Pelletkachel kopen Bakkeveen

Vergelijk installateurs pelletketels Bakkeveen

PELLETKACHEL VERGELIJKEN

Een pelletkachel in Bakkeveen kopen stelt je in de gelegenheid om woningen op een milieuvriendelijke manier te verwarmen. Als alternatief voor gas gebruik je speciale pellets van hout. Dit omschrijven we als houtkorrels van geperst, zuiver hout. Er zijn verscheidene soorten installaties, met elk hun voordelen en nadelen. Dankzij deze website lees je toepasbare informatie die jou terzijde staan bij het laten installeren van een installatie. Eigenlijk zijn er drie type kachels:

  kachel installateur 9243

 1. Pelletkachel: designs verwarming, meestal geplaatst in de woonkamer
 2. Pelletkachel-cv: verwarmt een groot deel van het huis. Aangesloten op radiatoren of vloerverwarming.
 3. Biomassaketel: hét alternatief voor de CV-ketel, verwarmt het huis en zorgt tevens voor warm water uit de kraan. We spreken ook van een pelletketel.
Welke kachel past bij jouw woning? Dit wordt bepaald middels specifieke randvoorwaarden. Je kunt denken aan: woning-specificaties, wat het doel is, en wat je maximaal wilt uitgeven. Klik hieronder op een van de onderwerpen voor meer info.
ProvincieFriesland
GemeenteOpsterland
Postcode9243
Netnummer0516 (+31516)
Gasverbruik M31580 M3
Stroomverbruik kWh2780 kWh
Gemiddelde energierekening€166,00

Pelletkachel laten installeren door erkende installateur (Update mei 2023)

Interesse in een mooie, functionele en duurzame manier van verwarmen? In zo’n situatie is een pelletkachel kopen en laten installeren in Bakkeveen iets om te overwegen. Denk dan bijvoorbeeld aan de Ecofire Elettra 9 van het merk Palazzetti LelioOf wat te denken van het merk Nordic Fire. We spreken dan namelijk over een toegankelijke en ‘groene’ optie om rendabel warmte en sfeer te creëren in de woonkamer. Het is gemakkelijk te bedienen, schoner dan de houtkachel, en er is een royale subsidie mogelijk tot wel €1250
 • Innovatieve verwarmingsoplossing, voor betaalbare prijzen
 • Uitsluitend goedgekeurde pellets gebruiken
 • Veilige en regelbare warmte
 • Automatische pellet invoer waardoor lang gestookt kan worden
 • Schonere lucht binnen en buitenshuis
Pelletkachel met CV combineren
Een Pelletkachel CV wordt aangesloten op de centrale verwarming. De kachel in de woonkamer gebruikt de hitte ook om het water door de CV-leidingen op te warmen. De bestaande HR-ketel kan dan beperkt draaien, wat een flinke gasbesparing kan realiseren. Een gemiddeld huis in de gemeente Opsterlandgebruikt 2780 kWh stroom plus nog eens 2780 m3 gas wat resulteert in een gemiddelde energierekening van €166,00 in mei 2023. Middels een pelletkachel cv moederhaard kan bezuinigd worden op de energiekosten. Direct prijzen pelletkachel Bakkeveen vergelijken (mei 2023).

Prijzen vergelijken

Direct weten hoeveel een pelletkachel inclusief installatie u gaat kosten?


Hoe werkt de pelletkachel?

Een pelletkachel werkt op basis van pellets. Dat zijn blokjes geperst hout, gemaakt van zaagsel en snippers. De elektrische ontsteker maakt de verbranding van pellets mogelijk. Lucht uit de kamer of van buiten zorgt voor zuurstof voor de vlam. Zodoende komt er warmte tot stand die natuurlijk weer de woonkamer in kan.

Wat is een CV-pelletkachel?

De gewone pelletkachel maakt een 1 kamer verwarming mogelijk. De CV-pelletkachel kan met gebruiken voor de hele woning. De verwarming loopt door de gegenereerde warmte uit te zetten naar andere kamers. Sommige apparaten worden aan de CV gekoppeld (radiatoren/vloerverwarming).

Een biomassaketel als vervanger voor de CV-ketel?

Ook een biomassaketel is een prima vervanger voor je HR ketel. Zo’n apparaat werkt op biomassa, en dus geen gas. Hiervoor gebruikt men houtblokken of ander organisch materiaal. Met een pelletketel haal je verwarming in huis, het is dus geen kachel voor in de kamer. De warmte die uit het proces ontstaat wordt gebruikt om leidingwater te verwarmen van de centrale verwarmingsinstallatie.

Wat is de geschatte terugverdientijd van de pelletkachel?

De terugverdientijd van een pelletkachel is tamelijk flexibel. Er spelen zaken een rol zoals; het gebruik, de prijzen, en het type installatie. Vaak wordt gesproken over een terugverdientijd tussen de 4 en 9 jaar. Daarna kunt u fors besparen op de stookkosten en heeft u nog te maken met de variabele pelletkosten en jaarlijkse controle.

Een kachel kopen in een showroom?

Aanzienlijk veel mensen neigen naar een doelmatige inbouw pelletkachel die aansluit op het interieur. Er zijn kachel showrooms in Bakkeveen waar installateurs u alles over de producten kunnen vertellen. Doorgaans kunt u hier eenvoudig een bestelling doen of aanbiedingen van showmodellen kopen. Desondanks, prijzen in mei 2023 zijn nogal variabel. Installatiebedrijven met elkaar vergelijken is dan ook zeer aan te raden.

Wat zijn de prijzen van pellets?

Pellets zijn feitelijk geperste houtkorrels. Pelletkorrels noemen we ze ook wel, deze houtpellets. Het is niet helemaal duidelijk of dit gezond en milieuvriendelijk is. De wekelijkse kosten van een pelletkachel worden gevormd door categorie kachel en het stook niveau, oftewel het aantal verbrande pellets.


Biomassaketel laten plaatsen in Bakkeveen

Een innovatieve en goede optie is de biomassaketel, in de volksmond ook wel een pelletketel. De pellet cv-ketel werkt op biomassa als houtsnippers/blokken. De biomassaketel wordt gebruikt voor verwarming van de woning en voorziet in warm tapwater. Deze biomassaketel is dus een 100% vervanger van de CV-ketel. Wij omschrijven dit als een duurzame en voordelige optie: minder CO-2 belasting, en de woning wordt gasloos verwarmd.
 • Bezuinigen, natuurlijke producten als houtpellets, snippers en blokken zijn veel betaalbaarder dan gas
 • Biomassaproducten zijn hernieuwbaar en ecologisch verantwoord
 • Geen effect van de stijgende gasprijs
 • Royale subsidies, tot wel €1150 per kachel.

pelletkachel installateurs in bakkeveen


Pelletkachel installateurs met elkaar vergelijken

 1. Persoonsgegevens invoeren

  Graag horen wij naar wie specificaties en wellicht een offerte toegezonden moet worden. Veel aannemers zijn beperkt tot een bepaalde regio.

 2. Verstel details over uw huis

  Vervolgens stellen we diverse vragen met betrekking tot uw woonobject. Denk aan het type huis, welke isolatie er is aangebracht, of er ook zonnepanelen aanwezig zijn, en de grootte van het huishouden. Wees zo volledig mogelijk, zo ontvang je een nauwkeurig prijsvoorstel. Middels je verstrekte info kan de installateur een schatting maken van het minimale vermogen van de kachel.

 3. Wat is uw wensenlijstje?

  Een pelletkachel voor comfort in de kamer of juist een installatie dat er voor zorgt dat de CV-ketel helemaal de deur uit kan? En hoeveel geld heb je precies gereserveerd? Ook onderdelen als ambiance en de grootte hebben invloed.

 4. Voorwaarden en offertes vergelijken

  Vergelijk offertes van meerdere aanbieders en maak een keuze voor een betrouwbare installateur in Bakkeveen. Let op recensies en certificaten (EN+ a1).

 5. Montage van de pelletkachel

  De monteur gaat de pelletkachel of ketel in de woning monteren. Check naderhand of de rookafvoer in orde is. Ga voor een buffervat (die is warm tapwater kan voorzien). Probeer het systeem grondig uit. Zijn er problemen? Laat het niet rusten, maar geef het gelijk aan bij het pelletkachel installatiebedrijf in Bakkeveen


Offerte aanvragen

Gelijk weten hoeveel een pelletkachel inclusief installatie u gaat kosten?


Is er ook pelletkachel subsidie in Bakkeveen?

Recent kun je gebruik maken van diverse subsidie kansen, met name met het oog op de ISDE. Er is keuze uit duizenden pelletkachel / pelletketel installaties die vallen onder deze regeling. De hoogte van de investeringssubsidie duurzame energie wordt berekend door het vermogen (KW) van de installatie. Een dergelijke subsidie maakt het laten plaatsen van een kachel uiteraard aantrekkelijk. Het subsidiebedrag dat je terug kunt krijgen ligt tussen de €650 en €1050. Enkele voorbeelden zijn:

 • CADEL EOLO (CADEL SRL), vermogen 9 [KW], €500 subsidie.
 • Atmosfera 10 (TSP), vermogen 9,9 [KW], €500 subsidie.
 • Pian Glass (Tecno Cover S.r.l. – Stove Italy), vermogen 10,7 [KW], €535 subsidie.

Wat kan ik nog meer doen aan duurzame energie?

Er zijn altijd meerdere opties te overwegen voor de Nederlander die een energieneutrale woning wil voor de centrale verwarming in Bakkeveen. Wat kan ik allemaal doen als ik helemaal van het gas af wil? Op deze pagina geven onze specialisten een aantal suggesties voor postcodegebied 9243.
 1. Isolatie: De basis van elke woning is isolatie. Met name oudere woningen kunnen zo al tot 40% besparen.
 2. Zonnepanelen: Zelf je stroom opwekken met panelen is visie. Vanzelfsprekend voor de apparatuur in eigen huis, en lagere energierekening (terugleveren).
 3. Warmtepomp: Een goed alternatief van de pelletkachel centrale verwarming. Het apparaat neemt warmte uit de omgeving.
 4. Zonneboiler: een milieuvriendelijk product dat de energie van de zon gebruikt en zorgt voor warm tapwater.

Een kachel of ketel laten plaatsen?

Stel direct uw installatie met boiler voor tapwater samen!