Pelletkachel kopen Frieschepalen

Vergelijk installateurs pelletketels Frieschepalen

PELLETKACHEL VERGELIJKEN

Een pelletkachel in Frieschepalen kopen faciliteert de mogelijkheid om uw woning op een energiezuinige manier te stoken. Je stookt geen gas, maar speciale pellets van hout. Het gaat om houtkorrels van geperst, zuiver hout. Je vindt meerdere soorten installaties, die elk geschikt zijn in specifieke situaties. D.m.v. onze website lees jij omvangrijke adviezen die nuttig zijn bij het maken van een goede keuze. We onderscheiden drie type modellen:

  kachel installateur 9249

 1. Pelletkachel: verwarmt één ruimte, meestal in de woonkamer gemonteerd.
 2. Pelletkachel-cv: zorgt voor een warme woning. Gesloten systeem met centrale verwarming.
 3. Biomassaketel: 30% goedkoper dan gas, stuurt verwarming aan en zorgt tevens voor warm water uit de kraan. Ook wel pelletketel genoemd.
Wat is voor jou een geschikte kachel? Dat is afhankelijk van meerdere facetten. Onder andere: soort huis, wat het doel is, en wat het mag kosten. Klik hieronder door voor meer informatie.
ProvincieFriesland
GemeenteOpsterland
Postcode9249
Netnummer0512 (+31512)
Gasverbruik M31580 M3
Stroomverbruik kWh2780 kWh
Gemiddelde energierekening€166,00

Goedkoop een pelletkachel laten installeren (Update juli 2022)

Zoek jij eem manier om de woonkamer op een sfeervolle manier te verwarmen? In zo’n geval is een pelletkachel kopen en laten installeren in Frieschepalen iets om te overwegen. Neem bijvoorbeeld de VEGA van het merk FerroliOok de kachels van Nordic Fire zijn in trek. Uiteraard is dat een verantwoorde manier om het aangenaam warm te maken in de woonkamer. Het vergt weinig onderhoud, schoner dan de houtkachel, en de subsidies lopen op tot wel €500
 • Aangename warmte voor een lage prijs
 • 100% milieuvriendelijke en ecologisch verantwoord
 • Dag- of weekschema’s instellen
 • geen kans op een koolmonoxide vergiftiging
 • Relatief weinig as
Pelletkachel met CV combineren
Een Pelletkachel CV kan fungeren als een CV installatie. De kachel in de woonkamer gebruikt de warmte ook om water in de CV-leidingen te verwarmen. De bestaande HR-ketel kan dan beperkt draaien, wat de gasconsumptie zal reduceren. Een gemiddelde woning in de gemeente Opsterlandverbruikt 2780 kWh stroom en nog eens 2780 m3 gas wat leidt tot een gemiddelde energierekening van €166,00 in juli 2022. Aan de hand van een pelletkachel cv moederhaard kan men fors besparen. Ga prijzen pelletkachel Frieschepalen vergelijken (juli 2022).

Prijzen vergelijken

Direct weten hoeveel een pelletkachel inclusief installatie u gaat kosten?


Hoe werkt de pelletkachel?

De pelletkachel wordt gestookt op op pellets. Het betreft kleine houten staafjes, gemaakt van droog resthout. Een elektrische eenheid zorgt voor een snelle effectieve verbranding. Lucht uit de kamer of van buiten zorgt voor zuurstof voor de vlam. Via dit proces ontstaat er warmte die vanzelfsprekend de huiskamer ingeblazen wordt.

Wat is een CV-pelletkachel?

De reguliere pelletkachel installeert men voor 1 warme ruimte. De CV-pelletkachel kan met gebruiken voor de hele woning. Dit wordt gerealiseerd door de gewonnen warmte naar andere kamers te blazen. Sommige apparaten worden aangesloten op het centrale verwarmingssysteem (vloerverwarming/radiatoren).

Wanneer moet ik kiezen voor een biomassaketel?

Ook een biomassaketel is een prima vervanger voor je HR ketel. Zo’n installatie gebruikt als brandstof biomassa, aardgas is dan verledentijd. Standaard kiest men voor organische materialen zoals hout, mest, of tuinafval. Deze pelletketels worden geïnstalleerd in de kelder, garage of tussenruimte. De gegenereerde warmte wordt gebruikt om leidingwater te verwarmen van de centrale verwarmingsinstallatie.

Met welke terugverdientijd voor mijn pelletkachel moet ik rekening houden?

De geschatte terugverdientijd van de pelletkachel loopt zeer uiteen. Dit wordt berekend aan de hand van het vermogen, de prijzen, en het soort kachel. Experts gaan uit van een terugverdientijd tussen de 5 en 8 jaar. Na deze jaren kunt u uw huis tegen een scherp tarief verwarmen en blijven alleen nog de variabele pelletkosten en jaarlijkse controle.

In de showroom een kachel kopen?

Legio consumenten kiezen voor een krachtige inbouw pelletkachel die aansluit op het interieur. We zien steeds meer kachel showrooms in Frieschepalen waar monteurs u de verschillende mogelijkheden laten zien. Zo kan u de kachels zien, en bovendien een bestelling doorgeven of showroommodellen met korting kopen. De prijzen van juli 2022 zijn nogal variabel. Het vergelijken van monteurs is dan ook wel zo handig.

Hoeveel kosten pellets, en wat is precies?

Pellets zijn houtkorrels van geperst zuiver hout. Deze houtpellets worden ook wel eens omschreven als pelletkorrels. Het moet nog onderzocht worden of hier gesproken mag worden over milieuvriendelijk. De afschrijvingen en kosten van een pelletkachel zijn afhankelijk van model/merk kachel en het type gebruik, aantal pellets dat je verbruikt.


Biomassaketel laten plaatsen in Frieschepalen

Een efficiënte en full-service mogelijkheid is de biomassaketel, wat feitelijk hetzelfde is als een pelletketel. De pellet cv-ketel werkt op plantenresten, takken of houtblokken. Het systeem is toepasbaar voor een centrale verwarming toepassing en warm tapwater om te wassen en douchen. De biomassaketel kan het hele huis van warmte voorzien. Dit segment is een duurzame en prijstechnisch interessante mogelijkheid: minder CO-2 belasting, en het huis kan van het gas af.
 • Goedkoop, houtpellets of blokken zijn stukken voordeliger dan gas
 • Ecologisch verantwoorde keuze
 • De gasaansluiting is verleden tijd
 • Interessante subsidieregeling, tot wel €600 per installatie.

pelletkachel installateurs in frieschepalen


Pelletkachel installateurs met elkaar vergelijken

 1. Persoonsgegevens invoeren

  We hebben correct gegevens nodig naar wie de details en eventuele offerte aangeleverd kan worden. De meeste bedrijven doen werkzaamheden in een eigen regio.

 2. Beschrijf uw huis

  Nu volgen speciale vragen omtrent uw woonobject. U kunt denken aan de categorie van uw huis, of de woning goed geïsoleerd is, het aantal zonnepanelen, en aantal huisgenoten. Probeer alle antwoorden goed in te vullen, dan heeft u ook daadwerkelijk iets aan de offerte. Op basis van de gegevens kan de installateur een zinnige raming maken van het vermogen van de ketel.

 3. Maak uw aanvraag concreet

  Wilt u plaatselijke sfeerverwarming, of liever een product dat voorziet in de volledige warmtevraag? En hoeveel geld heb je precies gereserveerd? Ook aspecten als en soort kachel en gewenste afmeting maken deel uit van de beslissing.

 4. Kosten en offertes vergelijken

  Vergelijk offertes van meerdere monteurs en kies voor een uitstekende installateur in Frieschepalen. Vraag om reviews en kijk of het bedrijf wel gecertificeerd is (EN+ a1).

 5. Plaatsing van de pelletkachel

  Jouw installateur komt de pelletkachel of ketel thuis installeren. Kijk na of er een goede afvoer wordt aangebracht. Koop ook altijd een groot buffervat voor voldoende warm water. Test het systeem zorgvuldig. Ontstaan er problemen? Meld dit dan altijd direct bij het pelletkachel installatiebedrijf in Frieschepalen


Offerte aanvragen

Gelijk weten hoeveel een pelletkachel inclusief installatie u gaat kosten?


Kan ik aanspraak maken op pelletkachel subsidie in Frieschepalen?

Momenteel bestaan er verscheidene opties voor subsidie, zeker als we kijken naar de ISDE. Het aanbod omslaat meer dan 1.800 pelletketel of pelletkachel producten waarbij een subsidie mogelijk is. De ondersteuning binnen de investeringssubsidie duurzame energie wordt berekend door het vermogen (KW) van de installatie. De subsidieregeling maakt de installatie van een kachel uiteraard niet mis. Het exacte subsidiebedrag dat toepasbaar is is uiteenlopend tussen de €400 en €1150. Ter verduidelijk een aantal rekenvoorbeelden:

 • RONDO³ 6.5 (CADEL SRL), vermogen 6,5 [KW], €500 subsidie.
 • Fiamma 8 (TSP), vermogen 7,2 [KW], €500 subsidie.
 • Vitre (Tecno Cover S.r.l. – Stove Italy), vermogen 9,5 [KW], €500 subsidie.

Op welke manier kan ik mijn woning verder verduurzamen?

Er zijn veel verschillende keuzes te maken voor de consument die de gasaansluiting de deur uit wil doen voor de centrale verwarming in Frieschepalen. Wat kan ik allemaal doen als ik streef naar nul op de meter? In de paragraaf hierna kan jij direct meer lezen over deze investeringen voor postcodegebied 9249.
 1. Isolatie: De eerste stap is altijd isoleren. Huizen gebouwd voor 2010 kunnen significant besparen op de energierekening.
 2. Zonnepanelen: Zelf opgewekte stroom is handig en financieel interessant. Om de pelletkachel of warmtepomp van stroom te voorzien, en natuurlijk teruglevering (salderen).
 3. Warmtepomp: Een goed alternatief van de pelletkachel centrale verwarming. Het systeem haalt warmte uit de omgeving.
 4. Zonneboiler: een milieuvriendelijk systeem dat de zon gebruikt voor energie om sanitair water te verwarmen.

Een kachel of ketel laten plaatsen?

Stel direct uw installatie met boiler voor tapwater samen!