Pelletkachel kopen Ferwerderadiel

Vergelijk installateurs pelletketels Ferwerderadiel

PELLETKACHEL VERGELIJKEN

Een pelletkachel in Ferwerderadiel kopen biedt jou de kans om uw woning op een milieuvriendelijke manier te verwarmen. Je stookt geen gas, maar houtpellets. Dit omschrijven we als machinaal geperste korrels van zaagsel. We onderscheiden velerlei kachels, die allemaal unieke eigenschappen hebben. Door gebruik te maken van onze vergelijker vind je veelzijdige details die een bijdrage leveren aan het maken van een goede keuze. We maken onderscheid tussen 3 type modellen:

  kachel installateur 9112

 1. Pelletkachel: verwarmt één ruimte, geschikt voor woonkamer / keuken.
 2. Pelletkachel-cv: kan meerdere ruimtes verwarmen. Gesloten systeem met centrale verwarming.
 3. Biomassaketel: 30% goedkoper dan gas, stuurt verwarming aan en zorgt tevens voor warm tapwater. Vaak noemen we dit een pelletketel.
Welke kachel wordt aangeraden? Dat hangt af van diverse zaken. Je kunt denken aan: woning-specificaties, het stoomniveau, en de maximum prijs. Klik hieronder op een van de onderwerpen voor meer info.
ProvincieFriesland
GemeenteFerwerderadiel
Postcode9112
Netnummer0519 (+31519)
Gasverbruik M31500 M3
Stroomverbruik kWh2610 kWh
Gemiddelde energierekening€157,00

Betaalbaar een pelletkachel laten installeren (Update mei 2024)

Behoefte aan een mooie, functionele en duurzame manier van verwarmen? Dan is kiezen voor een pelletkachel kopen en laten installeren in Ferwerderadiel iets om te overwegen. Neem bijvoorbeeld de ATLAS van het merk FerroliNordic Fire is ook een uitstekende optie. Het is absoluut een toegankelijke en ‘groene’ optie om het aangenaam warm te maken in de huiskamer. Het is zeer gemakkelijk in gebruik, het is relatief goedkoop, en u heeft recht op een mooie subsidie tot wel €800
 • Ervaar het gemak en de sfeer, en nog betaalbaar ook
 • Milieuvriendelijk “groen afval” verstoken in huis
 • Eenvoudig te bedienen
 • Volautomatisch en gemakkelijk bedienen
 • Relatief weinig as
Pelletkachel met CV combineren
Een Pelletkachel CV werkt samen met de bestaande CV-ketel. De kachel in de huiskamer warmt het water dat door de leidingen van de CV stroomt op. Je HR-ketel zal op deze manier efficiënt werken, wat de gasconsumptie zal reduceren. Een gemiddeld huishouden in de gemeente Ferwerderadielverbruikt 2610 kWh stroom en stookt 2610 m3 gas wat resulteert in een gemiddelde maandelijkse energienota van €157,00 in mei 2024. Middels een pelletkachel cv moederhaard kan men fors besparen. Ga prijzen pelletkachel Ferwerderadiel vergelijken (mei 2024).

Prijzen vergelijken

Direct weten hoeveel een pelletkachel inclusief installatie u gaat kosten?


Hoe werkt een pelletkachel?

In een pelletkachel stookt men pellets. Dat zijn blokjes geperst hout, vaak gemaakt van zaagsel (houtafval). Een elektrische eenheid zorgt dat de pellets branden. Buitenlucht of lucht uit de woonkamer zorgt dat er zuurstof bij de vlam komt. Zo wordt warmte gegenereerd die natuurlijk weer de woonkamer in kan.

Wat is het verschil met een pelletkachel-CV?

Een normale pelletkachel is effectief voor 1 ruimte. Een CV-pelletkachel doet nog iets meer dan dat. Dit kan door de warmte ook naar andere vertrekken te transporteren. Sommige pelletkachels worden rechtstreeks aangesloten op de CV-installatie (radiatoren/vloerverwarming).

Waarom een biomassaketel laten plaatsen?

De biomassaketel is een goed substituutvoor een gasketel. Deze installatie verbruikt biomassa, en geen aardgas. In de basis zijn dat plantenresten, takken of houtblokken. Een pelletketel geeft geen warmte af aan de directe omgeving. De gewonnen warmte wordt afgegeven aan het leidingwater van jouw CV.

Hoeveel jaar is de terugverdientijd van mijn pelletkachel?

De huidige pelletkachel terugverdientijd verschilt enorm. Het is afhankelijk van variabelen als het gebruik, de prijzen, en het merk kachel. Gemiddeld genomen ligt de terugverdientijd tussen de 6 en 9 jaar. Hierna gaat het besparen pas echt beginnen en blijven alleen nog de prijs van de houtpellets en eventueel onderhoud.

Een kachel kopen in een showroom?

Een groot deel van de Hollanders oriënteren zich op een rendementvolle inbouw pelletkachel passend bij het design van de woonkamer. Ga eens langs bij kachel showrooms in Ferwerderadiel waar adviseurs u de verschillende mogelijkheden laten zien. Wel zo gemakkelijk, want u kunt hier ook meteen bestellen of showroommodellen met korting kopen. Let op: prijzen van mei 2024 wisselen sterk. De prijzen van verschillende aanbieders vergelijken is daardoor geen gek idee.

Hoeveel kosten pellets, en wat is precies?

Pellets zijn houtkorrels van geperst zuiver hout. Deze houtpellets worden ook wel eens omschreven als pelletkorrels. Het moet nog onderzocht worden of deze vorm wel duurzaam genoemd kan worden. De kosten van een pelletkachel worden berekend op basis van model/merk kachel en en jouw gezinssituatie (aantal verstookte pellets).


Biomassaketel laten plaatsen in Ferwerderadiel

Een innovatieve en handige mogelijkheid is de biomassaketel, ook bekend als de pelletketel. Een dergelijke pellet cv-ketel werkt op houtblokken of ander organisch materiaal. De ketel wordt aangeraden voor een CV toepassing en warm tapwater. Met de biomassaketel kan de CV-ketel dus de deur uit. We hebben het over een bewuste en relatief goedkope oplossing: beperkte broeikas uitstoot, en het huis kan van het gas af.
 • Goedkoop, biomassa is goedkoper dan gas
 • Biomassa energie is altijd beschikbaar
 • Een gasvrije woning binnen handbereik
 • Royale subsidies, tot wel €400 per kachel.

pelletkachel installateurs in ferwerderadiel


Pelletkachel installateurs met elkaar vergelijken

 1. Voer jouw gegevens in

  Graag horen wij naar welk adres details en misschien de offerte aangeleverd zal worden. Veel aannemers focussen zich op een bepaalde regio.

 2. Omschrijf uw woning

  Vervolgens stellen we speciale vragen inzake het huis. Denk aan de grootte van het huis welke isolatie er is aangebracht, de aanwezigheid van zonnepanelen, en de omvang van het huishouden. Probeer alle antwoorden goed in te vullen, dan is de offerte direct kloppend en geschikt. Met behulp van uw verstrekte info kan de installateur ook iets zeggen over het vermogen van de ketel.

 3. Maak uw vraag tastbaar

  Een mooie kachel in de kamer, of bij voorkeur een product die voorziet in de volledige warmtevraag? En wat wilt u maximaal betalen? Ook variabelen als ambiance en de beschikbare maten maken deel uit van de beslissing.

 4. Kosten en offertes vergelijken

  Vergelijk offertes van meerdere bedrijven en kies een betrouwbare installateur in Ferwerderadiel. Let op referenties en controleer of benodigde keurmerken aanwezig zijn (EN+ a1).

 5. Plaatsing van de pelletkachel

  De monteur gaat de pelletkachel of ketel in de woning installeren. Loop goed na of de rookgasafvoer goed geïnstalleerd wordt. Neem ook een buffervat dat genoeg water kan bevatten. Neem de gehele installatie goed door. Werkt iets niet? Neem dan gelijk contact op met het pelletkachel installatiebedrijf in Ferwerderadiel


Offerte aanvragen

Gelijk weten hoeveel een pelletkachel inclusief installatie u gaat kosten?


Kan ik aanspraak maken op pelletkachel subsidie in Ferwerderadiel?

Hedendaags vind je verscheidene opties voor subsidie, zeker als we kijken naar de ISDE. Er zijn meer dan 1.900 pelletkachel / pelletketel installaties die gedekt worden door de regeling. De toekenning van de investeringssubsidie duurzame energie wordt mede bepaald door het vermogen in KW van het modellen. De subsidieregeling maakt de installatie van een kachel overduidelijk verleidelijk. Het totaalbedrag waar je recht op hebt ligt tussen de €600 en €1300. Hierbij een aantal voorbeelden:

 • Beatrice (Dal Zotto S.P.A), vermogen 10,2 [KW], €510 subsidie.
 • Norma RR8-RU (AMG S.p.A.), vermogen 7,6 [KW], €500 subsidie.
 • Reeva 9 (Ravelli), vermogen 8,1 [KW], €500 subsidie.

Wat kan ik verder doen voor een energieneutrale woning?

Er bestaan allerlei alternatieven voor wie de gasaansluiting de deur uit wil doen voor de centrale verwarming in Ferwerderadiel. Welke maatregelen moet ik treffen om een energieneutraal huis te realiseren? Onderstaand hebben we diverse investeringen opgesomd voor postcodegebied 9111, 9112.
 1. Isolatie: Goede isolatie vormt de basis van een gasvrije woning. Huizen gebouwd voor 2010 kunnen significant besparen op de energierekening.
 2. Zonnepanelen: Zelf stroom genereren heeft de toekomst. Om te voorzien in jouw eigen elektriciteitsconsumptie, en bij te dragen aan een duurzame wereld (terugleveren).
 3. Warmtepomp: Een CV-ketel alternatief, net als de pelletkachel centrale verwarming. Deze installatie onttrekt energie uit de grond, grondwater of lucht.
 4. Zonneboiler: een milieuvriendelijk product dat gebruik maakt van energie van de zon en in huis warm water (in keuken en badkamer) verzorgd.

Een kachel of ketel laten plaatsen?

Stel direct uw installatie met boiler voor tapwater samen!Alle plaatsen in deze gemeente