Pelletkachel kopen Zijldijk

Vergelijk installateurs pelletketels Zijldijk

PELLETKACHEL VERGELIJKEN

Een pelletkachel in Zijldijk kopen stelt je in de gelegenheid om een huis zuinig of zelfs gasvrij te verwarmen. Als vervanger voor aardgas stook je unieke korrels van hout. Het gaat om geperste houtkorrels. Er zijn velerlei modellen en installaties, dus zoek de voordelen & nadelen goed uit. Door middel van de pelletkachel-vergelijker lees jij handige informatie die ondersteuning bieden bij het maken van een goede keuze. We maken onderscheid tussen 3 modellen:

  kachel installateur 9987

 1. Pelletkachel: verwarmt één ruimte, idealiter gemonteerd in de woonkamer.
 2. Pelletkachel-cv: zorgt voor een warme woning. Vaak aangesloten op radiator / vloerverwarming.
 3. Biomassaketel: zorgt voor de verwarming en zorgt voor warm tapwater in keuken en badkamer. Let op: soms wordt het een pelletketel genoemd.
Welk type kachel moet ik kiezen? Dit wordt bepaald middels meerdere onderdelen. Denk aan: jouw soort woning, het stoomniveau, en wat het mag kosten. Klik direct door naar een van de onderwerpen.
ProvincieGroningen
GemeenteLoppersum
Postcode9987
Netnummer0596 (+31596)
Gasverbruik M31720 M3
Stroomverbruik kWh2670 kWh
Gemiddelde energierekening€174,00

Een pelletkachel laten installeren (Update juli 2022)

Geïnteresseerd in een mooie, functionele en duurzame manier van verwarmen? In dat geval is een pelletkachel kopen en laten installeren in Zijldijk wellicht iets voor jou. Bijvoorbeeld de ROUND12K-W van het merk AMG S.p.A.Een andere populaire optie is Nordic Fire. We hebben het over een toegankelijke en ‘groene’ optie voor sfeer en warmte in de huiskamer. Het is zeer gemakkelijk in gebruik, het is relatief goedkoop, en er zijn interessante subsidies, tot wel €650
 • Aangename warmte, altijd met een interessant kostenplaatje
 • 100% milieuvriendelijke en ecologisch verantwoord
 • Een zeer hoog rendement
 • Systeem kan zelfstandig opereren
 • Realiseren een schone verbranding
Pelletkachel met CV combineren
Een Pelletkachel CV werkt samen met de bestaande CV-ketel. De (ingebouwde) kachel gebruikt de hitte ook om het water door de CV-leidingen op te warmen. Je HR-ketel zal op deze manier efficiënt werken, minder uitstoot en minder duur gasverbruik. Een gemiddeld huis in de gemeente Loppersumgebruikt 2670 kWh stroom plus 2670 m3 gas wat volgt in een gemiddelde energienota van €174,00 in juli 2022. Aan de hand van een pelletkachel cv moederhaard kan de energienota worden gedrukt. Meteen prijzen pelletkachel Zijldijk vergelijken (juli 2022).

Prijzen vergelijken

Direct weten hoeveel een pelletkachel inclusief installatie u gaat kosten?


Hoe werkt een pelletkachel precies?

In de pelletkachel verstookt men pellets. Dat zijn blokjes geperst hout, geproduceerd van samengeperste houtvezels. Een elektrisch ontstekingspatroon stelt het verbrandingsproces in werking. Externe luchttoevoer zorgt dat er zuurstof bij de vlam komt. Op deze manier ontstaat er warmte die vanzelfsprekend de huiskamer ingeblazen wordt.

Wat is dan een pelletkachel met CV aansluiting?

De meest gangbare pelletkachel installeert men voor 1 warme ruimte. De pelletkachel CV is geschikt voor het hele huis. Dit kan via buizen waardoor warme lucht wordt geblazen. Sommige systemen kunnen op de CV worden aangesloten (vloerverwarming/radiatoren).

Een biomassaketel als vervanger voor de CV-ketel?

De biomassaketel is een milieuvriendelijk alternatief i.v.m de HR ketel. Deze installatie heeft enkel biomassa nodig, waardoor er geen gas bij komt kijken. Doorgaans zijn dit plantenresten, takken of houtblokken. Vaak plaatst men deze pelletketels in de garage, bijkeuken of kelder. De warmte die uit het proces ontstaat wordt gebruikt om leidingwater te verwarmen van je centrale verwarmingsinstallatie.

Hoe lang bedraagt de terugverdientijd van een pelletkachel?

De huidige pelletkachel terugverdientijd is zeer wisselend. Het is afhankelijk van variabelen als het verbruik, de prijzen en welk type je koopt. De huidige terugverdientijd ligt zo tussen de 4 en 6 jaar. Daarna gaat u het daadwerkelijk merken in de portemonnee en heeft u nog te maken met de prijzen van pellets en eventueel onderhoud.

Kan ik in een showroom kachels kopen?

Legio consumenten denken na over een krachtige inbouw pelletkachel die past in het interieur. Er zijn speciale kachel showrooms in Zijldijk waar specialisten u alle verschillende systemen kunnen tonen. Wel zo gemakkelijk, want u kunt hier ook gemakkelijk een bestelling plaatsen of aanbiedingen van showmodellen kopen. Echter, prijzen in juli 2022 lopen zeer uiteen. De prijzen van verschillende aanbieders vergelijken is dan ook wel zo handig.

Wat zijn de prijzen van pellets, en hoe werkt het?

Pellet zijn houten blokjes die in de kachel worden verstookt. Houtpellets kennen we ook onder de naam pelletkorrels. Het is niet helemaal duidelijk of deze vorm wel duurzaam genoemd kan worden. De kosten van een pelletkachel komen tot stand door het merk/type en de benodigde warmte (hoeveel pellets je verbruikt).


Biomassaketel laten plaatsen in Zijldijk

Een andere totale-woning-installatie is de biomassaketel, ook bekend als de pelletketel. Deze pellet cv-ketel stookt houtsnippers of houtblokken. De biomassaketel kan benut worden voor een centrale verwarming toepassing en voorziet in warm tapwater. De biomassaketel kan het hele huis van warmte voorzien. Het is een groene en prijs-interessante installatie: minder uitstoot van CO-2, en het huis kan van het gas af.
 • Besparend, houtpellets of blokken zijn relatief goedkoop
 • Ecologisch verantwoorde keuze
 • Niet afhankelijk van stijgende gasprijzen
 • Interessant subsidie tot €700 per product.

pelletkachel installateurs in zijldijk


Pelletkachel installateurs met elkaar vergelijken

 1. NAW gegevens doorgeven

  Dat maakt dat we weten naar welk adres details en misschien de offerte verzonden moet worden. De meeste specialisten plaatsen kachels in een bepaalde regio.

 2. Beschrijf uw huis

  In de volgende stap ziet u diverse vragen inzake je huis. U kunt denken aan het soort woning, de mate van isolatie, of er ook zonnepanelen aanwezig zijn, en de grootte van het huishouden. Wees zo volledig mogelijk, dan is de offerte direct kloppend en geschikt. Met behulp van je ingevulde gegevens kan de installateur een berekening maken van het minimale vermogen van de kachel.

 3. Geef uw wensen door

  Een pelletkachel voor comfort in de kamer of bij voorkeur een model die voorziet in de volledige warmtevraag? En wat is de maximale bestedingsruimte? Ook facetten als en soort kachel en gewenste afmeting spelen een rol.

 4. Offertes vergelijken

  Vergelijk offertes van enkele adviseurs en kies voor een goede installateur in Zijldijk. Let op verhalen van andere klanten en aanwezige keurmerken (EN+ a1).

 5. Installatie van de pelletkachel

  Het installatiebedrijf gaat de pelletkachel of ketel in de woning installeren. Controleer of afvoer voor rookgas goed is ingeregeld. Ga voor een buffervat dat voldoet aan uw wensen. Neem de gehele installatie goed door. Functioneert de installatie niet goed? Geef dit onmiddellijk door aan het pelletkachel installatiebedrijf in Zijldijk


Offerte aanvragen

Gelijk weten hoeveel een pelletkachel inclusief installatie u gaat kosten?


Is er een actuele pelletkachel subsidie in Zijldijk?

Recent kun je gebruik maken van velerlei subsidies en regelingen, onder andere de ISDE. We hebben het over meer dan 1.850 pelletketel of pelletkachel producten die vallen onder deze regeling. De toekenning van de investeringssubsidie duurzame energie wordt bepaald aan de hand van het vermogen in KW van het model. Deze royale bonus maakt het geheel vanzelfsprekend aanlokkelijk. Het subsidiebedrag waar je recht op hebt is uiteenlopend tussen €400 en €1200. Hieronder een paar rekenvoorbeelden:

 • Funny (EdilKamin), vermogen 11,2 [KW], €560 subsidie.
 • LP up 6 Icona Black (CMG), vermogen 6,4 [KW], €500 subsidie.
 • TH 24 (AMG S.p.A.), vermogen 22 [KW], €1400 subsidie.

Zijn er verder nog meer duurzame energiebronnen?

Er zijn veel verschillende keuzes te maken voor de Nederlander die echt “0” op de meter wil voor de centrale verwarming in Zijldijk. Wat kan ik allemaal doen om een woning compleet duurzaam te maken? Hieronder geven we alvast een voorzetje voor postcodegebied 9987.
 1. Isolatie: Begin met het isoleren van de woning. Ouder woningen (van voor 2000) hebben hier veel belang bij.
 2. Zonnepanelen: Zelf stroom genereren heeft de toekomst. Om de pelletkachel of warmtepomp van stroom te voorzien, en natuurlijk teruglevering (salderen).
 3. Warmtepomp: Een CV-ketel alternatief, net als de pelletkachel centrale verwarming. Het apparaat benut de warmte uit de omgeving.
 4. Zonneboiler: een duurzaam product dat de zon gebruikt voor energie en heet water kan faciliteren.

Een kachel of ketel laten plaatsen?

Stel direct uw installatie met boiler voor tapwater samen!