Pelletkachel kopen Terwispel

Vergelijk installateurs pelletketels Terwispel

PELLETKACHEL VERGELIJKEN

Een pelletkachel in Terwispel kopen faciliteert de mogelijkheid om je woning zuinig of zelfs gasvrij te verwarmen. Je verbruikt geen duur en vervuilend gas, maar houtpellets. Het gaat om korrels van hout uit geperst houtafval. Je vindt meerdere modellen en installaties, met unieke specificaties en voordelen. Dankzij deze website bekijk jij handige raadgeving die een bijdrage leveren aan het laten installeren van een installatie. In de praktijk hebben we het over 3 kachels:

  kachel installateur 8407

 1. Pelletkachel: verwarmt één ruimte, wordt vaak in de woonkamer geplaatst.
 2. Pelletkachel-cv: verwarmt een groot deel van het huis. Direct aangesloten op centrale verwarming.
 3. Biomassaketel: verwarmt jouw hele woning en zorgt voor warm water. Het is hetzelfde als een pelletketel.
Welke kachel past bij jouw woning? Dat wordt bepaald door velerlei randvoorwaarden. Je kunt denken aan: jouw soort huis, hoe je de kachel gaat gebruiken, en hoeveel geld je gereserveerd hebt. Klik direct door naar een van de onderwerpen.
ProvincieFriesland
GemeenteOpsterland
Postcode8407
Netnummer0513 (+31513)
Gasverbruik M31580 M3
Stroomverbruik kWh2780 kWh
Gemiddelde energierekening€166,00

Betaalbaar een pelletkachel laten installeren (Update april 2024)

Behoefte aan een zuinige en milieuvriendelijke verwarming? Dan is kiezen voor een pelletkachel kopen en laten installeren in Terwispel iets om te overwegen. Bijvoorbeeld de MCZ SUITE AIR 2.0 van het merk MCZNordic Fire is ook een uitstekende optie. Het is absoluut een toegankelijke en ‘groene’ optie om de woonkamer (tijdelijk) sfeervol op te warmen. Het vergt weinig onderhoud, schoner dan de houtkachel, en u heeft recht op subsidies tot wel €1400
 • Gemak, comfort en sfeer voor schappelijke kosten
 • Bewust bezig met duurzame energie
 • Een zeer hoog rendement
 • automatische ontsteking en modulerende werking
 • Hoger rendement dan klassieke kachels
Pelletkachel met CV combineren
Een Pelletkachel CV wordt aangesloten op het bestaande CV-systeem. 2 vliegen in 1 klap, de kachel verwarmt niet alleen de kamer, maar ook water in de CV-leidingen. Je HR-ketel zal op deze manier efficiënt werken, goed voor het milieu en de portemonnee. Een gemiddelde woning in de gemeente Opsterlandverbruikt 2780 kWh stroom en 2780 m3 gas wat uitdraait in een gemiddelde maandelijkse energienota van €166,00 in april 2024. Door te investeren in een pelletkachel cv moederhaard kan bezuinigd worden op de energiekosten. Direct prijzen pelletkachel Terwispel vergelijken (april 2024).

Prijzen vergelijken

Direct weten hoeveel een pelletkachel inclusief installatie u gaat kosten?


Hoe werkt een pelletkachel precies?

In een pelletkachel stookt men pellets. Dit zijn cilindervormige staafjes, gemaakt van zaagsel en snippers. Een elektrisch ontstekingspatroon maakt het mogelijk dat pellets verbranden. Buitenlucht of lucht uit de woonkamer zorgt dat er voldoende zuurstof bijkomt. Op deze manier ontstaat er warmte die – met een speciale ventilator – de kamer in gaat.

Wat is dan een pelletkachel met CV aansluiting?

Een normale pelletkachel is bedoeld voor het opwarmen van 1 ruimte. Een CV-pelletkachel doet nog iets meer dan dat. Dit is mogelijk door warmte lucht naar andere kamers te blazen. Sommige cv-pelletkachels worden ook gekoppeld aan de bestaande CV-installatie (radiatoren/vloerverwarming).

Wanneer moet ik kiezen voor een biomassaketel?

De biomassaketel is een milieuvriendelijk alternatief voor je CV-ketel. Zo’n installatie heeft enkel biomassa nodig, waardoor er geen gas bij komt kijken. Voorbeelden hiervan zijn houtpellets, houtsnippers of houtblokken. Deze pelletketels worden geïnstalleerd in de kelder, garage of tussenruimte. De gewonnen warmte wordt afgegeven op het leidingwater van je CV.

Hoeveel jaar is de terugverdientijd van mijn pelletkachel?

De pelletkachel-terugverdientijd is niet universeel. Dit is namelijk sterk afhankelijk van gebruik, de prijzen, en welk type je koopt. De huidige terugverdientijd ligt zo tussen de 2 en 8 jaar. Na deze jaren geniet u van relatief lage stookkosten en heeft u enkel te maken met de kosten van de pellets en jaarlijkse controle.

Zelf een kachel in de showroom kopen?

Steeds meer consumenten neigen naar een krachtige inbouw pelletkachel passend bij het design van de woonkamer. Ga eens langs bij kachel showrooms in Terwispel waar specialisten u de mogelijke opties kunnen showen. Zo kan u de kachels zien, en bovendien meteen bestellen of een showroommodel in de aanbieding kopen. De prijzen van april 2024 lopen zeer uiteen. Installatiebedrijven met elkaar vergelijken is daardoor geen gek idee.

Wat zijn de prijzen van pellets?

Pellets zijn kleine korrels van hout voor in de kachel. Houtpellets kennen we ook onder de naam pelletkorrels. Onderzoek moet nog uitwijzen of deze manier wel milieuvriendelijk is. Het onderhoud en kosten van een pelletkachel komen tot stand door categorie kachel en de gebruiksintensiteit / aantal verstookte pellets.


Biomassaketel laten plaatsen in Terwispel

Een nieuwe woning dekkende optie is de biomassaketel, in de volksmond ook wel een pelletketel. Een dergelijke pellet cv-ketel stookt houtpellets of blokken. De pelletketel kan gebruikt worden voor een verwarming toepassing en tapwater voor douche en keuken. De biomassaketel is dus de vervanger van de HR-ketel. Het is een groene en voordelige beslissing: beperkte vervuiling, en je verbruikt geen duur aardgas.
 • Geld besparend, houtpellets of blokken zijn goedkoop vergeleken met gas
 • Ecologisch verantwoorde keuze
 • Niet gebonden aan de toenemende gasprijs
 • Royale subsidies, tot wel €1000 per kachel.

pelletkachel installateurs in terwispel


Pelletkachel installateurs met elkaar vergelijken

 1. Verstrek uw gegevens

  Op die manier weten wij naar welk adres details en wellicht een offerte verzonden zal worden. Veel bedrijven zijn actief in een expliciet gebied.

 2. Omschrijf uw woning

  Nu volgen speciale vragen aangaande uw huis. Voorbeelden zijn het type huis, de mate van isolatie, of er ook zonnepanelen aanwezig zijn, en het aantal bewoners. Sla geen vragen of details over, dan heeft u ook daadwerkelijk iets aan de offerte. Met behulp van je ingevulde gegevens kan de installateur een berekening maken van het benodigde vermogen.

 3. Wat is uw wensenlijstje?

  Een kachel die in het oog springt, of meer een systeem dat uw CV-ketel helemaal vervangt? En wat wil je maximaal uitgeven? Ook facetten als ambiance en de breedte van de ketel doen er toe.

 4. Verschillende offertes vergelijken

  Vergelijk offertes van meerdere adviseurs en ga aan de slag met een geschikte installateur in Terwispel. Let op beoordelingen en kijk of het bedrijf wel gecertificeerd is (EN+ a1).

 5. De pelletkachel laten installeren

  De installateur komt de pelletkachel of ketel bij u thuis installeren. Check naderhand of het rookkanaal goed wordt geplaatst. Zorg ook voor een buffervat (die is warm tapwater kan voorzien). Probeer het systeem grondig uit. Is iets niet in orde? Meld dit dan altijd direct bij het pelletkachel installatiebedrijf in Terwispel


Offerte aanvragen

Gelijk weten hoeveel een pelletkachel inclusief installatie u gaat kosten?


Is er ook pelletkachel subsidie in Terwispel?

Tegenwoordig zijn er veel verschillende opties voor subsidie, zeker als we kijken naar de ISDE. Er bestaan meer dan 1.800 pelletketel of pelletkachel modellen die gedekt worden door de regeling. De hoogte van de investeringssubsidie duurzame energie wordt mede bepaald door het vermogen (KW) van de installatie. Deze royale bonus maakt het geheel ontegenzeggelijk erg serieus. Het bedrag dat hiervoor gereserveerd is vinden we terug tussen de €600 en €1100. Concreet kan dit er als volgt uitzien:

 • Piano (Tecno Cover S.r.l. – Stove Italy), vermogen 10,7 [KW], €535 subsidie.
 • Ecofire Miriam 9 (Palazzetti Lelio), vermogen 9 [KW], €500 subsidie.
 • Ecofire Audrey 6 (Palazzetti Lelio), vermogen 6,2 [KW], €500 subsidie.

Wat kan ik verder doen voor een energieneutrale woning?

Er zijn veel verschillende keuzes te maken voor de huizenbezitter die een energieneutrale woning wil voor de centrale verwarming in Terwispel. Wat zijn voor mij de opties als ik mijn woning volledig wil verduurzamen? Op Pelletkachelrevolutie.nl hebben we diverse investeringen opgesomd voor postcodegebied 8407.
 1. Isolatie: Goede isolatie vormt de basis van een gasvrije woning. Huizen gebouwd voor 2010 kunnen zo al tot 40% besparen.
 2. Zonnepanelen: Zelf je stroom opwekken met panelen is visie. Om jouw apparatuur van stroom te voorzien, en goedkopere energiecontract (salderen).
 3. Warmtepomp: Minstens zo interessant als de pelletkachel centrale verwarming. Dit systeem haalt warmte uit de buitenlucht, water of bodem.
 4. Zonneboiler: een innovatieve systeem dat gebruik maakt van energie van de zon en warm tapwater kan opslaan.

Een kachel of ketel laten plaatsen?

Stel direct uw installatie met boiler voor tapwater samen!