Pelletkachel kopen Nij Beets

Vergelijk installateurs pelletketels Nij Beets

PELLETKACHEL VERGELIJKEN

Een pelletkachel in Nij Beets kopen faciliteert de mogelijkheid om het huis zonder aardgas te verwarmen. Je verwarmt jouw huis niet met gas maar met unieke korrels van hout. Eigenlijk zijn dit geperste houtkorrels. Er is keuze uit verschillende kachels, met elk hun voordelen en nadelen. Middels deze website tref jij uitgebreide info die van pas komen bij het vergelijkingsproces van deze modellen. We onderscheiden drie type installaties:

  kachel installateur 9245

 1. Pelletkachel: designs verwarming, wordt vaak in de woonkamer geplaatst.
 2. Pelletkachel-cv: verwarmt een groot deel van het huis. Wordt aangesloten op het CV-systeem.
 3. Biomassaketel: verwarmt het hele huis en zorgt voor warm tapwater in keuken en badkamer. Het is hetzelfde als een pelletketel.
Wat is voor jou een geschikte kachel? Dit heeft te maken met specifieke variabelen. Onder andere: type huis, wat je precies wilt verwarmen, en hoeveel geld je gereserveerd hebt. Hieronder kan je meteen springen naar een bepaald thema.
ProvincieFriesland
GemeenteOpsterland
Postcode9245
Netnummer0512 (+31512)
Gasverbruik M31580 M3
Stroomverbruik kWh2780 kWh
Gemiddelde energierekening€166,00

Betaalbaar een pelletkachel laten installeren (Update juli 2022)

Interesse in een zuinige, gezellige en sfeervolle kachel? In zo’n geval is een pelletkachel kopen en laten installeren in Nij Beets zeker een goede optie. Dat kan zijn de PP 510 A van het merk TMC SrlOf natuurlijk een Nordic Fire. Dit is namelijk een toegankelijke en ‘groene’ optie om de woonkamer (tijdelijk) sfeervol op te warmen. Gemakkelijk te plaatsen, vele malen goedkoper dan gas, en u heeft recht op een mooie subsidie tot wel €600
 • Gemak, comfort en sfeer tegen een scherpe prijs
 • Pellets zijn 100% geproduceerd van afvalhout
 • Eenvoudig te programmeren
 • Automatische pellet invoer waardoor lang gestookt kan worden
 • Hoger rendement dan klassieke kachels
Pelletkachel met CV combineren
Een Pelletkachel CV wordt geplaatst in een systeem met CV. De (ingebouwde) kachel verwarmt het water in de CV-leidingen. De HR-ketel wordt op die manier ontlast, wat veel energie en uitstoot bespaart. Een gemiddelde woning in de gemeente Opsterlandgebruikt 2780 kWh stroom plus nog eens 2780 m3 gas wat leidt tot een gemiddelde energierekening van €166,00 in juli 2022. Via aan pelletkachel cv moederhaard kan men fors besparen. Ga prijzen pelletkachel Nij Beets vergelijken (juli 2022).

Prijzen vergelijken

Direct weten hoeveel een pelletkachel inclusief installatie u gaat kosten?


Hoe werkt een pelletkachel?

De pelletkachel wordt gestookt op op pellets. Dit zijn cilindervormige staafjes, gemaakt van droog resthout. De elektrische ontsteker maakt de verbranding van pellets mogelijk. Lucht uit de kamer of van buiten zorgt dat er voldoende zuurstof bijkomt. Wat volgt is opstijgende warmte die weer terug de woning in gaat.

Wat is dan een pelletkachel met CV aansluiting?

Een normale pelletkachel monteert met in de woonkamer. De pelletkachel CV is geschikt voor het hele huis. Dit kan via buizen waardoor warme lucht wordt geblazen. Sommige kachels worden rechtstreeks aangesloten op de CV-installatie (radiatoren/vloerverwarming).

Waarom een biomassaketel laten plaatsen?

Een biomassaketel is een ‘groen’ alternatief voor een HR ketel. Zo’n ketel heeft enkel biomassa nodig, aardgas is dan verledentijd. Standaard kiest men voor houtpellets, houtsnippers of houtblokken. Vaak plaatst men deze pelletketels in de garage, bijkeuken of kelder. De warmte die uit het proces ontstaat wordt direct toegepast op het leidingwater van jouw centrale verwarmingsinstallatie.

Hoeveel jaar is de terugverdientijd van mijn pelletkachel?

De huidige pelletkachel terugverdientijd loopt zeer uiteen. Dit wordt berekend aan de hand van het verbruik, de prijzen en welk type je koopt. Vaak wordt gesproken over een terugverdientijd tussen de 2 en 6 jaar. Daarna gaat u het daadwerkelijk merken in de portemonnee en dient u rekening te houden met de prijs van de houtpellets en inspectie / reparaties.

Kan ik in een showroom kachels kopen?

Meer en meer mensen neigen naar een exclusieve inbouw pelletkachel die aansluit op het interieur. Ga gerust eens naar kachel showrooms in Nij Beets waar specialisten u alles over de producten kunnen vertellen. Wel zo gemakkelijk, want u kunt hier ook een bestelling doorgeven of een voorradig model kopen. Let op: prijzen van juli 2022 zijn ontzettend divers. Het vergelijken van monteurs is vanzelfsprekend een wijs besluit.

Wat kosten pellets en wat zijn het?

Pellets zijn geperste houtkorrels, gemaakt van reststromen. Houtpellets kennen we ook onder de naam pelletkorrels. Er is een actueel debat over de vraag of dit gezond en milieuvriendelijk is. De jaarlijkse kosten van een pelletkachel kunnen berekend worden a.d.h.v. model/merk kachel en en jouw gezinssituatie (aantal verstookte pellets).


Biomassaketel laten plaatsen in Nij Beets

Een alternatieve populaire optie is de biomassaketel, installateurs spreken vaak over een pelletketel. Een dergelijke pellet cv-ketel werkt op houtpellets, houtsnippers of houtblokken. Deze installatie wordt gebruikt voor een CV toepassing en warm tapwater om te wassen en douchen. De biomassaketel is dus de vervanger van de HR-ketel. Het betreft een milieubewuste en kostenbesparende optie: lagere vuile uitstoot, en het huis kan van het gas af.
 • Besparend, houtpellets, houtsnippers of houtblokken zijn goedkoper dan gas
 • Een duurzame keuze
 • De gasaansluiting is verleden tijd
 • Hoge subsidies tot wel €1000 per product.

pelletkachel installateurs in nij-beets


Pelletkachel installateurs met elkaar vergelijken

 1. Persoonsgegevens invoeren

  We hebben correct gegevens nodig naar wie specificaties en wellicht een offerte toegezonden zal worden. Veel experts doen werkzaamheden in een bepaald werkgebied in de regio.

 2. Wat voor soort huis heeft u?

  Hier volgen verschillende vragen omtrent je woonobject. Denk aan de categorie van uw huis, de isolatiewaarden, andere duurzame verwarmingsbronnen, en de grootte van het gezin. Probeer alle antwoorden goed in te vullen, dan kan de offerte goed aansluiten bij uw wensen. Aan de hand van de info kan de installateur ongeveer een inschatting maken van hoeveel vermogen de ketel moet hebben.

 3. Maak uw aanvraag concreet

  Een kachel om te genieten van extra warmte in de kamer of een product dat in de volledige centrale verwarming kan voorzien? En wat wilt u maximaal betalen? Ook facetten als de kleur en de beschikbare maten hebben invloed.

 4. Prijzen en offertes vergelijken

  Vergelijk offertes van verschillende adviseurs en kies voor een geschikte installateur in Nij Beets. Kijk naar verhalen van andere klanten en kijk of het bedrijf wel gecertificeerd is (EN+ a1).

 5. De pelletkachel laten installeren

  Het installatiebedrijf komt de pelletkachel of ketel in het huis plaatsen. Bekijk goed of de rookgasafvoer goed geïnstalleerd wordt. Bestel tevens een groot buffervat voor voldoende warm water. De eerste dagen is het belangrijk goed te testen. Is iets niet in orde? Geef dit onmiddellijk door aan het pelletkachel installatiebedrijf in Nij Beets


Offerte aanvragen

Gelijk weten hoeveel een pelletkachel inclusief installatie u gaat kosten?


Beschikbaarheid pelletkachel subsidie in Nij Beets?

In de huidige situatie zijn er meerdere subsidies en tegemoetkomingen (binnen de ISDE regeling). Er is keuze uit honderden pelletketel / pelletkachel installaties die gedekt worden door de regeling. De toekenning van de investeringssubsidie duurzame energie hangt af van het vermogen (KW) van de installatie. Dit alles maakt het investeren in een pelletkachel uiteraard zeer belangrijk. Het totaalbedrag dat toe te passen is ligt doorgaans tussen €850 en €1450. Concreet kan dit er als volgt uitzien:

 • CADEL ELISE PLUS (CADEL SRL), vermogen 10,5 [KW], €525 subsidie.
 • Slim 8 (TSP), vermogen 7,2 [KW], €500 subsidie.
 • Irori Glass (Tecno Cover S.r.l. – Stove Italy), vermogen 10,7 [KW], €535 subsidie.

Wat kan ik verder doen voor een energieneutrale woning?

Er zijn altijd meerdere opties te overwegen voor de woningeigenaar die gasvrij wil leven voor de centrale verwarming in Nij Beets. Waaruit kan ik kiezen om mijn woning energieneutraal te maken? Op Pelletkachelrevolutie.nl hebben we diverse investeringen opgesomd voor postcodegebied 9245.
 1. Isolatie: Goede isolatie vormt de basis van een gasvrije woning. Vooral oudere huizen hebben hier veel belang bij.
 2. Zonnepanelen: Zelf opgewekte stroom is handig en financieel interessant. Om te gebruiken voor je eigen stroomvraag, en je overschot terug te leveren (salderen).
 3. Warmtepomp: Is net zo populair als de pelletkachel centrale verwarming. De installatie gebruikt energie uit de omgeving.
 4. Zonneboiler: een milieuvriendelijke installatie die energie van de zon opvangt en heet water kan faciliteren.

Een kachel of ketel laten plaatsen?

Stel direct uw installatie met boiler voor tapwater samen!