Pelletkachel kopen Wijnjewoude

Vergelijk installateurs pelletketels Wijnjewoude

PELLETKACHEL VERGELIJKEN

Een pelletkachel in Wijnjewoude kopen stelt jou in staat om je woning op een milieuvriendelijke manier te verwarmen. Je stookt geen gas, maar houten pelletkorrels. Dit omschrijven we als geperste houtkorrels gemaakt van restafval. Tegenwoordig kun je kiezen uit verschillende modellen kachels, met unieke specificaties en voordelen. Middels de pelletkachel-vergelijker doorzoek jij uitgebreide toelichtingen die nuttig zijn bij het maken van een goede keuze. Je kunt kiezen uit 3 soorten kachels:

  kachel installateur 9241

 1. Pelletkachel: voor lokale verwarming, geschikt voor woonkamer / keuken.
 2. Pelletkachel-cv: biedt genoeg vermogen voor het hele huis. Vaak aangesloten op radiator / vloerverwarming.
 3. Biomassaketel: verwarmt het hele huis en zorgt ook voor warm tapwater. We spreken ook van een pelletketel.
Wat is voor jou een geschikte kachel? Dat ligt aan allerlei onderdelen. Dit zijn natuurlijk: jouw type woning, wat je precies wilt verwarmen, en wat je bestedingsruimte is. Klik hieronder op een van de onderwerpen voor meer info.
ProvincieFriesland
GemeenteOpsterland
Postcode9241
Netnummer0516 (+31516)
Gasverbruik M31580 M3
Stroomverbruik kWh2780 kWh
Gemiddelde energierekening€166,00

Pelletkachel laten installeren door erkende installateur (Update juli 2022)

Vraag naar een zuinige, gezellige en sfeervolle kachel? In zo’n situatie is een pelletkachel kopen en laten installeren in Wijnjewoude zeer interessant. Denk dan bijvoorbeeld aan de PS-15-7 GRAND van het merk JustFireOok de kachels van Nordic Fire zijn populair. Het betreft een “groene” en bewuste mogelijkheid om de woonkamer (tijdelijk) sfeervol op te warmen. Het vergt weinig onderhoud, het is relatief goedkoop, en u ontvangt een forse subsidie die oploopt tot €600
 • Gemak, comfort en sfeer, altijd met een interessant kostenplaatje
 • Bewust bezig met duurzame energie
 • Zeer gemakkelijke installatie
 • temperatuurregeling kan automatisch worden geregeld
 • Schonere lucht binnen en buitenhuis
Pelletkachel met CV combineren
Een Pelletkachel CV wordt aangesloten op het bestaande CV-systeem. De kachel verwarmt het water in de CV-leidingen. De HR-ketel kan op dit moment zuiniger draaien, wat niet alleen geld maar ook uitstoot bespaart. Een gemiddelde woning in de gemeente Opsterlandgebruikt 2780 kWh stroom en 2780 m3 gas wat uitmondt in een gemiddelde energierekening van €166,00 in juli 2022. Via aan pelletkachel cv moederhaard kan men fors besparen. Ga prijzen pelletkachel Wijnjewoude vergelijken (juli 2022).

Prijzen vergelijken

Direct weten hoeveel een pelletkachel inclusief installatie u gaat kosten?


Hoe werkt een pelletkachel?

De pelletkachel werkt op pellets. Het betreft kleine houten staafjes, gemaakt van schoon hout afval. Het elektrisch ontstekingspatroon zorgt voor een snelle effectieve verbranding. Verse lucht uit de bestaande woonruimte of buitenlucht zorgt dat er voldoende zuurstof bijkomt. Zo wordt warmte gegenereerd die terug de kamer wordt ingeblazen.

Wat is een CV-pelletkachel?

De reguliere pelletkachel verwarmt slechts één ruimte. Een pelletkachel-CV verwarmt meerdere ruimtes. Dat kan via een systeem wat we ook wel kanalisatie noemen. Sommige systemen worden aan de CV gekoppeld (radiatoren/vloerverwarming).

Waarom een biomassaketel laten plaatsen?

Ook een biomassaketel is een prima vervanger i.v.m een CV-ketel. Zo’n pelletketel heeft enkel biomassa nodig, en heeft dus geen gas nodig. In de basis zijn dat houtblokken of ander organisch materiaal. Zo’n pelletketel is puur functioneel en niet decoratief interessant. De gegenereerde warmte wordt gebruikt om leidingwater te verwarmen van je CV.

Hoe lang bedraagt de terugverdientijd van een pelletkachel?

De terugverdientijd van een pelletkachel loopt zeer uiteen. Dit is namelijk sterk afhankelijk van warmtevraag, prijzen en het soort kachel. Experts gaan uit van een terugverdientijd tussen de 2 en 6 jaar. Na deze periode begint het besparen pas echt en heeft u enkel te maken met de inkoopprijs van pellets en inspectie / reparaties.

Zijn er showrooms met kachels om te kopen?

Veel bewoners preferereneen rendementvolle inbouw pelletkachel die past in het interieur. Ga eens langs bij kachel showrooms in Wijnjewoude waar adviseurs u alles over de producten kunnen vertellen. U kunt daar vaak eenvoudig een bestelling doen of een pelletkachel op voorraad kopen. Echter, prijzen in juli 2022 wisselen sterk. De tarieven van verschillende monteurs vergelijken is hierom een aanrader.

Wat zijn de prijzen van pellets, en hoe werkt het?

Pellets zijn zijn kleine, lichte staafjes afkomstig uit geperst houtafval van zagerijen. Houtpellets staan ook bekend als pelletkorrels. Er is een actueel debat over de vraag of hier gesproken mag worden over milieuvriendelijk. De afschrijvingen en kosten van een pelletkachel kunnen berekend worden a.d.h.v. soort installatie en de gebruiksintensiteit / aantal verstookte pellets.


Biomassaketel laten plaatsen in Wijnjewoude

Een alternatieve woning dekkende optie is de biomassaketel, vaak aangeduid als een pelletketel. De pellet cv-ketel werkt op houtpellets, houtsnippers of houtblokken. De ketel wordt gebruikt voor aansturing van radiatoren/vloerverwarming en warm water uit de kraan. De biomassaketel is dus de vervanger van de HR-ketel. Dit segment is een groene en voordelige keuze: minder CO-2 belasting, en je hebt geen aardgas meer nodig.
 • Besparend, biomassa is lang niet zo duur als gas
 • Biomassa energie is altijd beschikbaar
 • Niet afhankelijk van stijgende gasprijzen
 • Interessante subsidieregeling, tot wel €700 per systeem.

pelletkachel installateurs in wijnjewoude


Pelletkachel installateurs met elkaar vergelijken

 1. Voer jouw gegevens in

  We hebben correct gegevens nodig naar wie de details en uiteraard de offerte aangeleverd zal worden. Veel installateurs werken in een expliciet gebied.

 2. Definieer uw woning eigenschappen

  Wat volgt zijn verschillende vragen die gaan over je woonobject. Voorbeelden zijn de grootte van het huis of de woning goed geïsoleerd is, aantal zonnepanelen, en de omvang van het huishouden. Sla geen vragen of details over, anders kan de installateur geen concrete offerte maken. Middels je data kan de installateur een zinnige raming maken van het benodigde vermogen.

 3. Beschrijf de noodzaak

  Een kachel om te genieten van extra warmte in de kamer of een model die voorziet in de volledige warmtevraag? En hoeveel geld heb je precies gereserveerd? Ook variabelen als ambiance en gewenste afmeting maken deel uit van de beslissing.

 4. Voorwaarden en offertes vergelijken

  Vergelijk offertes van lokale en regionale bedrijven en kies voor een professionele installateur in Wijnjewoude. Bekijk de beoordelingen en aanwezige keurmerken (EN+ a1).

 5. De pelletkachel laten plaatsen

  De monteur komt de pelletkachel of ketel op de gewenste plek installeren. Check of er een goede afvoer wordt aangebracht. Ga voor een groot buffervat voor voldoende warm water. Probeer het systeem grondig uit. Is iets niet in orde? Vraag na een oplossing bij het pelletkachel installatiebedrijf in Wijnjewoude


Offerte aanvragen

Gelijk weten hoeveel een pelletkachel inclusief installatie u gaat kosten?


Is er voor mij ook pelletkachel subsidie in Wijnjewoude?

Momenteel bestaan er verschillende subsidies en tegemoetkomingen (binnen de ISDE regeling). Je vindt meer dan 1.850 pelletketel / pelletkachel systemen waarbij een subsidie mogelijk is. De toekenning van de investeringssubsidie duurzame energie wordt mede bepaald door het vermogen (KW) van de installatie. Deze tegemoetkoming vanuit de overheid voor een kachel is ontegenzeggelijk aanlokkelijk. Het bedrag dat toepasbaar is schommelt tussen de €400 en €1300. Een aantal interessante opties:

 • CADEL DOGE AIR PLUS (CADEL SRL), vermogen 10,5 [KW], €525 subsidie.
 • Carmen 10 (TSP), vermogen 9,9 [KW], €500 subsidie.
 • Piano (Tecno Cover S.r.l. – Stove Italy), vermogen 10,7 [KW], €535 subsidie.

Op welke manier kan ik mijn woning verder verduurzamen?

Er zijn meerdere opties voor wie echt “0” op de meter wil voor de centrale verwarming in Wijnjewoude. Waaruit kan ik kiezen met het oog op energieneutraal leven? Op deze website hebben we een aantal investeringen op een rij gezet voor postcodegebied 9240, 9241.
 1. Isolatie: De basis van elke woning is isolatie. Bestaande bouw (van 2005 en ouder) gaan al snel 30 – 40% minder gas verbruiken.
 2. Zonnepanelen: Zelf stroom opwekken heeft veel voordelen. Om de pelletkachel of warmtepomp van stroom te voorzien, en om terug te leveren aan het net.
 3. Warmtepomp: Een goed alternatief van de pelletkachel centrale verwarming. De pomp maakt slim gebruik van energie uit de omgeving.
 4. Zonneboiler: een innovatieve installatie die energie van de zon opvangt en voorziet in warm water in huis.

Een kachel of ketel laten plaatsen?

Stel direct uw installatie met boiler voor tapwater samen!