Pelletkachel kopen Loppersum

Vergelijk installateurs pelletketels Loppersum

PELLETKACHEL VERGELIJKEN

Een pelletkachel in Loppersum kopen opent nieuwe deuren om een woning op een energiezuinige manier te stoken. Je stookt geen gas, maar unieke korrels van hout. Het gaat om geperste houtkorrels. Je vindt verschillende installaties, ieder met hun eigen pluspunten. Dankzij de pelletkachel-vergelijker vind jij handige aanbevelingen die een bijdrage leveren aan het vergelijkingsproces van deze modellen. Er zijn grofweg 3 modellen:

  kachel installateur 9919

 1. Pelletkachel: voor behaaglijke warmte, plaatsing geschikt in woonkamers.
 2. Pelletkachel-cv: geschikt voor een totale verwarmde woning. Wordt aangesloten op het CV-systeem.
 3. Biomassaketel: verwarmt het hele huis en voorziet in de tapwater behoefte. Ook wel pelletketel genoemd.
Welke kachel wordt aangeraden? Dit heeft te maken met meerdere zaken. Je kunt denken aan: jouw soort huis, de wensen, en de maximum prijs. Klik direct door naar een van de onderwerpen.
ProvincieGroningen
GemeenteLoppersum
Postcode9919
Netnummer0596 (+31596)
Gasverbruik M31720 M3
Stroomverbruik kWh2670 kWh
Gemiddelde energierekening€174,00

Goedkoop een pelletkachel laten installeren (Update april 2024)

Bent u op zoek naar een zuinige en milieuvriendelijke verwarming? In zo’n scenario is een pelletkachel kopen en laten installeren in Loppersum misschien we dé oplossing. Bijvoorbeeld de IP68/49 van het merk Gruppo PiazzettaOok de kachels van Nordic Fire zijn populair. Het betreft een “groene” en bewuste mogelijkheid voor sfeer en warmte in de huiskamer. Het is zeer gemakkelijk in gebruik, het is relatief goedkoop, en de subsidies zijn aantrekkelijk, tot wel €500
 • Ervaar het gemak en de sfeer, ook voor de kleine portemonnee
 • 100% milieuvriendelijke en ecologisch verantwoord
 • Een zeer hoog rendement
 • “Sfeervol” verwarmen met zicht op de vlammen
 • Altijd een optimale verbranding
Pelletkachel met CV combineren
Een Pelletkachel CV kan fungeren als een CV installatie. De kachel in de huiskamer warmt het water dat door de leidingen van de CV stroomt op. De HR-ketel kan op dit moment zuiniger draaien, wat de gasconsumptie zal reduceren. Een gemiddelde woning in de gemeente Loppersumconsumeert 2670 kWh stroom en nog eens 2670 m3 gas wat volgt in een gemiddelde energierekening van €174,00 in april 2024. Met een pelletkachel cv moederhaard kan de energienota worden gedrukt. Meteen prijzen pelletkachel Loppersum vergelijken (april 2024).

Prijzen vergelijken

Direct weten hoeveel een pelletkachel inclusief installatie u gaat kosten?


Hoe werkt een pelletkachel?

Een pelletkachel werkt op basis van pellets. Dit zijn kleine houten korrels, afkomstig van resthout. Een speciale elektrische ontsteker zorgt ervoor dat pellets kunnen ontbranden. Buitenlucht of lucht uit de woonkamer zorgt voor zuurstof bij de vlam. Zodoende komt er warmte tot stand die natuurlijk weer de woonkamer in kan.

Wat is dan een pelletkachel met CV aansluiting?

De reguliere pelletkachel verwarmt slechts één ruimte. Een CV-pelletkachel doet nog iets meer dan dat. Dit wordt gerealiseerd door de gegenereerde warmte uit te zetten naar andere kamers. Sommige kachels worden ook gekoppeld aan de bestaande CV-installatie (vloerverwarming/radiatoren).

Is een biomassaketel interessant voor mij?

Een biomassaketel is een ‘groen’ alternatief voor een HR ketel. Zo’n systeem heeft enkel biomassa nodig, waardoor er geen gas bij komt kijken. Doorgaans zijn dit organische materialen zoals hout, mest, of tuinafval. Zo’n pelletketel is puur functioneel en niet decoratief interessant. De gewonnen warmte wordt met warmtewisselaars gebruikt voor verwarming van uw CV-installatie.

Hoe lang bedraagt de terugverdientijd van een pelletkachel?

De terugverdientijd van de pelletkachel is zeer wisselend. Veel aspecten hebben invloed; warmtevraag, prijzen en het soort kachel. Gemiddeld genomen ligt de terugverdientijd tussen de 4 en 6 jaar. Daarna geniet u van relatief lage stookkosten en betaalt u enkel de inkoopprijs van pellets en onderhoud + afschrijvingen.

Zijn showrooms geschikt om kachels te kopen?

Veel woningeigenaren preferereneen rendementvolle inbouw pelletkachel die voldoet aan design componenten van het huis. Er zijn kachel showrooms in Loppersum waar consultants u kunnen adviseren over de producten. Zo maakt u het visueel, en kunt u gemakkelijk een bestelling plaatsen of een voorradig model kopen. De prijzen van april 2024 wisselen sterk. Prijzen van monteurs naast elkaar zetten is dus wel zo handig.

Wat zijn pellets en wat kosten ze?

Pellets zijn cilindervormige houtkorrels die bestaan uit samengeperste stukjes schoon hout. Houtpellets kennen we ook onder de naam pelletkorrels. Er is veel discussie of deze manier wel milieuvriendelijk is. De jaarlijkse kosten van een pelletkachel komen tot stand door merk/type kachel en de gebruiksintensiteit / aantal verstookte pellets.


Biomassaketel laten plaatsen in Loppersum

Een krachtige en handige mogelijkheid is de biomassaketel, in de volksmond ook wel een pelletketel. Deze pellet cv-ketel stookt organische materialen als hout of tuinafval. De biomassaketel zorgt voor het centrale verwarmingssysteem en warm tapwater om te wassen en douchen. De biomassaketel kan het hele huis van warmte voorzien. Wij omschrijven dit als een bewuste en kostenbesparende oplossing: lagere CO-2 uitstoot, en de gaskraan gaat dicht.
 • Betaalbaar, natuurlijke producten als houtpellets, snippers en blokken zijn lang niet zo duur als gas
 • Schone verbranding door de hoge temperaturen
 • Niet afhankelijk van stijgende gasprijzen
 • Aantrekkelijke subsidies, tot wel €1500 per product.

pelletkachel installateurs in loppersum


Pelletkachel installateurs met elkaar vergelijken

 1. Voer jouw gegevens in

  Dat maakt dat we weten naar wie de informatie en wellicht een offerte verstuurd moet worden. Veel experts zijn werkzaam in een bepaald werkgebied in de regio.

 2. Wat voor soort huis heeft u?

  In de volgende stap ziet u relevante vragen over je woning. U kunt denken aan het soort huis, de staat van de isolatie, of u zelf stroom opwekt met pv-panelen, en het aantal gezinsleden. Voer de gegevens zo volledig mogelijk in, zo ontvang je een nauwkeurig prijsvoorstel. Geleid door deze informatie kan de installateur ook iets zeggen over het minimale vermogen van de kachel.

 3. Geef uw wensen door

  Een pelletkachel voor de warmte en sfeer of zelfs een product dat voorziet in de volledige warmtevraag? En wat is de maximale bestedingsruimte? Ook variabelen als het gewenste model en de grootte spelen een rol.

 4. Vergelijk offertes

  Vergelijk offertes van enkele specialisten en ga aan de slag met een erkende installateur in Loppersum. Houd rekening met klantervaringen en kijk of het bedrijf wel gecertificeerd is (EN+ a1).

 5. De pelletkachel laten monteren

  De installateur komt de pelletkachel of ketel thuis plaatsen. Ga na of het rookkanaal goed wordt geplaatst. Koop ook altijd een uitgebreid buffervat met veel warmwateropslag. De eerste dagen is het belangrijk goed te testen. Is er sprake van een defect? Neem dan gelijk contact op met het pelletkachel installatiebedrijf in Loppersum


Offerte aanvragen

Gelijk weten hoeveel een pelletkachel inclusief installatie u gaat kosten?


Beschikbaarheid pelletkachel subsidie in Loppersum?

Momenteel bestaan er verschillende subsidie kansen, met name met het oog op de ISDE. Er zijn meer dan 1.750 pelletkachel of pelletketel installaties die op de lijst staan. De hoogte van de investeringssubsidie duurzame energie wordt berekend door het vermogen (KW) van de installatie. Deze royale bonus maakt het geheel uiteraard verleidelijk. Het totaalbedrag dat toe te passen is vinden we terug tussen de €800 en €1150. Een aantal interessante opties:

 • Batavia (Duroflame), vermogen 8,6 [KW], €500 subsidie.
 • SLIM 60 (AMG S.p.A.), vermogen 6,1 [KW], €500 subsidie.
 • Amanda Plus (Savvas Gekas & Son), vermogen 12,8 [KW], €640 subsidie.

Wat zijn duurzame alternatieven?

Er zijn altijd meerdere opties te overwegen voor de woningeigenaar die het huis energiezuinig wil maken voor de centrale verwarming in Loppersum. Welke maatregelen moet ik treffen met het oog op energieneutraal leven? In de paragraaf hierna hebben we diverse investeringen opgesomd voor postcodegebied 9919.
 1. Isolatie: Isolatie is altijd de basis van verduurzamen. Zeker bestaande huizen halen daar veel winst uit.
 2. Zonnepanelen: Zelf opgewekte stroom is handig en financieel interessant. Natuurlijk voor de eigen stroomconsumptie, en je overschot terug te leveren (salderen).
 3. Warmtepomp: Een goed alternatief van de pelletkachel centrale verwarming. Dit systeem gebruikt warmte uit de omgeving.
 4. Zonneboiler: een duurzame installatie die gebruik maakt van energie van de zon en zorgt voor warm tapwater.

Een kachel of ketel laten plaatsen?

Stel direct uw installatie met boiler voor tapwater samen!Alle plaatsen in deze gemeente