Pelletkachel kopen Drachten-Azeven

Vergelijk installateurs pelletketels Drachten-Azeven

PELLETKACHEL VERGELIJKEN

Een pelletkachel in Drachten-Azeven kopen faciliteert de mogelijkheid om een huis op een milieuvriendelijke manier te verwarmen. Als alternatief voor gas gebruik je unieke korrels van hout. Het gaat om geperste houtkorrels gemaakt van restafval. Er zijn diverse soorten kachels, met allemaal duidelijke voor- en nadelen. Door gebruik te maken van deze pagina vind je bruikbare aanbevelingen die van pas komen bij het vergelijkingsproces van deze modellen. In de praktijk hebben we het over drie type installaties:

  kachel installateur 9207

 1. Pelletkachel: design warme sfeerhaard, plaatsing geschikt in woonkamers.
 2. Pelletkachel-cv: zorgt voor een warme woning. Vaak aangesloten op radiator / vloerverwarming.
 3. Biomassaketel: zorgt voor verwarming door het hele huis en regelt warm tapwater. Installateurs hebben het vaak over pelletketel.
Wat is de beste kachel in jouw situatie? Dat hangt af van allerlei aspecten. Bijvoorbeeld: jouw soort woning, de wensen, en het budget. Kies hieronder een van de onderwerpen.
ProvincieFriesland
GemeenteOpsterland
Postcode9207
Netnummer0512 (+31512)
Gasverbruik M31580 M3
Stroomverbruik kWh2780 kWh
Gemiddelde energierekening€166,00

Goedkoop een pelletkachel laten installeren (Update juli 2022)

Vraag naar een zuinige en milieuvriendelijke verwarming? In zo’n geval is een pelletkachel kopen en laten installeren in Drachten-Azeven zeer interessant. Je kunt kiezen voor de Greco van het merk Tecno Cover S.r.l. – Stove ItalyOf natuurlijk een Nordic Fire. Dit is namelijk een zuinige en duurzame manier om zowel warmte als sfeer in de woonkamer te halen. Makkelijk in gebruik en onderhoud, schoner dan de houtkachel, en de subsidies zijn aantrekkelijk, tot wel €1450
 • Gemak, comfort en sfeer met een laag kostenplaatje
 • Pellets zijn 100% geproduceerd van afvalhout
 • Zeer gemakkelijke installatie
 • “Sfeervol” verwarmen met zicht op de vlammen
 • Schone lucht binnen en buitenshuis
Pelletkachel met CV combineren
Een Pelletkachel CV wordt geplaatst in een systeem met CV. De kachel in de huiskamer gebruikt de hitte ook om het water door de CV-leidingen op te warmen. De HR-ketel wordt op die manier ontlast, wat een flinke gasbesparing kan realiseren. Een gemiddeld huishouden in de gemeente Opsterlandgebruikt 2780 kWh stroom en nog eens 2780 m3 gas wat leidt tot een gemiddelde energierekening van €166,00 in juli 2022. Geholpen door een pelletkachel cv moederhaard kan men fors besparen. Ga prijzen pelletkachel Drachten-Azeven vergelijken (juli 2022).

Prijzen vergelijken

Direct weten hoeveel een pelletkachel inclusief installatie u gaat kosten?


Hoe werkt de pelletkachel?

Een pelletkachel werkt op basis van pellets. Dit zijn kleine houten korrels, geproduceerd van samengeperste houtvezels. Een elektrische eenheid zorgt ervoor dat pellets kunnen ontbranden. Verse lucht uit de bestaande woonruimte of buitenlucht zorgt voor zuurstof bij de vlam. Zo wordt warmte gegenereerd die weer terug de woning in gaat.

Wat is dan een pelletkachel met CV aansluiting?

De reguliere pelletkachel is bedoeld voor het opwarmen van 1 ruimte. Een pelletkachel-CV kan meerdere vertrekken verwarmen. Dat wordt gefaciliteerd door de gegenereerde warmte uit te zetten naar andere kamers. Sommige cv-pelletkachels kunnen rechtstreeks gekoppeld worden aan de CV (radiatoren/vloerverwarming).

Hoe werkt een biomassaketel, en is het wat voor mij?

Een biomassaketel is een ‘groen’ alternatief i.v.m de CV-ketel. Zo’n ketel gebruikt als brandstof biomassa, en dus geen gas. Voorbeelden hiervan zijn houtpellets of blokken. Vaak plaatst men deze pelletketels in de garage, bijkeuken of kelder. De gegenereerde warmte wordt weer overgebracht op het leidingwater van uw centrale verwarmingsinstallatie.

Wat is de geschatte terugverdientijd van de pelletkachel?

De huidige pelletkachel terugverdientijd is tamelijk flexibel. Dit wordt berekend aan de hand van de warmtevraag, prijzen en het merk kachel. De huidige terugverdientijd ligt zo tussen de 2 en 6 jaar. Daarna kunt u uw huis dus voordeliger verwarmen en dient u rekening te houden met de prijs van de houtpellets en eventueel onderhoud.

Zelf een kachel in de showroom kopen?

Een groot deel van de woningeigenaren gaan voor een exclusieve inbouw pelletkachel die voldoet aan design componenten van het huis. Er zijn kachel showrooms in Drachten-Azeven waar consultants u de mogelijke opties kunnen showen. U kunt daar vaak eenvoudig een bestelling doen of een kachel in de aanbieding kopen. Let op: prijzen van juli 2022 kunnen sterk fluctueren. De prijzen van verschillende aanbieders vergelijken is daardoor geen gek idee.

Hoeveel kosten pellets, en wat is precies?

Pellets zijn geperste houtkorrels, gemaakt van reststromen. Houtpellets staan ook bekend als pelletkorrels. Het moet nog onderzocht worden of deze manier wel milieuvriendelijk is. Het onderhoud en kosten van een pelletkachel worden mede bepaald door soort kachel en het soort gebruik (hoeveel pellets je stookt).


Biomassaketel laten plaatsen in Drachten-Azeven

Een efficiënte en populaire optie is de biomassaketel, wat feitelijk hetzelfde is als een pelletketel. Een dergelijke pellet cv-ketel stookt organische materialen zoals hout, mest, of tuinafval. Deze installatie zorgt voor de centrale verwarmingsinstallatie en warm water om te douchen en wassen. Deze biomassaketel is dus een 100% vervanger van de CV-ketel. Het betreft een milieuvriendelijke en voordelige mogelijkheid: beperkte vuile uitstoot, en de gasaansluiting kan de deur uit.
 • Betaalbaar, houtsnippers en pellets zijngoedkoper dan gas
 • Ecologisch verantwoorde keuze
 • Niet gebonden aan de toenemende gasprijs
 • Aantrekkelijke subsidies, tot wel €850 per plaatsing.

pelletkachel installateurs in drachten-azeven


Pelletkachel installateurs met elkaar vergelijken

 1. Persoonsgegevens invoeren

  Dat maakt dat we weten naar wie de informatie en misschien de offerte verstuurd moet worden. Veel adviseurs focussen zich op een expliciet gebied.

 2. Definieer uw woning eigenschappen

  Nu volgen relevante vragen omtrent het huis. Bijvoorbeeld het soort woning, of de woning goed geïsoleerd is, andere duurzame verwarmingsbronnen, en het aantal gezinsleden. Probeer alle antwoorden goed in te vullen, zo ontvang je een nauwkeurig prijsvoorstel. Geleid door uw ingevulde gegevens kan de installateur een schatting maken van het minimale vermogen van de kachel.

 3. Beschrijf de noodzaak

  Wilt u plaatselijke sfeerverwarming, of liever een model die zorg draagt voor de centrale verwarming en warm water? En wat mag het kosten? Ook randvoorwaarden als kleur / design en de afmetingen zijn beslissend.

 4. Prijzen en offertes vergelijken

  Vergelijk offertes van landelijke en plaatselijke leveranciers en maak een keuze voor een betrouwbare installateur in Drachten-Azeven. Kijk naar beoordelingen en eventuele lidmaatschap bij een brancheorganisatie (EN+ a1).

 5. De pelletkachel laten installeren

  De installateur gaat de pelletkachel of ketel in het huis installeren. Check of de rookgasafvoer goed geïnstalleerd wordt. Ga voor een buffervat (die is warm tapwater kan voorzien). Probeer het systeem grondig uit. Functioneert de installatie niet goed? Laat het niet rusten, maar geef het gelijk aan bij het pelletkachel installatiebedrijf in Drachten-Azeven


Offerte aanvragen

Gelijk weten hoeveel een pelletkachel inclusief installatie u gaat kosten?


Hoe zit het met de pelletkachel subsidie in Drachten-Azeven?

In de huidige situatie zijn er verscheidene opties voor subsidie, zeker als we kijken naar de ISDE. Je vindt honderden pelletketel of pelletkachel installaties die op de ISDE-lijst staan. De hoogte van de investeringssubsidie duurzame energie wordt gecalculeerd door het vermogen (KW) van de installatie. Deze tegemoetkoming vanuit de overheid voor een kachel is natuurlijk erg aantrekkelijk. Het exacte bedrag waar je recht op hebt loopt uiteen tussen €700 en €1200. Concreet kan dit er als volgt uitzien:

 • FRAME³ 9 kW (CADEL), vermogen 9,4 [KW], €500 subsidie.
 • Aquas 15 (Tim Sistem), vermogen 14,6 [KW], €1400 subsidie.
 • Greco (Tecno Cover S.r.l. – Stove Italy), vermogen 9,5 [KW], €500 subsidie.

Zijn er verder nog meer duurzame energiebronnen?

Er zijn allerlei dingen te kiezen voor de consument die het huis energiezuinig wil maken voor de centrale verwarming in Drachten-Azeven. De vraag is; wat kan ik doen als ik mijn woning volledig wil verduurzamen? Hieronder hebben onze experts hun adviezen gegeven voor postcodegebied 9207.
 1. Isolatie: De eerste stap is altijd isoleren. Woning die gebouwd zijn 1990 kunnen significant besparen op de energierekening.
 2. Zonnepanelen: Zelf stroom opwekken heeft veel voordelen. Om jouw apparatuur van stroom te voorzien, en natuurlijk teruglevering (salderen).
 3. Warmtepomp: Een systeem dat concurreert met de pelletkachel centrale verwarming. Dit systeem maakt slim gebruik van warmte uit de bodem of lucht.
 4. Zonneboiler: een milieuvriendelijke installatie die zonlicht omzet in warmte en zorgt voor warm tapwater.

Een kachel of ketel laten plaatsen?

Stel direct uw installatie met boiler voor tapwater samen!