Pelletkachel kopen Luxwoude

Vergelijk installateurs pelletketels Luxwoude

PELLETKACHEL VERGELIJKEN

Een pelletkachel in Luxwoude kopen stelt jou in staat om een huis zuinig of zelfs gasvrij te verwarmen. In plaats van gas gebruik je houten pelletkorrels. Het betreft geperste houtkorrels gemaakt van restafval. Er zijn meerdere type installaties, met unieke specificaties en voordelen. D.m.v. de pelletkachel-vergelijker ontdek je handige informatie die helpen bij het laten installeren van een installatie. Er zijn grofweg 3 type kachels:

  kachel installateur 8405

 1. Pelletkachel: voor lokale verwarming, wordt vaak in de woonkamer geplaatst.
 2. Pelletkachel-cv: zorgt voor een warme woning. Werkt samen met de centrale verwarming.
 3. Biomassaketel: verwarmt het hele huis en zorgt tevens voor warm tapwater. Let op: soms wordt het een pelletketel genoemd.
Wat is de beste kachel in jouw situatie? Dat hangt af van verscheidene zaken. Denk aan: huis-specificaties, het doel van de kachel, en de maximum prijs. Hieronder kan je meteen springen naar een bepaald thema.
ProvincieFriesland
GemeenteOpsterland
Postcode8405
Netnummer0513 (+31513)
Gasverbruik M31580 M3
Stroomverbruik kWh2780 kWh
Gemiddelde energierekening€166,00

Goedkoop een pelletkachel laten installeren (Update april 2024)

Vraag naar een zuinige en milieuvriendelijke verwarming? In zo’n scenario is een pelletkachel kopen en laten installeren in Luxwoude geen gek idee. Denk aan de Alaska van het merk Tecno Cover S.r.l. – Stove ItalyNordic Fire is ook een uitstekende optie. Het is absoluut een “groene” en bewuste mogelijkheid om rendabel warmte en sfeer te creëren in de huiskamer. Het vergt weinig onderhoud, het bespaart geld, en u heeft recht op een mooie subsidie tot wel €550
 • Ervaar het gemak en de sfeer, ook voor de kleine portemonnee
 • Kiezen voor een milieuvriendelijke oplossing
 • Eenvoudig te bedienen
 • Volledig automatisch
 • Relatief weinig as
Pelletkachel met CV combineren
Een Pelletkachel CV kan fungeren als een CV installatie. De kachel verwarmt niet alleen de kamer, maar ook water in de CV-leidingen. De HR-ketel kan op dit moment zuiniger draaien, wat een flinke gasbesparing kan realiseren. Een gemiddeld huishouden in de gemeente Opsterlandconsumeert 2780 kWh stroom en nog eens 2780 m3 gas wat resulteert in een gemiddelde energienota van €166,00 in april 2024. Met een pelletkachel cv moederhaard kan de energienota worden gedrukt. Meteen prijzen pelletkachel Luxwoude vergelijken (april 2024).

Prijzen vergelijken

Direct weten hoeveel een pelletkachel inclusief installatie u gaat kosten?


Hoe werkt een pelletkachel?

In een pelletkachel stookt men pellets. Dit zijn kleine houten korrels, gemaakt van schoon hout afval. Een speciale elektrische ontsteker zorgt dat de pellets branden. Buitenlucht of lucht uit de kamer draagt zorg voor voldoende zuurstof bij de vlam. Zodoende komt er warmte tot stand die terug de kamer wordt ingeblazen.

Wat is dan een pelletkachel met CV aansluiting?

De reguliere pelletkachel monteert met in de woonkamer. Een pelletkachel-CV verwarmt meerdere ruimtes. Dat wordt gefaciliteerd door de warmte via een buizennetwerk naar andere kamers te transporteren. Sommige kachels worden rechtstreeks aangesloten op de CV-installatie (radiatoren/vloerverwarming).

Wanneer moet ik kiezen voor een biomassaketel?

Biomassaketels zijn een duurzaam substituut voor je gasketel. Een dergelijk systeem werkt op basis van biomassa, en geen aardgas. In de basis zijn dat snippers, blokken of pellets van hout. Deze pelletketels worden geïnstalleerd in de kelder, garage of tussenruimte. De gegenereerde warmte wordt gebruikt om leidingwater te verwarmen van jouw CV.

Hoeveel jaar is de terugverdientijd van mijn pelletkachel?

De terugverdientijd van een pelletkachel is niet universeel. Veel aspecten hebben invloed; het vermogen, de prijzen, en het type installatie. Gemiddeld genomen ligt de terugverdientijd tussen de 4 en 6 jaar. Daarna geniet u van relatief lage stookkosten en betaalt u enkel de inkoop van houtpellets en eventueel onderhoud.

Zelf een kachel in de showroom kopen?

Flink wat mensen kiezen voor een luxe inbouw pelletkachel die qua design passen bij de woning. Bezoek eens kachel showrooms in Luxwoude waar adviseurs u geschikte installaties laten vergelijken. Handig, want u kunt hier vaak direct een bestelling plaatsen of direct een systeem kopen en meenemen. De huidige prijzen (april 2024) zijn ontzettend divers. De tarieven van verschillende monteurs vergelijken is vanzelfsprekend wel zo handig.

Wat kosten pellets en wat zijn het?

Pellets zijn cilindervormige houtkorrels die bestaan uit samengeperste stukjes schoon hout. Pelletkorrels noemen we ze ook wel, deze houtpellets. Experts vragen zich af of deze manier wel milieuvriendelijk is. De afschrijvingen en kosten van een pelletkachel zijn gebaseerd op zaken als soort installatie en de gebruiksintensiteit / aantal verstookte pellets.


Biomassaketel laten plaatsen in Luxwoude

Een effectieve en is de biomassaketel, vaak aangeduid als een pelletketel. Een dergelijke pellet cv-ketel werkt op houtpellets, houtsnippers of houtblokken. Dit model draagt zorg voor de CV installatie en voorziet in warm tapwater. De biomassaketel kan het hele huis van warmte voorzien. We hebben het over een milieuvriendelijke en aantrekkelijke beslissing: lagere CO-2 belasting, en het huis kan van het gas af.
 • Voordelig, houtpellets of blokken zijn goedkoper dan gas
 • Ecologisch verantwoorde keuze
 • Een gasvrije woning binnen handbereik
 • Interessant subsidie tot €1350 per kachel.

pelletkachel installateurs in luxwoude


Pelletkachel installateurs met elkaar vergelijken

 1. Voer jouw gegevens in

  Zo is het duidelijk naar welke klant informatie en tevens de offerte verzonden mag worden. De meeste installateurs zijn actief in een specifieke omgeving.

 2. Beschrijf uw huis

  Nu volgen relevante vragen over jouw woning. Denk aan de categorie woning, wat er aan isolatie is gedaan, of er ook zonnepanelen aanwezig zijn, en het aantal gezinsleden. Vul alles zo goed mogelijk in, dan is de offerte direct kloppend en geschikt. Middels uw gegevens maakt de installateur een grove inschatting van hoeveel vermogen de ketel moet hebben.

 3. Omschrijf specifieke behoeften

  Een kachel als designstuk, of liever een systeem dat in de volledige centrale verwarming kan voorzien? En hoeveel heb je precies te besteden? Ook aspecten als ambiance en de maatvoering kunnen impact hebben.

 4. Verschillende offertes vergelijken

  Vergelijk offertes van populaire specialisten en ga aan de slag met een goed bekendstaande installateur in Luxwoude. Check de reviews en kijk of het bedrijf wel gecertificeerd is (EN+ a1).

 5. Installatie van de pelletkachel

  Jouw installateur komt de pelletkachel of ketel thuis monteren. Controleer of de rookgasafvoer goed geïnstalleerd wordt. Neem ook een buffervat dat genoeg water kan bevatten. Controleer of alles werkt. Is er sprake van een defect? Vraag na een oplossing bij het pelletkachel installatiebedrijf in Luxwoude


Offerte aanvragen

Gelijk weten hoeveel een pelletkachel inclusief installatie u gaat kosten?


Hoe zit het met de pelletkachel subsidie in Luxwoude?

Tegenwoordig zijn er verscheidene opties voor subsidie, zeker als we kijken naar de ISDE. Er is keuze uit meer dan 1.750 pelletkachel en pelletketel modellen waarbij een subsidie mogelijk is. Het exacte bedrag van de investeringssubsidie duurzame energie wordt bepaald aan de hand van het vermogen in KW van het model. Deze royale bonus maakt het geheel vanzelfsprekend zeer belangrijk. Het subsidiebedrag waar je recht op hebt ligt tussen €500 en €1250. Concreet kan dit er als volgt uitzien:

 • Tondo (Tecno Cover S.r.l. – Stove Italy), vermogen 9 [KW], €500 subsidie.
 • Ecofire Miriam 12 (Palazzetti Lelio), vermogen 12 [KW], €600 subsidie.
 • Ecofire Anita 9 (Palazzetti Lelio), vermogen 9 [KW], €500 subsidie.

Wat kan ik verder doen voor een energieneutrale woning?

Er zijn diverse substituten te overwegen voor de Nederlander die gasvrij wil leven voor de centrale verwarming in Luxwoude. Welke stappen moet ik ondernemen richting een energieneutrale woning? Op Pelletkachelrevolutie.nl hebben we diverse investeringen opgesomd voor postcodegebied 8405.
 1. Isolatie: Begin met het isoleren van de woning. Zeker bestaande huizen zijn daarbij gebaat.
 2. Zonnepanelen: Zelf je stroom opwekken met panelen is visie. Om te gebruiken voor je eigen stroomvraag, en bij te dragen aan een duurzame wereld (terugleveren).
 3. Warmtepomp: Iets duurder, maar een prima alternatief voor de pelletkachel centrale verwarming. Deze installatie gebruikt energie uit de omgeving.
 4. Zonneboiler: een duurzame oplossing die energie van de zon opvangt en warm water in de woning kan verzorgen.

Een kachel of ketel laten plaatsen?

Stel direct uw installatie met boiler voor tapwater samen!