Pelletkachel kopen Lippenhuizen

Vergelijk installateurs pelletketels Lippenhuizen

PELLETKACHEL VERGELIJKEN

Een pelletkachel in Lippenhuizen kopen maakt het mogelijk om uw huis op een milieuvriendelijke en zuinige manier te verwarmen. Als alternatief voor gas gebruik je pellets. Het gaat om geperste houtkorrels. Er bestaan meerdere soorten kachels, ieder met hun eigen pluspunten. Geholpen door onze vergelijker ontdek je toepasbare aanbevelingen die een bijdrage leveren aan het vergelijken van de mogelijkheden. We onderscheiden 3 soorten kachels:

  kachel installateur 8408

 1. Pelletkachel: designs verwarming, doorgaans te vinden in de huiskamer.
 2. Pelletkachel-cv: kan meerdere ruimtes verwarmen. Werkt samen met de centrale verwarming.
 3. Biomassaketel: zorgt voor verwarming door het hele huis en zorgt voor warm tapwater in keuken en badkamer. Ook wel bekend als een pelletketel.
Wat is de beste kachel in jouw situatie? Dat wordt bepaald door verschillende factoren. We spreken over: jouw type woning, wat het doel is, en het budget. Spring direct door naar het thema waar je meer over wilt lezen.
ProvincieFriesland
GemeenteOpsterland
Postcode8408
Netnummer0513 (+31513)
Gasverbruik M31580 M3
Stroomverbruik kWh2780 kWh
Gemiddelde energierekening€166,00

Een pelletkachel laten installeren (Update juli 2024)

Zoek jij een sfeervolle oplossing voor duurzaam verwarmen? In zo’n scenario is een pelletkachel kopen en laten installeren in Lippenhuizen zeer interessant. Bijvoorbeeld de Inderto 700 Elite Crystal van het merk Dal Zotto S.P.AEen andere populaire optie is Nordic Fire. We hebben het over een toegankelijke en ‘groene’ optie om sfeer en warmte in de huiskamer te creëren. Makkelijk in gebruik en onderhoud, de terugverdientijd is interessant, en u heeft recht op een mooie subsidie tot wel €1150
 • Ervaar het gemak en de sfeer voor een lage prijs
 • Pellets zijn 100% geproduceerd van afvalhout
 • Veilige en regelbare warmte
 • Systeem kan zelfstandig opereren
 • Altijd een optimale verbranding
Pelletkachel met CV combineren
Een Pelletkachel CV wordt aan de cv-installatie gekoppeld. De kachel in de woonkamer geeft warmte af dat wordt ingezet voor het verwarmen van water in de CV-leidingen. De bestaande HR-ketel kan dan beperkt draaien, wat zal zorgen voor reductie in gasverbruik. Een gemiddeld huis in de gemeente Opsterlandgebruikt 2780 kWh stroom plus 2780 m3 gas wat leidt tot een gemiddelde maandelijkse energierekening van €166,00 in juli 2024. Via aan pelletkachel cv moederhaard kan bezuinigd worden op de energiekosten. Direct prijzen pelletkachel Lippenhuizen vergelijken (juli 2024).

Prijzen vergelijken

Direct weten hoeveel een pelletkachel inclusief installatie u gaat kosten?


Hoe werkt een pelletkachel?

Een pelletkachel loopt op pellets. Dat zijn blokjes geperst hout, ontwikkeld van zaagsel of overblijfselen van hout. Een elektrische eenheid maakt het mogelijk dat pellets verbranden. Lucht uit de kamer of van buiten zorgt dat er zuurstof bij de vlam komt. Wat volgt is opstijgende warmte die terug de kamer wordt ingeblazen.

Wat is het verschil met een pelletkachel-CV?

De standaard pelletkachel is bedoeld voor het opwarmen van 1 ruimte. Een CV-pelletkachel doet nog iets meer dan dat. Dit is mogelijk via buizen waardoor warme lucht wordt geblazen. Sommige pelletkachels worden rechtstreeks aangesloten op de CV-installatie (vloerverwarming/radiatoren).

Waarom een biomassaketel laten plaatsen?

Een biomassaketel is een ‘groen’ alternatief i.v.m de CV-ketel. Deze installatie werkt op basis van biomassa, in plaats van duur en vervuilend gas. Normaal gesproken kies je natuurlijke producten als houtpellets, snippers en blokken. Een pelletketel werkt niet voor directe verwarming en is geen design object. De gegenereerde warmte wordt afgegeven op het leidingwater van jouw CV.

Wat is de terugverdientijd van de investering?

De pelletkachel-terugverdientijd wissel sterk. Er spelen zaken een rol zoals; de warmtevraag, prijzen en het type ketel. In de praktijk ligt de terugverdientijd tussen de 2 en 7 jaar. Hierna begint het besparen pas echt en betaalt u enkel de prijs van de houtpellets en eventueel onderhoud.

In de showroom een kachel kopen?

Een groot deel van de bewoners oriënteren zich op een doelmatige inbouw pelletkachel met aandacht voor een esthetisch fraaie afwerking. Ga gerust eens naar kachel showrooms in Lippenhuizen waar experts u alles over de producten kunnen vertellen. Handig, want u kunt hier vaak direct een bestelling plaatsen of een showroommodel in de aanbieding kopen. De actuele prijzen van juli 2024 lopen zeer uiteen. Aanbieders en monteurs vergelijken is daarom een aanrader.

Wat kosten pellets, en hoe werken ze?

Pellets zijn geperste houtkorrels, gemaakt van reststromen. Dikwijls duiden we houtpellets aan als pelletkorrels. Het moet nog onderzocht worden of dit goed voor het milieu is. De kosten van een pelletkachel worden mede bepaald door categorie kachel en de warmtevraag (aantal verbrande pellets).


Biomassaketel laten plaatsen in Lippenhuizen

Een krachtige en full-service mogelijkheid is de biomassaketel, vaak aangeduid als een pelletketel. Deze pellet cv-ketel stookt houtpellets, houtsnippers of houtblokken. Dit model wordt gebruikt voor een centrale verwarming toepassing en warm water om te douchen en wassen. De biomassaketel is dus de vervanger van de HR-ketel. Het wordt gekenmerkt als groene en prijs-interessante oplossing: beperkte vervuiling, en je neemt afscheid van het dure gas.
 • Betaalbaar, houtblokken of ander organisch materiaal zijn lang niet zo duur als gas
 • Relatief lage uitstoot van CO-2
 • Geen afhankelijkheid van gasprijzen
 • Gemiddelde subsidie van €1300 per kachel.

pelletkachel installateurs in lippenhuizen


Pelletkachel installateurs met elkaar vergelijken

 1. Voer jouw gegevens in

  Dat maakt dat we weten naar welke klant informatie en tevens de offerte verstuurd zal worden. Veel uitvoerders plaatsen kachels in een expliciet gebied.

 2. Verstel details over uw huis

  Wat volgt zijn relevante vragen die gaan over je woning. U kunt denken aan het type woning, welke isolatie er is aangebracht, het aantal zonnepanelen, en samenstelling van het gezin. Sla geen vragen of details over, dan is de offerte een stuk waardevoller. Geleid door je informatie kan de installateur ongeveer een inschatting maken van welk vermogen nodig is.

 3. Omschrijf specifieke behoeften

  Wilt u plaatselijke sfeerverwarming, of liever een product dat uw CV-ketel helemaal vervangt? En wat wil je maximaal uitgeven? Ook variabelen als kleur / design en gewenste afmeting spelen een rol.

 4. Meerdere offertes vergelijken

  Vergelijk offertes van meerdere aanbieders en kies een goede installateur in Lippenhuizen. Check de verhalen van andere klanten en kijk of het bedrijf wel gecertificeerd is (EN+ a1).

 5. De pelletkachel laten monteren

  Het installatiebedrijf gaat de pelletkachel of ketel bij jou thuis plaatsen. Bekijk kritisch of afvoer voor rookgas goed is ingeregeld. Koop ook altijd een buffervat dat genoeg water kan bevatten. Test het systeem zorgvuldig. Zijn er problemen? Vraag na een oplossing bij het pelletkachel installatiebedrijf in Lippenhuizen


Offerte aanvragen

Gelijk weten hoeveel een pelletkachel inclusief installatie u gaat kosten?


Is er ook pelletkachel subsidie in Lippenhuizen?

Er zijn op dit moment verschillende regelingen voor subsidie (denk dan aan de ISDE). Er is keuze uit honderden pelletkachel & pelletketel producten die zijn goedgekeurd door de overheid. Het exacte bedrag van de investeringssubsidie duurzame energie wordt bepaald aan de hand van het vermogen (KW) van de systemen. Dit alles maakt het investeren in een pelletkachel logischerwijs zeer belangrijk. Het exacte subsidiebedrag waar je recht op hebt schommelt tussen €550 en €1400. Concreet kan dit er als volgt uitzien:

 • Pian Glass (Tecno Cover S.r.l. – Stove Italy), vermogen 10,7 [KW], €535 subsidie.
 • Ecofire Nina 6 (Palazzetti Lelio), vermogen 6 [KW], €500 subsidie.
 • Ecofire Audrey 9 (Palazzetti Lelio), vermogen 9 [KW], €500 subsidie.

Wat kan ik nog meer doen aan duurzame energie?

Er zijn veel verschillende keuzes te maken voor de Nederlander die echt “0” op de meter wil voor de centrale verwarming in Lippenhuizen. Waaruit kan ik kiezen om een energieneutraal huis te realiseren? Op Pelletkachelrevolutie.nl geven we alvast een voorzetje voor postcodegebied 8408.
 1. Isolatie: Goede isolatie vormt de basis van een gasvrije woning. Woning die gebouwd zijn 1990 gaan al snel 30 – 40% minder gas verbruiken.
 2. Zonnepanelen: Het opwekking van stroom is essentieel voor de toekomst. Om de pelletkachel of warmtepomp van stroom te voorzien, en om terug te leveren aan het net.
 3. Warmtepomp: Een systeem dat concurreert met de pelletkachel centrale verwarming. Het apparaat benut de warmte uit de omgeving.
 4. Zonneboiler: een milieuvriendelijke installatie die in staat is om de energie van de zon om te zetten in warmte en zorgt voor warm tapwater.

Een kachel of ketel laten plaatsen?

Stel direct uw installatie met boiler voor tapwater samen!