Pelletkachel kopen Siegerswoude

Vergelijk installateurs pelletketels Siegerswoude

PELLETKACHEL VERGELIJKEN

Een pelletkachel in Siegerswoude kopen stelt je in de gelegenheid om uw huis op een milieuvriendelijke manier te verwarmen. Ter vervanging van gas verbruik je namelijk houten pelletkorrels. Het betreft geperste houtkorrels. Er zijn tal van installaties, dus zoek de voordelen & nadelen goed uit. Door gebruik te maken van pelletkachelrevolutie.nl bekijk jij accurate informatie die van dienst kunnen zijn bij het kiezen van een goede kachel + monteur. Eigenlijk zijn er drie soorten modellen:

  kachel installateur 9248

 1. Pelletkachel: lekkere directe warmte, meestal geplaatst in de woonkamer
 2. Pelletkachel-cv: geschikt voor een totale verwarmde woning. Aangesloten op je bestaande centrale verwarming installatie.
 3. Biomassaketel: geen aardgas meer, zorgt voor verwarming en zorgt voor warm tapwater in keuken en badkamer. Let op: soms wordt het een pelletketel genoemd.
Wat is de beste kachel in jouw situatie? Dit wordt bepaald middels meerdere facetten. Denk aan: jouw type woning, wat je precies wilt verwarmen, en de maximum prijs. Kies hieronder een van de onderwerpen.
ProvincieFriesland
GemeenteOpsterland
Postcode9248
Netnummer0512 (+31512)
Gasverbruik M31580 M3
Stroomverbruik kWh2780 kWh
Gemiddelde energierekening€166,00

Thuis een pelletkachel laten installeren (Update juni 2022)

Geïnteresseerd in een sfeervolle verwarmingsbron? Dan is kiezen voor een pelletkachel kopen en laten installeren in Siegerswoude wellicht iets voor jou. Je kunt kiezen voor de EGO COMFORT AIR UP van het merk MCZOf wat te denken van het merk Nordic Fire. We spreken dan namelijk over een goede en zuinige optie om sfeer en warmte in de woonkamer te creëren. Het systeem is eenvoudig te bedienen, vele malen goedkoper dan gas, en de subsidies zijn aantrekkelijk, tot wel €750
 • Gemak, comfort en sfeer voor lagere prijzen
 • Pellets zijn 100% geproduceerd van afvalhout
 • Eenvoudig te bedienen
 • Volautomatisch en gemakkelijk bedienen
 • CO2-neutraal stoken en optimale verbranding
Pelletkachel met CV combineren
Een Pelletkachel CV wordt geplaatst in een systeem met CV. Dat is handig! De kachel gebruikt de hitte ook om het water door de CV-leidingen op te warmen. De HR-ketel wordt op die manier ontlast, wat zal zorgen voor reductie in gasverbruik. Een gemiddelde woning in de gemeente Opsterlandconsumeert 2780 kWh stroom en stookt 2780 m3 gas wat leidt tot een gemiddelde energienota van €166,00 in juni 2022. Geholpen door een pelletkachel cv moederhaard kan flink bespaard worden. Start met prijzen pelletkachel Siegerswoude vergelijken (juni 2022).

Prijzen vergelijken

Direct weten hoeveel een pelletkachel inclusief installatie u gaat kosten?


Hoe werkt een pelletkachel?

Een pelletkachel werkt op basis van pellets. Het betreft kleine houten staafjes, afkomstig van resthout. Een elektrisch ontstekingspatroon maakt het mogelijk dat pellets verbranden. Verse lucht uit de bestaande woonruimte of buitenlucht zorgt dat er zuurstof bij de vlam komt. Op deze manier ontstaat er warmte die terug de kamer wordt ingeblazen.

Wat is een pelletkachel op CV?

De reeds besproken pelletkachel installeert men voor 1 warme ruimte. Een pelletkachel-CV kan meerdere ruimtes verwarmen. Dat wordt gefaciliteerd door de gegenereerde warmte uit te zetten naar andere kamers. Sommige kachels worden aangesloten op het centrale verwarmingssysteem (vloerverwarming/radiatoren).

In welke gevallen is een biomassaketel interessant?

De biomassaketel is een milieuvriendelijk alternatief i.v.m een gasketel. Een dergelijke installatie werkt op basis van biomassa, in plaats van aardgas. Voorbeelden hiervan zijn houtblokken of ander organisch materiaal. De pelletketel wordt niet gebruikt voor directe warmte. De warmte die gegenereerd wordt, wordt effectief overgebracht op het leidingwater van je CV.

Met welke terugverdientijd voor mijn pelletkachel moet ik rekening houden?

De pelletkachel-terugverdientijd is erg variabel. Veel aspecten hebben invloed; gebruik, de prijzen, en het merk kachel. Experts gaan uit van een terugverdientijd tussen de 2 en 9 jaar. Daarna gaat het besparen pas echt beginnen en dient u rekening te houden met de variabele pelletkosten en afschrijving, onderhoud en vervangingen.

In de showroom een kachel kopen?

Flink wat Hollanders denken na over een inbouw pelletkachel die past in het interieur. Bezoek eens kachel showrooms in Siegerswoude waar medewerkers u de mogelijke opties kunnen showen. Wel zo gemakkelijk, want u kunt hier ook gemakkelijk een bestelling plaatsen of een kachel in de aanbieding kopen. De prijzen van juni 2022 wisselen sterk. Prijzen van monteurs naast elkaar zetten is hierom zeker zinvol.

Wat kosten pellets en wat zijn het?

Pellet zijn houten blokjes die in de kachel worden verstookt. Deze houtpellets worden ook wel eens omschreven als pelletkorrels. De mening lopen uiteen of deze manier wel milieuvriendelijk is. De maandelijkse kosten van een pelletkachel kunnen berekend worden a.d.h.v. categorie kachel en en jouw gezinssituatie (aantal verstookte pellets).


Biomassaketel laten plaatsen in Siegerswoude

Een andere full-service mogelijkheid is de biomassaketel, ook bekend als de pelletketel. Deze pellet cv-ketel stookt plantenresten, takken of houtblokken. De pelletketel is geschikt voor de CV installatie en warm water om te douchen en wassen. De biomassaketel is een duurzaam alternatief voor de CV-ketel. We hebben het over een milieuvriendelijke en aantrekkelijke beslissing: lagere vervuiling, en je hebt geen aardgas meer nodig.
 • Goedkoop, houtpellets of ander organisch afval zijn relatief goedkoop
 • Ecologisch verantwoorde keuze
 • Een gasvrije woning binnen handbereik
 • Hoge subsidies tot wel €1300 per plaatsing.

pelletkachel installateurs in siegerswoude


Pelletkachel installateurs met elkaar vergelijken

 1. Vul je gegevens in

  Zo is het duidelijk naar wie de informatie en uiteraard de offerte verstuurd moet worden. Veel uitvoerders plaatsen kachels in een specifieke omgeving.

 2. Specificeer type woning

  Vervolgens stellen we speciale vragen omtrent jouw woonobject. U kunt denken aan het soort woning, de staat van de isolatie, aantal zonnepanelen, en gezinsgrootte. Vul alles zo goed mogelijk in, dan kan de offerte goed aansluiten bij uw wensen. Geleid door uw gegevens kan de installateur een berekening maken van het vermogen van de ketel.

 3. Maak uw vraag tastbaar

  Een kachel als designstuk, of juist een installatie die in de volledige centrale verwarming kan voorzien? En wat wilt u maximaal betalen? Ook factoren als de kleur en de afmetingen doen er toe.

 4. Offertes vergelijken

  Vergelijk offertes van diverse specialisten en ga aan de slag met een betrouwbare installateur in Siegerswoude. Houd rekening met klantervaringen en kijk of het bedrijf wel gecertificeerd is (EN+ a1).

 5. Montage van de pelletkachel

  Het installatiebedrijf gaat de pelletkachel of ketel thuis installeren. Kijk na of de rookafvoer in orde is. Plaats zeker ook een uitgebreid buffervat met veel warmwateropslag. De eerste dagen is het belangrijk goed te testen. Werkt het systeem niet naar behoren? Zorg dat er z.s.m. een monteur komt, informeer hiervoor bij het pelletkachel installatiebedrijf in Siegerswoude


Offerte aanvragen

Gelijk weten hoeveel een pelletkachel inclusief installatie u gaat kosten?


Hoe werkt de pelletkachel subsidie in Siegerswoude?

In de huidige situatie zijn er veel verschillende subsidie kansen, met name met het oog op de ISDE. Er bestaan meer dan 1.700 pelletkachel / pelletketel installaties die zijn goedgekeurd door de overheid. Hoe hoog deze investeringssubsidie duurzame energie is wordt bepaald aan de hand van het vermogen (KW) van de installatie. Deze tegemoetkoming vanuit de overheid voor een kachel is natuurlijk niet mis. Het subsidiebedrag dat hiervoor doelmatig wordt toegekend varieert tussen €650 en €1000. Ter verduidelijk een aantal rekenvoorbeelden:

 • Shell 3 (CADEL SRL), vermogen 8,7 [KW], €500 subsidie.
 • Deca 8 (TSP), vermogen 7,2 [KW], €500 subsidie.
 • Oto (Tecno Cover S.r.l. – Stove Italy), vermogen 9 [KW], €500 subsidie.

Wat kan ik nog meer doen aan duurzame energie?

Er bestaan allerlei alternatieven voor de huizenbezitter die de gasaansluiting de deur uit wil doen voor de centrale verwarming in Siegerswoude. Welke maatregelen moet ik treffen om een woning compleet duurzaam te maken? Op Pelletkachelrevolutie.nl geven we alvast een voorzetje voor postcodegebied 9248.
 1. Isolatie: Begin met het isoleren van de woning. Zeker bestaande huizen zijn daarbij gebaat.
 2. Zonnepanelen: Zelf stroom opwekken heeft veel voordelen. Om jouw apparatuur van stroom te voorzien, en goedkopere energiecontract (salderen).
 3. Warmtepomp: Iets duurder, maar een prima alternatief voor de pelletkachel centrale verwarming. Deze installatie gebruikt energie uit de buitenlucht, water of bodem.
 4. Zonneboiler: een innovatieve product dat de energie van de zon gebruikt en in huis warm water (in keuken en badkamer) verzorgd.

Een kachel of ketel laten plaatsen?

Stel direct uw installatie met boiler voor tapwater samen!