Pelletkachel kopen Ureterp

Vergelijk installateurs pelletketels Ureterp

PELLETKACHEL VERGELIJKEN

Een pelletkachel in Ureterp kopen is bij uitstek geschikt om jouw woning op een energiezuinige manier te verwarmen. Als alternatief voor gas gebruik je speciale pellets van hout. Dit zijn feitelijk cilindervormige korrels geproduceerd uit afval. Er is keuze uit meerdere installaties, dus zoek de voordelen & nadelen goed uit. Door middel van pelletkachelrevolutie.nl vind je uitgebreide toelichtingen die nuttig zijn bij het kiezen van een goede kachel + monteur. Feitelijk zijn er drie type installaties:

  kachel installateur 9247

 1. Pelletkachel: design warme sfeerhaard, idealiter gemonteerd in de woonkamer.
 2. Pelletkachel-cv: verwarmt meerdere ruimtes. Vaak aangesloten op radiator / vloerverwarming.
 3. Biomassaketel: zorgt voor verwarming door het hele huis en regelt warm tapwater. Soms wordt er gesproken over een pelletketel.
Welke kachel past bij jouw woning? Dat wordt bepaald door allerlei onderdelen. Denk aan: woning-specificaties, hoe je de kachel gaat gebruiken, en hoeveel geld je gereserveerd hebt. Kies hieronder een van de onderwerpen.
ProvincieFriesland
GemeenteOpsterland
Postcode9247
Netnummer0512 (+31512)
Gasverbruik M31580 M3
Stroomverbruik kWh2780 kWh
Gemiddelde energierekening€166,00

Betaalbaar een pelletkachel laten installeren (Update juli 2022)

Interesse in eem manier om de woonkamer op een sfeervolle manier te verwarmen? In zo’n geval is een pelletkachel kopen en laten installeren in Ureterp wellicht iets voor jou. Bijvoorbeeld de Orchidea – Moonlight – Mariquita type TI 14 van het merk UNGARO S.r.L.Maar ook Nordic Fire is een prima keuze. We bestempelen dit als een verantwoorde manier om de woonkamer (tijdelijk) sfeervol op te warmen. Makkelijk in gebruik en onderhoud, het bespaart geld, en u heeft recht op subsidies tot wel €900
 • Genieten van sfeer en warmte voor lagere prijzen
 • Bewust bezig met duurzame energie
 • Zeer gemakkelijke installatie
 • Systeem kan zelfstandig opereren
 • Door optimale verbranding Co² neutraal en zeer schoon
Pelletkachel met CV combineren
Een Pelletkachel CV kan fungeren als een CV installatie. De kachel in de huiskamer warmt het water dat door de leidingen van de CV stroomt op. De HR-ketel kan op dit moment zuiniger draaien, wat de gasconsumptie zal reduceren. Een gemiddeld huishouden in de gemeente Opsterlandgebruikt 2780 kWh stroom plus nog eens 2780 m3 gas wat uitmondt in een gemiddelde energienota van €166,00 in juli 2022. Door te investeren in een pelletkachel cv moederhaard kan enorm op energie worden bespaard. Snel prijzen pelletkachel Ureterp vergelijken (juli 2022).

Prijzen vergelijken

Direct weten hoeveel een pelletkachel inclusief installatie u gaat kosten?


Hoe werkt de pelletkachel?

In de pelletkachel verstookt men pellets. Dit zijn samengeperste houtkorrels, ontwikkeld van zaagsel of overblijfselen van hout. Het elektrisch ontstekingspatroon zorgt ervoor dat pellets kunnen ontbranden. Buitenlucht of lucht uit de woonkamer zorgt voor zuurstof bij de vlam. Op deze manier ontstaat er warmte die – met een speciale ventilator – de kamer in gaat.

Wat is een pelletkachel met CV aansluiting?

De standaard pelletkachel monteert met in de woonkamer. Een pelletkachel-CV kan meerdere ruimtes verwarmen. Dit is mogelijk door de gewonnen warmte naar andere kamers te blazen. Sommige kachels kunnen op de CV worden aangesloten (vloerverwarming/radiatoren).

Wanneer moet ik kiezen voor een biomassaketel?

Ook een biomassaketel is een prima vervanger voor een HR ketel. Een dergelijke installatie werkt op biomassa, en heeft dus geen gas nodig. Hiervoor gebruikt men snippers, blokken of pellets van hout. Zo’n pelletketel is puur functioneel en niet decoratief interessant. De warmte die ontstaat uit het branden van biomassa wordt direct toegepast op het leidingwater van jouw centrale verwarmingsinstallatie.

Met welke terugverdientijd voor mijn pelletkachel moet ik rekening houden?

De geschatte terugverdientijd van de pelletkachel verschilt enorm. De berekening kan gemaakt worden aan de hand van het verbruik, de prijzen en het merk/model. Houd rekening met een gemiddelde terugverdientijd tussen de 4 en 6 jaar. Zodra deze periode is verstreken begint het besparen pas echt en blijven alleen nog de prijzen van pellets en jaarlijks onderhoud en onderdelen.

Kan ik in een showroom kachels kopen?

Veel consumenten oriënteren zich op een efficiënte inbouw pelletkachel die voldoet aan design componenten van het huis. We zien steeds meer kachel showrooms in Ureterp waar monteurs u alles over de producten kunnen vertellen. Zo kan u de kachels zien, en bovendien een bestelling doorgeven of een kachel in de aanbieding kopen. Desondanks, prijzen in juli 2022 zijn nogal variabel. Prijzen van monteurs naast elkaar zetten is om deze reden zeker zinvol.

Wat zijn de prijzen van pellets, en hoe werkt het?

Pellets is een CO-2 neutrale brandstof voor in de kachel. Houtpellets worden ook wel pelletkorrels genoemd. De mening lopen uiteen of dit goed voor het milieu is. Het onderhoud en kosten van een pelletkachel zijn afhankelijk van categorie kachel en en jouw gezinssituatie (aantal verstookte pellets).


Biomassaketel laten plaatsen in Ureterp

Een efficiënte en goede optie is de biomassaketel, we noemen dit ook wel een pelletketel. Een dergelijke pellet cv-ketel werkt op houtpellets of blokken. De ketel draagt zorg voor aansturing van radiatoren/vloerverwarming en voorziet in warm tapwater. Met de biomassaketel kan de CV-ketel dus de deur uit. Wij omschrijven dit als een groene en voordelige installatie: beperkte vervuiling, en de woning wordt gasloos verwarmd.
 • Goedkoop, houtpellets of blokken zijn goedkoop vergeleken met gas
 • Schone verbranding door de hoge temperaturen
 • De gasaansluiting kan de deur uit
 • Gemiddelde subsidie van €450 per product.

pelletkachel installateurs in ureterp


Pelletkachel installateurs met elkaar vergelijken

 1. Vul je gegevens in

  Zo weten we naar wie de productinfo en wellicht een offerte verstuurd mag worden. De meeste adviseurs zijn actief in een expliciet gebied.

 2. Definieer uw woning eigenschappen

  Wat volgt zijn relevante vragen over jouw huis. Belangrijk zijn de categorie woning, leeftijd woning / mate van isolatie, of er zonnepanelen aanwezig zijn, en het aantal bewoners. Zorg dat u alles goed invult, anders kan de installateur geen concrete offerte maken. Met behulp van de info kan de installateur een schatting maken van het vermogen dat de ketel moet hebben.

 3. Maak uw vraag tastbaar

  Een pelletkachel voor comfort in de kamer of puur een oplossing die de bestaande HR-ketel volledig doet vervangen? En wat wil je maximaal uitgeven? Ook variabelen als ambiance en de afmetingen zijn belangrijk.

 4. Voorwaarden en offertes vergelijken

  Vergelijk offertes van diverse leveranciers en ga in zee met een betrouwbare installateur in Ureterp. Kijk naar klantervaringen en certificaten (EN+ a1).

 5. Montage van de pelletkachel

  De monteur gaat de pelletkachel of ketel in het huis monteren. Loop goed na of het rookkanaal goed wordt geplaatst. Zorg ook voor een buffervat dat groot genoeg is. De eerste dagen is het belangrijk goed te testen. Loopt je tegen problemen aan? Zorg dat er z.s.m. een monteur komt, informeer hiervoor bij het pelletkachel installatiebedrijf in Ureterp


Offerte aanvragen

Gelijk weten hoeveel een pelletkachel inclusief installatie u gaat kosten?


Kan ik aanspraak maken op pelletkachel subsidie in Ureterp?

In de huidige situatie zijn er veel verschillende subsidies en tegemoetkomingen (binnen de ISDE regeling). Er zijn meer dan 1.700 pelletketel / pelletkachel installaties die op de lijst staan. De toekenning van de investeringssubsidie duurzame energie wordt mede bepaald door het vermogen (KW) van de installatie. De subsidieregeling maakt de installatie van een kachel overduidelijk verleidelijk. Het subsidiebedrag dat hiervoor gereserveerd is ligt doorgaans tussen de €900 en €1400. Een aantal interessante opties:

 • Diana (CADEL SRL), vermogen 8,5 [KW], €500 subsidie.
 • Crystal 8 (TSP), vermogen 7,2 [KW], €500 subsidie.
 • Compact Glass (Tecno Cover S.r.l. – Stove Italy), vermogen 9,5 [KW], €500 subsidie.

Wat kan ik verder doen voor een energieneutrale woning?

Er zijn allerlei dingen te kiezen voor de Nederlander die volledig van het gas af wil voor de centrale verwarming in Ureterp. Wat zijn voor mij de opties als ik mijn woning volledig wil verduurzamen? Onderstaand hebben we een lijst geplaatst met ideeën voor postcodegebied 9247.
 1. Isolatie: Gewonnen warmte moet binnen blijven, daarom: isoleren! Bestaande bouw (van 2005 en ouder) kunnen hier enorm efficiëntie uit halen.
 2. Zonnepanelen: Het opwekking van stroom is essentieel voor de toekomst. Om de pelletkachel of warmtepomp van stroom te voorzien, en je overschot terug te leveren (salderen).
 3. Warmtepomp: Een goed alternatief van de pelletkachel centrale verwarming. Deze installatie maakt slim gebruik van energie uit de bodem of lucht.
 4. Zonneboiler: een milieuvriendelijke installatie die in staat is om de energie van de zon om te zetten in warmte en warm tapwater kan opslaan.

Een kachel of ketel laten plaatsen?

Stel direct uw installatie met boiler voor tapwater samen!