Pelletkachel kopen Jonkerslân

Vergelijk installateurs pelletketels Jonkerslân

PELLETKACHEL VERGELIJKEN

Een pelletkachel in Jonkerslân kopen faciliteert de mogelijkheid om jouw woning op een milieuvriendelijke manier te verwarmen. Je verbruikt geen duur en vervuilend gas, maar houtpellets. Eigenlijk zijn dit cilindervormige korrels geproduceerd uit afval. We onderscheiden verscheidene type kachels, ieder met hun eigen pluspunten. D.m.v. de pelletkachel-vergelijker tref je accurate toelichtingen die van dienst kunnen zijn bij het laten installeren van een installatie. In de praktijk hebben we het over 3 soorten kachels:

  kachel installateur 8403

 1. Pelletkachel: designs verwarming, idealiter gemonteerd in de woonkamer.
 2. Pelletkachel-cv: verwarmt een groot deel van het huis. Vaak aangesloten op radiator / vloerverwarming.
 3. Biomassaketel: verwarmt het hele huis en zorgt voor warm water. Het is hetzelfde als een pelletketel.
Welk type kachel moet ik kiezen? Dat hangt af van meerdere zaken. Je kunt denken aan: woning-specificaties, wat je precies wilt verwarmen, en wat je bestedingsruimte is. Klik hieronder door voor meer informatie.
ProvincieFriesland
GemeenteOpsterland
Postcode8403
Netnummer0513 (+31513)
Gasverbruik M31580 M3
Stroomverbruik kWh2780 kWh
Gemiddelde energierekening€166,00

Een pelletkachel laten installeren in de huiskamer (Update juli 2024)

Interesse in een zuinige en milieuvriendelijke verwarming? Dan is kiezen voor een pelletkachel kopen en laten installeren in Jonkerslân geen gek idee. Denk aan de Ecofire Camilla idro 10 van het merk Palazzetti LelioNordic Fire is ook een uitstekende optie. Het is absoluut een zuinige en duurzame manier om het aangenaam warm te maken in de huiskamer. Makkelijk in gebruik en onderhoud, de terugverdientijd is interessant, en u heeft recht op een mooie subsidie tot wel €1000
 • Warmte en comfort, ook voor een laag budget
 • Pellets zijn 100% geproduceerd van afvalhout
 • Gemakkelijke installatie
 • Systeem kan zelfstandig opereren
 • Realiseren een schone verbranding
Pelletkachel met CV combineren
Een Pelletkachel CV wordt aan de cv-installatie gekoppeld. Dat is handig! De kachel gebruikt de warmte ook om water in de CV-leidingen te verwarmen. De HR-ketel hoeft zo minder gas te stoken, wat niet alleen geld maar ook uitstoot bespaart. Een gemiddelde woning in de gemeente Opsterlandgebruikt 2780 kWh stroom en 2780 m3 gas wat resulteert in een gemiddelde energienota van €166,00 in juli 2024. Aan de hand van een pelletkachel cv moederhaard kan de energierekening fors omlaag. Gelijk prijzen pelletkachel Jonkerslân vergelijken (juli 2024).

Prijzen vergelijken

Direct weten hoeveel een pelletkachel inclusief installatie u gaat kosten?


Hoe werkt een pelletkachel precies?

In de pelletkachel verstookt men pellets. Het gaat om kleine houtsnippers, afkomstig van resthout. Een speciale elektrische ontsteker zorgt voor een snelle effectieve verbranding. Buitenlucht of lucht uit de kamer zorgt voor zuurstof bij de vlam. Zo wordt warmte gegenereerd die met een ventilator de kamer wordt ingeblazen.

Wat is precies een pelletkachel-CV?

De pelletkachel die het meest verkocht wordt installeert men voor 1 warme ruimte. Een pelletkachel-CV verwarmt meerdere ruimtes. Dit wordt gerealiseerd door de warmte ook naar andere vertrekken te transporteren. Sommige cv-pelletkachels kunnen op de CV worden aangesloten (radiatoren/vloerverwarming).

Is een biomassaketel interessant voor mij?

Een biomassaketel is een ‘groen’ alternatief i.v.m je CV-ketel. Zo’n systeem gebruikt als brandstof biomassa, waardoor er geen gas bij komt kijken. Doorgaans zijn dit plantenresten, takken of houtblokken. De pelletketel wordt niet gebruikt voor directe warmte. De warmte die ontstaat uit het branden van biomassa wordt afgegeven aan het leidingwater van de CV-installatie.

Met welke terugverdientijd voor mijn pelletkachel moet ik rekening houden?

De terugverdientijd van een pelletkachel die momenteel geldt verschilt enorm. Dit wordt berekend aan de hand van gebruik, de prijzen, en het type ketel. De gemiddelde terugverdientijd tussen de 6 en 9 jaar. Na deze periode gaat het besparen pas echt beginnen en heeft u nog te maken met de inkoop van houtpellets en maandelijkse afschrijving.

Zijn showrooms geschikt om kachels te kopen?

Aanzienlijk veel Nederlanders overwegen een rendementvolle inbouw pelletkachel die voldoet aan design componenten van het huis. Er zijn kachel showrooms in Jonkerslân waar installateurs u de verschillende mogelijkheden laten zien. Zo kan u de kachels zien, en bovendien gemakkelijk een bestelling plaatsen of showroommodellen met korting kopen. Echter, prijzen in juli 2024 kunnen sterk fluctueren. Installatiebedrijven met elkaar vergelijken is daardoor een aanrader.

Wat kosten pellets, en hoe werken ze?

Pellets is een CO-2 neutrale brandstof voor in de kachel. Houtpellets noemen we ook pelletkorrels. Er is een actueel debat over de vraag of dit goed voor het milieu is. De wekelijkse kosten van een pelletkachel worden mede bepaald door categorie kachel en het type gebruik, aantal pellets dat je verbruikt.


Biomassaketel laten plaatsen in Jonkerslân

Een efficiënte en handige mogelijkheid is de biomassaketel, installateurs spreken vaak over een pelletketel. Zo’n pellet cv-ketel draait op houtpellets of blokken. Het systeem kan benut worden voor het CV systeem en voorziet in warm tapwater. De biomassaketel is een duurzaam alternatief voor de CV-ketel. Wij omschrijven dit als een milieubewuste en relatief goedkope beslissing: lagere uitstoot van CO-2, en het huis kan van het gas af.
 • Besparend, houtpellets of ander organisch afval zijn relatief goedkoop
 • Schone verbranding door de hoge temperaturen
 • Geen effect van de stijgende gasprijs
 • Interessant subsidie tot €1100 per ketel.

pelletkachel installateurs in jonkerslan


Pelletkachel installateurs met elkaar vergelijken

 1. Invullen van persoonlijke gegevens

  Zo is het duidelijk naar welke persoon de specificaties en speciaal ook de offerte verzonden zal worden. De meeste specialisten doen werkzaamheden in een expliciet gebied.

 2. Verstel details over uw huis

  Hierna zie je relevante vragen m.b.t. uw woning. U kunt denken aan het soort huis, of de woning goed geïsoleerd is, of u zelf stroom opwekt met pv-panelen, en het aantal gezinsleden. Vul alles zo goed mogelijk in, dan is de offerte een stuk waardevoller. Geleid door je info kan de installateur een schatting maken van welk vermogen nodig is.

 3. Specificeer uw wensen

  Een kachel om te genieten van extra warmte in de kamer of meer een oplossing die een vervanger is van de CV-ketel? En hoeveel heb je precies te besteden? Ook factoren als uitstraling en de hoogte van de kachel maken deel uit van de beslissing.

 4. Verschillende offertes vergelijken

  Vergelijk offertes van populaire adviseurs en maak een keuze voor een goed bekendstaande installateur in Jonkerslân. Kijk naar referenties en kijk of het bedrijf wel gecertificeerd is (EN+ a1).

 5. Montage van de pelletkachel

  Jouw installateur komt de pelletkachel of ketel bij jou thuis plaatsen. Achterhaal of en hoe de rookgasafvoer wordt geregeld. Bestel tevens een buffervat met meer dan genoeg wateropslag. Neem de gehele installatie goed door. Werkt iets niet? Geef dit onmiddellijk door aan het pelletkachel installatiebedrijf in Jonkerslân


Offerte aanvragen

Gelijk weten hoeveel een pelletkachel inclusief installatie u gaat kosten?


Is er ook pelletkachel subsidie in Jonkerslân?

Recent kun je gebruik maken van meerdere tegemoetkomingen en subsidies, zoals de ISDE. Je kan kiezen uit duizenden pelletkachel of pelletketel producten die op de lijst staan. De investeringssubsidie duurzame energie wordt bepaald aan de hand van het totale vermogen (KW) van het systeem. Dat maakt de aanschaf van deze kachels vanzelfsprekend niet misselijk. Het exacte subsidiebedrag dat toepasbaar is ligt doorgaans tussen €800 en €1200. Concreet kan dit er als volgt uitzien:

 • Magis (Tecno Cover S.r.l. – Stove Italy), vermogen 9 [KW], €500 subsidie.
 • Ecofire Lia 8 (Palazzetti Lelio), vermogen 8,2 [KW], €500 subsidie.
 • Ecofire Aida 9 (Palazzetti Lelio), vermogen 9 [KW], €500 subsidie.

Zijn er nog andere duurzame alternatieven?

Er zijn meerdere opties voor de Nederlander die een energieneutrale woning wil voor de centrale verwarming in Jonkerslân. Welke maatregelen moet ik treffen om een energieneutraal huis te realiseren? Op deze website hebben onze experts hun adviezen gegeven voor postcodegebied 8403.
 1. Isolatie: De basis van elke woning is isolatie. Ouder woningen (van voor 2000) zijn daarbij gebaat.
 2. Zonnepanelen: Zelf stroom genereren heeft de toekomst. Vanzelfsprekend voor de apparatuur in eigen huis, en lagere energierekening (terugleveren).
 3. Warmtepomp: Een serieuze concurrent voor de pelletkachel centrale verwarming. Deze installatie haalt warmte uit de buitenlucht of bodem.
 4. Zonneboiler: een innovatieve systeem dat zonlicht omzet in warmte om sanitair water te verwarmen.

Een kachel of ketel laten plaatsen?

Stel direct uw installatie met boiler voor tapwater samen!