Pelletkachel kopen Tijnje

Vergelijk installateurs pelletketels Tijnje

PELLETKACHEL VERGELIJKEN

Een pelletkachel in Tijnje kopen stelt jou in staat om huizen duurzaam te verwarmen. Als alternatief voor gas gebruik je pellets. Dit omschrijven we als korrels van hout uit geperst houtafval. We hebben te maken met tal van type installaties, dus zoek de voordelen & nadelen goed uit. D.m.v. deze pagina lees je actuele informatie die jou terzijde staan bij het aankopen van een installatie. Feitelijk zijn er 3 soorten kachels:

  kachel installateur 8406

 1. Pelletkachel: voor behaaglijke warmte, geschikt voor woonkamer / keuken.
 2. Pelletkachel-cv: biedt genoeg vermogen voor het hele huis. Direct aangesloten op centrale verwarming.
 3. Biomassaketel: zorgt voor de verwarming en zorgt tevens voor warm water uit de kraan. Het is hetzelfde als een pelletketel.
Wat is de beste kachel in jouw situatie? Dit heeft te maken met meerdere facetten. Denk aan: jouw soort huis, wat het doel is, en wat je maximaal wilt uitgeven. Hieronder kan je meteen springen naar een bepaald thema.
ProvincieFriesland
GemeenteOpsterland
Postcode8406
Netnummer0513 (+31513)
Gasverbruik M31580 M3
Stroomverbruik kWh2780 kWh
Gemiddelde energierekening€166,00

Betaalbaar een pelletkachel laten installeren (Update april 2024)

Bent u op zoek naar eem manier om de woonkamer op een sfeervolle manier te verwarmen? Dan is een pelletkachel kopen en laten installeren in Tijnje een uitstekende optie. Bijvoorbeeld de Cerino van het merk EvaCalorOf wat te denken van het merk Nordic Fire. We spreken dan namelijk over een verantwoorde manier om zowel warmte als sfeer in de woonkamer te halen. Eenvoudig te installeren, schoner dan de houtkachel, en u heeft recht op een mooie subsidie tot wel €800
 • Warmte en comfort, voor betaalbare prijzen
 • Bewust bezig met duurzame energie
 • Relatief weinig onderhoud
 • Volautomatisch en gemakkelijk bedienen
 • Realiseren een schone verbranding
Pelletkachel met CV combineren
Een Pelletkachel CV wordt aan de bestaande CV-ketel gekoppeld. De kachel in de huiskamer geeft warmte af dat wordt ingezet voor het verwarmen van water in de CV-leidingen. De HR-ketel wordt op die manier ontlast, wat niet alleen geld maar ook uitstoot bespaart. Een gemiddelde woning in de gemeente Opsterlandgebruikt 2780 kWh stroom en 2780 m3 gas wat leidt tot een gemiddelde energierekening van €166,00 in april 2024. Door gebruik te maken van een pelletkachel cv moederhaard kan bezuinigd worden op de energiekosten. Direct prijzen pelletkachel Tijnje vergelijken (april 2024).

Prijzen vergelijken

Direct weten hoeveel een pelletkachel inclusief installatie u gaat kosten?


Hoe werkt de pelletkachel?

Een pelletkachel loopt op pellets. Dit zijn kleine houten korrels, ontwikkeld van zaagsel of overblijfselen van hout. Er is een elektrische ontsteker die maakt dat pellets worden verbrand. Buitenlucht of lucht uit de kamer voorziet de vlam van zuurstof. Op deze wijze komt er warmte vrij die natuurlijk weer de woonkamer in kan.

Wat is een pelletkachel met CV aansluiting?

De pelletkachel die het meest verkocht wordt is geschikt voor 1 kamer. De pelletkachel-CV is toepasbaar op het gehele huis. Dat is een optie via buizen waardoor warme lucht wordt geblazen. Sommige kachels worden aangesloten op de bestaande CV-voorzieningen (vloerverwarming/radiatoren).

Wat is een biomassaketel, en wanneer is dit interessant?

Ook een biomassaketel is een prima vervanger i.v.m de HR ketel. Deze ketel heeft enkel biomassa nodig, en dus geen gas. Doorgaans zijn dit plantenresten, takken of houtblokken. Met een pelletketel haal je verwarming in huis, het is dus geen kachel voor in de kamer. De gewonnen warmte wordt weer overgebracht op het leidingwater van je CV.

Met welke terugverdientijd voor mijn pelletkachel moet ik rekening houden?

De terugverdientijd van de pelletkachel verschilt enorm. Het wordt berekend op basis van warmtevraag, prijzen en het type installatie. De huidige terugverdientijd ligt zo tussen de 5 en 9 jaar. Na deze jaren gaat u het daadwerkelijk merken in de portemonnee en heeft u alleen nog de inkoop van houtpellets en jaarlijkse controle.

Zijn showrooms geschikt om kachels te kopen?

Een groot deel van de mensen gaan voor een exclusieve inbouw pelletkachel die qua design passen bij de woning. We zien steeds meer kachel showrooms in Tijnje waar specialisten u de mogelijke opties kunnen showen. Zo kan u de kachels zien, en bovendien gewoon een model bestellen of een kachel in de aanbieding kopen. Echter, prijzen in april 2024 fluctueren enorm. Het vergelijken van monteurs is dus zeer aan te raden.

Wat zijn pellets en wat kosten ze?

Pellets zijn feitelijk geperste houtkorrels. Pelletkorrels noemen we ze ook wel, deze houtpellets. Experts vragen zich af of het milieu wel voldoende ontlast wordt. De maandelijkse kosten van een pelletkachel komen tot stand door type kachel en het type gebruik, aantal pellets dat je verbruikt.


Biomassaketel laten plaatsen in Tijnje

Een alternatieve is de biomassaketel, vaak aangeduid als een pelletketel. Deze pellet cv-ketel draait op plantenresten, takken of houtblokken. De installatie is geschikt voor de verwarmingsinstallatie en het warme water in huis. De biomassaketel is dus de vervanger van de HR-ketel. We hebben het over een milieubewuste en voordelige optie: minder vervuiling, en het huis kan van het gas af.
 • Betaalbaar, houtblokken of ander organisch materiaal zijn relatief goedkoop
 • Ecologisch verantwoorde keuze
 • Je woning van het gas af
 • Subsidies tot wel €1450 per model.

pelletkachel installateurs in tijnje


Pelletkachel installateurs met elkaar vergelijken

 1. Invullen van persoonlijke gegevens

  We hebben correct gegevens nodig naar wie de informatie en tevens de offerte aangeleverd zal worden. De meeste adviseurs werken in een expliciet gebied.

 2. Definieer uw woning eigenschappen

  In stap 2 treft u belangrijke vragen aangaande het woonobject. Bijvoorbeeld de grootte van de woning de mate van isolatie, andere duurzame verwarmingsbronnen, en aantal inwonende mensen. Probeer alle antwoorden goed in te vullen, zo ontvang je een nauwkeurig prijsvoorstel. Met behulp van je info kan de installateur een schatting maken van het vermogen van de ketel.

 3. Specificeer uw wensen

  Een pelletkachel voor de warmte en sfeer of liever een installatie die uw CV-ketel helemaal vervangt? En wat mag het kosten? Ook onderdelen als uitstraling en de hoogte van de kachel hebben invloed.

 4. Prijzen en offertes vergelijken

  Vergelijk offertes van landelijke en plaatselijke monteurs en ga voor een goed bekendstaande installateur in Tijnje. Kijk naar verhalen van andere klanten en eventuele lidmaatschap bij een brancheorganisatie (EN+ a1).

 5. Montage van de pelletkachel

  Het installatiebedrijf gaat de pelletkachel of ketel bij u thuis installeren. Loop goed na of en hoe de rookgasafvoer wordt geregeld. Ga voor een buffervat dat voldoet aan uw wensen. Probeer het systeem grondig uit. Werkt iets niet? Zorg dat er z.s.m. een monteur komt, informeer hiervoor bij het pelletkachel installatiebedrijf in Tijnje


Offerte aanvragen

Gelijk weten hoeveel een pelletkachel inclusief installatie u gaat kosten?


Beschikbaarheid pelletkachel subsidie in Tijnje?

Er zijn op dit moment meerdere opties voor subsidie, zeker als we kijken naar de ISDE. Je kan kiezen uit duizenden pelletketel / pelletkachel installaties waarbij een subsidie mogelijk is. De ondersteuning binnen de investeringssubsidie duurzame energie wordt mede bepaald door het vermogen (KW) van de installatie. Deze tegemoetkoming vanuit de overheid voor een kachel is vanzelfsprekend zeer belangrijk. Het totaalbedrag dat toepasbaar is schommelt tussen de €650 en €1350. Een aantal interessante opties:

 • Tondo Plus (Tecno Cover S.r.l. – Stove Italy), vermogen 9 [KW], €500 subsidie.
 • Ecofire Miriam 9 Pro 2 (Palazzetti Lelio), vermogen 9 [KW], €500 subsidie.
 • Ecofire Anita 12 (Palazzetti Lelio), vermogen 12,1 [KW], €605 subsidie.

Wat zijn duurzame alternatieven?

Er zijn allerlei dingen te kiezen voor de consument die echt “0” op de meter wil voor de centrale verwarming in Tijnje. Wat kan ik allemaal doen richting een energieneutrale woning? Hieronder hebben we een lijst geplaatst met ideeën voor postcodegebied 8406.
 1. Isolatie: Goede isolatie is cruciaal. Bestaande bouw (van 2005 en ouder) gaan al snel 30 – 40% minder gas verbruiken.
 2. Zonnepanelen: Je eigen stroomopwekking is fantastisch. Vanzelfsprekend voor de apparatuur in eigen huis, en om terug te leveren aan het net.
 3. Warmtepomp: Een systeem dat concurreert met de pelletkachel centrale verwarming. De installatie haalt warmte uit de omgeving.
 4. Zonneboiler: een milieuvriendelijke installatie die slim gebruik maakt van de zon en heet water kan faciliteren.

Een kachel of ketel laten plaatsen?

Stel direct uw installatie met boiler voor tapwater samen!