elektrische ontsteker zorgt voor een snelle effectieve verbranding. Verse lucht van binnen of buiten zorgt dat er voldoende zuurstof bijkomt. Zodoende komt er warmte tot stand die terug de kamer wordt ingeblazen.

Wat is het verschil met een pelletkachel-CV?

De standaard pelletkachel verwarmt slechts één ruimte. Een pelletkachel-CV kan meerdere ruimtes verwarmen. Dat is een optie via buizen waardoor warme lucht wordt geblazen. Sommige systemen worden aan de CV gekoppeld (radiatoren/vloerverwarming).

Een biomassaketel als vervanger voor de CV-ketel?

Biomassaketels kunnen prima gebruikt worden als andere optie voor je HR ketel. Zo’n installatie verbruikt biomassa, waardoor er geen gas bij komt kijken. Normaal gesproken kies je plantenresten, takken of houtblokken. De pelletketel wordt niet gebruikt voor directe warmte. De warmte die ontstaat uit het branden van biomassa wordt afgegeven aan het leidingwater van jouw centrale verwarmingsinstallatie.

Wat is de huidige terugverdientijd van mijn pelletkachel?

De actuele terugverdientijd van een pelletkachel is niet universeel. Dit is namelijk sterk afhankelijk van verbruik, de prijzen en het soort kachel. Vaak wordt gesproken over een terugverdientijd tussen de 3 en 9 jaar. Zodra deze periode is verstreken kunt u uw huis tegen een scherp tarief verwarmen en blijven alleen nog de variabele pelletkosten en eventueel onderhoud.

Zijn er showrooms met kachels om te kopen?

Een groot deel van de huizenbezitters preferereneen luxe inbouw pelletkachel met een hippe uitstraling. We zien steeds meer kachel showrooms in Langezwaag waar adviseurs u alle verschillende systemen kunnen tonen. Handig, want u kunt hier vaak een bestelling doornemen of showroommodellen met korting kopen. Let op: prijzen van april 2024 zijn ontzettend divers. Installatiebedrijven met elkaar vergelijken is hierom geen gek idee.

Wat kosten pellets en wat zijn het?

Pellets is een CO-2 neutrale brandstof voor in de kachel. Houtpellets noemen we ook pelletkorrels. Er is een actueel debat over de vraag of dit groen en duurzaam is. De dagelijkse kosten van een pelletkachel kunnen berekend worden a.d.h.v. het merk/type en de benodigde warmte (hoeveel pellets je verbruikt).


Biomassaketel laten plaatsen in Langezwaag

Een innovatieve en handige mogelijkheid is de biomassaketel, vaak aangeduid als een pelletketel. Een dergelijke pellet cv-ketel stookt plantenresten, takken of houtblokken. De ketel is toepasbaar voor het CV systeem en voorziet in warm tapwater. Deze biomassaketel kan dus een volledige woning verwarmen. Het is een groene en kostenbesparende optie: minder vervuiling, en je hebt geen aardgas meer nodig.
 • Besparend, organische materialen zoals hout, mest, of tuinafval zijn veel betaalbaarder dan gas
 • Een duurzame keuze
 • Geen afhankelijkheid van gasprijzen
 • Aantrekkelijke subsidies, tot wel €1050 per systeem.

pelletkachel installateurs in langezwaag


Pelletkachel installateurs met elkaar vergelijken

 1. Vul je gegevens in

  We hebben correct gegevens nodig naar wie specificaties en eventuele offerte verzonden moet worden. De meeste uitvoerders doen werkzaamheden in een specifieke omgeving.

 2. Verstel details over uw huis

  Hier volgen een aantal vragen aangaande je huis. Relevant zijn de categorie woning, of de woning goed geïsoleerd is, of u zelf stroom opwekt met pv-panelen, en samenstelling van het gezin. Zorg dat u alles goed invult, anders zegt het prijsvoorstel maar weinig. Aan de hand van de info kan de installateur een zinnige raming maken van hoeveel vermogen de ketel moet hebben.

 3. Geef uw wensen door

  Een kachel die in het oog springt, of meer een oplossing dat voorziet in de volledige warmtevraag? En wat wil je maximaal uitgeven? Ook factoren als uitstraling en de maatvoering spelen een rol.

 4. Kosten en offertes vergelijken

  Vergelijk offertes van populaire monteurs en maak een keuze voor een goed bekendstaande installateur in Langezwaag. Check de reviews en kijk of het bedrijf wel gecertificeerd is (EN+ a1).

 5. Installatie van de pelletkachel

  Jouw installateur komt de pelletkachel of ketel op de gewenste plek installeren. Check of en hoe de rookgasafvoer wordt geregeld. Kies ook voor een uitgebreid buffervat met veel warmwateropslag. Neem de gehele installatie goed door. Loopt je tegen problemen aan? Neem dan gelijk contact op met het pelletkachel installatiebedrijf in Langezwaag


Offerte aanvragen

Gelijk weten hoeveel een pelletkachel inclusief installatie u gaat kosten?


Hoe zit het met de pelletkachel subsidie in Langezwaag?

Recent kun je gebruik maken van verschillende subsidie kansen, met name met het oog op de ISDE. Je vindt honderden pelletketel en pelletkachel modellen die gedekt worden door de regeling. De investeringssubsidie duurzame energie wordt berekend door het vermogen (KW) van de systemen. Deze regeling maakt de aankoop van een kachel ontegenzeggelijk aanlokkelijk. De tegemoetkoming dat toepasbaar is schommelt tussen €400 en €1400. Je kunt denken aan:

 • Shard (Tecno Cover S.r.l. – Stove Italy), vermogen 9 [KW], €500 subsidie.
 • Ecofire Miriam 12 Pro 3 (Palazzetti Lelio), vermogen 12 [KW], €600 subsidie.
 • Ecofire Anita 7 (Palazzetti Lelio), vermogen 7 [KW], €500 subsidie.

Op welke manier kan ik mijn woning verder verduurzamen?

Er zijn allerlei dingen te kiezen voor de Nederlander die echt “0” op de meter wil voor de centrale verwarming in Langezwaag. Wat moet ik precies doen om mijn woning energieneutraal te maken? Hieronder hebben onze experts hun adviezen gegeven voor postcodegebied 8404.
 1. Isolatie: Goede isolatie vormt de basis van een gasvrije woning. Ouder woningen (van voor 2000) kunnen zo al tot 40% besparen.
 2. Zonnepanelen: Zelf je stroom opwekken met panelen is visie. Vanzelfsprekend voor de apparatuur in eigen huis, en om terug te leveren aan het net.
 3. Warmtepomp: Een goed alternatief van de pelletkachel centrale verwarming. De installatie neemt warmte uit de buitenlucht, water of bodem.
 4. Zonneboiler: een milieuvriendelijk systeem dat de energie van de zon gebruikt om sanitair water te verwarmen.

Een kachel of ketel laten plaatsen?

Stel direct uw installatie met boiler voor tapwater samen!