Pelletkachel kopen Ameland

Vergelijk installateurs pelletketels Ameland

PELLETKACHEL VERGELIJKEN

Een pelletkachel in Ameland kopen stelt jou in staat om huizen op een milieuvriendelijke manier te verwarmen. Als vervanger voor aardgas stook je speciale pellets van hout. Dit zijn cilindervormige korrels geproduceerd uit afval. Er zijn velerlei type kachels, dus zoek de voordelen & nadelen goed uit. Met behulp van onze vergelijker lees je waardevolle aanbevelingen die helpen bij het kiezen van een goede kachel + monteur. We maken onderscheid tussen drie type kachels:

  kachel installateur 9164

 1. Pelletkachel: design warme sfeerhaard, wordt vaak in de woonkamer geplaatst.
 2. Pelletkachel-cv: kan meerdere ruimtes verwarmen. Gesloten systeem met centrale verwarming.
 3. Biomassaketel: 30% goedkoper dan gas, stuurt verwarming aan en zorgt voor warm tapwater in keuken en badkamer. Installateurs hebben het vaak over pelletketel.
Voor welke soort kachel moet ik gaan? Dit wordt bepaald middels diverse zaken. Je kunt denken aan: type woning, wat het doel is, en wat het mag kosten. Hieronder kan je meteen springen naar een bepaald thema.
ProvincieFriesland
GemeenteAmeland
Postcode9164
Netnummer0519 (+31519)
Gasverbruik M31720 M3
Stroomverbruik kWh2980 kWh
Gemiddelde energierekening€181,00

Pelletkachel laten installeren door erkende installateur (Update april 2024)

Behoefte aan een mooie, functionele en duurzame manier van verwarmen? Dan is kiezen voor een pelletkachel kopen en laten installeren in Ameland wellicht iets voor jou. Denk dan bijvoorbeeld aan de Ilvar 7 van het merk Nordic FireOok de kachels van Nordic Fire zijn in trek. Uiteraard is dat een verantwoorde manier om het aangenaam warm te maken in de huiskamer. Het is zeer gemakkelijk in gebruik, het bespaart geld, en er zijn interessante subsidies, tot wel €700
 • Genieten van sfeer en warmte, en nog betaalbaar ook
 • Goed voor het milieu door keurmerken
 • Zeer gemakkelijke installatie
 • Automatische pellet invoer waardoor lang gestookt kan worden
 • Minder last van geur of fijnstof
Pelletkachel met CV combineren
Een Pelletkachel CV wordt geplaatst in een systeem met CV. De kachel in de woonkamer gebruikt de hitte ook om het water door de CV-leidingen op te warmen. De HR-ketel kan op dit moment zuiniger draaien, minder uitstoot en minder duur gasverbruik. Een gemiddeld huishouden in de gemeente Amelandgebruikt 2980 kWh stroom plus 2980 m3 gas wat resulteert in een gemiddelde maandelijkse energienota van €181,00 in april 2024. Door gebruik te maken van een pelletkachel cv moederhaard kan de energierekening al snel omlaag. Nu prijzen pelletkachel Ameland vergelijken (april 2024).

Prijzen vergelijken

Direct weten hoeveel een pelletkachel inclusief installatie u gaat kosten?


Hoe werkt de pelletkachel?

Een pelletkachel werkt op basis van pellets. Het betreft kleine houten staafjes, vaak gemaakt van zaagsel (houtafval). Een elektrische eenheid maakt dat pellets worden verbrand. Verse lucht uit de bestaande woonruimte of buitenlucht zorgt voor zuurstof bij de vlam. Zo wordt warmte gegenereerd die – met een speciale ventilator – de kamer in gaat.

Wat is een pelletkachel op CV?

De reeds besproken pelletkachel is bedoeld voor het opwarmen van 1 ruimte. De CV-pelletkachel kan met gebruiken voor de hele woning. Dit is mogelijk via buizen waardoor warme lucht wordt geblazen. Sommige pelletkachels kunnen op de CV worden aangesloten (radiatoren/vloerverwarming).

Wat is een biomassaketel, en wanneer is dit interessant?

Ook de biomassaketels zijn prima vervangers voor je HR ketel. Een dergelijke installatie stookt op biomassa, in plaats van duur en vervuilend gas. Doorgaans zijn dit organische materialen zoals hout, mest, of tuinafval. Een pelletketel geeft geen warmte af aan de directe omgeving. De gegenereerde warmte wordt weer overgebracht op het leidingwater van jouw centrale verwarmingsinstallatie.

Na hoeveel jaar heb ik mijn pelletkachel terugverdiend?

De terugverdientijd van een pelletkachel die momenteel geldt is niet universeel. De berekening kan gemaakt worden aan de hand van verbruik, de prijzen en welk type je koopt. Houd rekening met een gemiddelde terugverdientijd tussen de 6 en 8 jaar. Daarna geniet u van relatief lage stookkosten en resteren alleen nog de stookkosten van pellets en afschrijving, onderhoud en vervangingen.

Een kachel kopen in een showroom?

Steeds meer woningeigenaren denken na over een krachtige inbouw pelletkachel die past in het interieur. We zien steeds meer kachel showrooms in Ameland waar adviseurs u de gangbare modellen kunnen verkopen. Wel zo gemakkelijk, want u kunt hier ook een bestelling doorgeven of aanbiedingen van showmodellen kopen. Echter, prijzen in april 2024 fluctueren enorm. Installateurs vergelijken is daardoor een aanrader.

Hoeveel kosten pellets, en wat is precies?

Pellet zijn houten blokjes die in de kachel worden verstookt. Houtpellets staan ook bekend als pelletkorrels. Het moet nog onderzocht worden of hier gesproken mag worden over milieuvriendelijk. De afschrijvingen en kosten van een pelletkachel worden berekend op basis van soort kachel en de gebruiksintensiteit / aantal verstookte pellets.


Biomassaketel laten plaatsen in Ameland

Een efficiënte en is de biomassaketel, we noemen dit ook wel een pelletketel. Zo’n pellet cv-ketel werkt op plantenresten, takken of houtblokken. De pelletketel draagt zorg voor de CV installatie en het warme water in huis. Deze biomassaketel is dus een 100% vervanger van de CV-ketel. Het betreft een milieuvriendelijke en prijs-interessante installatie: minder vervuiling, en de gaskraan gaat dicht.
 • Geld besparend, houtsnippers en pellets zijngoedkoper dan gas
 • Tot 70% minder uitstoot van CO-2
 • De gasaansluiting is verleden tijd
 • Subsidies tot wel €400 per plaatsing.

pelletkachel installateurs in ameland


Pelletkachel installateurs met elkaar vergelijken

 1. Invullen van persoonlijke gegevens

  We hebben correct gegevens nodig naar wie specificaties en speciaal ook de offerte aangeleverd kan worden. Veel specialisten plaatsen kachels in een afgekaderd werkgebied.

 2. Specificeer type woning

  Wat volgt zijn verschillende vragen over het woonobject. Bijvoorbeeld de grootte van het huis of de woning goed geïsoleerd is, of er ook zonnepanelen aanwezig zijn, en het aantal bewoners. Het correct invullen van de info is belangrijk, dan heeft u ook daadwerkelijk iets aan de offerte. Aan de hand van uw informatie kan de installateur ook iets zeggen over het vermogen dat de ketel moet hebben.

 3. Omschrijf specifieke behoeften

  Een kachel die in het oog springt, of puur een installatie die in de volledige centrale verwarming kan voorzien? En wat is de maximale bestedingsruimte? Ook facetten als de kleur en de afmetingen maken deel uit van de beslissing.

 4. Kosten en offertes vergelijken

  Vergelijk offertes van diverse leveranciers en ga aan de slag met een goede installateur in Ameland. Kijk naar recensies en certificaten (EN+ a1).

 5. De pelletkachel laten installeren

  Jouw installateur komt de pelletkachel of ketel bij jou thuis plaatsen. Controleer of de rookgasafvoer in orde is. Koop ook altijd een buffervat met meer dan genoeg wateropslag. De eerste dagen is het belangrijk goed te testen. Functioneert de installatie niet goed? Vraag na een oplossing bij het pelletkachel installatiebedrijf in Ameland


Offerte aanvragen

Gelijk weten hoeveel een pelletkachel inclusief installatie u gaat kosten?


Is er een actuele pelletkachel subsidie in Ameland?

Er zijn op dit moment meerdere subsidie mogelijkheden als we kijken naar het ISDE programma. Je vindt meer dan 1.700 pelletkachel / pelletketel installaties die op de ISDE-lijst staan. Het exacte bedrag van de investeringssubsidie duurzame energie wordt mede bepaald door het vermogen (KW) van de installatie. Een dergelijke subsidie maakt het laten plaatsen van een kachel overduidelijk niet mis. De tegemoetkoming waar je recht op hebt ligt tussen €900 en €1450. Hierbij een aantal voorbeelden:

 • Karin Steel (Dal Zotto S.P.A), vermogen 8 [KW], €500 subsidie.
 • Norma RR6-RU (AMG S.p.A.), vermogen 6,5 [KW], €500 subsidie.
 • Varizé / Alfa S (Ravelli), vermogen 6,5 [KW], €500 subsidie.

Wat zijn duurzame alternatieven?

Er zijn meerdere opties voor wie het huis energiezuinig wil maken voor de centrale verwarming in Ameland. Wat zijn de mogelijkheden om een energieneutraal huis te realiseren? Hieronder geven onze specialisten een aantal suggesties voor postcodegebied 9164.
 1. Isolatie: Gewonnen warmte moet binnen blijven, daarom: isoleren! Woning die gebouwd zijn 1990 kunnen significant besparen op de energierekening.
 2. Zonnepanelen: Zelf je stroom opwekken met panelen is visie. Om jouw apparatuur van stroom te voorzien, en goedkopere energiecontract (salderen).
 3. Warmtepomp: Een systeem dat concurreert met de pelletkachel centrale verwarming. Het apparaat haalt energie uit de grond, grondwater of lucht.
 4. Zonneboiler: een innovatieve oplossing die de zon gebruikt voor energie en zorgt voor warm tapwater.

Een kachel of ketel laten plaatsen?

Stel direct uw installatie met boiler voor tapwater samen!Alle plaatsen in deze gemeente