Pelletkachel kopen Gorredijk

Vergelijk installateurs pelletketels Gorredijk

PELLETKACHEL VERGELIJKEN

Een pelletkachel in Gorredijk kopen stelt je in de gelegenheid om je woning op een milieuvriendelijke en zuinige manier te verwarmen. Je verbruikt geen duur en vervuilend gas, maar pelletkorrels. Het betreft geperste houtkorrels gemaakt van restafval. Je vindt verschillende installaties, met unieke specificaties en voordelen. Aan de hand van pelletkachelrevolutie.nl doorzoek je actuele aanbevelingen die van dienst kunnen zijn bij het vergelijken van de mogelijkheden. In de praktijk hebben we het over drie soorten installaties:

  kachel installateur 8401

 1. Pelletkachel: designs verwarming, geschikt voor woonkamer / keuken.
 2. Pelletkachel-cv: verwarmt meerdere ruimtes. Aangesloten op radiatoren of vloerverwarming.
 3. Biomassaketel: 30% goedkoper dan gas, stuurt verwarming aan en zorgt voor warm water. We spreken ook van een pelletketel.
Welke kachel past bij jouw woning? Dat berekent men a.d.h.v. meerdere zaken. Belangrijk zijn: type huis, wat het doel is, en wat je bestedingsruimte is. Klik direct door naar een van de onderwerpen.
ProvincieFriesland
GemeenteOpsterland
Postcode8401
Netnummer0513 (+31513)
Gasverbruik M31580 M3
Stroomverbruik kWh2780 kWh
Gemiddelde energierekening€166,00

Een pelletkachel laten installeren (Update april 2024)

Interesse in een sfeervolle oplossing voor duurzaam verwarmen? In zo’n scenario is een pelletkachel kopen en laten installeren in Gorredijk geen gek idee. Bijvoorbeeld de Winteröfen 105 van het merk Esperia Technology S.R.LOf wat te denken van het merk Nordic Fire. We spreken dan namelijk over een goede en zuinige optie om sfeer en warmte in de huiskamer te creëren. Het systeem is eenvoudig te bedienen, het is zeker niet duur, en de subsidies zijn aantrekkelijk, tot wel €1100
 • Gemak, comfort en sfeer tegen een scherpe prijs
 • Kiezen voor een milieuvriendelijke oplossing
 • Dag- of weekschema’s instellen
 • Systeem kan zelfstandig opereren
 • Door optimale verbranding Co² neutraal en zeer schoon
Pelletkachel met CV combineren
Een Pelletkachel CV kan fungeren als een CV installatie. De kachel in de huiskamer warmt het water dat door de leidingen van de CV stroomt op. De HR-ketel hoeft zo minder gas te stoken, wat de gasconsumptie zal reduceren. Een gemiddeld huis in de gemeente Opsterlandgebruikt 2780 kWh stroom plus nog eens 2780 m3 gas wat resulteert in een gemiddelde energierekening van €166,00 in april 2024. Door gebruik te maken van een pelletkachel cv moederhaard kan de energienota worden gedrukt. Meteen prijzen pelletkachel Gorredijk vergelijken (april 2024).

Prijzen vergelijken

Direct weten hoeveel een pelletkachel inclusief installatie u gaat kosten?


Hoe werkt een pelletkachel?

Een pelletkachel brandt op pellets. Dat zijn kleine brokjes hout, ontwikkeld van zaagsel of overblijfselen van hout. Het elektrische ontstekingsmechanisme maakt het mogelijk dat pellets verbranden. Buitenlucht of lucht uit de woonkamer zorgt dat er voldoende zuurstof bijkomt. Zo wordt warmte gegenereerd die met een ventilator de kamer wordt ingeblazen.

Wat is een pelletkachel op CV?

De reguliere pelletkachel is geschikt voor 1 kamer. De pelletkachel CV is geschikt voor het hele huis. De verwarming loopt via buizen waardoor warme lucht wordt geblazen. Sommige systemen worden aangesloten op de bestaande CV-voorzieningen (radiatoren/vloerverwarming).

In welke gevallen is een biomassaketel interessant?

De biomassaketel is een milieuvriendelijk alternatief voor de CV-ketel. Zo’n apparaat werkt op biomassa, en heeft dus geen gas nodig. In de basis zijn dat houtpellets of blokken. Zo’n pelletketel is puur functioneel en niet decoratief interessant. De gewonnen warmte wordt afgegeven aan het leidingwater van jouw centrale verwarmingsinstallatie.

Hoe lang bedraagt de terugverdientijd van een pelletkachel?

De pelletkachel-terugverdientijd is tamelijk flexibel. Veel aspecten hebben invloed; het vermogen, de prijzen, en het merk kachel. Experts gaan uit van een terugverdientijd tussen de 5 en 8 jaar. Hierna gaat u het daadwerkelijk merken in de portemonnee en betaalt u enkel de inkoop van houtpellets en jaarlijks onderhoud en onderdelen.

Zijn er showrooms met kachels om te kopen?

Steeds meer consumenten gaan voor een rendementvolle inbouw pelletkachel passend bij het design van de woonkamer. Ga eens langs bij kachel showrooms in Gorredijk waar adviseurs u de gangbare modellen kunnen verkopen. Wel zo gemakkelijk, want u kunt hier ook direct een bestelling plaatsen of showroommodellen met korting kopen. De prijzen van april 2024 zijn ontzettend divers. Aanbieders en monteurs vergelijken is vanzelfsprekend zeker zinvol.

Wat zijn de prijzen van pellets?

Pellets zijn feitelijk geperste houtkorrels. Pelletkorrels noemen we ze ook wel, deze houtpellets. Er is een actueel debat over de vraag of deze vorm wel duurzaam genoemd kan worden. De maandelijkse kosten van een pelletkachel worden mede bepaald door soort installatie en het stook niveau, oftewel het aantal verbrande pellets.


Biomassaketel laten plaatsen in Gorredijk

Een efficiënte en goede optie is de biomassaketel, wat feitelijk hetzelfde is als een pelletketel. Zo’n pellet cv-ketel draait op plantenresten, takken of houtblokken. De ketel is toepasbaar voor de CV installatie en voorziet in warm tapwater. Deze biomassaketel kan dus een volledige woning verwarmen. Wij omschrijven dit als een bewuste en voordelige installatie: minder vuile uitstoot, en de woning wordt gasloos verwarmd.
 • Goedkope keuze, houtblokken of ander organisch materiaal zijn – vergeleken met aardgas – goedkoop
 • Biomassaproducten zijn hernieuwbaar en ecologisch verantwoord
 • De gasaansluiting kan de deur uit
 • Gemiddelde subsidie van €450 per kachel.

pelletkachel installateurs in gorredijk


Pelletkachel installateurs met elkaar vergelijken

 1. Verstrek uw gegevens

  We hebben correct gegevens nodig naar wie de details en eventuele offerte verstuurd mag worden. De meeste experts werken in een expliciet gebied.

 2. Specificeer type woning

  In de volgende stap ziet u speciale vragen inzake uw huis. Voorbeelden zijn het soort huis, leeftijd woning / mate van isolatie, of u zelf stroom opwekt met pv-panelen, en aantal inwonende mensen. Vul alles zo goed mogelijk in, dan heeft u ook daadwerkelijk iets aan de offerte. Met behulp van uw ingevulde gegevens maakt de installateur een grove inschatting van welk vermogen nodig is.

 3. Specificeer uw wensen

  Een mooie kachel in de kamer, of zelfs een installatie dat een vervanger is van de CV-ketel? En welke max. prijs heb je in het hoofd? Ook aspecten als kleur / design en de beschikbare maten kunnen impact hebben.

 4. Kosten en offertes vergelijken

  Vergelijk offertes van lokale en regionale monteurs en ga in zee met een erkende installateur in Gorredijk. Let op reviews en eventuele lidmaatschap bij een brancheorganisatie (EN+ a1).

 5. De pelletkachel laten plaatsen

  De monteur gaat de pelletkachel of ketel in het huis plaatsen. Bekijk goed of de rookgasafvoer in orde is. Koop ook altijd een buffervat met meer dan genoeg wateropslag. Na plaatsing moet het systeem getest worden. Zijn er problemen? Neem zo spoedig mogelijk contact op met het pelletkachel installatiebedrijf in Gorredijk


Offerte aanvragen

Gelijk weten hoeveel een pelletkachel inclusief installatie u gaat kosten?


Is er een actuele pelletkachel subsidie in Gorredijk?

Hedendaags vind je veel verschillende opties voor subsidie, zeker als we kijken naar de ISDE. Het aanbod omslaat meer dan 1.950 pelletkachel & pelletketel installaties waarvoor subsidie aangevraagd kan worden. De investeringssubsidie duurzame energie hangt af van het totale vermogen (KW) van het model. De subsidieregeling maakt de installatie van een kachel logischerwijs erg aantrekkelijk. Het exacte bedrag dat toepasbaar is schommelt tussen de €500 en €1050. Een aantal interessante opties:

 • Luna (Tecno Cover S.r.l. – Stove Italy), vermogen 9 [KW], €500 subsidie.
 • Ecofire Lia 6 (Palazzetti Lelio), vermogen 6,7 [KW], €500 subsidie.
 • Ecofire Aida 6 (Palazzetti Lelio), vermogen 6,1 [KW], €500 subsidie.

Op welke manier kan ik mijn woning verder verduurzamen?

Er zijn meerdere opties voor de huizenbezitter die echt “0” op de meter wil voor de centrale verwarming in Gorredijk. Welke maatregelen moet ik treffen als ik streef naar nul op de meter? Onderstaand geven we alvast een voorzetje voor postcodegebied 8400, 8401.
 1. Isolatie: Goede isolatie is cruciaal. Vooral oudere huizen kunnen zo al tot 40% besparen.
 2. Zonnepanelen: Je eigen stroomopwekking is fantastisch. Vanzelfsprekend voor de apparatuur in eigen huis, en bij te dragen aan een duurzame wereld (terugleveren).
 3. Warmtepomp: Iets duurder, maar een prima alternatief voor de pelletkachel centrale verwarming. Dit systeem benut de warmte uit de grond, grondwater of lucht.
 4. Zonneboiler: een duurzaam systeem dat de zon gebruikt voor energie en water kan opwarmen.

Een kachel of ketel laten plaatsen?

Stel direct uw installatie met boiler voor tapwater samen!