Pelletkachel kopen Beetsterzwaag

Vergelijk installateurs pelletketels Beetsterzwaag

PELLETKACHEL VERGELIJKEN

Een pelletkachel in Beetsterzwaag kopen stelt je in de gelegenheid om jouw huis op een energiezuinige manier te verwarmen. Als vervanger voor aardgas stook je speciale pellets van hout. Dit omschrijven we als korrels van hout uit geperst houtafval. Er bestaan meerdere type kachels, die elk geschikt zijn in specifieke situaties. Door gebruik te maken van onze website bekijk je accurate adviezen die van dienst kunnen zijn bij het aankopen van een installatie. Eigenlijk zijn er 3 soorten kachels:

  kachel installateur 9244

 1. Pelletkachel: voor extra sfeer, meestal geplaatst in de woonkamer
 2. Pelletkachel-cv: biedt genoeg vermogen voor het hele huis. Wordt aangesloten op het CV-systeem.
 3. Biomassaketel: zorgt voor de verwarming en voorziet in de tapwater behoefte. Vaak noemen we dit een pelletketel.
Welke kachel wordt aangeraden? Dat wordt bepaald door specifieke aspecten. Onder andere: huis-specificaties, de wensen, en hoeveel je te besteden hebt. Klik direct door naar een van de onderwerpen.
ProvincieFriesland
GemeenteOpsterland
Postcode9244
Netnummer0512 (+31512)
Gasverbruik M31580 M3
Stroomverbruik kWh2780 kWh
Gemiddelde energierekening€166,00

Goedkoop een pelletkachel laten installeren (Update juli 2022)

Bent u op zoek naar eem manier om de woonkamer op een sfeervolle manier te verwarmen? Dan is kiezen voor een pelletkachel kopen en laten installeren in Beetsterzwaag misschien we dé oplossing. Denk dan bijvoorbeeld aan de Arata van het merk Tecno Cover S.r.l. – Stove ItalyEen andere populaire optie is Nordic Fire. We hebben het over een duurzame en groene keuze om zowel warmte als sfeer in de huiskamer te halen. Het is zeer gemakkelijk in gebruik, het is zeker niet duur, en er zijn interessante subsidies, tot wel €1050
 • Innovatieve verwarmingsoplossing voor een lage prijs
 • Bewust bezig met duurzame energie
 • Relatief weinig onderhoud
 • geen kans op een koolmonoxide vergiftiging
 • CO2-neutraal stoken en optimale verbranding
Pelletkachel met CV combineren
Een Pelletkachel CV werkt samen met de bestaande CV-ketel. 2 vliegen in 1 klap, de kachel gebruikt de warmte ook om water in de CV-leidingen te verwarmen. Jouw HR-ketel hoeft zo minder hard te werken, wat veel energie en uitstoot bespaart. Een gemiddeld huis in de gemeente Opsterlandverbruikt 2780 kWh stroom en 2780 m3 gas wat leidt tot een gemiddelde maandelijkse energienota van €166,00 in juli 2022. Aan de hand van een pelletkachel cv moederhaard kan flink bespaard worden. Start met prijzen pelletkachel Beetsterzwaag vergelijken (juli 2022).

Prijzen vergelijken

Direct weten hoeveel een pelletkachel inclusief installatie u gaat kosten?


Hoe werkt een pelletkachel?

De pelletkachel werkt op pellets. Dit zijn cilindervormige staafjes, ontwikkeld van zaagsel of overblijfselen van hout. Een elektrisch ontstekingspatroon zorgt dat de pellets branden. Buitenlucht of lucht uit de woonkamer zorgt dat er voldoende zuurstof bijkomt. Zo wordt warmte gegenereerd die – met een speciale ventilator – de kamer in gaat.

Wat is een pelletkachel op CV?

De reguliere pelletkachel is effectief voor 1 ruimte. Een pelletkachel-CV kan meerdere vertrekken verwarmen. Dit kan door de warmte via een buizennetwerk naar andere kamers te transporteren. Sommige cv-pelletkachels worden rechtstreeks aangesloten op de CV-installatie (radiatoren/vloerverwarming).

Hoe werkt een biomassaketel, en is het wat voor mij?

De biomassaketel is een goed substituuti.v.m je CV-ketel. Zo’n installatie gebruikt als brandstof biomassa, en geen aardgas. In de basis zijn dat houtpellets, houtsnippers of houtblokken. Vaak plaatst men deze pelletketels in de garage, bijkeuken of kelder. De warmte die de ketel aanmaakt wordt direct toegepast op het leidingwater van de centrale verwarmingsinstallatie.

Na hoeveel jaar heb ik mijn pelletkachel terugverdiend?

De terugverdientijd van de pelletkachel is erg variabel. Er spelen zaken een rol zoals; gebruik, de prijzen, en het type installatie. De huidige terugverdientijd ligt zo tussen de 3 en 8 jaar. Daarna kunt u uw huis dus voordeliger verwarmen en blijven alleen nog de prijzen van pellets en maandelijkse afschrijving.

Kan ik in een showroom kachels kopen?

Flink wat consumenten gaan voor een luxe inbouw pelletkachel die aansluit op het interieur. Bezoek eens kachel showrooms in Beetsterzwaag waar medewerkers u de verschillende mogelijkheden laten zien. Zo maakt u het visueel, en kunt u een bestelling doornemen of aanbiedingen van showmodellen kopen. Desondanks, prijzen in juli 2022 zijn ontzettend divers. Aanbieders en monteurs vergelijken is daarom zeer aan te raden.

Wat zijn pellets en wat kosten ze?

Pellets zijn feitelijk geperste houtkorrels. Pelletkorrels noemen we ze ook wel, deze houtpellets. De mening lopen uiteen of deze manier wel milieuvriendelijk is. Het onderhoud en kosten van een pelletkachel worden gevormd door soort installatie en en jouw gezinssituatie (aantal verstookte pellets).


Biomassaketel laten plaatsen in Beetsterzwaag

Een efficiënte en goede optie is de biomassaketel, installateurs spreken vaak over een pelletketel. Zo’n pellet cv-ketel draait op organische materialen als hout of tuinafval. De pelletketel wordt gebruikt voor verwarming van de woning en tapwater voor douche en keuken. Deze biomassaketel kan dus een volledige woning verwarmen. Dit type kachel is een bewuste en prijstechnisch interessante oplossing: beperkte uitstoot van CO-2, en je neemt afscheid van het dure gas.
 • Goedkope keuze, natuurlijke producten als houtpellets, snippers en blokken zijn goedkoop vergeleken met gas
 • Een duurzame keuze
 • Niet afhankelijk van stijgende gasprijzen
 • Interessant subsidie tot €1250 per ketel.

pelletkachel installateurs in beetsterzwaag


Pelletkachel installateurs met elkaar vergelijken

 1. Invullen van persoonlijke gegevens

  We hebben correct gegevens nodig naar wie de productinfo en wellicht een offerte verzonden moet worden. De meeste monteurs werken in hun eigen streek.

 2. Beschrijf de woning

  Hier volgen verschillende vragen m.b.t. uw woning. Voorbeelden zijn de categorie van uw huis, of de woning goed geïsoleerd is, of er zonnepanelen aanwezig zijn, en gezinsgrootte. Sla geen vragen of details over, anders kan de installateur geen concrete offerte maken. Op basis van je informatie kan de installateur ook iets zeggen over het minimale vermogen van de kachel.

 3. Beschrijf de noodzaak

  Een pelletkachel voor de warmte en sfeer of meer een model dat een vervanger is van de CV-ketel? En wat mag het kosten? Ook aspecten als kleur / design en de beschikbare maten kunnen impact hebben.

 4. Verschillende offertes vergelijken

  Vergelijk offertes van lokale en regionale aanbieders en ga aan de slag met een professionele installateur in Beetsterzwaag. Check de klantervaringen en certificaten (EN+ a1).

 5. Montage van de pelletkachel

  De installateur gaat de pelletkachel of ketel thuis monteren. Loop goed na of er een goede afvoer wordt aangebracht. Kies ook voor een groot buffervat voor voldoende warm water. Test het systeem zorgvuldig. Zijn er problemen? Neem zo spoedig mogelijk contact op met het pelletkachel installatiebedrijf in Beetsterzwaag


Offerte aanvragen

Gelijk weten hoeveel een pelletkachel inclusief installatie u gaat kosten?


Is er ook pelletkachel subsidie in Beetsterzwaag?

Momenteel bestaan er veel verschillende subsidies en regelingen, onder andere de ISDE. Er bestaan meer dan 1.850 pelletkachel of pelletketel modellen die gedekt worden door de regeling. De ondersteuning binnen de investeringssubsidie duurzame energie wordt mede bepaald door het vermogen (KW) van de installatie. De subsidieregeling maakt de installatie van een kachel logischerwijs niet misselijk. Het exacte bedrag waar je recht op hebt ligt doorgaans tussen €800 en €1000. Enkele voorbeelden zijn:

 • CADEL PRINCE (CADEL SRL), vermogen 10,5 [KW], €525 subsidie.
 • Atmosfera Style 10 (TSP), vermogen 9,9 [KW], €500 subsidie.
 • Irori (Tecno Cover S.r.l. – Stove Italy), vermogen 10,7 [KW], €535 subsidie.

Wat zijn duurzame alternatieven?

Er zijn allerlei dingen te kiezen voor de bewoner die gasvrij wil leven voor de centrale verwarming in Beetsterzwaag. De vraag is; wat kan ik doen als ik streef naar nul op de meter? In de paragraaf hierna geven we alvast een voorzetje voor postcodegebied 9244.
 1. Isolatie: Gewonnen warmte moet binnen blijven, daarom: isoleren! Bestaande bouw (van 2005 en ouder) hebben hier veel belang bij.
 2. Zonnepanelen: Zelf stroom genereren heeft de toekomst. Om te gebruiken voor je eigen stroomvraag, en voordelige stroomtarieven (terugleveren / salderen).
 3. Warmtepomp: Minstens zo interessant als de pelletkachel centrale verwarming. Een dergelijk systeem maakt slim gebruik van energie uit de omgeving.
 4. Zonneboiler: een innovatieve installatie die energie van de zon opvangt en zorgt voor warm tapwater.

Een kachel of ketel laten plaatsen?

Stel direct uw installatie met boiler voor tapwater samen!